[Re:] [1eske:] Rizsfőzés rizsfőzőben: Tippek és trükkök - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


ncc1701
(veterán)

Zacskós rizst kell venni. Fazekat felöntöd vízzel, mikor forr, beledobod, kb 15 perc múlva, ha már kihízta a zacsit, kiveszed, és készen is van. :)

[ Szerkesztve ]


kmisi99
(addikt)

Én még életemben nem ettem jó zacskós rizst, mind tapadós és vacak ízű. :F


Agostino
(addikt)
Blog

mit rontok el a rizsfőzőmmel, vagy mi baja lehet, ha marad főzés után a tetején víz? néha teljesen megkergül, néha meg teljesen finomat tud készíteni. jázmin rizs van benne de szerintem ez nem kellene számítson.


Victoryus
(addikt)
Blog

pl: Lidl-ös 'A' zacskós rizs is finom.


Frawly
(veterán)

Ezt szoktam én is javasolni. Aki annyira főzési antitalentum, vegyen zacskós rizst. Bedobja forrásban lévő sós vízbe 15 percre, majd a végén kiszedi, nem lehet elrontani. Néha kicsit szétázik meg tapad az is, de talán összességében nem lesz olyan rossz, mint a teljesen elrontott nem zacskós.


UnA
(Korrektor)
Blog

Nem, nem, soha! :)


icemad
(nagyúr)
Blog

Azt ugye tudjátok, hogy itt most rizsfőzőről van szó? Minek idekeverni a zacskós rizst, meg a sima főzést? Ez kb. olyan, hogy valakit megkérdezek mennyi 2+2, erre elkezdi levezetni a Pithagoras tételt...


Frawly
(veterán)

Tehát akkor úgy tűnik, hogy te rizsfőzőben is tudsz neki segíteni. Jól értem?


icemad
(nagyúr)
Blog

Nyilván. Azért írtam le a tapasztalatomat.


mephi666
(nagyúr)
Blog

végigpörgettem, de mikróban senki nem főz rizst? :)

mi módszerünk:
1 pohár (kb 2dl) sima "A/B" rizs és dupla mennyiség víz hőálló edénybe... mikróba (750w-on) 5perc, kiveszem, átkeverem, sózom/vegetázom, 5 percig pihentetem... újabb 5percre vissza a mikróba, majd kiveszem és megint átkevergetem... nagyon lusta módszer, de elronthatatlan... A/B rizs általában tapadós lesz, barna rizsnek (még előgőzöltnek is) több idő kell, lidl-ben meg vettünk valami hosszúszemű keleti fehér rizst, amit nagyon puhára főztünk és idegesítően pergett :D látványnak szép volt, de rizsből általában rakott kelt készítünk és abba nem volt ideális, hogy széthullik...

ui: vasárnap épp rakott kelt sütöttünk, képen látszik, hogy rendesen lehetett vágni és nem esett szét a töltelék (mondjuk 1 tojást is szoktam beledobni a biztonság kedvéért, hogy jól összefogja)


Dluinet
(nagyúr)
Blog

kettő mikrónk is szétrozsdásodott a rizsfőzés miatt, így nem éri meg


Jhonny06
(veterán)
Blog

A lényeg, hogy vegeta van benne, a többi nem számít.


Hieronymus
(addikt)
Blog

Utálom a Vegetát. 57%-a só, 22%.a cukor, 15,5% zöldség. A maradék, ízfokozó anyag és színezék. Minden ételt azonos ízvilágra állít be, amibe belekeverik.


Jhonny06
(veterán)
Blog

Én mondjuk szinte semmibe nem rakok, de a rizs vegeta nélkül totál ízetlen. Egyenként belerakni zöldségenként meg túl nagy macera, hogy ugyanazt az ízhatást elérd.

[ Szerkesztve ]


Phülöp
(addikt)
Blog

itt vagyok

[link]

ezzel az eszközzel, 1.5-es vízzel, 900W, 12perc, basmati


Frawly
(veterán)

Tényleg nem kötözködni akarok, de amit írtál neki, az nem nagy segítség. Nem, nem jó az úgy tapadósan, szétázottan, megette a fene, ha hidegvizes átszűréssel kell menteni a már meglévő bajt, az elrontott rizst.

Ilyen rizsfőzőt nem használtam, a kézikönyvében kéne elolvasni az ajánlásokat (vízmennyiség, főzési idő), és azt nagyon szigorúan betartani. Ökölszabályként azt tudom mondani, hogy ha nagyon tapad meg szétázott a rizs, az vagy azért van, mert túl sokáig lett főzve, vagy túl sok vízben.

Nyilván a zacskós rizs sem jó tanács, azért írtam, hogy csak azoknak ajánlom, akik már sehogy máshogy nem boldogulnak.


Apollyon
(Korrektor)

Esetleg jöhetnének konkrét típusok is, bevált rizsfőző esetén.


icemad
(nagyúr)
Blog

Félreérted. A rizsfőzőben mindenképpen összeáll a rizs, és tapadós lesz. Nincs benne túl sok hely, ezért egybe áll az egész. Hogy normális állagot kapj, ahhoz kell a hideg víz. Nincs semmi elrontva, ez így működik. És jó rizst csinál.

üzenetek