Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Solten
(őstag)
Blog

Nagyon jo cikk, rengeteg energiat fektettel bele.

"Akkor most felteszem a kérdést. Van az olvasók között bárki, AKÁRKI, aki ezek után tényleg elhiszi, hogy a Nokia Androiddal még ennél is sikertelenebb lehetett volna?"

Mar anno rohogtem az un. "magyar szaksajto" cikkjein, szerintuk Androiddal beleallt volna a foldbe. Nos, akkoriban a kezdeti fiaskok ellenere is meg jol csengett a Nokia nev, egy rahedli keszuleket eladtak volna szvsz. A sz@r szoftver miatt bukott az egesz, a bena aruhazaval es frissiteseivel (Bada OS? Emlekszik meg valaki? - meg az is ravert a Windows Phone-ra reszedesedesben).

"Ehelyett egy kicsit megtekerték a dolgot a finnek. Fogták a Nokia márkanevet, és kilicencelték a finn alapítású HMD Globalnak, de úgy, hogy az anyacégnek joga van részt venni a telefonok fejlesztésében, tervezésében, sőt, vétójoguk is van, így tehát ha egy telefon nem üti meg az általuk elvárt mércét, az adott készülék nem kerülhet piacra.
A Nokia ezzel akarta megakadályozni, hogy a Nokia - még mindig jól csengő - márkaneve alatt olcsó, kínai gagyitelefonok árasszák el a piacokat.
Ügyes."

Igen, viszont a HMD Global kezdi elarasztani a piacot beleposzinten a "sz@rt dragan" termekeikkel, lasd : Android Go (szamomra total ertelmetlen ize - butitsuk le az Androidot hogy fusson jol sz@r es regi hardveren 512 MB rammal - de igy is sz@rul fut).

üzenetek