üzenetek

hozzászólások


joghurt
(addikt)
Blog

Szép és jó, valószínűleg valamilyen angol nyelvű írás ihletéséből született.

Pár apróság:
1. Mennyiben érdekelnek engem az amerikai törvények? Az EU-ban élek, magyar állampolgár vagyok.
2. Ha használtan vettem, még a gyártója által kijogászkodott EULA-t sem fogadtam el. Egy vasat vettem, és a saját cuccom futtatom rajta. [Nyilván nem a szerzői és egyéb jogokkal védett gyári OS töréséről beszélek.]
3. De még Amerikában sem eszik ennyire forrón a kását. Az Apple például eléggé igyekszik zárni a rendszereit, mégis futtatnak más oprendszereket a gépeiken.


ncc1701
(veterán)

Tessenek úgy becsukni az ajtót, h ne lehessen kinyitni. Ha olcsójánosokat bíznak meg ezzel a feladattal, akkor ne csodálkozzanak, h egy okosabb kijátssza azt.


perge666
(veterán)

Apa kezdődik……

Amúgy nem okoskodni jöttem,csak kíváncsi vagyok a hozzászólásokra. :)

[ Szerkesztve ]


fatpingvin
(őstag)
Blog

ez érdekes totyik lesz... nekem elég sarkos véleményem van arról hogy mennyi köze vaan a gyártónak ahhoz hogy milyen szoftvert futtatok a vasukon, de érdekel hová fog tartani ez a diskurzus


GreatL
(őstag)

Ennek az egész feltörősdinek nem sok értelme van... PC kell emulátorokkal vagy portokkal és kész.


fatpingvin
(őstag)
Blog

ezzel vitatkoznék, a PS3 pl a maga idejében egy igen jó hardvernek számított, nem véletlenül építettek belőle clustereket.

igazából a PS4 is az, ha olyasmit csinálsz rajta ami prociból megy és nagy memóriasávszél kell neki.


body007
(addikt)
Blog

:D

[ Szerkesztve ]


fatpingvin
(őstag)
Blog

ez az aminek gondolom? :D sárga kutya cluster? :D


body007
(addikt)
Blog

Azt nem tudom, h yellowdog fut-e rajta, de ez: The Reefer Gravity Grid Cluster :)

from: The PlayStation Supercomputer

Ezek "komolyabb" projekteknek néznek ki :)

[ Szerkesztve ]


fatpingvin
(őstag)
Blog

yellowdog volt a de facto standard Linux PS3-ra.


AssAssynn
(őstag)

Régi szép idők. :DDD Chippelt PS, meg másolt CD. Ment a cserélgetés ezerrel. :C


Armagedown
(őstag)
Blog

Nincs konzolom, ezért kipróbálni sem tudtam, de valahol olvastam, hogy a moddolt konzolok is használhatóak online, viszont szükség van hozzá egy jobb routerre, amihez elérhető custom firmware, mert a hosts fájba írt címekkel meg kell akadályozni, hogy "hazatelefonáljon".
A DRM az bizony lopás, de nélküle nem volna munkájuk a játékfejlesztőknek, mert sokkal kevesebb volna az eladás.

[ Szerkesztve ]


Alogonomus
(őstag)

A felsorolt büntetéseken túl akár a teljes konzolt is letilthatják a hálózatról, és onnantól kezdve maga a konzol nem használható online módban. Másik felhasználói fiókkal sem.


fatpingvin
(őstag)
Blog

na az ilyet viszont igen súlyosan büntetni rendelném, nem érdekl mit próbálnak összejogászkodni az EULA-ban. az hogy konkrétan a hardvert teszik alkalmatlanná az ereeti céljára az megítélésem szrint minősíthetetlen.

illetve oké, lehet ilyet, ha van TÁMOGATOTT lehetőség az eszközre custom firmware-t telepíteni (illetve inkább tetszőlges kernel initrd lemezképét elindítani rajta...)


fatpingvin
(őstag)
Blog

ajj basszus most megint rám jött az ötperc hogy kell nekem egy PS3... miért csináljátok ezt velem :D


perge666
(veterán)

Na ezért van nekem ithon a kedvenc konzoljaimból legalább 1db a szekrénybe. :)


fatpingvin
(őstag)
Blog

egy PS2 nekem is van egy cimborámtól de azon eegy fájdalom bármilyen értelmes oprendszert futtatni. főleg hogy a firewire interfész (amivel leginkább ezen a hardveren hálózatot lehetne létrehozni, a normál ethernet interfésze tetűlassú) az nem használható.

a PS3-nak van értelmes supportja. a PS2-nk is volt, csak az már annyira outdateed hogy neem tudnám nyugodt lelkiismerettel használni.

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

Hát a franc tudja. Az lehetne megoldás, hogy egy teljesen nyílt forrású FW-re cseréled a konzolét (már ha lenne ilyen), így nem módosítod a firmware-t, hiszen egy az egyben kidobod :D

@armagedown : Elvileg tilthatóak címek elég sok routeren. És nem feltétlen a hosts-otkell mókolni, egy Openwrt/DD-WRT-s bármin (meg Mikrotiken) azt tiltasz amit akarsz, az viszont 100%.

[ Szerkesztve ]


fatpingvin
(őstag)
Blog

u-bootot minden eszközre! :D


hcl
(félisten)
Blog

Iggennn :)
Vagy mindegy mit, de szabványos legyen.


fatpingvin
(őstag)
Blog

az u-boot egy egész jó standard lehetne. ahogy x86-ra a BIOS (az is csak egy szoftver...), ARM-re, MIPS-re mehetne u-boot, POWER-en már most eléggé de facto standard a PetitBoot... Alpha-n mi is volt? AlphaBIOS volt talán a neve? csak az márr akkor olyan feature setet tudott mint egy mostani UEFI...


hcl
(félisten)
Blog

Aplha-t nem tudom, Power (legalábbis IBM) vonalon meg van saját szervizprocijuk, SMS a bootmenü (amennyire tudom, Power hardvert asszonyék supportáltak egy időben).

De az u-boot tetszik :)

[ Szerkesztve ]


fatpingvin
(őstag)
Blog

nemtom, én az OpenPOWER doksikból meg a RaptorCS wikijéből tájékozódom, mint számomra releváns irány...

az apple G5-jével viszont szívok mert ez a népség TERMÉSZETESEN nem volt képes valami szabványos boot firmware megoldást használni...


hcl
(félisten)
Blog

Igen, az OpenPOWER más dolog, bár az is azért létezhet, mert nagy kegyesen megnyitották a szabványt :D


podtibi
(senior tag)

És olyankor mivan, ha az adott játékot elengedik vagy nem úgy kapja meg a vevő ahogy ígérték? Én milyen alapon bízzak meg bármelyik kiadóban-cégben? Régen még az emberek kész játékokat kapta lemezen és nem csak egy szimpla kód kellett. Mára pedig kódokat adnak hogy letölthesd, mert hát készen játékot sem képesek adni.

Ez számomra nem ingyen játék, hanem észszerűbb döntés. Nem fogok úgy megbízni egy játékban sem, hogy nem is azt kapom amit ígérnek vagy hogy ott hagyják maradéknak egy kutyának, hadd egye meg vacsorára.


GreatL
(őstag)

Mára pedig kódokat adnak hogy letölthesd, mert hát készen játékot sem képesek adni.

Azért a játék olyankor is készen van, inkább a csomag továbbítása más technikailag.


RandomName
(aktív tag)

1-3 Kb érdektelen.
2 Elindítod a frissen vásárolt használt konzolt, akkor mi történik? Szerintem addig nem játszol, amíg az első indításnál le nem okézol pár dolgot....

üzenetek