üzenetek

hozzászólások


WD40
(aktív tag)
Blog

Ez nem cikk, ez már tanulmány! :R


<NewL>
(addikt)
Blog

huu ezt annyira jól tettétek,pont egy ilyen olvasmányra vártam már tőletek. mindig lett volna kérdésem ,hogy mint ,hogy mi merre meddig,de remélem ha majd kész lesz az összes elmúlnak nagyjából a ködös részek.
köszi:R

kezdem olvasni:D


Karma
(félisten)
Blog

Év cikke (eddig) :R

A SIM kártya sokkal okosabb eszköz, mint sokan gondolnák. Azok a "szolgáltatói funkciók" gyakorlatban teljes programok (pl. Java Card VM-re írva). A SIM Application Toolkit-en keresztül szabályosan ugráltathatják a telefont :D

Egy kis kötekedés: a preferált hálózati lista (EFplmnsel) nem azt mondja meg, hogy a Pannonhoz csatlakozzon a kártya, arra a hazai hálózat (ez nem tudom melyik file-ban van :P) szolgál. Ez a lista roaming esetén mondja meg, hogy az adott idegen hálózatok közül melyekhez próbáljon csatlakozni, és milyen sorrendben. A Vodafone/T-hez pedig egy tiltólista (EFfplmn) miatt nem is próbál csatlakozni.

[ Szerkesztve ]


hemaka
(nagyúr)

Ez szép volt. :) Egy mobilos oldalra azt hiszem kötelező volt. :)


Ndruu
(MODERÁTOR)
Blog

Leadtatok egy féléves tananyagot Rádiótechnikából, most már a laikusok is megérhetik a rendszer működését.
Szépen összeszedett anyag! :C


DarkByte
(addikt)
Blog

Atya ég. :Y Ha lenne a Mobilarena -nak/Prohardver -nek Wiki szekciója ezt most mindenképpen oda tenném. Egyelőre csak átfutottam de így is eltartott vagy 2 percig :DDD Amint lesz időm el fogom olvasni. :K :R

[ Szerkesztve ]


N-vidi-A
(őstag)

Nagyon jó lett, gratula, tényleg nagyon érdekes a téma!
:R


WhiteWalker
(veterán)
Blog

Tök jó cikk lett,egyszerű és értheő! :C :R


Dudikoff
(csendes tag)

Remek cikk.

Van róla szó, hogy egy telített cellában a 112-es segélyhívó előnyt élvez és a rendszer bont egy hívást ilyenkor. Tehát, ha telefonálni akarsz, meg kell csörgetni a 112-t, majd gyorsan tárcsázni kell a kívánt, mezei számot.

[ Szerkesztve ]


bosstom
(csendes tag)

Szép :)


rudymester
(senior tag)

Nagyon jó cikk, ezer köszönet érte. Kinyomtattam és így lesz mit olvasnom az ebédszünetemben. :K


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

Ilyen kéréssel csak a rendőrság fordulhat az operátorhoz, akiknek viszont ilyenkor kutya kötelességük maximálisan segíteni. - 11. oldalon.

:C :R remek cikk! csak átfutottam, később elolvasom teljesen, de nagyon jónak tűnik!

#11: thx, asszem én is kinyomtatom :DDD

[ Szerkesztve ]


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Igen, ez így van, de ha sokat hívogatod ok nélkül a 112-t, akkor elkapják a tököd. Van valami ilyen, hogy közfeladatot ellátó szervezet munkájának akadályozása, vagy mi, arra ezt ráhúzzák, aztán csak pisloghatsz.

Persze nyilván az van, hogy a hívás felépülése (BTS-BSC-MSC) nem azonnal megy végbe, ha még időben bontod a vonalat, addigra már a torony eldobott egy hívást és van egy szabad időrés, de én nem ajánlom senkinek sem, hogy ezzel szórakozzon. Küldjön SMS-t, a TRX 8 csatornájából egy mindig szabad a signalling és az SMS miatt.


polonic
(félisten)

Még nem olvastam el, csak belenéztem, de már látom, hogy hasznos és számomra nagyon érdekes cikk! Köszönjük!
----------
A szervizes cikkel hogy álltok?


guppy_83
(tag)

Ez igen! Szép téma! És nagyon szép összefoglaló. Sok kérdésemre kaptam választ! Gratulálok! Irjatok be egy piros pontot!!

:R :R :R :R :R :R :R :R :R


Bocha
(HÁZIGAZDA)
Blog

Rosszul... minisztériumokhoz nem fogunk eljutni, senki nem érzi úgy, hogy a szóban forgó kérdéskör a hatáskörébe tartozna. Egyébként az NHH és a Fogyasztóvédelem van hátra, mindkettővel felvettük már rég a kapcsolatot csak az időpont egyeztetése nem jött össze, mi bénáztunk. Hozzájuk tehát elvileg eljutunk pár héten belül, utána már "csak" meg kell írni - az szerintem egy hét, visszahallgatni a több órás videókról/hangfelvételekről az összes interjút -, plusz közben videóvágás, azt Bog fogja csinálni, szóval nem tudok róla nyilatkozni. Lényeg, hogy szeretném, ha egy hónapon belül kint lenne.


hans87
(tag)

Nagyon szépen köszi!

Nagyon jó ötlet volt ez a cikk, érdekes volt.
Jó kis összefoglalás. Szép munka.


Stiky
(senior tag)
Blog

Hú bakker velős írás lett. :C
Még fel kell dolgoznom.
De így most már a hozzám hasonló, témában laikus user is kaphatott egy átfogó leírást a mobilkommunikáció felépítéséről. :R
Várom a folytatást a 3G -ről.

Az arsenalra megy ki angolul?! Szép baleset lesz. Szegény Szaszati. :DDD


Konflikt
(addikt)
Blog

Nekem anno ez egy az egyben mobil halozatokbol volt anyag az egyetemen: )

Bog, Bocha: jo otlet volt h osszeszedtetek az anyagot, kellett mar egy ilyen iras az arenara. amugy is ez olyan tema, amirol ahol az embereknek csak a SIM-rol, meg esetleg a BTS-ig van fogalma.

[ Szerkesztve ]


slowly
(csendes tag)

az 5.oldalon egy HLR van a képen, nem MSC :)

üzenetek