[Re:] [Algieba:] Hogyan veszítünk önmagunkkal szemben? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


t72killer
(titán)
Blog

Csak üvegházgázokra találtam infókat, a teljes ökolábnyom ennél több (legelőterület kell pl erdő helyett, stb)


t72killer
(titán)
Blog

Érdekes, hogy a marhahús és a sajt (ami nagyrészt szintén fehérje) között van egy kettes szorzó. A tej ugyebár nem játszik, mert az híg termék, a nettó fehérje+zsírtartalma lenne az érdekes - erre a sajt a tökéletes indikátor.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Szóval akkor sajtot ennei "rosszabb", mint csirkét (vagy bármi más ződséget). Ki gondolná?
Érdekes, hogy a sör nincs rajta!

[ Szerkesztve ]


t72killer
(titán)
Blog

Noigen, lévén a tehénke produkálja, ami a CO2-nél kb 60x durvább metánt böfög-pufog nem kis mennyiségben. De a felkapott klímasztorit félretéve is, egy szarvasmarhának elképesztő mennyiségű víz és legelőterület kell, így jön ki, hogy Nigériában és kb az egész száhel-övben a marhatenyésztő nomádok gyilkolásszák a búza/egyéb növénytermesztő letelepedett farmernépséget a területért.

A sör az élesztőt leszámítva növényi/gabona eredetű, úgyhogy jó :)).

[ Szerkesztve ]

üzenetek