Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


kisfurko
(aktív tag)

Nem magával a darabokkal van gond, bár kétségkívül esett a minőség színvonala az elmúlt évtizedben (az utóbbi években az is előfordult, hogy két zöld, vagy piros elem nem egyforma színű!), hanem, hogy mit kapsz, mennyi pénzért. Nem tudom, értesz-e németül, de ha igen, feltétlenül nézzed meg más videóit is, abban elmondja ugyanazokat a dolgokat, ami engem is zavar.
Engem az nagyon zavar, hogy az építési utasítás szemmel láthatóan számítógéppel generált, ember nem nézett rá. Az egyik lépésben debil módon mutatnak valamit, a másikban azt se látod, hova kéne illeszteni. Pont, ahogyan az első Appban volt, ha automatikusan generálta a lépéseket. A másik, hogy mindenféle színeket raknak belülre, amik nem funkciókban különítik el a dolgokat, hanem hogy "a kis 6 éves Csabika is össze tudja rakni", ződet a piroshoz, sárga tengellyel. Aztán itt vannak ezek a "felnőtteknek szóló" készletek. Ez a Lamborghini vagy 300€ volt megjelenésekor, de se motor, se pneumatika, semmi extra nincs benne. Szépen kidolgozott, nem mondom, de a technic mindig is a funcionalitásról szólt. Ha valaki a vitrinben gyűjtögetni szeretné, annak ez ideális, de szerintem, a technic régen nem szobor akart lenni, hanem funkcionális játék, amiből sokféle dolgot lehet építeni. A B model is már évek óta kikopott, minek dolgozzanak vele, Csabika összerakja (rakatja apával), azt megy a vitrinbe. Most erőltetik az appozást, de nem tudod tetszőlegesen konfigurálni, azaz, ha építesz egy saját dolgot, nem tudod úgy távirányítani, mint az infravörös távirányítóval korábban. Az ár. A Mercedes, amiben nagy motor van, pneumatika a motorról hajtva, rugózó felfüggesztések, két pár meghatjott, két pár kormányzott kerék, dumper szintén motorról emelve, kitámasztó, szintén motorral működik és még ami nem jut eszembe, kb. 160€ volt.
Az előbb nem véletlenül linkeltem a videót, azon jól meg lehet nézni, hogy mit lehet 180€-ért jelenleg Legoéknál kapni, meg mit az "utánzatoknál", amik már nem annyival rosszabbak, mint 10 éve. Még azt is megbocsátaná az ember, ha 250-be kerülne ugyanez Legoéknál, de még csak hasonló sincs. Ehelyett beperelik az összes youtube-ert, aki kritizálja őket!
Félreértés ne essék, nem akarom senki kedvét elvenni, nem akartam itt epét hányni :), csak szerettem volna, ha tudtok róla, hogy ez a Lego már nem az a Lego, ami a feltámadás után volt. Én még bízom benne, hogy fejek fognak hullani, de elnézve az idei felhozatalt, egyre kevésbé.

üzenetek