Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


ricsip
(senior tag)

Az ára is leülős... :Y


myckey
(addikt)
Blog

Hatalmas jószág, de igen, az ára is hatalmas....de ebben az Ulti kollekcióban van még más is, de ez sztm a leg, bár a csillagromboló sem rossz innen [link] ez sem két forint...

Ilyenekbe ha beruház az ember, mire ezt felépíti, életre szóló élmény, sztm, utána pedig a lakás ékessége lehet, csupán impozáns méreteinek kell hely....

ha megszorul, erre valószínű vevő is akad a későbbiekben....azért ezek unikumok.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

erre valószínű vevő is akad a későbbiekben
Ha vitrinben tartja, akkor igen. Koszosan viszont az eladás is bukósabb tud lenni.
Bár ez szürke, de az UV szintén számít (fehéreket sárgítja ugye), illetve a nedvesség a matricáknak nem tesz jót. :)

Én a Lnad Rover nettó 9 órás építése után mondtam magamban, hogy ennél nagyobb akkor nem is kell. Ez csak 2500 alkatrész.

[ Szerkesztve ]


myckey
(addikt)
Blog

Mindenesetre, akár egyfajta befektetésnek is megteszi, mintha valami antik bútordarab lenne...mintha : )

Ismerem a L Rovert is, szoktam követni thevr-t, jópofák a napestig tartó legos adások az év utolsó szakaszában.
Ezekkel a sok ezer db -os készletekkel , rendesen meg kell birkózni, viszont hatalmas élmény, és még ezek között is akadnak ilyen és ehhez hasonló monstrumok ( fentiek ) . De jó, hogy van ilyen is .


bkercso
(nagyúr)
Blog

Nálam nagyobb a vonzalom, mint a hely, mert a techikeim nagy része szüleimnél pihen a szekrényben. Van 1-2 model team is, mint a kék Hot Rod talán 1993-ból (5541 vagy 10151), vagy a fehér-piros F1 kocsi talán 1989-ből (5540).

[ Szerkesztve ]


myckey
(addikt)
Blog

Nem egyszerű ezeket mozgatni és pakolászni, nagy buli "összetákolni", de pár combosabb darab, és mindjárt elfogyott a tér, nehéz úgy gazdálkodni, hogy ne legyen útban meg mutasson is.


tibaimp
(addikt)

Én is így voltam/vagyok, mint Te. Úgyhogy én azt javaslom hajrá, nagyon hangulatos, jó kis kihívás. Egy javaslat, ha nem volt még dolgod Lego Technic-el, valami egyszerűbbel kezdj. Én annó azért vettem a BMW motort ~600 darabos, benne a Technic "lényege" vagyis működő motor/dugattyú, működő hajtás, kardán kapcsolat a hátsó kerékhez, stb...


elektrotank
(tag)
Blog

Szép, nekem is van egy vitrines szekrényem, ott pihen a Defender. Azért a kék teherautóért irigyellek. :D

adamssss: Örülök, hogy tetszett! :R

myckey: Valószínűleg elfogadnám a kihívást, szívesen kiraknám azt a 7500 darabot, azonban akkora SW fan nem vagyok. Szeretem, meg úgy tetszik a világa, de mondjuk egy Kovácsműhely jobban bevonz. De ha a pénzügyi részét nézzük, előfordulhat, hogy megéri rá befektetni, eltenni egy évre, mélyen a sötétségbe, majd elővenni, leporolni és fellőni valahova netre, bontatlanul. Az SW eddig úgy néz ki, hogy örök, szóval vevő mindig is lesz rá szerintem. Úgy hiszem ez is el fog fogyni, emiatt nem kell aggódni. Méretes dög. Főleg azzal a 85 centis hosszúsággal...

De ezért akarok venni ebbe a hónapba polcokat a szobámba. Remélhetőleg sikerül kivitelezni. Mint ahogy bkercso írta, nekem is helyhiányom van. Jelenleg a Lambo is az asztalomon pihen, innen pedig elakarom tessékelni :D


myckey
(addikt)
Blog

TheVr Lego adásban ilyen 15 órákat szánnak rá, ez megy háttérben nálam, aznap ( ha úgy adódik ) ....jól elvannak vele a srácok. Nagy buli ezeket kirakni, és a későbbiekben még bármi is lehet vele. Nekik is van egyébként polc, bár az ideit nem tudom hova fogják elpakolni, van már ott pár darab ;]

[ Szerkesztve ]


elektrotank
(tag)
Blog

Tudom. A régebbi adásokat néztem, a mostaniakba csak belenézek. Esetleg, ha van olyan game, ami érdekel, de tudom, hogy nem igazán fogok játszani vele, vagy csak belenézek, hogy bejön e, akkor nézem őket.

Mivel nekem kis szobám van és csak egy szekrényem, aminek a fele vitrines, ezért csak a fal maradt, ahova pakolhatok. Így, ha lesznek polcok, marad a félnapos fúrogatás.. :U
Mint írtam, én is raktam úgy 3 napig (25-27.-ig) a lambot. Jó is volt.


tibaimp
(addikt)

Én is szoktam nézni Pistiéket :K

elektrotank:
Tőlük volt az ötlet a 6x6 vontatóra :P


Pötyi
(senior tag)

Bocs, ha úgy tűnne, mintha értetlenkednék, de én azon csodálkozom, hogy ti _most_ veszitek észre az UCS Millennium Falcont (75192), meg az árát - holott ez a készlet már 2017. óta kapható.

:F


myckey
(addikt)
Blog

Nem kis meló lesz valahogy elhelyezned, de ki kell találni...megérdemli, meg Te is :D


.LnB
(titán)
Blog

Én nem vagyok egy nagy LEGO-s, de biztos, hogy szétvetett volna az ideg, ha egy ilyen presztízsű, és árú LEGO szett-ben, ilyen hibákkal találkoztam volna. Egyébként ezek a hibák jellemzőek a készletre? Vagy csak te fogtad így ki?

Szerencsére még egyetlen hasonlóba se futottam bele.

Gyerkőc miatt nálunk is szép számmal gyűlnek a LEGO-k. Most karácsonykor is kapott párat. És évek óta kap karácsonyra. Mert tökéletes ajándéknak gondolom.

Mostani felhozatal ez volt:
76126
42104
21319 Ezt mondjuk anya kapta. :)
42112
60266
(Plusz pár kisebb, kocsis szettet)

Ezekben egyikben sem volt hiba.

És a Star Wars-os űrhajókban sem volt korábban. [link]

Írjátok itt sokan ezt a kínai "lego" utánzatokat. Ez engem úgy felcsesz sokszor. Párom is említette már. De én úgy vagyok vele, hogy vagy megveszem a LEGO-t vagy akkor inkább semmit. Én csóri veszem a gyereknek a LEGO-t, a milliomos osztálytársa meg kapja ezeket a kínai kiadásokat... (Lehet ezért vagyok még mindig csóri? :D)

Tegnap is LEGO-ztam egy kicsit, csináltam magamnak egy Playstation 5-öt: [kép]

[ Szerkesztve ]


atike
(nagyúr)

"Én nem vagyok egy nagy LEGO-s"

Utána meg továbbolvastam a hozzászólásodat... :DDD

És mi lenne, ha nagy LEGO-s lennél? :) :DDD

Komoly kis gyűjteményed (gyűjteményetek) lehet...

[ Szerkesztve ]


.LnB
(titán)
Blog

Ez nem gyűjtemény. Sok van, de mind a fiamnak lett véve. Jó az SW-s cuccok annyira nem, azt nehéz volt bemagyarázni, hogy egy 6 éves gyereknek vettem anno. ;] (most 8 éves) És ilyen komoly szettünk nincs. USC sincs (sajna). :D Vonatból van sok. Azt imádja.

De vannak már elvek. Például statikus szetteket, mint például rendőr, és tűzoltó állomás, nem veszünk. Mert azzal nincs el annyira. Nehéz őket mozgatni is ha egyszer össze vannak állítva.

[ Szerkesztve ]


myckey
(addikt)
Blog

Jah, mi lenne ha még komolyabban érdekelné is a LEGO művészete....

Olyan csóri sem lehet, azért ezeket ki kell perkálni. :D

#54.LnB

Jó is ez , amiket most bemutattál, azzal biztos elvolt egy darabig a csemete....fasza a SW szett :C meg a többi is királyság, én is oda votlam a LEGO ért, de réges régen nem volt rá keret, manapság meg nem nagyon szoktam még vissza.

SW Ulti collection eléggé horribilis, beleférhet a gazdálkodásba, csak akkor esetleg 1-5 évig spórol rá az ember.

[ Szerkesztve ]


csillagkapu
(lelkes újonc)

Megy a gratuláció! :C
Tőlük ismertem: https://www.youtube.com/watch?v=i1XEIos7oGI


elektrotank
(tag)
Blog

Nekem is feltűnt. Eddigi készletekbe nem igazán volt hiba. Egyszer gyerekkoromban kaptam egy olyan LEGO-t, amiben 1-2 alkatrészen kívül nem volt semmi. Nyilvánvalóan kicserélték, amikor apám visszavitte a boltba... :D
De visszatérve. Maga az elszíneződés valószínűleg a legtöbb készletben vagy az összesen rajta van. Az, hogy másnál az alkatrészek terén mi a helyzet, hát nem tudom. Review-kban sem láttam különösen erre hajló kitételt, megjegyzést. Mint a cikkben említettem, egyedül az elszíneződést olvastam a LEGO oldalán, ugyanakkor VR Pisti is megemlítette ezt. Szóval az nem egyéni. Egyszóval lehet kifogtam.

A PS5-t adom. Gratulálok a gyűjteményedhez.

Nekem meg az az ötletem támadt, hogy van egy régi LEGO távirányítós autóm...valahol eltéve. Arra gondoltam, ha működnek még a motorok, lehet egy új vezérléssel feltámasztom. Valami ilyesmi:

Ha igen, kíváncsi leszek mire fogok vele menni :D

csillagkapu: Köszönöm! Azt hiszem ebbe a videóba csak belenéztem anno :D

[ Szerkesztve ]


.LnB
(titán)
Blog

Mondom, hogy nincs gyűjtemény. :D Gyereknek vannak LEGO-i. pont. :D

Én a Porsche-n gondolkodtam egyébként. Az nagyon tetszik, és nem is ilyen drágák. 42096 és a 42056.
Erre most meg bejelentették a 10295! :U Ára se vészes, és egy ikon! Imádom a Porsche-kat. :)

üzenetek

Hirdetés