Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


finest
(őstag)
Blog

Egyetértek veled, bár én leegyszerűsíteném a dolgot arra, hogy az örményeket csúnyán cserben hagyta mindenki, egyszerűen azért, mert jelentéktelenek gazdasági szempontból, az azeriek meg tele vannak olajjal.
Engem nagyon bántott, h az azeri fegyverkezést Izrael is támogatta, illetve, h magasról tettek az örmények diplomáciai kapcsolatkeresésére éveken át, tekintettel arra, h ez a két nép egyformán szívott a népirtások során.

Azon kifejezetten csodálkozom, h az örmény elnök átvészelte a hivatalában ezt a fiaskót. Pashinyan valahogy úgy elcseszte, h a legrosszabb tűzszüneti megállapodást kellett végül elfogadnia, pedig eleinte voltak kevésbé fájdalmas tűzszüneti ajánlások az oroszok által gründolva. Érdekes, h az örmények nem eszkalálták a háborút, nem rakétázták meg a iparilag, gazdaságilag fontos területeket, vízerőművet, olajvezetékeket, pedig annak erősebb figyelemfelkeltő hatása lett volna. Esetleg Aliyev ellen fordíthatta volna a közvéleményt.

Katonai szempontból nem olyan nagy durranás a drónok bevetése, csak ott, ahol semmi légvédelem nincs. A háborús videókat, híreket látva az örmény / karabakhi légvédelem egyszerűen nem létezett. Nem tudom, h ezt a bizonyára sok évre visszamenő felelőtlenséget kinek lehet felróni?

[ Szerkesztve ]

üzenetek

Hirdetés