[Re:] [Algieba:] Mielőtt meghalok lesz egy Samsung zászlóshajóm - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Eastman
(őstag)
Blog

Algieba
- Mobiltelefon rajongó.

Ezt kihagytad a képletből. :)


janeszgol
(veterán)

Én a #12-es hozzászólásához igazodtam. Illetve amit nekem is, ahhoz még.


Somatom
(addikt)
Blog

Teljesen kihagytam a képletből, mert ha belevettem volna, akkor a képlet többi eleme értelmét vesztítette volna. Az érzelmi képlet sokkal egyszerűbb: Azért kell flagship, mert kell. :)
Én is mindíg pompás érveket sorakoztattam fel az új kiszemelt kütyüm mellett. A szöszim csak rám nézett azzal a bizonyos tekintetével és azt mondta:
-Tudom, tudom. Már megint egy nagyon praktikus minek. :)

[ Szerkesztve ]


Eastman
(őstag)
Blog

:)


cappa72
(nagyúr)
Blog

:C


t72killer
(titán)
Blog

Olyanom van, gyerkőc 1 erősebb rámarkolással eltüntette a csíkot :DDD
A kamera szvsz elég kezdetleges még az s7/edge-ben, egyik ok, h gondolkodom az a52 5g-n.


bitpork
(veterán)
Blog

Samu note 8hoz sikerült nagyon faja mágneses peremű átlátszó tokot venni. Kemény mint a kecskeszar a betonon- vagy hogy is mondják :)


domos
(senior tag)
Blog

Nekem a Note 8 sajna kicsit meghalta magát, valami baj van a mikrofonokkal benne és visszahngzik ahogy beszélek a másik féllel :(


Algieba
(senior tag)
Blog

Note 8 és 9, S8 és S9+ a négy favorit. Szépen összegyűjtök 100 ropit, mert patent példányra vágyom, és aztán hagyom, hogy kitombolja magát az eszetlen kütyümániám.
Egy biztos, hogy bármelyiket választom, strapatokot fog kapni. :))


t72killer
(titán)
Blog

Nem akarok semmi rossznak elrontója lenni, de ezeknél szvsz jobban jársz egy a52 5g-vel.

- jobb kamera
- sokkal (sokkal) jobb akksiidő
- hiába A-sorozat, nemigazán gyengébb vas, mint az általad írtak
- támogatás a következő 4évben, azért ez se lényeges, amikor a telód tudja az email-jelszavad, esetleg még bankolsz is róla, stb...


Somatom
(addikt)
Blog

Ha jó a Note 9, akkor nézd meg a Note 10 Lite -ot! N9 SOC, jobb kamerával. Vannak kompromisszumok (pl. DeX, vízállóság hiánya), de neked sztem viselhetőek. Egy évvel fiatalabb, most kapott 11 -et, amit a N9 már hivatalosan nem kap meg. Vaciláltam, hogy melyiket vegyem, de nekem kell a képkimenet, úgyhogy N9 lett.


prolad
(őstag)

Ha használnád az ujjlenyomat olvasót, akkor az s8/s8 /note 8 telefonokat gondold meg, nagyon rossz helyre került rajtuk (S8-on kényelmetlen volt használni és nehéz elérni, pedig annál jóval nagyobb telefonokhoz vagyok szokva).
Meg úgy minden szempontból szimpatikusabb az s/note 9-es széria,Samsung ilyen, kihozzák az új dizájnt aztán a következő szériában megcsinálják rendesen.

De ezek már 3-4 éves szériák, amik használtan is abban a korban vannak, amiket nem vennék hosszútávra. Inkább akkor tényleg egy jó A szériás telefon (A52 5G ára ha beáll akkor jó vétel lesz, vagy ha valami egyedi kell, ott van az A80). Esetleg S20 FE, újonnan is már megkapod 160-180 körül, használtan is jó ára lehet/lesz nemsokára és az még egy viszonylag friss modell.

Szerk.
Ha meg el tudod annyira nem fontos a Samsung és jó kamera kell olcsón, ajánlom a Huawei P40 Prot. Van egy-két szoftveres korlát, de ez a használt ároakon is meglátszik és ha a HMS/GMS kérdés nem gond, akkor oda lehet tenni bármelyik eddig említett Samsung mellé.

[ Szerkesztve ]


philoxenia
(MODERÁTOR)

ly..... :O


elfelejtette
(veterán)

A Siemens SX1 óta nem volt flagship telóm, de nem is igényelném, bár egy Pixel5-öt bevállalnék, ha rám szakadna az OTP.. ;]


cinemazealot
(addikt)
Blog

Csatlakozom a MILC-ajánlók táborához. Előnyei (többek közt):
- Nem kell lecserélned a telefonodat. ;] (bocs)
- Olyan zoom-od, mélységélességed, fényerőd stb. lesz, amilyet nem szégyellsz... akár később is.
- Cserélhető az akksi. Hosszabb videózásánál gáz, ha a teló lemerül és épp nincs kéznél töltő. Vagy ha a használt teló akksija már le van strapálva.
- Esélyes, hogy képminőségben, képélességben, zajszintben odaver a legtöbb használt zászlóshajónak.
- Nem gond, ha videózás közben felhívnak.
- Fizikai gombok lévén akár vakon is tudsz videózni. Ha a telónak törik be a kijelzője, nagy eséllyel már nem tudsz vele videózni.
- Könnyebben tudsz ráapplikálni optikai kiegészítőket (pl. szűrőket).

Hátrányai (többek közt):
- Nagyobb egy telónál.
- Nehezebb egy telónál.
- Ha elkap a gépszíj és Rád jön az objektív vásárolhatnék, drágább egy telónál. :)
- Nem tudsz vele élőben stream-elni.
- Valószínűleg kisebb a képernyője (nézőkéje), mint egy telefonnak a képernyője.
- Nem tudsz rajta olyan könnyen szoftvert cserélni, míg telefonon a kamera appot bármikor lecserélheted.

Én a Sony NX széria és a Samsung NEX széria között vacilláltam annak idején, végül utóbbi került elém előbb 18-55 stabis kitobival össz-vissz 40k-ért. Gyakorlatilag ez lett a fő kamerám és elég jó minőségű videókat lő. Optikailag meg hát... M42 adapterrel olyan üveget teszek rá, amilyet akarok. :)

[ Szerkesztve ]


cinemazealot
(addikt)
Blog

Ehh... Sony NEX és Samsung NX. :B Bocs.


RandomName
(lelkes újonc)

S9+ van, mára másodtelefonom.
Hidd el, hogy nem lett túlféltve.
Építőiparban kapott port, esést, odaszorulást, stb....
Olyan 3 éve vettem újonnan.
A mai napig hibátlan. Bár már enyhén karcos lett a kijelző, mert az utóbbi 1 évben nem kapott fóliát.
Egy bő éve vettem egy Note 10 Lite-ot, az gyakorlatilag full S9+ hw, tollal. (Ok, -Dex, -véroxigénszint mérő, és pár apróság) De például a kameráján fotó módban nem lehet felbontást állítani, csak a 3 látószög közül lehet választani, illetve a képernyőbe épített ujjlenyomatolvasó az S9+ után szörnyű.
Amikor a Note 10 Lite-ot vettem, akkor adtam el az S7-et. Hát.... Nem akarom csökkenteni az érdemeit, de bármennyire is szerettem, nagyon belassult 44 hónap alatt. Talán az volt az utolsó azon Samsung telefonok közül amire még hatott az elvben nem létező szoftveres avultatás....


t72killer
(titán)
Blog

:R, úly

:DDD


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Ne vegyél régebbi Samu flagship-et. Akármennyire is akaródzik a dolog. Leugrik róla már a support, gyorsan avul minden téren. Én azt tudom javasolni, hogy előfizura (olyan konstrukcióban, ami neked még belefér) hozz ki egy újat. 2 év gari + megfelelő support.


t72killer
(titán)
Blog

Az FE-k még beleférnek a "flagship" kategóriába, emészthető (bár sztem még mindíg drága) áron. Előfizura se sokkal olcsóbbak a telefonok, szóval ha az ember nem akarja szivatni magát, előfizura se abszolút csúcssz.rt vesz félmillás effektív áron.

[ Szerkesztve ]


RandomName
(lelkes újonc)

Mondjuk ez érdekes kérdés.
Mielőtt jött a pandémia, hűségről-hűségre egyre több kedvezményt kaptam.
Amikor az S9+ a Samsungnál 299e Ft volt, akkor a Telekom webshop 289e Ft listaáron ajánlotta ki, és erre adott annyi kedvezményt, hogy a vègösszeg beesett 198e Ft környékére, és mellé még egy, 5e Ft-os kupont.
Azt hiszem az volt a 4. hűségciklusom kezdete.
Tavaly, amikor a következő ciklust lehetett indítani, akkor napokig túrtam a webshopot, és az előzőekhez képest nevetséges mértékű kedvezményt láttam az amúgyis szegényes felhozatalon.
Kíváncsi leszek, hogy amikor év vége felé jön a jelenlegi hűségciklus vége, akkor milyen kondíciókkal tudok hosszabbítani.


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

A hűségidőn belüli kedvezmények nagyon változóak. Előfizetésre pedig most már nagyon megéri kihozni. Ugyebár az előfizetésem marad, tehát nem is akarok váltani, de kéne valami jó teló. Az eredeti áráért -30-40% én személy szerint megkapom. Mi a lótúrónak fizessem ki a teljes vételárat, ha az előfizetésem így is, úgy is megmarad? Én nem részletre hozom ki, hanem egyben kifizetem.


bitpork
(veterán)
Blog

Melyik szolgáltató? Vodánál már sajnos nincs ilyen csak fix 2 év részletfizetés ami meg akármennyire is 0 thm nem éri meg a szolgáltatói árakkal. 400k-s telefon havi 33k ami az előfizu és a telefon 50-50%ban.


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Telenor. Nekem jelenleg egy Xiaomi Mi10T Pro van. Asszonynak is megteCCett. Mondta, hogy majd ha úgy lesz lóvé, akkor cserélne. Mondtam neki, hogy már most úgy van, szóval vegyük meg neki. Örült is neki. Elmentünk a "hülye azért nem vagyok" boltba, hogy megvegyük. 220.000 HUF volt akkor. Mondja, hogy esetleg Telenor. Elmentünk és ugyanazt megkaptuk 160-ért. Hát hülye azért nem vagyok, érted? :U :DDD

[ Szerkesztve ]


KYZRR
(senior tag)
Blog

Basszus, kb 5 percig tekert az agyam, hogy vajon miért ilyen ismerős az efféle kiállítása a telefonoknak... Ezután az adatlapod mindent megmagyarázott. :))

[ Szerkesztve ]


Oldman2
(veterán)
Blog

Ha válaszként írtad volna, egyértelmű lenne hogy ezt kinek szántad válasznak.
:C


KYZRR
(senior tag)
Blog

Nyílván a cikk szerzőjéhez.. ;)
De elnézést kérek, ha nem volt eléggé egyértelmű. :R


Oldman2
(veterán)
Blog

Bocs, 46 hozzászólás után nem volt számomra egyértelmű.

De teljes mértékben igazad van.
:R

üzenetek

Hirdetés