Pedig nagyon jófajta és egészséges vízi dolgok vannak, de persze aki a sivatag közepéig menekült a víz elől, annak ezt nehéz megértenie
[Re:] [adlersson:] Így néz ki a wasabi - BLOGOUT fórum
hozzászólások
Pióca, cápa, krokodil, manta, rája, portugál gálya, műanyag szemét.....
Mind finom és egészséges.
Nem véletlen inkább a sivatagot választom, ott csak skorpió meg kígyó ami kellemetlen, a dingot inkább megszeliditem.
Ja meg a vízben szeretkeznek a halak is, azért az már durva.
Viccet félretéve azért nem eszek Tengeri herkentyűt mert fizikailag képtelen vagyok rá, a szagától már öklendezek, nem kicsit nagyon.
Aminek nincs az a büdös hal szaga meg íze azt meg tudom enni, pl a cápa.
A többit messziről elkerülöm.
Hát, ha a sushinak büdös, halszaga, vagy egyáltalán szaga van, azt szerintem senki nem enné meg, úgyhogy ezzel a kizáró tényezővel nem vagy egyedül.
Pl a kalamári, vagy a polip, vagy éppen a szardínia.
Mindegyiknek van egy jellegzetes szaga.
Aztán lehet az én orrom túl jó.
Múltkor a gyömbér okozott ugyan ilyen reakciót, ahogy öregszem egyre több dolgot nem ehetek, mert allergiás lettem rájuk.
A gyömbér sört imádom, ahogy a kenyeret és a tésztát is, sajnos nem ehetek egyikből sem már. Az elmúlt 4 év.....
Nem láttam még szardíniás sushit, polip / tintahal se gyakori. Tonhal, lazac, meg olyan halak, melyeknek nem tudom a magyar nevét a jellemző, ezeknek jobb esetben nincs szaga, főleg pár apró szeletnek nem.
Mondjuk a magyar halkultúra már egészen fiatalkortól hozzájárul ahhoz, hogy a legtöbb emberben undor alakuljon ki a halaktól, tengeri kütyüktől.
Nekem a hal a hal álom, vagy a halálom?
A tök mindegy milyen, érzem azt a jellegzetes szagot, és ennyi. Az már megakadályozza a bevitelt.
Itt kérem a vízi torma volt a középpontban, ahogy írtam ez olyan határeset számomra. Majd egyszer talán.
Úgyis az elkövetkező 5 éves tervben van egy látogatás Japán földön.
Egy minőségi friss tonhalnak vagy lazacnak nincs halszaga vagy hal íze.
alapvetően szeretem az erős dolgokat, a felénk wasabinak csúfolt valamit azért szeretem, mert nagyon jól tisztítja a légutakat és másképp működik, mint a paprika... míg egy brutálisabb paprikára ráharapsz és másodperceken belül jön a hatás, ennél apránként épül fel az egész... először nem is erős, majd eszed-eszed és szépen fokozódik addig, míg már a nem létező takony is remegve akar menekülni az orrodból ...régen nem szerettem a tormát: szüleimnél a hátsókertben termett mindig egy foltban és anyukám pakolta különböző befőttekbe... mostanra ilyen húsvéti kaja lett nálam a torma annak valahogy akkor jön el mindig az ideje sonka mellé
Szerintem nála ez pszichoszomatikus, amint halat lát, hozzáképzeli valami tógazdasági, iszapízű tükörponty vagy pangasius mámorító íz- és illatvilágát.
lehet venni halból bűnrosszat... soha nem felejtem el, hogy 10+ éve egyszer megkívántam az ilyen panírozott halrudakat (el kellett telni 10+ évnek a középiskolai menza után, ahol 1-2 hetente volt és megundorodtam tőle) ...vettem valami nagyon olcsót, ami a dobozán jól nézett ki: olyan undorító íze volt, hogy ex-ék kutyáinak odaadtuk és azok nem ették meg ...a legsilányabb minőségű alapanyag volt benne összedarálva és megformázva... ha eszembe jut, hányingerem lesz... azóta nagyon megnézzük, mit veszünk... amit nálunk asszony rühell, de a 4éves fiunkkal odavagyunk érte, az a tonhalkonzerv ...nem a mócsingos, hanem amiben rendes darabok vannak haltörzsből: kis citromot facsarunk rá, majd kenyér mellé belapátolunk percek alatt egy dobozzal