[Re:] [aggleány:] Az e-cigi és én - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


varga.tamas
(tag)
Blog

Május 1. alkalmával eldöntöttem, hogy leállok én is. Korábban e-cigivel sikerült már 2x is :D

Most ez lesz a 3., ezúttal "szárazon".


aggleány
(addikt)
Blog

Akkor együtt kezdük! :C Nekem ez az első e-cigim, de én nem akarom abbahagyni. Sok helyen olvastam, hogy idővel automatikusan gyengébb lötyit vesznek, úgyhogy az is lehet, hogy spontán mégis "leszokódom" a cigiről. :K


Fr0z3n
(őstag)
Blog

30k egy hónapban cigire? Gondolom bóti cigi volt. Esetleg tölteni? Mi 2en a családban megússzuk 15be egy hónapba.


Remusz911
(veterán)
Blog

Na és, nekem havi 2500Ft-ba kerül csak az e cigi (évi 25-30.000), ennyire le lehet szorítani a költséget ha magának állítja elő az ember a folyadékot (nikotinost vagy nikotinmenteset ), ebbe benne van a nikotinos folyadék, aromák, esetleges alkatrészek.

2000ml nikotinmentes e-liquid 2500ft, másfél évre elég, ebbe aroma kell csak (illetve nikotines alap de nem muszáj ).

Az e cigi filléres dolog, ha az ember magának keveri ki a folyadékot .

Havi 15.000 Ft is sok , és a töltős cigi a legkarosabb .


bzoley
(veterán)

Sok sikert, vagy ami ide illik!
Anno engem is elkapott ez a "hobbi". Vagy négy hónapig szipókáztam ködöt, körülöttem mindenki jól szórakozott, én élveztem. Eleinte rengeteget ráköltöttem, de a végére már egy fillérbe sem került, minden alapanyag, kellék egy évre megvolt, liquidhez többre is. Ahogy múltak a hónapok, úgy csökkent a nikotin tartalma a liquidnek, az utolsó hetekben már teljesen nikotin mentes volt. És ez tetszett(bár a cigiben sem az a legkárosabb, néha még hasznos is). Aztán elkezdett bedagadni a torkom, alig tudtam nyelni, egyet sem tudtam szippantani. Később átment a tartómra, és még hónapokig fájdogált. Azóta minden egy dobozban hever, és újra elfogy két doboz cigi.
Nem tudom mi lehetett, talán valamilyen allergia, vagy semmi köze nem volt hozzá, sima fertőzés, de azóta nem próbáltam.
Félrértés ne essék, akinek nem ismerős a téma, nem ilyen sztorikkal vannak tele a hasonló fórumok, még hasonlóval sem találkoztam, nekem csak simán nem volt szerencsém.

[ Szerkesztve ]


aggleány
(addikt)
Blog

Nem bóti volt, töltögettem, piros Tilbury. Néha elment napi egy csomag. :B Átlagban kb. 30 szál fogyott naponta, de volt, hogy több is.

Úgy nézem, hogy tényleg elszámoltam, jó lesz az 25ezernek is, mindjárt javítom. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem. :R


aggleány
(addikt)
Blog

Köszönöm! :R

Sajnálom, hogy neked ilyen rosszul alakult ez a dolog. Azt olvastam több helyen, hogy a PG bázisú lötyik tudnak allergiás reakciókat kiváltani, de ilyenről, amit leírtál, még nem hallottam. :(

Én inkább arra gyanakszom, hogy valami másfajta likvidet vettél, mint előtte, és azt nem bírtad. Az allergia nem ilyen lassan jött volna ki egyazon anyagra. Nem emlékszel, hogy váltottál volna, mikor kijött ez a probléma?

Abszolút megértem, hogy ilyen körülmények között abbahagytad, és az a lényeg, hogy most rendben vagy. :K Azt viszont sajnálom, hogy emiatt kénytelen voltál visszatérni a rendes cigihez.

Én úgy tervezem, hogy előbb-utóbb menteset fogok használni, mivel az mindenhol beszerezhető.


Fr0z3n
(őstag)
Blog

Szeretek mindent ami káros. Zsíros kaják kenyérrel, semmi sport, sok lustálkodás nassolással, cigi, nem eszek gyümölcsöt, gyümölcsízzel max üdítőben találkozom. Mondjuk, alkohol nem iszok, csak ha nagyon meleg van, akkor is radlert. Mégis egészséges vagyok mint a makk (orvosi papírom van), jó erőben is vagyok. Szóval ez az egészséges életmód maszlag hidegen hagy.
Szeretek dohányozni, meg néha szivarozni.

[ Szerkesztve ]


bzoley
(veterán)

Én is sajnálom, bírtam hogy mindenhol megnéztek, mint egy majmot, az egyéb járulékos dolgokról nem is beszélve. Egyhónap után fel-alá szaladgáltam a lépcsőn, híztam mint a disznó, és rengeteg lóvém megmaradt.
A nikotinmentesre csökkentés magától jött, nem tervezett volt, simán csak úgy esett jól. Az előző mindig egy kicsit erős volt.
Az utolsó két-három hónapban magamnak készítettem a liquidet, csak aromát vettem hozzá. A legtöbb alapanyagot gyógyszertárban megkaptam, szóval az aromán kívül más nem nagyon változott.
Egyszer talán újra előveszem.


aggleány
(addikt)
Blog

Engem is bámultak páran az Arénában a kávézóban. :DDD

Én nem akarok hízni, úgyhogy majd figyelek a kajára. A topikban az elmondásom alapján 18-as lötyit ajánlottak, de az túl erős volt, egyszer beleszívtam, és majd megfulladtam tőle, úgyhogy rögtön 12-essel kezdtem.

A keverésnél azért még bőven nem tartok, de lehet, hogy annak is eljön majd az ideje. Egyelőre próbálgatom a kész likvideket, de még nem lett meg az igazi.


Remusz911
(veterán)
Blog

ha ez igaz akkor jó a genetikad (szerencsés vagy )

az e cigi viszont akár nagyobb élmény is lehet mint a sima cigi, tehát az az erved, hogy te legalább "élsz ", nem állja meg a helyét

próbálj ki egy jobb e cigit, finom lotyivel, ami ontja a gőzt, utána rájössz...


neko18
(senior tag)

Később tényleg lehet még jócskán csökkenteni a kiadásokat mikor már van az embernek abszolút felújítható patronja (RBA), valamint a levessel is lehet jócskán spórolni. Én is pár ezerből jövök ki havonta, úgy hogy elég sok aromát veszek mert egyszer-egyszer megkívánom az ananászt (előző 7végén :DDD ), de ez normális. Jön a jó idő, jöhetnek a gyümölcsös, citrusos ízek :C

Remélem a kedved egyre inkább megjön a dologhoz, minél inkább belemélyülsz annál jobb lesz ezt megígérhetem :)

Egyébként aki meg megnéz azzal ne foglalkozz, nekem is jöttek már guminővel, meg alkoholmentes sörrel, de ha meg beleszív a 9-es erősségbe a nagy dohányos kiköpi a tüdejét. :C

Én amióta átszoktam, kevésbé vagyok beteg, nem fáradok ki olyan hamar. Nekem sem volt semmi gondom a dohányzás közben, szimplán gyenge voltam, de ezt nem veszi észre az ember ameddig le/át nem szokik ;)

[ Szerkesztve ]


Fr0z3n
(őstag)
Blog

Van ez a cigi formájú, 1200 ft-os cigim. Használtam egy ideig, de nem jött be. Akkoriban még nem voltak ezek a modern kütyük. Eskü kipróbálnám, de olyan áron van egy kezdő készlet, hogy nem engedhetem meg magamnak.


aggleány
(addikt)
Blog

Nekem egyelőre már az is nagy szám, ha 15ezerre le tudom vinni a havi költséget. Mint kezdő, biztos fogom próbálgatni a lötyiket, és arra elég sok pénz el fog menni. Plusz az elején tuti nem fogok kazánt tekerni, tehát azzal számolok, hogy azt is venni kell majd újat.

Soha nem hatott meg igazán mások véleménye, úgyhogy nem zavar, ha megbámulnak. Azért vettem pont ezt a színű e-cigit, hogy kellőképpen feltűnő legyen. :DDD Nem akarom dugdosni, hátha rákérdez valaki, hogy mi az, és akkor sikerülhet gyarapítani az e-cigis tábort.

Egyelőre még van pár napi analógom, minden másodiknak azt szívom, de már nagyon várom, hogy elfogyjon.


aggleány
(addikt)
Blog

Ha pesti vagy, fussunk össze valahol. Pár száz forintért lehet venni külön szipkát, azt rátesszük az enyémre, és kipróbálhatod. ;)

Amúgy egy alap kezdőkészletet (nem duplát) meg tudsz venni már 5.000,- Ft-ból, és ebben már benne vagy egy likvid is. :K Mondjuk ez tényleg alap, pici akksi, gagyi tank, de a cigiformájúnál sokkal jobb.


Fr0z3n
(őstag)
Blog

Békéscsaba, szóval itt nem lesz randi :DDD Holnap elmegyek szétnézni, mi pénz.


Silent77
(veterán)
Blog

Tavaly ismerősöm vett egy készletet, nem jött be neki. Nem volt olcsó, 18k.
Megakartam venni tőle, próbáltam pár napot, de nem bírtam.
Semmi köze nem volt eredetihez, kapart, pedig nem volt erős.
Eleve erőset szívok, piros Marlboro.
Azóta többször próbáltam, még most se gyere be. :N
Pedig biztos sokkal jobb lenne, és olcsóbb is.


neko18
(senior tag)

olyan áron van egy kezdő készlet, hogy nem engedhetem meg magamnak

Ezen azért nevettem egyet :U Ha van pénzed cigire akkor az ecigi elkezdése sem kerül sokba. Van olyan patron ami 50-60 ezerbe kerül eredetibe, mert az minőség, azt elhiszem hogy drága, de egy 10-15 ezres tétel nem egy nagy pénz egy havi bagó árához képest szerintem. Ráadásul kb. minden ecigi boltban van lehetőség kipróbálásra is :) AZ ilyen vaterás, aluljárós 1-3 ezres készülékeket pedig eldobásra tervezték. E készülékek miatt van az e-ciginek rossz híre, és anno ilyenben találtak etilén glikolt is. Az ilyen eciginek nem hogy teljesítménye sincs, de normális biztonsági elektronikája sem! :)

Nagyon sok bolt árulja ugyanezt nagyon drágán is! 10-15-20 ezerért, de ugyan az az elektronika kb. Amiket keresni kell kezdésnek a jobb hírű boltokból az Ego.

Jobb hírű boltok:
vape42
Evapor

[ Szerkesztve ]


Fr0z3n
(őstag)
Blog

Nekem sok az a 10-15k is, mióta a cég úgy döntött lefelezi a benzinköltséget.

[ Szerkesztve ]


aggleány
(addikt)
Blog

Hát igen, az úgy macerás lenne.

5.500,- pénzért:
- eGo 650 mAh akksi
- E-turbo V2 tank
- 1 lötyi
Ez így nagyon karcsú, de ha csak ennyi tudsz szánni rá, kezdésnek elmegy. Az a fontos, hogy tudd, hogy ez az alap, nem a cigifazonú cuccok. Ez nem fogja azt az élményt adni, mint egy komolyabb cucc, és a hozzáértők sanszosan le is fogják szedni a fejem, hogy ilyet javasolok, mert az akksi és a tank is elég kezdetleges kis cucc, de ennyiből ez van. Kisebb akksit nem érdemes venni, mert folyton töltheted. Ez sem lesz elég sokáig, és minden nap dughatod töltőre (akár kétszer is), de nem fér bele nagyobb a keretbe.

7.000,-ért:
- eGo 900 mAh akksi
- Kanger T3S tank vagy Mini Nova tank
- 1 lötyi
Ez már egészen elfogadható, de még mindig nagyon kezdő szint.

10.000,-ért:
- eGo Winder 1100 mAh akksi vagy eGo Winder 900 mAh
- Kanger T3S tank vagy Mini Nova tank vagy Halmizer Evolution tank (más néven Helix)
- 1-2 lötyi

A tank soha ne legyen 2,4 Ohm-osnál nagyobb, a boltban tudni fogják, hogy miről beszélsz, ha így kéred. :K


aggleány
(addikt)
Blog

Biztos rossz lötyit sikerült választani. Én beleszívtam egy 18-asba, és azt hittem, hogy kiköpöm a tüdőm. A 12-es jó, de alacsony feszre van állítva az akksi. :K Most vettem egy 6-ost, mert lehet, hogy az lesz az igazi. Ha a másik elfogyott, kipróbálom.


Fr0z3n
(őstag)
Blog

:R

Leírt nevű boltokról nem tudok a környéken, de egy füves boltot tudok (marihónaljával reklámozzák a kirakatot). Holnap meglesem a 7k-s cuccost.


aggleány
(addikt)
Blog

;)

A 7ezres már egészen tűrhető, de persze minél drágább a kezdőkészlet, annál jobb, ha jól van összeválogatva. Nézz szét a neten, hátha találsz olyan helyet, aminek van oldala is, én teljesen véletlenül találtam az én boltocskámat itt a kertek alján. :K

Majd írd meg, hogy mit sikerült szerezni.


Silent77
(veterán)
Blog

Ezt sajnos nem tudom. :B
Egyáltalán nem értek hozzá.
Idővel majd lehet kipróbálom, most a letevésen vagyok.


aggleány
(addikt)
Blog

Helyes, ha abba akarod hagyni, tedd azt. :K Az e-cigi jobb, mint a rendes, de a letevés az igazi sokak szerint. Sőt, el sem kellett volna kezdeni, de erről már lecsúsztunk. :(


DeltaPower
(őstag)

Csatlakozom harmadiknak, május 1-jén 12 év dohányzás után átálltam elektromosra :) Egy veterán e-cigis haver tanácsára egy 1100-as eGo twist-et vettem Aspire BDC Mini Novával. Egyelőre 18-as löttyel használom, de hamarosan fel fogom hígítani mentes löttyel kb a felére, mert pár nap után már marha erősnek érzem.


Remusz911
(veterán)
Blog

azért 4 nap alatt még ne temesd el az analogot

úgy értem ez még nem atszokas

pár hónap múlva már mondhatod


aggleány
(addikt)
Blog

:C Király!!! Megvan a triumvirátus! :DD

Én még egy szippantást is alig éltem túl a 18-asból. :B


nguru
(tag)

Próbáld ki a Laca féle lötyigyárat...:)

Márciusban volt 2 éve, hogy letettem az analógot!

[ Szerkesztve ]


aggleány
(addikt)
Blog

Azt merre találom?

Gratulálok! :C


nguru
(tag)

[link]

De ha igazán gazdaságos, és finom dologra vágysz, akkor priviben mondom a tutit!

[ Szerkesztve ]


aggleány
(addikt)
Blog

Köszönöm! :R Erősen vágyódom igazán finom és gazdaságos dologra. :K


nguru
(tag)

Kazánt mit vettél???


aggleány
(addikt)
Blog

Ami éppen volt. Egy Mini Protank-II (V2)-t (mert lila, és illik az akksihoz), tartaléknak pedig egy Kangertech T3S-t, mert nagy volt. :U Nem bírtam várni hétfőig, és Vape42-t nem értem el telefonon, gondolom nem voltak nyitva pénteken. Sokan ajánlották a Vape-t, és oda is akartam menni, de nem voltam képes várni. :B


nguru
(tag)

Jó választás, sok jót hallottam róluk. Nekem a nagy kedvencem még mindig a Nova. Persze van pár darab más fajtából is. Ami a csúcs (nálam legalábbis) az egy kínai Genesis klón. Az már egy másik szint...:)


baal-amiga
(aktív tag)

Gratula, én másfél éve tértem át, problémamentesen. Jobb párával telegőzölni a szobát, miközben PKD-t olvasok az ebook olvasón. Legalábbis sokkalta stílusosabb :K


aggleány
(addikt)
Blog

Akkor ügyi voltam! :C A Nova is tetszett, de nem annyira, mint a Protank Mini, és nem volt lilában.

baal-amiga

Mi az a PKD? :F

[ Szerkesztve ]


baal-amiga
(aktív tag)

Philip K. Dick :D


x_o_n
(veterán)

Én is igy jártam anno vele,de mégis rászántam magam 47 napja.
én egy 1100as egot(már nem tudom melyik akku állapot függöen változik a led szine)+aspire Bdc vagy oxygain bdc-t vettem,használok,teljesen bevált.
Lötyiket keverem nikotinost a simával, nekem az ry4,narancsos dohány,mentolos,dohány,áfonya,zöld tea,citrom és kverékeik jöttek be.Az élmény meg jobb,hiszen nem büdös minden,nem mérgezem magam stb.


aggleány
(addikt)
Blog

Jahogyja! Így sem hallottam még. :Y Akkor én most éppen KC-t olvasok. :DDD


baal-amiga
(aktív tag)

Már életében így hivatkoztak rá, szóval ez ismert, szemben a KC-val :DDD


aggleány
(addikt)
Blog

Akkor ezek szerint erről csúnyán lemaradtam. :B


nguru
(tag)

Őszintén szólva én még nem is hallottam az ipséről...Mea culpa!

Viszont bekötött szemmel megtekerem a Novámat! :C :C


Juditta_56
(aktív tag)

"... az elején tuti nem fogok kazánt tekerni ..."

Remélem, azért pótkazánt eleve vettél, mert ha beko(k)szosodik, sokkal egyszerűbb kicserélni, mint pánikban pucolni-égetni! Plusz, ha van tartalék, könnyebben nekiállsz szétszedni-összerakni, és hamar rájössz, hogy nem ördöngösség.

Ha úgy érzed, hogy változik az íze, vagy kevesebb a gőze, RÖGTÖN pucold ki! Gondolom, a videók megvannak hozzá ... :K :) És szólj, ha segíthetünk!


aggleány
(addikt)
Blog

Igazi pótkazánt nem vettem, mert nem maradt rá keret, de két példány van mindenből, úgyhogy nem maradok gőzölnivaló nélkül. :N

A Mini Protank félig szétszedve érkezett dobozban, én raktam össze a kezdéshez. :C Aztán kiderült, hogy folyik. :W Megint szétszedtem, megtörölgettem, megigazítottam a tömítéseket, néztem róla videót, megint összeraktam, megint folyt. Visszavittem a boltba, hogy nem jó. A srác persze furcsán nézett, mert előző nap vettem, azt mondta, hogy biztos valamit nem jól csináltam. Én persze szívóztam, hogy de bizony, mindent jól csináltam, videó alapján. A srác szétszedte a tankot, és kiderült, hogy hibás volt a csőrész. :Y Simán kicserélte, és bocsánatot kért, amiért azt hitte, hogy én rontottam el valamit.

Köszönöm a felajánlott segítséget, élni fogok vele. :R


Juditta_56
(aktív tag)

Helyes! :C

Ha tudjuk, hogy nekünk van igazunk, álljunk is ki a véleményünk mellett! :K

Khhmmm ... nem csak a boltban ... :N :F


aggleány
(addikt)
Blog

:R :R :R

Boltban bátrabb vagyok, ott fizettem, tehát vannak jogaim. ;)

Kiállok én magamért mindenhol, ne aggódj. :K Segítséget kértem (nem magam miatt), nem kaptam, majd megoldom egyedül a dolgot, és úgy az enyém a dicsőség is. :DDD

[ Szerkesztve ]


Lomha 8V
(őstag)
Blog

Gratulálok! Én 13 hónapja szoktam át, eszembe sem jut azóta a cigi. Esetleg aki Facebook kompatibilis, az látogassa meg az E-cigi használók csoportját, nagyon jó társaság:

[link]


aggleány
(addikt)
Blog

Köszönöm! :R

Már be is nyújtottam a csatlakozási kérelmet. :K


nguru
(tag)

Itt is sok régi motoros van. Nem is tudom miért nem mondtam tegnap!

[link]

üzenetek