Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Attish a HUN
(tag)

A Windows Phone: letisztult, egyszerű felület, semmi sallang, jobbra, balra húzott menü és ennyi. Nem kell rá vírusírtó, se gyorsítóprogram, minden akadásmentesen megy rajta. Ez a jövő, na ezzel megvettek engem: sokáig lesz támogatva a rendszer, még a legkisebb Lumia is megkapja a Windows Mobile 10-et. Marketingben és hitegetésben a Microsoft PROFI!! A Lumiák forma- és színvilága sokkal jobban tetszett, mint bármely más gyártóé, unalmas volt a fehér vagy fekete szín, a Lumia 640 kék színben vadító, vagy a Lumia 520 sárgában.

Emlékeim a Windows Phone-nal kapcsolatban:
2014: vettem egy Nokia Lumia 520at (35000 Ft), mert már szenvedés volt a Nokia N8-on netezni Opera minivel. Olcsó, könnyű, gyors telefon volt, GPS, net, közösségi alkalmazások mentek rajta, kamera és videófelvétel nem volt nagy szám, de kezdő lépésnek vettem a telefont, kíváncsi voltam, hogy mit tud ennyi pénzért. Hát nagyon is sokat, az Androidos telefonokat szembe köpte optimalizálásban :)
2016: kellett dual sim-es teló, Lumia 640 lett a győztes (45000 Ft), imádtam, nagyobb kijelző, programok gyorsabban töltődtek be, hangszínszabályzó és a vaku hiányzott, sokat fotóztam vele. Ácsi, egy dolog viszont idegesítő volt, Telekom és Telenor kártyám volt, Telekom mobilnet mindig megállt.
Windows Mobile 10 frissítés idegesítő hibái: a hangszínszabályzó csak mobilnettel ment, a GPS-nél csak trükkel lett ismét hangnavi, és ki****szott lassan talál jelet, még a mai napig is, fokozatosan emelkedik a hangerő az ébresztőhangnál, nálam ez verte ki a biztosítékot!, a végén már üvöltött a telefon, a videóstabilizálásnál szaggatott a videófelvétel, gyorsabban merült a telefon, többször lefagyott a telcsi, 8.1 alatt egyszer sem. Hol a régi, hol az új rendszer volt fent. Aztán meguntam az egészet, Redmi note 4-et vettem 2017 év végén, majd Samsung S7-re váltottam idén tavasszal, mert a note 4 túl nagynak bizonyult.

Mindkettő telcsi meg van, az 520 vitrinben alszik a többi Nokia gyűjtemény mellett, a Lumia 640 aktív szolgálatot tesz: telefon, sms, mobilnet megosztás, és rádió hallgatás szintjén. Ezekre még használható, minden másra alkalmatlan, hiszen eljárt felette az idő.

üzenetek