szimpatikusak az eledelek,amiket sütögettetek.engem érdekelne,hogy ez az oldalas milyen pácot/fűszerezést kapott?ha valaki leírná,azt megköszönném
[ Szerkesztve ]
szimpatikusak az eledelek,amiket sütögettetek.engem érdekelne,hogy ez az oldalas milyen pácot/fűszerezést kapott?ha valaki leírná,azt megköszönném
[ Szerkesztve ]
Házi készítésű BBQ szósz Vagy konkrét receptre vagy kíváncsi?
2 közepes vöröshagyma
4 duci gerezd fokhagyma
2 alma
2 dl ketchup
1-2 ek mustár csípősség függvényében
2 ek szójaszósz
1 ek wochester szósz
1 tk chilipaprika
0,5 tk bors
1-2 ek czukker
2-4 ek ecet % és ízléss függően
2 ek olajon a hagymát megüvegeljük. Almát pucolva és kockázva természetesen de mindent beleborítani : a czukker és ecet felét használjuk csak fel első körben.. Összerottyanvást, puha almáig. Amikor rotyog megnyaljuk és a savassága tekintetében kell a másik fele az említett összetevőknek. Botmixerrel leturmixolva megint egy rottyantás. Befőttes üvegben (a nagyi-féle fejre fordításos módszerrel) hónapokig eláll.
köszi szépen!
az ecet az sima,mezei ződpalackos vagy valami értelmesebb alma?esetleg valami speckó?
Ezt neked kell kóstolva érezni mi fér bele. A helyzet az hogy mi a sima ződkalaposat használjuk ilyenkor ami kvázi íz semleges.
ződkalapos vagy ződpalackos mert a ződpalackosnak sárga és piros kupakja szokott lenni %-tól függően.
van itthon almaecet is,lehet csinálok inkább azzal egy próbát,lévén van a szószban eredeti alma is.
kíváncsi leszek majd a végeredményre,de meglehetősen jól hangzik így első blikkre
és meddig álltatod a húst a pácban?minél tovább,annál jobb?vagy csak rákened és mehet is a tűzre?
-macilaci78: legközelebb beállhatsz a tűzhöz segíteni, nem csak szemmel szúrni a szakácsot
Legközelebb ne csak udvarias gesztusnak tekintsd az ajánlkozást!
Ezek szerint mehetek még? Btw: köszi, hogy mehettem, mehettünk, jól éreztük magunkat. Vissza fogunk még élni a vendégszeretettel.
Ez a hústól és a várt eredménytől is függ. Mi nem szmókerezünk idő hiányában, így elő van sütve a hús sütőben. Ez állagtól és mérettől függően 5-8 óra zacsiban, száraz fűszerrel amit itthon keverget Iza. Utána a tűz felett kapja ezt meg amit kicsit rápörkölünk. Az max egy óra.
Igazán nincs mit. Már megháláltátok a ritka finom ételekkel . Ilyet még a legpuccosabb éttermekben sem lehet kapni szerintem. Szuper kitartók vagytok, hogy 2 talit is rendeztetek rövid időn belül.
[ Szerkesztve ]
Jövőre lehet benéznék egy 6. genes Civiccel, de asszem vegetáriánusként nem tudok érvényesülni
Tudunk grillezett zőccséget is ha véletlenül úgy alakul.