Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


anglergab
(addikt)
Blog

Ezt csak megerősíteni tudom.

Az adónál és a vevőnél csak a közeli térben (near field) magas viszonylag az energiasűrűség (a közeli tér konkrét alkalmazására jó példa az NFC: passzív vevőantennát is lehetővé tesz többek között a kis távolság). A mikrosütő lényegében egy üregrezonátor, ezért melegít a közeli térnél távolabb. Nem ionizáló sugárzásról van szó, a hatás a közeli térben melegedés lehet (illetve a potenciálisan a melegedés által okozott egyéb, még nem teljesen feltérképezett élettani folyamatok, illetve egyéb nagyon különleges esetekben ezek nem várt láncolatai). A melegedés attól függ, hogy az EM tér mennyiben képes behatolni a dielektrikumba (skin effektus), illetve hogy mennyire nyelődik el abban, ami többnyire anyagszerkezeti sajátosságoktól, frekvenciától, hasznos sugárzási teljesítménytől függ. A közeli tér a hullámhosszal (pontosabban annak ált. negyedével összemérhető) "távolságig" jön létre az adó/vevő antennától, ez a Magyarországon alkalmazott 900/1800/2100 MHz-es mobilrendszereknél kb. 8.3 cm-től 3.8 cm-ig terjed.

Telefonáláskor tehát a közeli térben van a fej egy része, ahol pl. a víztartalom, csontszerkezet, alkalmazott frekvencia, aktuális hasznos sugárzási függvényében enyhe melegedés jöhet létre. Az extra hő elszállításáról a vérkeringés révén a szervezet gondoskodik (vérnyomás, érkeresztmetszet stb. változtatásával). Fontos megjegyezni, hogy ehhez a mai modern, rendkívül alacsony, adaptív sugárzási teljesítménnyel operáló készülékek esetén ált. nagyon sokat kell várni, főleg nagyvárosi környezetben, ahol általában jó a lefedettség.

Továbbá a BTS-ek antennái irányítottak, szektorsugárzók, főleg nagyvárosi környezetben, így az antennák szomszédságában élőknek nem kell félniük. Az antennák alatt lakók felé semmiféle tér nem irányul (egyszerűen feléjük nem is sugárzik az antenna), a közeli tér pedig nem terjed ki az antennákkal szemben lakókig.

[ Szerkesztve ]


Kispotter
(tag)

Sziasztok! Lehet hülyének néztek, de azt szeretném kérdezni, hogy van e valami program androidra amivel lehet nézni hogy a telefon melyik toronyt látja vagy épp melyikre, melyikekre van csatlakozva, milyen messze van helyileg hol van stb. Valamint van-e valami nyilvános adatbázis, vagy weboldal hogy hol vannak telefontornyok és az melyik szolgáltatóé. ÉS még hogy van e valami felismerhető egy tornyon, hogy épp az milyen szolgáltató? Mert épp velünk szemben 200m-re van egy telefontorony ami nem is tudom valamikor 2000 ben épült falun élek egyébként, kék piros a váza raja meg az adók alul ilyen kör alakúak dobhoz tudnám hasonlítani felül meg vannak hosszúkásabbak mint amik a panelházak tetején városokban! Nagyon kíváncsi lennék városban is pl, hogy hol van torony és épp melyikről vagyok épp én bejelentkezve. Lehet hogy csak én vagyok ilyen elvetemült nem tudom de érdekel. :) És amúgy nagyon sokat olvastam már a mobiltelefonokról és tornyokról ezügyben.
Androidra szedtem le pár ilyet most.. Kiír mindegyik mindent cell id-t, mnc, mcc, lac de térképen ezek sem jelenítik meg sehol sem hogy a torony hol van helyileg.. gondolom ez nem is lehetséges
De viszont találtam egy ilyet Ez mennyire lehet valós?? Mert vannak olyan helyek ahol szerintem nincs is adó, de vannak amik a helyükön vannak.. Valamint amit kiír a telefonomcell id-t azt ez a program nemtalálja..13214113


Mykl
(tag)

Sziasztok!

Van egy fém épület ahol ben nincs semmi térerő(vodafone) Ahogy kilépek az ajtón azonnal rendben! Létezik valami aktiv vagy passiv repeatre amivel tudok be térerőt csinálni?

Köszi


anubys1984
(aktív tag)

Sziasztok!

Nem biztos, hogy jó helyen érdeklődöm, de nem találtam megfelelőbb topicot...
Szóval arról lenne szó, hogy tudtommal az USA-ban nem GSM-alapú a hálózat. Honnan lehet tudni, hogy egy adott készülék használható-e a tengerentúlon?

Előre is köszönöm a segítséget!


M.A.Z.
(aktív tag)

És ha nem tette túl hangosra és mégis visszahallom magamat?


D@ve89
(tag)

GSM alapú ott is a GSM, csak más frekvenciákon megy. A 3G-ben van nagyobb eltérés. Azt kell nézni, hogy három- vagy négysávos legyen a telefonod, és akkor tudsz majd telefonálni ott is.


anubys1984
(aktív tag)

Ok, köszönöm a segítséget. :)


dzsumpika
(tag)

Szépen kidolgozott, részletes írást olvashattam! Nagyon hasznos volt! Végre a laikusoknak is érthető módon közelítették meg a dolgot, így mindenki számára élvezhető és sokat lehet belőle tanulni.
Ki is nyomtattam! Hasonló sikert aratna szerintem egy 3g-ről szóló írás a jövőben!
Köszönöm szépen! :)


weiss
(addikt)
Blog

Helló, mennyi MSC lehet egy hazai GSM hálózatban? 1-2 ki tudná szolgálni az országot?


D@ve89
(tag)

Egyik szolgáltatónál 6 darab van. :) Természetesen ez így több, mint a szükséges minimum, így egy kiesése nem feltétlenül okoz nagy galibát a felhasználók szempontjából.


weiss
(addikt)
Blog

Köszi! Gondolom szanaszét vannak az országban.


D@ve89
(tag)

Igen, nem mind egy helyen van.


btz
(addikt)
Blog

Igen mert minden telefont amit lehallgatnak az vízhangzik, innen mindenki tudhatja hogy mikor van lehallgatva :D


myibit
(csendes tag)

Sziasztok
Tudnátok nekem segíteni?
Nem tudom jó helyen vagyok-e, rendelnék az USÁból egy telefont és a következő adat van megadva róla:
Cellular Band: GSM 850/900/1800/1900 UMTS 850/1900
Működik ez Európában?
Azt tudom hogy nem mindegyik használható nálunk de vajon hol találok ezekről pontos infót?
Köszi


noezmegmi
(tag)

Szépen kidolgozott, részletes írást olvashattam! Nagyon hasznos volt! Végre a laikusoknak is érthető módon közelítették meg a dolgot, így mindenki számára élvezhető és sokat lehet belőle tanulni. :R
[Telenor állomáspályázat]
Másik oldalon is van egy érdekes cikk, mezei embereknek készült :R
[Ahol az élet harminc méteren kezdődik]


Antigabo
(tag)

Segítség ! :Y Ötleteket várok !

A környékünkön Gyöngyösön több km-es körzetben egy ilyen 800Hz-es színuszos hang hallható nagyon halkan.
Körbe jártam pár helyet a környéken és megállapítottam hogy vannak olyan helyek általában völgyekben, a város külterületein ahol nincs jelen !!
A városban a zaj miatt nem hallható csak este amikor csend van.

A szobámban ami jól szigetelt ezért állandőan nagyon erősen hallható ez a hang és ezért ott annyira idegesítő hogy rövid idő alatt is szédülést fejfájást, okoz és nagyon fáradttá tesz valamint már az alvásba is zavar.

Fülprobléma kizárva !!
A ház áramtalanítása kipróválva,és minden egyéb más lehetséges zajkeltőé is ! (evvel kezdtük)
Mások is érzékelik, és a negatív hatásait is !

Rengeteg torony van már ma a körzetben, és rádióhullám a levegőben, amire én gyanakszom az valami erős rádiójel pl: GSM frekvenciák berezonálása ami hang formájában jelentkezik, vagy ... :F

Minap olvastam pl a 4G élesztgetéséről ami 800Mhz - esetleg összefügg evvel ?..

KOMOLY ötleteket várok hogy arra hogy :
- Hogyan lehetne pontosan bemérni,lokalizálni a kibocsájtót !
- Mi lehet ez ?
- Mi okozhat ilyet ?
- És főleg arra hogy hogyan lehetne megszüntetni, vagy védekezni ellene !!

Megkérném a poénos viccelődőket hogy ne itt csillogtassák meg tudásukat !!
Csak olyan szóljon hozzá aki el tudja fogadni ezt a leírást tényként - nincs szükségem az állításaim megkérdőjelezésére, megcáfolására vagy kigúnyolására !

Köszönöm !

:R

[ Szerkesztve ]


D@ve89
(tag)

800Mhz nem egyenlő 800Hz-cel, az írott számon kívül nem sok közük kellene lenni egymáshoz. DE, nem ez a lényeg, hanem szerencsére az, hogy az elektromágneses hullámokat nem halljuk és ebben az esetben nem is látjuk. :) Ráadásul a telefonod is pont ugyanolyan elektromágneses hullámokat bocsát ki, mint a torony, csak gyengébbeket. Na most, ha a füledhez teszed, azt se hallod. :)

Mondanék egy trafót az utcáról, de az nem hallatszódik kilómétereken át szerintem. A térképre rápillantva azonban, nincs olyan messze Visonta... Lehet az erőműből jön a hang? Elsőnek ez a legkézenfekvőbb ötletem.

[ Szerkesztve ]


Antigabo
(tag)

Oké - köszi ! ez jó egynek - megnézem !


Hordozóóóóóó
(csendes tag)

Sziasztok!

Abban tud-e valaki segíteni, hogy találjunk mágust, szakit a felvetésemre? Valami nem teljesen világos, pontosabban, hogy egy felépített adatcsatorna "elzáródási ideje" mennyi lehet és mitől függ.

Van egy távoli irányítandó eszközöm (irányítópult), ami egy sima mezei GSM-es routeren keresztül 365/24/7 üzemben jó esetben minden pillanatban az interneten lóg, az egyik hazai szolgáltatóra csatlakozva. Publikus IP-cím nincs neki osztva, de ez nem is lényeges.

Az irányítópult képes magáról adatokat szolgáltatni, ezt perces intervallumban meg is teszi, és ez remekül működik is, felküldi egy fix IP-címes szerverre, amely az adatokat hiánytalanul és hibátlanul feldolgozza.

A trükk a visszafelé irányú kommunikációnál van, ugyanis az volt a korai megfigyelésem, hogy ha az irányítópultot vezérelni szeretném ugyanezen a létrejött csatornán keresztül, akkor ez bizonyos idő után nem működik. Ez kb. 5-10 percet jelent, tehát, ha a csatorna felépülését követően 5-10 percen belül, ill. minimum 5-10 percenként nincs egy vezérlő jel (vagy akár annak csak ráfrissítése), akkor a csatorna megszűnik működni megfelelően, de csak a vissza irányban. Státuszokat ugyanúgy percenként közben is küld magából a pult, ugyancsak hibátlanul. A vissz irányú kapcsolat viszont megszakad, egyáltalán nem jön adat a szerver felől (egy, a router-re kötött HUB-bal, és Wireshark-kal ellenőrizve). Ha viszont - áthidaló megoldásként - felfrissítem a vissza irányú kommunikációt ezen a csatornán, akkor is ugyancsak hibátlanul tudok vezérelni ezen az adatcsatornán át.

Ez mitől lehet vajon? Én ezek alapján arra gondolok, hogy a szolgáltatónál a címkiosztást végző eszközök úgy lehetnek beállítva, hogy néhány percenként frissítik mindig a rájuk csatlakozó eszközök listáját, és azok címeivel, paramétereivel együtt, s ha nincs életben tartva egy csatorna, akkor ezt a csatornát folyamatosan lezárogatja. De közben ez mégsem lehet olyan helytálló magyarázat, mert amint írtam, a státuszok rendben és hiánytalanul minden esetben megjönnek a pultról a szerverembe, tehát a csatorna elvileg sosem záródik be, mert a státuszküldözgetés életben tartja. De a vissz irány csak akkor működik jól és stabilan, ha arra is ráfrissítgetek, pl. percenként. Hogy is van ez? És miért? Valakinek van ötlete, gondolata, mi lehet ez a jelenség?

Köszönettel,
Norbi

[ Szerkesztve ]


#61392896
(senior tag)

Sziasztok!

Előre is elnézést, ha rossz helyre írok!

Ha a kiszemelt eszköznél az van megadva, hogy: GSM (850,900,1800,1900)
WCDMA (850,2100), akkor az jó nálunk?


Darthforce92
(tag)

Imei számon kívül van olyan más azonosító ,ami egyértelműen azonosít egy mobil eszközt?
Pl mobilnetnél ip cím vagy mac? Esetleg pl a mac cím kötődik az imei számhoz valamilyen formában?


orangutan4
(tag)

Üdv, lehet buta a kérdés, de egy mai okostelefonban a 4g és a 3g vevőegység az azonos hardver? A viszonylag új samsung telefonom a T-s 4g hálózaton helytől függetlenül folyamatosan erősen merül. Csak 3g re átrakva meg megszűnik ez a hiba. Sim-et cseréltem, nem segített. Próbálom megtudni, hogy ez telefon hardver, vagy valami hálózati anomália lehet inkább :F

üzenetek