Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


llax
(senior tag)

"Nem győzöm felhozni az Apollo-8 esetét, hatalmas betli volt"

Igazából az összes holdraszállás a leszállás megkezdésétől. Ha az Apollo-13 esetén a tartály egy kicsit még kibír, akkor lettek volna igazán nagy bajban...

Kis SpaceX:
Kijött egy offisöl összefoglaló videó, amiben valami olyan részelt is látható, ami eddig nem :)


Elf
(tag)

Elképesztő mennyi erőforrás ment el arra hogy fellövöldözték ezeket a túlméretés bojlereket amik aztán vagy felmentek vagy nem, vagy dokkoltak hozzá legalább egyszer vagy még az sem, végső esetben bele is haltak, csak azért hogy elsők legyenek.
De ne legyek igazságtalan. Ha nem lett volna űrverseny csak ICBM-eket fejlesztettek volna hogy adott esetben minél hatékonyabban atomozzák szét a másikat. Így legalább lett valami hosszú távú eredmény.


llax
(senior tag)

"Elképesztő mennyi erőforrás ment el arra hogy fellövöldözték ezeket a túlméretés bojlereket"

Pici töredéke, mint háborúkra és összességében kicsi tétel volt hidegháború fegyverkezési versenyében is.

"Ha nem lett volna űrverseny csak ICBM-eket fejlesztettek volna"

Szerintem addig kell örülni, amíg a kicsit nagyobbra és jobbra sikerült ICBM-eket békés célokkal lövöldözik az ég felé ... és az ehhez kapcsolódó kutatás-fejlesztés, oktatás nagyrészt civil fronton zajlik.

[ Szerkesztve ]


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Köszönöm szépen ezt a nem is tudom szenzációs cikket. Alig várom a következőt, meg az Amerikai és kínai oldalt is :) Őrült meló lehet!


Lenry
(nagyúr)
Blog

mármint, hogy a Core modul diszkréten belefarol a hajó mellé az óceánba? no igen, azt tegnap, amikor először láttam a videót, én is azonnal kiszúrtam, hogy anno az élőben ezt nem nagyon mutogatták :)

persze még ezzel együtt valami elképesztő teljesítmény volt az egész Falcon Heavy teszt

[ Szerkesztve ]


llax
(senior tag)

Pontosan :)
Szerintem nem is volt arról a kameráról élő kapcsolat VAGY a szokásos dolog történt, a booster érkezésekor megszakadt a kapcsolat. Lehet bővíteni a "hogyan ne szállj le" videójukat :)


kenwood
(addikt)
Blog

Es kepzeld ,mi lenne akkora,ha a vilag osszes talalmanya,fejlesztese felkerulne a netre ...


Auratech
(őstag)
Blog

Az ilyen cikksorozat a Prohardvert nagyon felértékeli. Ez NG színvonalú több, mint ismeretterjesztő írás. Ha a szovjet űrkutatásról akar valaki magyarul informálódni, ésszerűen megkerülhetetlen.
Szép, alapos, érdekfeszítő írás. Nagyon köszönöm és szívesen olvasom!

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

A szerzőnek milyen más opció lennének, úgy őszintén? :DDD

Saját oldalt üzemeltetni lehet, de akkor nekem kell kismillió dologgal pluszba foglalkozni, így jobbára csak a tartalomgyártásra koncentrálhatok, a többit intézi a Logout stábja.

A könyv jó dolog, de egy horror lenne a különféle fotók jogdíjainak elintézése. És sacc per kábé mennyi költsége lenne egy ilyen könyvnek? Hány darabot lehetne eladni belőle?

Hozzávetőleg 1000 ember olvassa végig ezeket a cikkeket, de erősem kétlem, hogy ezért a tartalomért sokan fizetnének. Figyelembe véve mit hallok a könyvpiacon dolgozó ismerősöktől, csodát nem várhatnék egy ilyen könyvtől.

Javíts ki kérlek, ha rosszul látok valamit.


Auratech
(őstag)
Blog

Nincs gond a Prohardverrel. Egyszerűen az oldalon ilyen alaposságú írásmű nem általános.
Ha én mondjuk határterületen kutatnék, diplomamunkát írnék, bátran felhasználnám. Rengeteg munka van benne. Meg kell becsülni.


szazbolha
(őstag)

Igazad van.
De itt legalább sokan örülünk ennek a csemegének, és kapsz visszajelzést is.


BatchMan
(senior tag)

Lehet igazságod, de én pl. soha nem találtam volna rá erre a cikkre, mert évekig nem volt semmi hasonló, és nem szoktam keresni, hátha valaki végre írt valamit a témában.


Ashitaka
(tag)

Köszönöm az újabb érdekfeszítő írásodat. Szívből kívánom-önzően magamra is gondolva-hogy tudd tartani a tempót😃 Ugyanakkor az megdöbbentő és sajnálatos egyben,hogy a prohardver lapcsalád pár 100000-es tagságából mindössze kb. 1000 ember olvassa rendszeresen a cikkeidet.Majd el felejtem:már írtad egyszer a cikkek témájának megjelenési sorrendjét de már nem emlékszem rá. A műholdakkal fogsz külön foglalkozni?

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

A műholdak alatt mit értesz pontosan? :)

A félkész cikkek között egy műholdas van, amely a kockaműholdak (cubesat) foglalkozna. Az kb. 10%-ban van kész, és a őszintén szólva a fene tudja, mikor fogom befejezni. :\


llax
(senior tag)

"pár 100000-es tagságából mindössze kb. 1000 ember olvassa rendszeresen"

Szerintem kissé "el vannak dugva" ezek az írások. Legalábbis ha magamból indulok ki:
Van néhány éve annak, hogy ide regisztráltam, még látogatom is a lapcsaládot, de főleg az híreket-teszteket olvasgatom, a Logoutra valahogy kevésbé figyeltem. Úgy általában érdekel az űrhajózás-űrkutatás témakör, nagyjából követem is az aktuális fejleményeket (hírek témában a magyar ferdítések helyett inkább a történésekhez közelebbi forrásokat túrom). Cifu téma körüli írásai midig nagyon tetszettek. Mégis, csak a Falcon Heavy indítás körül vettem észre, hogy Cifu újabban ide ír.
Mondjuk azóta az összeset (említett téma+navi) elolvastam :)


Ashitaka
(tag)

Műholdak alatt a teljes szovjet/orosz műhold programot értem. Számomra a te írásodból derült ki-meg is lepődtem rendesen-hogy milyen korán eljutottak a szovjet műholdak a Holdra,a Vénuszra vagy a Mars közelébe. Ilax : igen, szerintem is túl kevesen nézik olvassák a logautot.Pedig megjelennek itt érdekes írások.Cifu írásai pedig ha jól tudom a megjelenés után a főoldalon vannak. Szerintem könnyen meglehet találni. Persze nem ártana,ha az embereket érdekelnék az ilyesfajta tudományos cikkek!

[ Szerkesztve ]


littlelion21
(addikt)

A korábban más oldal(ak)on publikált cikkeid milyen linken érhetők el? Úgy olvasnék még hasonló témákról :)


Cifu
(nagyúr)
Blog

@Ashitaka: A kutatószondákról nem terveztek írni rövid / közép távon. Sajnálom, de belátható időn belül ez a téma aligha kerül sorra. Persze ez nem jelenti azt, hogy egyszer nem lesz hirtelen kedvem belevágni a témába....

@littlelion21: Haditechnikai cikkek terén a Birds of Prey-en (egy ma már nem működő oldal) voltak cikkeim, de azok még nagyon kezdetlegesek voltak stilisztikai és minőségi téren, megvan mind lementve, terveztem, hogy majd revampolom őket, és újra kirakom valahova. De hogy mikor... azt nem tudom.

Az SG-n megjelent cikkeket egy kis Google szaktudással megtalálhatod, de tessék, katt ide.

Molnibalage 2017-es haditechnikai összefoglalójába írtam pár fejezetet, azt erre találod. Az egyik fejezetet némileg bővítve (a navigáció rövid története) már megjelent itt a Logouton is, a hadihajók légvédelmével foglalkozó fejezetet pedig középtávon (fél-egy év) kibővítve, átszabva szeretném ide is kitenni.

A Logout cikkeimet pedig erre találod.


TheAquir
(csendes tag)

gratulalok, csodalatos es erdekfeszito sorozat
archivalom is minden reszet - eljen a nyomtatobarat verzio!

üzenetek