Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Épp tegnap láttam én is. Fura valóban. Majd elolvasom a teljes cikket, mert csak éppen belenyaltam. Köszi :)

Lassan átkéne nevezni a topicot Atomenergia vagy ilyesmi névre.

[ Szerkesztve ]


Zé.
(junior tag)

Azok a szkeptikusok, akiket nem érdekelnek a találmányok, új technológiák,
megvásárolja a kapható dolgokat, és jól elvan vele. Vannak emberek, akiket
érdekelnek a technikai érdekességek, lehetőségek, újítások. Kinek mi az
érdeklődési köre, hobbija.Sok barkácsoló van, pedig meglehet vásárolni
ugyanazt. Viszont sok mindent nem. Akinek nem ez az érdeklődési köre,
nem sok értelme van, nem tud, nem is akar érdemben Pl. a magyar tudomány-
történetről beszélni. Pedig sok híres feltaláló, újító magyar volt, de mára a
magyar ipari innováció csak árnyéka régi önmagának. Tudod legalább a nevét
a csapvízzel üzemelő moszkvicsos magyar feltaláló bácsinak? ... ( Nemigen )
Sajnos, már meghalt, pedig az én szemeben Ő volt az egy mai kortárs,
legzseniálisabb magyar feltalálója!.
( Egyébként tudok az említett összejövetelről, bár én Egerben élek, de én
vagyok az egyik alapító tag.Többet ott van értelme beszélni...)
[link]


arnyekxxx
(addikt)

asztaqrva

és ez egy techfórumon nem a tudnodkellpontinfon

kemény


schawo
(titán)
Blog

Komoly agymenés van már itt is. :O


Coyot
(őstag)

Najó ez nálam is betette a kaput, csak nem tudom lassan hova menjek fórumot olvasni...


apatyas
(Korrektor)
Blog

Vannak 'találmányok', amiket szeretnének ha működne. És vannak a működő találmányok. Azokat valahogy sose kell magyarázni, hogy épp miért nem mennek, vagy miért nem lehetett elhozni/bemutatni őket...
Szorítkozzunk az utóbbi fajtára, az előbbi meg csak mese habbal.

[ Szerkesztve ]


8th
(őstag)
Blog

Az a baj ezekkel a feltaláló mókusokkal, hogy semmi kézzel foghatót nem tud felmutatni egyikőjük sem. Csak ülnek győzködik egymást és elmélkednek ott a nagy semmiről. :D


borg25
(aktív tag)

Azért ez így elég sarkított.
Ha van egy találmányod, akkor vagy közkincsé teszed, vagy megpróbálsz belőle üzletet csinálni. Nyilván ha látsz benne üzleti potenciált, akkor min a befektetett pénzed vissza szeretnéd szerezni. Sajnos nem olyan régióban élünk, ahol havi 500-1000$ csak úgy hobbiból ki lehetne dobni.
Szóval üzletet akarsz. Tőkéd nyilván nincs rá, tehát kell egy társ, kell valaki aki az üzlethez is ért.
Nyilván első lépések egyike lenne, hogy biztosítani kell, hogy két hét múlva az ötletedet ne másolják fillérekért Kínában. ennek is van módszere: le kell védetni. Ott az első kérdés, hogy a fizikai törvényeknek a találmánya megfelel? Ezt ott bukod, hogy te valahonnan szerzel energiát a működéshez, hogy honnan elmélet nélkül nem tudod megmondani, mondasz mindent: térenergia, vízenergia stb.
Kiröhögnek.
Kérdem én, mikor azt mondod, hogy van egy kis fémed, ami sötétkék fényt áraszt magából, akkor a TEK azért száll ki hozzád, hogy kényszerzubbonyt húzzanak rád, vagy mert tiltott radioaktív anyagot birtokolsz?
Ha hiszed ha nem, a jelenlegi fizikai ismeretünk nem teljes. Mind a mai napig nem tudták teljesen egyesíteni a relativisztikus fizikát a kvantum fizikával. Rengeteg olyan fizikai jelentés van, amit nem tudunk megmagyarázni.
De te ennek ellenére kijelented, hogy nálad a bölcsek köve, s mivel ismered ezeket a törvényeket, a perpetuum mobile nem létezhet:
E=m*Lé
E=F*s
E=m*c^2
E=sqrt(h*c^5/G)

Akkor lenne igazad, ha ezt a sort nem lehetne olyan képlettel folytatni mint ez:
E=0E*lamda(t,V,a,i)

[ Szerkesztve ]


sztanozs
(addikt)
Blog

Szerintem így is le lehet írni:
E = Đ * ş / lorem(a,s,d,f)
(csak semmi értelme nincs)


sh4d0w
(nagyúr)
Blog

Hé, a zpm-et kihagytad!


borg25
(aktív tag)

Szóval szerinted, mert te nem ismered ezt a képletet e miatt fix és tuti és akár a relativisztikus fizika harmadik axiómája is lehetne, hogy ennyi volt és pont, több mindent nem tudhatunk meg a világunkról, nem lehet újabb áttörő felfedezés. Természettudományokban mindent ismerünk. Nem is tudom ezt mikor is mondták utoljára? XX. sz. elején?

Szerintem pedig mondjuk ott van egy valami amit sötét anyagnak neveznek, aztán ott egy olyan is ami ennél is nagyobb nagyságrendet képvisel a sötét energia, ami gyorsítja a világ tágulását. Egyiket se tudjuk kimérni, csak tapasztaljuk, elképzeléseink vannak róla, de tudományosan nem tudjuk megmagyarázni. De te bátran kijelented, hogy mivel ismered a világ 4%-át kitevő anyagot, ezért leszarod a maradék 96% ismeretlen viselkedését, rá vonatkozó fizikai törvényeket stb, azok nem is léteznek. Bátor ember.


Ghoosty
(őstag)

Működő prototípussal szabadalmaztathatsz örökmozgót. Nem fog kiröhögni senki.


sztanozs
(addikt)
Blog

Mivel 0 db találatot kaptam erre a képletre, gondoltam, hogy nem csak én, hanem más sem hallott még erről. De dobj egy magyarázatot hozzá és majd megnézem.

Egyébként meg mivel nem ismerjük az ismeretlent, mi alapján állítod, hogy pont a 96%-át nem ismerjük... Miért nem 87, vagy 99,6%?

(amúgy nekem - programozói szemmel - már a lambda kifejezés is gyanús volt)

[ Szerkesztve ]


t72killer
(félisten)
Blog

A folytatásos sztorik korát éljük:
"radioaktív felhő takarta be az eget Ukrajnában"


VinoRosso
(addikt)
Blog

Dehogynem! Először úgy 96 táján láttam az M1-en Egely-t egy TV műsorban, ahol egy ingyen energia termelő eszközről (örökmozgó) regélt, ami állítása szerint nem sérti meg az energia megmaradás tételét, mert úgy működik, hogy előre utazik az jövőbe és onnét vesz el energiát.

Egy elektromotorból meg egy izzóból állt amit rádrótoztak valami ketyerére és talán egy 9V-os elemről kapta a kezdőlöketet, merthogy a beindításhoz kellett némi dzsúz, de aztán meg lehúzták az elemről, hogy megmutassák utána is üzemel, tehát örökmozgó.

A film alatt meg ment a felirat, hogy a feltaláló a felvétel után 2 héttel rákban meghalt, mert az olajlobbi eltette láb alól.

Aztán úgy 2010 körül láttam Orosz László egyik előadásának felvételén, amiben már azt mondta, hogy nem érvényes a Noether-tétel. Szóval addigra már rájött, hogy mégis csak sérül az energiamegmaradás :D

És valahogy még máig nem tette el az olajlobbi láb alól. Ki érti ezt :F

Szerintem az öreg Mekkelek szimplán valamiféle felforgató tevékenységet folytató ügynök lehet, mert ennyi ideig más céllal nem lehet ennyi sületlenséget szándékosan összehordani.


borg25
(aktív tag)

Feltételezések vannak a megfigyelhető anyag, sötét anyag, sötét energia mennyiségére:
https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6t%C3%A9t_anyag

Nem véletlen, hogy 0 találat van a képletre. Viszont attól még lehet igaz, s lehet olyan következménye, hogy egy táguló világegyetemben az energiamegmaradás törvénye azért sérül, hogy igaz legyen. Csak könnyebb ezt megmagyarázni, minthogy egy kvark miért marad egyben.

Nem kifejezetten ide tartozik, de még egy magas felezési idővel rendelkező anyag is egy időtálló szerkezet ha a saját léptékével a Planck idővel mérjük, ami kb 5E−44 s
1ns 2E34 Plank időből áll. Univerzumunk életkorát 14,3 milliárd évre becsülik azaz kb 4,5E17s. Össze se lehet hasonlítani azt, hogy egy 1ns alatt széteső atom mennyi pillanatot él át, s hogy a piramisok, vagy a világegyetem mennyi másodpercet élt meg. Egy hasadó anyag időálló szuperszerkezet.


8th
(őstag)
Blog

Pedig ez van. Több alkalommal jelen voltam a kispesti szeánszon mert hordtam oda egy ismerősömet vidékről és ugye őt meg kellett várni. Annyi igaz sötét ostoba baromságot rég hallottam amit ott összehordtak. Pl. valaki elkezdte ecsetelni egy norvég fickó rejtegetett, antigravitációs hajtóművel ellátott jármű prototípusát amit a garázsában a két kezével épített és működik de csak éjszaka röpköd vele (LOL) mert meg ne lássa valaki és ami annyira titkos, hogy az interneten sem találni róla semmit. Úgy megkérdeztem volna, az embert, hogy ha ennyire szupertitkos akkor te hol hallottál róla baszod? :DDD És hasonló égbekiáltó sületlenségek mint pl. a sima csapvízzel menő autó (amit persze soha senki nem látott) vagy a föld alatt élő négy méteres emberek. Ezen a ponton rúgtam ki magam alól a széket és mentem ki a kökibe sétálgatni kajálni és kávézni. Én ilyen hibbant agyalágyult társaságra nem voltam és nem is vagyok kíváncsi. Kb. ufo magazin színvonal csak szorozd meg kettővel. Vicc az egész. Zárt osztály.


t72killer
(félisten)
Blog

Durva mik vannak. És az ilyen ember választ kormányt, vigyáz a gyerekedre és főzi a kajád :Y


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Lassan srácok kezd olyan lenni ez, mint hiszünk vagy nem hiszünk az Ufókban. :D Na majd mindjárt robban a bomba, azt kapom a savazást :D :C


borg25
(aktív tag)

Kapaszkodj meg: UFO-k léteznek, amerikai kormány is elismeri, Roswellnél történtekről is azt mondták, hogy UFO, csak később mondták azt, hogy el lezuhant meteorológiai léggömb. Mai napig látnak azonosítatlan repülő tárgyakat, sőt mondok újat létezik USO is: azonosítatlan úszó objektum.
Amire te gondolsz az a földönkívüli űrhajó, azon lehet vitatkozni. Végre ma már nem azt a hülyeséget tanítják, hogy a földön kívül nem lehet értelmes élet. Pár milliárd galaxissal, galaxisonként pár milliárd csillaggal számolva, hozzávéve az eltelt 14 milliárd évet mások a valószínűségek. Ma már ott tartunk, hogy a csillagászok megalkottak egy képletet ami alapján feltételezhető, hogy akár a mi galaxisunkban mennyi élet/értelmes élet lehet.
Tudomány álláspontja, hogy bár sok helyen kialakulhat az értelmes élet, mégis az időt (14 milliárd év vs utolsó 1000 év az emberből) s az utazáshoz szükséges időt és azt figyelembe véve, hogy egy civilizáció meddig létezhet kicsi annak a valószínűsége, hogy a civilizációk egymással kapcsolatba tudnak lépni.
De ja megoszlanak a vélemények, hogy vannak-e hozzánk látogató földönkívüliek igen vagy nem.

Találmányokról még annyit, hogy 10 éve föl-fölröppentek itt a prohardveren is lehozott cikkek, hogy most aztán megtalálták a tuti módszert az akkumulátorok hatékonyságának a javítására. Még se sok valósult meg belőlük.Talán mert hazudtak a kutatóintézetek? Vagy mert egy dolog a felfedezés, és egy másik dolog, hogy abból használható, életképes, megfizethető terméket állítsanak elő ami versenyképes alternatívát jelent a mai Lítiumos akkumulátorokkal szemben?


sztanozs
(addikt)
Blog

Vagy mert az olajlítiumlobbi mindet jól elhallgattatta... :U


borg25
(aktív tag)

Igen ezt is sűrűn hangoztatják. :)
Iliász és az Odüsszeia jutott az eszembe. Homérosz olyan hülyeségekről ír, mint, hogy egy nő miatt hadakoztak, csábító énekű szirének, nimfák, szörnyek stb. Aztán a régészek megtalálták Tróját.
Nem mondom, hogy ilyen kispesti szeánszon ne fordulhatna elő, hogy egyik a másikra rálicitálva ne mondana még nagyobb hülyeséget. Jó kérdés mennyi az igazságtartalmuk. De abban igaza van Egelynek, hogy ma a kutatások céliránya megváltozott. Zömében azt kutatjuk amiben van pénz, alapkutatás alig, vagy az olyan megaberuházásokra van, mint a CERN, gravitációs hullám detektorok. Ötven éve mondogatják, hogy 50 év múlva lesz fúziós erőmű. Most is ugyanakkora teszik. Vajon akkor is 50 évre tennék, ha GDP arányban ugyanannyit ölnének bele, mint annó a holdraszállásba? Csak egy fúziós erőmű nem politikai kérdés.


sztanozs
(addikt)
Blog

Szerinted a korlátlan energiában, hidegfúzióban, antigravitációban nem lenne pénz (illetve gazdasági potenciál)?

[ Szerkesztve ]


t72killer
(félisten)
Blog

ha lenne ilyen (nincs) totál felforgatná a jelenlegi anyag-tőke-munkaerőmozgásra alapuló világgazdaságot. Nem véletlen, hogy kisebb dolgokban sincs előrelépés, mint pl távmunka.

A sima, erőművi fúzió is óriási hatással lehetne gazdaságra, pl kicsi, erőforrásokban szegény országok vághatnának masszívan energiaigényes projektekbe, mint pl titán és alumíniumgyártás.

[ Szerkesztve ]


sztanozs
(addikt)
Blog

mint pl távmunka
Nem tudom, hogy te hol dolgozol, de nálunk eléggé jól működik a távmunka. Az előző csapatomban pl majdnem mindenki 1-2 napot otthonról dolgozott hetente, de van olyan ismerősöm is, aki évente max 2-3 alkalommal megy be a munkahelyére.


borg25
(aktív tag)

De nyilván van bennük üzleti potenciál. A kérdés, hogy milyen áron? Mekkora kockázat mellett, milyen megtérülési idővel.
Vonjuk párhuzamot a kereskedelmi űrhajózás fejlődésével. Ott nagyot dobott a fejlődésen mikor kiírták a versenyt, hogy emlékeim szerint 1 milliót kap az a csapat, aki először kijut a világűrbe. A pályázat kiírójának elhanyagolható volt a kockázata, csak annyit fektetett be, amennyibe a pályázat meghirdetése és reklámozása került. Ha senki se teljesítette volna a feltételt, akkor neki nem megy el egy fillérje se kutatásra, jutalom kifizetésre. A versenyzők pedig mind megosztották a kutatás költségét, mindegyik annyit fektetett be, hogy még jól járnak ha megnyerik a versenyt és az 1 milliót. (Presztízs, ismertség forintosítható értékét hagyjuk.)
Érdekes lenne egy versenykiírás hideg fúzió, antigravitáció vagy más témakörben. Kíváncsi lennék annak az eredményére. De lássuk be, ha üzlethez nem értő feltaláló vagy, akkor kecsegtetőbb egy olyan jutalom amit már azzal elérsz, ha a találmány megvalósul (és tényleg működik) semmint, hogy utána abból még gyártható terméket kell csinálnod és azt el is kell adnod. Azt is vedd figyelembe, hogy aki ilyennel foglalkozik, annak lehet, hogy gőze sincs a termékfejlesztésről, üzletről, vagy nem is érdekli. Edison is külön apparátust tartott fent ezekre a feladatokra.

Fúzió már biztos nem működne pályázattal. Számomra a megtérülés valószínűsége, és időszükséglete túl sok, a hozzá szükséges befektetéshez viszonyítva. Ennék az aszteroridabányászat is sokkal kevesebből gyorsabban megtérülő befektetésnek tűnik.
Fúziós erőmű fejlesztés jelenleg állami/alapítványi pénzből megy, a tudós, mérnök akkor is megkapja hó elején a fizetését, ha van eredmény, ha nincs.


t72killer
(félisten)
Blog

asszem ideje új munkahelyet néznem... (multinál vagyok amúgy, a német főnök hallani se akar róla)


apatyas
(Korrektor)
Blog

Szép-szép az a képlet, de ez is: í€Ä=[#&}íđĐ[
Szóval, a nagy kérdés: mit jelent, darabonként és egészben?

[ Szerkesztve ]


arnyekxxx
(addikt)

Még szerencse, hogy ott van körülötte az új hosszútávú amit nem futtában dobtak össze "mihamarabbkészlegyenésaddigbírjaamignemleszhelyettejobb" jelszóval


Rive
(addikt)
Blog

Igazából pont itt lenne az ideje rendesen kitakarítani, ahhoz meg pont kell is, hogy visszabontsák a régi szarkofágot.


borg25
(aktív tag)

A részletekbe nem mennék bele, a lényeg, hogy egy táguló univerzum idővel energiát veszít. Ezt meglovagolva kvázi energiát lehet nyerni.
Tudom, energiamegmaradás törvénye, energia nem vész el csak átalakul, de a 0-val való osztás se mindig alkalmazható, aztán akkor vannak az érdekes dolgok, mikor azt kell lekezelni.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(félisten)
Blog

csupán egy fluxuskondenzátor kell hozzá. De ha van az embernek időgépe, mi a frásznak vesződjék az energiatermeléssel :F


borg25
(aktív tag)

:)


Hunmugli
(aktív tag)
Blog

Miért veszítene energiát egy táguló univerzum? Az megvan, hogy kihűl, de az nem jelenti azt, hogy energiát veszít.

Ha valóban energiát veszít az univerzum, akkor ebből hogy lehetne energiát nyerni? Hogy lesz a kevesebből több?

Honnan tudjuk hogy nem állt le a tágulása az univerzumnak, vagy, hogy éppenséggel nem zsugorodik-e?

[ Szerkesztve ]


Zé.
(junior tag)

,,Fúziós erőmű fejlesztés jelenleg állami/alapítványi pénzből megy, a tudós, mérnök akkor is megkapja hó elején a fizetését, ha van eredmény, ha nincs."

Egy kompakt fúziós reaktor: [link]


t72killer
(félisten)
Blog

ha van időgéped, nem is kell semmiféle univerzum: elég egy szimpla hűtő v benzinmotor, amiben idővel nő az entrópia és "elvész" az energia: időgéppel a jövőből visszafelé csökkenő entrópiát és növekvő energiát találunk. De ez az ügyeskedést meghagyom másoknak: nekem jók lesznek a jövőheti lottószámok is.


apatyas
(Korrektor)
Blog

"Egy kompakt fúziós reaktor" tervei, mert ez se úgy néz ki, mint ami már működik, vagy közelében van.
És akkor a saját kompakt mérete mellett még mindig ott van a turbina meg a hőleadás szükségessége.
De ők legalább csak 5 éves távlatokról beszélnek. Nemhiába, céges pénz.
Nem drukkolok ellenük, csak legyünk reálisak.
És tök mindegy mi lesz ingyen, utána mindig lesz valami más, amiért még több pénzt kérnek hogy a függőség meg a hatalmi rendszer megmaradjon.

[ Szerkesztve ]

üzenetek