Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Dark Archon
(addikt)
Blog

"Mielőtt tovább mennénk, érdemes lenne foglalkoznunk a WP rajongók két sarkalatos állításával. Az egyik, hogy a Nokia nem lett volna sikeres az androidos vonalon.

[...]

Ez a felvetés - szerintem - egy gigantikus nagy ostobaság, mindjárt ki is fejtem, hogy miért gondolom én ezt."

Motorola meg van? Szóval nem, önmagában az Android nem jelent automatikus sikert.


Chaser
(titán)

nekem sokáig a hw is használhatatlan volt, sw is, elvoltam én a butatelómmal' nagyon sokáig, note1-en talán már droid5 volt, de passzolom, v 4.x.x. akármi, előtte levők nekem használhatatlan kategória, rezisztív kijelző is akkor pfffffffffff h nem igaz:) szóval én már akkor vettem droidos telefont mikor mondhatni már kiforrt a rendszer, és nem kellett rajta hackelnem semit, ahogy a mostanin sem, "out of the box" működik minden, stabil, ezeket nem lehet überelni, xiaomi a note1-et 2013 nyarán vettem, note4-et pedig tavaly

szerk: azasszonynak' is valami lumiája volt - most mondja h 640d -, hát nem bírtam nézni mit szenved vele, karácsonyra kapott egy redmi 4x-et, örömbódogsá' ( : pár ismerősnek van még lumiája, mielőtt rákezdene közlöm nem vállalok semmit, dobja ki és vegyen egy droidost:)

[ Szerkesztve ]


kovy79
(őstag)

Persze, de az megvan, hogy én nem arról írtam?

(#59) German_TD, a kivétel erősíti a szabályt. :)


#77646080
(senior tag)

Rendben, az tisztán kiolvasható, hogy nem te voltál a célközönség, vagy neked semennyire sem vált be. Csakis negatív élmény, szenvedés és eldobnivaló stb., amit benned emlékül hagyott.

Ezt mind tiszteletben tartva csak arra kérlek, fogadd el, hogy voltunk pár millióan itt, a 3. bolygón, akik egy ideig elégedetten használtuk. Minden kíntól mentesen. :D


#77646080
(senior tag)

Legyen úgy. :)


Kisgépkezelő
(aktív tag)

Nekem a WP7 teljesen kimaradt, WinMo6.5-ről váltottam egyből egy WP8-as Nokiára. Szerencsétlen WP8, de még a 8.1 is olyan korlátolt volt, a WinMo-hoz képest, mintha visszaváltottam volna butatelefonra. A vicc, hogy a WinMo egy normálisabb felülettel, pl: TouchFlo, SPB Shell... meg egy jó hardverrel egész szépen bírta a versenyt az Android 1.x verziók ellen. Volt ez is, az is, mindkettőnek megvolt a maga előnye és hátránya. Azt viszont sosem fogom megérteni, hogy hogyan sikerült egy a korábbi rendszerüknél rosszabbal előhozakodniuk . Mondjuk én a Metro UI-t mobilon nem utáltam, 8.1-re már egész jól kezelhető is lett, de azok a megkötések amik voltak benne, nagyon fel bírtak idegesíteni. Mintha az lett volna az egész mögött a koncepció, hogy a user inkább ne piszkáljon semmit, mert hülye hozzá.
Maga a Lumia 625 egyébként egy marha jól összerakott készülék volt, sok éven át bírta a gyűrődést, pedig én azért nem szoktam "megvigyázni" a mobiljaimat. Dizájnra is nagyon egyediek voltak a Nokia készülékek. Sajnálom, hogy így beleálltak a földbe, mert azért jó volt látni a "Made in hungary" feliratot néhány készüléken.


#77646080
(senior tag)

Hű, mennyi emléket hoztál elő azzal, hogy szóba hoztad az SPB Shell-t... :R

Utolsó mondatodhoz: én is így gondolom, jól esett látni. :-)


_drk
(senior tag)

Amiben a Nokia igen is jó volt, hogy masszív, kompakt telefonokat adott ki. Ügye a 3310-es poén meg van mindenkinek. De ez maradt a későbbiekben is.
A 800-as szériának a design-ja, az a lekerekített kijelző, plusz az a fekete szín, nem sok telefonban volt meg.
De ezt levitte a 700-as szériába is még. Szegény asszonyt egy 735-ösre beszéltem rá...
De nálunk egész család,baráti kör WP-t használt. Sikeresen rábeszéltük egymást.
Én mikor megvettem, pont a 7.8-as frissítéssel, már nem volt gáz. Akkor pont jól működtek az appok is, az androidnál akkor még csak a Huawei volt feltörekvő kínai cégnél ami ebben az árban normális alternatíva lett volna.
A magyar piacnak rettenetesen jó volt akkor ez a 5-6-700-as sorozat. A 735-ös volt előfizuval 35 talán, amiért egy egész jó fényképező gépet,HERE és akkor még volt rá mindenféle app is.


chipesz
(őstag)

Szép volt. Hol is erőlteti a Bing-et? Szabadon választhatsz keresőszolgáltatót (ahogy egyébként Edge-ben is). Nem vagy rákényszerítve a Bingre.

[ Szerkesztve ]


_drk
(senior tag)

Jah csak a lenti Home, meg vissza gomb mellett a Bing-volt az alapértelmezett. Na azt nagyon utáltam...
Max arra volt jó, ha gyorsan kellett a HERE, az egyből útvonallal dobta fel a helyszínt, már ha talált valamit...


quailstorm
(nagyúr)
Blog

HTC HD2 gyári WinMO6 az valami mesteri volt a Sense-szel. Egyéb TouchFlo-hoz nem volt szerencsém.
Omnia II-hez igen, van is, na az egy tragédia, TouchWiz az S5230-ról, WinMO-n :DDD


ledgeri
(veterán)

Android éledéskor vettem 5530-at, Wildows halálkor l640-et... Pár dolog történt párhuzamosan... kíváncsi leszek mim lesz legközelebb...


judas13
(addikt)

Tanulmánynak is beillő részletgazdag cikk. Gratula!


Grenki
(csendes tag)

Nekem is (mint sokaknak) az első windowsos phonom egy lumia 520-as volt, (olcsón adták kb feleáron mint egy hasonló hardverű androidost)...hááát kevés telefon "idegelt" úgy fel mint az....Az állandó fagyások,akadozások,hirtelen lemerülések...csak a rossz elmlékeim vannak róla :(( Aztán került egy lumia 640 windows 10-el...na azzal már semmi probléma nem volt, kategóriájába nagyon jó kamera, jó kis ips-s panel, és a vége felé már a rendszerrel sem volt semmi gond...Azt már csak is a wp-s programok hiánya miatt adtam el,alig készültek programok WP-re, szinte üres volt a store...


kpityu2
(senior tag)

Majdnem vettem egy lumiát, azután az egyik ismerősömnek lett egy és megkért, hogy tegyem át bele a sim-et. Megtörtént, és képtelen voltam megtalálni a telefonszámokat. Egy telefonban. Mindenáron valami microsoft accountot akart csinálni. Eddig tartott a kapcsolatom az Windows Phone-nal.


chipesz
(őstag)

Igen, Windows-on, de itt az MS launcherről van szó.


chipesz
(őstag)

Mondjuk Androidon is kell Google fiók, meg iOS-en is iCloud fiók, ha a telefont nem butatelefonként akarod használni.


enginev3.0
(félisten)
Blog

Imádtam az Omnia 7-et

Bele integrálva Facebook, Messenger
Ez volt a legjobb része


kpityu2
(senior tag)

"Mondjuk Androidon is kell Google fiók, meg iOS-en is iCloud fiók, ha a telefont nem butatelefonként akarod használni."

Csakhogy ezt sehogyan se lehetett használni. Vagy legalábbis nagyon ismerni kellett volna a masinát hozzá. Minimális elvárás, hogy az alapfunkció, úgymint a telefonálás, esetleg az SMS, minden fakszni nélkül működjön a megszokott módon. Sokan itt cseszik el. Lehet színes-szagos új funkciókat bevezetni, de lennie kell egy alapműködésnek ami minden körülmények között elérhető.


Chaser
(titán)

előbb a kezdeti droidokról beszéltem, azokat sztem senki nem használta kínoktól mentesen ( : l520 meg ahogy írta is a szerző a wp-vel még félkész os volt, várnom kellett pár évet egy normális telefonra de megérte

üzenetek