üzenetek

hozzászólások


LordX
(veterán)
Blog

Téves, az LTE a 4. generáció minden szempontból: Az LTE mind air interface, RAN topológia, carrier hálózat téren technológiai ugrás a WCDMA hálózatokhoz képest, visszamenőlegesen nem kompatibilisen - ha a WCDMA a 3. generáció akkor az LTE a 4.

Az, hogy "3G" és "4G" sose volt sehol definiálva, hacsak nem úgy, hogy a "3. generáció" és "4. generáció" rövidítése. Olyan van definiálva, hogy IMT-2000 és IMT-Advanced. Majdhogynem véletlenszerű okokból az IMT-2000 követelményeit az első harmadik generációs hálózatok teljesítették,de ma már egy jobbféle 2G hálózat is teljesíti.. mégse mondja az Evolved EDGE-re senki, hogy 3G lenne. Az IMT-Advanced követelményeit az első 4. generációs hálózat nem teljesítette, csak a második iterációban sikerült az LTE-A-nek (ami egy teljesen forward-backward kompatíbilis változás volt).

És nem utolsó sorban az ITU is 4G-nek nevezi 2010 december 6 óta az LTE-t. (Figyelem, nem IMT-Advanced-nek).


prolad
(őstag)

Jó lesz majd 8k-s streamhez.


big-J
(őstag)

200MB-os korlátommal nehezen hoznak lázba az ilyen hírek.


Gergosz2
(veterán)
Blog

ennyi :D


Blindmouse
(senior tag)
Blog

Miért, azt le tudod havonta 1,6 másodperc alatt netezni.


McSpy
(őstag)

Elöbb itthon legyen mindenhol 4G,aztán majd 10 év múlva jöhet az 5G


#51736960
(őstag)

:C


margithid
(veterán)

Én nem fizetek mobilnetért, 100 mb 1000 Ft, egy vicc az egész.
Kb egy 10 perces youtube videó és fele el is megy.
Még szerencse, hogy strandra ahova sokat járok van wifi:)
Amúgy meg nem a sebességet hanem a elfedettséget kellene fejleszteni, dehát mint tudjuk az költséges és nem kifizetödő a szolgáltatóknak. Marad a parasztvakítás, holott nekem 5 mbit is bőven elég lenne.
Amúgy a vicc az hogy a voda a pécs budapest vonatszakaszon náha még gsm szolgáltatást se tud nyújtani... :U


bitblueduck
(senior tag)
Blog

Én is jobban örülnék ha a lefedettség növekedne és mondjuk 1000 ft-ért korlátlan -stabil- 1 Mbites kapcsolat lenne minthogy az ország 10 pontján amiből általában 10 BPn van legyen 60 Mbit/s-em.


Valentino K.
(senior tag)

Nem értem sokak siránkozását, mert európai mércével nézve igen jó a GSM és a HSPA lefedettség piciny hazánkban.
Szerintem aki több IQ-val rendelkezik, mint egy asztallap, az belátja, hogy Alsózsebaljára (jelenleg) nem biznisz egy szolgáltatónak több tíz millió forintért felhúzni egy tornyot csak azért, mert 15 ember LEHET hogy használná a mobilnetet.

[ Szerkesztve ]


ViZion
(félisten)
Blog

"Szerintem aki több IQ-val rendelkezik, mint egy asztallap" az olvasta azt is, h pl. Pécs-BP útvonal nem ilyesmi. Sőt, nagyobb településeken is vannak bajok, nem csak falukban. És az országos statisztika kevés vígasz, ha ott nincs, ahol Te használnád... :D


kmisi99
(addikt)

Ez miért jó? Talán valaki torrentezni akar a telefonján míg lemegy boltba sörért? :DDD Nekem netezésre hsdpa is tökéletes még 3g vel is boldog vagyok.


Mr. Teddy
(őstag)

Ha az akkuidő a mostani 3G-hez képest nem csökken, az előfizetési díj nem nő a leforgalmazható mennyiség 10-100x-ra, netán korlátlanra, akkor jöhet. Amúgy meg az igények sebesség terén egy korrekt 3G terén megálltak. Ha mindenhol nyélen jönne a 3G, annak már nagyon örülnék én is.


galmat
(aktív tag)

Én annak is örülnék, ha végre a 3G elérne hozzánk vidékre.
De nem panaszkodom, Amerikában pl a nagyvárosokon kívül sok helyen 2G-n "hasítanak" már ahol van térerő.

Amúgy most láttam nemrég valahol egy cikket, hogy itthon az egyik legolcsóbb a mobilnet Európában. De érdekes, Romániában még olcsóbb, asszem ők vezetnek.

[ Szerkesztve ]


Béééla
(őstag)
Blog

Mert így is szar. Amikor Budapesten 0.15 megabitet mérsz másodperces pinggel, az szar, akár HSDPA-n, akár GPRS-en éred el.

#21: amikor elkezdték fejleszteni és még sehol sem volt publikus elérhető, nevezték el 3G LTE-nek

Szerintem aki több IQ-val rendelkezik, mint egy asztallap, az belátja, hogy Alsózsebaljára (jelenleg) nem biznisz egy szolgáltatónak több tíz millió forintért felhúzni egy tornyot csak azért, mert 15 ember LEHET hogy használná a mobilnetet.
Az belátja, hogy a szolgáltatásért nem a fővárosban és nagyobb városokban fizet elő, hanem országszerte. És szánalmas, amikor egy hegyi panzióban sok-sok kilométerre a határtól már csak roamingolni tudsz!

Ez miért jó?
Mert így ha valóságban használod, akkor a zavarok és toronyterhelés ellenére is marad még elég valós kihasználható sávszélességed.


oszi666
(őstag)

Ez egyebkent hogy mukodik? Ha nekem van egy telefonom ami tud 4gt akkor hasznalhatom azt, vagy a 3ghez kepest felarat kell fizetni? Gondolom nem, de inkabb megkerdezem...


margithid
(veterán)

Szerintem is a 3g már bőven jó mobilon netezni, legalábbis nekem.
Igazából számomra nem is a sebességgel van a baj msot se, hanem a mobilinternet árakkal.
Volt valami cikk pár hete, hogy itthon a legolcsóbb a mobilinternet európában. Hát majdnem lehidaltam..
Azt elfelejtették hozzátenni, hogy kint az átlagbér kb 4szerese az itthoninak...
Amúgy meg ha jól tudom egy közepes előfizetéshez angliában korlátlan net jár.


Mr. Teddy
(őstag)

Persze, a 3G rendesen teljesen jó. Ha ugyanannyiért gyorsabb, az sosem baj. De olyan kifejezett igény nem nagyon van szerintem. LTE kapcsán sem rohamozták meg az üzleteket az LTE képes telefonokért az emberek.


nap
(addikt)

Szerintem mindig van hova fejlődni.


n0rbert0
(senior tag)

Ennyi, topik zárható! :D

üzenetek