üzenetek

hozzászólások


pepe091
(MODERÁTOR)
Blog

Itthon talán 2020-ban elérjük azt, hogy az összes nagyvárosban legyen 4G...

(#2) kolosanyi

Kb, az is előrelépés lenne, mert rengeteg helyen még az sincs. ;]

[ Szerkesztve ]


kolosanyi
(veterán)

Vidéken meg még akkor is mindenhol EDGE lesz. :DDD


#51736960
(őstag)

hiába a gyors hálózat, ha megfizetethetetlen a mobilnet.
nálam a havi keret fél nap alatt elfogy, utána pedig 32 kbps-re lassít a T.
hiába reklámozzák már a 4G-t, a többség a 10 éves gprs szintjén mobilnetezik...


Ribi
(nagyúr)

Jó ha egyáltalán kábelen lesz ilyen megfizethető árban, nem hogy levegőben.


stbtamas
(aktív tag)

A kábel már a múlté, a levegő a jövő.


Bici
(félisten)

Legfeljebb a Telenornál, esetleg a vodánál, mert a T-mobile-nak még az sincs Budakeszi nagy részén, csak GPRS.
"Érthető" a szolgáltatók hozzáállása, hiszen állítólag a kutyának sem kell a gyors mobilnet (amit nyilván a városok adatai alapján állapítanak meg, mert máshol nem is elérhető), ezért nem fejlesztenek, nehogy véletlenül olyanok előfizessenek, akiknél tényleg jobb megoldás lenne, mint az 5 km hosszú réz kábelről szakadozni.


dchard
(veterán)
Blog

Azért azt nem árt tudni, hogy az 5G szabványosítása el sem kezdődött, még azon is csak a vita folyik, hogy milyen terülteket kellene jobban kutatni, aztán ezekből kiválasztani a legjobban teljesítőket és elkezdeni magát a szabványosítást.

Ez a 7 év elég optimista becslés ahogyan most kinéz. A 3G első változatát '99-ben szabványosították, és utána is évek kellettek, hogy megfelelően elterjedjen, és előtte évekig kutatták a lehetséges technológiákat.

Nem beszélve arról, hogy 28gigán macro réteget építeni lehetetelnség. Ez max femto szinten lehet érdekes. Látni kell, hogy nincs új a nap alatt: növelik a spektrumot, növelik az antennaelemeket, mert a modulációs rendben elértük az ésszerű határt. Csakhogy ezeket az LTE is mind tudja, vagy az új verzióban már benne van a támogatása (Rel 10). Eleve kérdéses, hogy vajon érdemes-e ezt ötödik generációsnak nevezni, ha ugyanazt a modulációs technikát fogja használni mnt az LTE? Az eddigi váltásoknál azért mindenhol jelentős eltérés volt a rádisó interfészen, ami most egyáltalán nem látszik.

Dchard

[ Szerkesztve ]


xmaas
(őstag)

Fejlesszek csak nyugodtan hatha 20 ev mulva majd nalunk is lesz valamire valo mobilnet ,amit manapsag muvelnek a szolgaltatok mifelenk szegyentelen pofatlansag mobilinternet neven de ez van az allambacsi leszarja oket azt csinalnak amit csak akarnak nincs senki aki jol belejuk rugjon hogy terjenek eszhez


MurdR
(veterán)
Blog

De fain, akkor 2020ig megtarthatom a Note2t :C :DDD


Ribi
(nagyúr)

Lehet ezt szeretnék erőltetni, de gyakorlatban ez nem így van. Szóval majd ha lesz értelmes kábel utána gondolkozzanak a levegőn. Mert ugye a a tornyokhoz is kábelen megy az adat, nem véletlenül.


HuMarc
(addikt)
Blog

Gondolom hülye kérdés, de a 3G-hez képest mennyivel gyorsabb a 4G? Főleg mobilon. Mert egy háztartásban gondolom van értelme a nagyobb sávszélességnek, de mobilon? :U


dchard
(veterán)
Blog

"Mert ugye a a tornyokhoz is kábelen megy az adat, nem véletlenül."

A tornyok döntő többségéhez nem kábelen megy az adat, hanem pont-pont mikrohullámú rádiós linkeken. Ezek most jellemzően 2-300Mbit/s-ot tudnak irányonként (semmi közük a WIFI-hez), de a legújabb adaptív rádiós XPIC-s verziók rövid linkeken tudnak gigabit körüli sebességet is. Néhány kitüntetett állomáson van optikai kapcsolat ahová a mikrók összegyűjtik (felhordják) a többi torony által generált forgalmat.

Dchard

[ Szerkesztve ]


donceleger8
(őstag)

Szerintem ez a mobilnet a világ legnagyobb átverése. Még Németországban is gondok vannak a sebességgel, anyósom előfizető az O2-nél, 3,5 G elérhető, de Skypeolni nem tudunk normálisan, mert lassú a sebesség. Nem, nem nálam van a baj, 50 megabit csak elég.
Ilyen árak és minőség mellett csodálom, hogy van aki egyáltalán fizet ezért. Erre már az 5G jön.
Hihetetlen.


#83009024
(tag)
Blog

Nemhiszem el hogy 2020-ra egyáltalán EDGE lefedettség lenne Magyarföldön.
a buszon amin hazafele szoktam utazni minden nap(Debrecen-Vámospércs) ki volt téve még fél éve 1 kis plakát a Telenortól hogy "fizess elő mobilnetre, és netezz hazafele is", nah ez szép és jó, de ne oda tegyék már ki ahol ha elhagyja a busz a Debrecen táblát még Telefonálni is alig lehet, nemhogy mobilnetezni XD


Péter747
(tag)

egyet csináljanak meg normálisan mindenüt oké most 4g de 5 gé még várjon 4g sincs sok helyen kb egy két nagy városba van :)


Béééla
(őstag)
Blog

Pontosan: HSDPA jel mellett Német földön 5 perc betölteni a Facebook Mobil oldalt. Innentől kezdve elmehetnek a francba.

Mellesleg nem 4G meg nem 4G LTE, hanem "3G LTE" a hivatalos megnevezés, csak a hülyének nem tudnád elmagyarázni, hogy a 3.5G-nél miért jobb a 3G LTE, illetve hülye marketing[HOSSZÚ SÍPSZÓ]-ök kitalálták, hogy ez jobban hanzik.

Illetve:
28 GHz-es spektrumban

Na most hány perc alatt szívta le az akkut?
És nem kell gigabites kliensletöltés, a torony teljesítményét tornásznák fentebb. A kliensnek elég, ha jut egy 10 megabites fix szelet, azzal szinte bármit megcsinálsz.


Bici
(félisten)

Nekem már az is megváltás lenne, ha 3G lenne, akár 2 Mbit/sec sebességgel, de legyen - mindenhol.

Persze, ez sosem fog bekövetkezni, mert nem az számít a szolgáltatónak, hogy használható legyen a net, hanem az, hogy a legkevesebb befektetéssel a legtöbb zsét hozza vissza, vagyis a sűrűbben lakott területekre tesznek csak 3G-t/4G-t.
Hiába van gyors net a városban, a városi ember is utazik néha/gyakran, és ha a nagyinál, uncsitesónál vidéken nem tudja kitenni a nemrég született kismalac képét a fészbúkra, akkor nem fog előfizetni rá - hiszen csak ott használható, ahol úgyis közel van a vezeték.

[ Szerkesztve ]


ViZion
(félisten)
Blog

Ez vótmá', :U vagy nem? Ubiszezon van? ;]

[ Szerkesztve ]


wertigo1984
(őstag)

Ezt a kerdest en is felteszem.


bolvar
(senior tag)

Nem hogy edge rengeteg helyen térerő sincs...tiszta vicc...viszonylag sokat utazok és rettentően bosszantó hogy azért fizet az ember hogy ahogy kilép a nagyvárosból a 3g az álom de a térerő is sok helyen luxus vagy ha van a hívás minőségi is borzasztó...

üzenetek