LTE frekvenciák - Mobiltechnológiák fórum

üzenetek

hozzászólások


koko52
(veterán)

Itthon is kapni. Emag. Csak ott 100k+ [link]

[ Szerkesztve ]


Diák66
(őstag)

Ha jól megnézed ezt egy Román cég árulja. Kétségem nincs affelől egyébként, hogy Kínából importálja és értékesíti tovább. Egyébként más az, hogy "szabad" értékesíteni és más a "szabad" használni. Birtokolni lehet ilyen eszközt, csak éppen a használata nem éppen szabályos. Ezek a frekvenciák, amin működnek, engedélykötelesek, bármit is mond a Telenor. Csak és kizárólag engedély birtokában lehet használni, magánszemélynek pedig nem adnak ki ilyet. A Vodafone minibázist is úgy helyezik ki, ha valaki kéri. Elküldik a terméket futárral, de az mindaddig működésképtelen, amíg a Vodafone hálózati mérnökei konfigurálják. Szoktak helyszíni méréseket is végezni ilyenkor, hiszen ez a jelerősítő egyben egy bázisállomást képez, még ha kisteljesítményű is.


koko52
(veterán)

Értem és köszönöm. Belevágok, már meg is rendeltem egy 4 band-os cuccot. Legközelebbi szomszéd 300m.


adalbert
(csendes tag)

Régi független routerem a Huawei E5770s-320 pro, bár eredetileg O2 (brit) szolgáltatónál volt, kb 3 hete nem észleli a B20-t. Kelet Mo-on lakunk, s itt eddig ment a közös sugárzás a telekomos tornyokról. Most csak lát egy 21604 4G tornyot, de ahoz nem tud csatlakozni. Látja a voda 3, 4 G, a Telkom és a Telenor 2 és 3 G hálózatát, de a közös 4G helyet csak a rejtéjes 21604 4G-t. Érdekes, a telefonomban helyezve a simkártyát simán felismeri a 4G. Mi az oka a dolognak? Valamin módosíthattak.


bociusz
(aktív tag)

Megtörtént az átrendezés a 2100 MHz / B1 sávban, a tavalyi 5G aukción elnyert további frekvenciákkal kiegészülve újból egységes mindhárom operátor blokkja:

(Az átrendezésről szóló szerződések nem nyilvánosak, de az éves országgyűlési NMHH beszámoló utal rá a 89. oldalon).


TothFerenc12
(lelkes újonc)

Sziasztok,
Bár nem teljesen témába illő de nem találtam neki topikot.
Valaki tudna segíteni hogy működik e még itthon az alacsony frekvenciás (169,625MHz) Ermes rendszer?


Diák66
(őstag)

A google a barátod, de gyanítom ilyen személyhívó, csipogó izé sose volt nagy sláger itthon. 1992- től működött, majd 2003-ban megszűnt. Forrás: [link] Itt megtekinthető mire használnak egy adott frekvencia blokkot jelenleg: [link]


TothFerenc12
(lelkes újonc)

A Google-ön nem találtam konkrét infót rá, de azért köszi!


Diák66
(őstag)

Akkor velem nagyobb haverságban van. :DDD

De csak hogy ne legyen itt OFF. A magyar szolgáltatók által jelenleg használt LTE sávok:

700/800/900/1800/2100/2600 MHz (B28/B20/B8/B3/B1/B7)


TothFerenc12
(lelkes újonc)

Köszi a segítséget azért! :R


gps76
(őstag)

Átálltak a B28-ra(700 MHz), amit a routered lehet nem ismer. Nekem a Huawei telefonom, Hosszúpályi mellett mutatta az eddigi B20 helyett a B28-at. Gondolom erre akarják majd az 5G-t is rárakni, azért sugároznak 700-os.


szapor_v
(csendes tag)

Sziasztok!

Van egy zártkerti birtokom amin van egy kis házikó, ide vettem egy asus 4g-n12 b1 lte modemet, amivel megtalálja a hálózatot, de nagyon ingadozó a sebesség, van amikor 20/15 de van amikor 5/1 a sebesség speedtest szerint. Vettem hozzá egy JARFT J1800-17-DOMPA antennát, de a sikertelen próbálkozások után találtam rá erre a fórumra, ahol ki is derült, hogy nekem a 800mhz-es antenna kellene nem az 1800mhz-es. Sajnos ezzel az antennával a töredéke jött a térerőnek és a sebességnek mint a gyári kis antennákkal. Cellmapperen megtaláltam a tornyot amire csatlakozik a modem, a piros pötty vagyok én, teszek fel képet. (érdekes, hogy nem a közelebbi toronyra 2604 csatlakozik pedig az is b20-as torony, hanem a távolabbira 2638). Tudna ajánlani valaki egy antennát amivel segíthetnék a helyzetemen? Köszönöm!

[ Szerkesztve ]


Diák66
(őstag)

Nem tűnik olyan vészesen gyengének a jel, lehet túlterhelt az adótorony. De amúgy: [link]


gps76
(őstag)

Én egy ilyet vettem 12 db-t tud, csak nálunk átálltak 700-ra Yettelék, vennem kellett egy B28-as erősítőt, a B20 helyett. Sima telefon Network Cell infó szerint 110 db, erősitővel 90 környékén van, érdemes beruházni rá, csak ezt rá kell irányítani a toronyra, mert körsugárzót is próbáltam és kapcsolgatott 3 torony közt, sokszor az erősebb jelet sugárzó Edge-re állt, ami használhatatlan.

[ Szerkesztve ]


Diák66
(őstag)

Az ilyen kínai helyett inkább ezt: [link] csak mérete miatt sokaknak nem szimpatikus, meg inkább 900 MHz, de nekem pl. működik.


szapor_v
(csendes tag)

Nagy böngészés közben ezt találtam, ami még a jó ár kategóriában van: https://antennacentrum.hu/GSM-antenna%20/Mobil-internet-antenna-mimo-kulteri-4G-3G-GSM-9dB

Szerinted?


AstraCDX
(senior tag)

Sziasztok !
Lehetséges az, hogy az LTE B20 sáv nem csak egy, hanem valami módon több féle, nem teljesen egyforma ?
Mert a Huawei E3372s-153 USB modemem valamelyiket látja, valamelyiket meg nem !
Üdv.
Astra


bociusz
(aktív tag)

Korábban volt valamelyik topikban téma, hogy valakinek a régi kínai telefonja "B20A" frekit támogat csak, ami a B20 sávnak csak egy része volt, de most hiába keresem, nem találom azt a posztot.


Diák66
(őstag)

A pontos adatok a modemhez: [link]
A teljes itthoni B20-as hálózatot lefedi.

[ Szerkesztve ]


AstraCDX
(senior tag)

Köszönöm szépen !

Ez az adatlap már régen megvan nálam !
Erre alapoztam értetlenkedésemet, hogy a HUAWEI E3372s-153 modemnek tudnia kéne az LTE B20 sávot .

Ez az adatlap az elméleti oldalt mutatja, de sajnos a gyakorlat felemás . :W

Üdv.
Astra


blue eyes
(tag)

Egy LTE Cat6-os router milyen sávokat fog össze (bandeket)?


bociusz
(aktív tag)

Abból, hogy Cat6-os, nem derül ki.

[ Szerkesztve ]

üzenetek