[Re:] [Algieba:] Mielőtt meghalok lesz egy Samsung zászlóshajóm - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


bitpork
(veterán)
Blog

Mit szeretnél pontosan? Csak fotózni vagy a telefont már szerkeszteni is? Használod másra is a telefont, mint bankolás , fizetés etc?


Jhonny06
(addikt)
Blog

Nem tudom, de az ilyen aluljárós gsm boltokat hanyagold. Pláne, amikor itt van az orrod előtt a Hardverapró.


eldiablo
(addikt)
Blog

Eddig volt/van: S(i9000), S2, S4, S6, S8, S9, S10, Note20 Ultra. Ezek közül az S9 volt az egyik kedvencem az S6 után. Jó ujjlenyomat olvasó, jó méret, forma. Nem bírtam eladni, annyira megszerettem, így anyukám örökölte, nála az S6-ot váltotta, Ő is nagyon szereti. (ajánlgattam neki az S10-et de nem kell neki)

Overall viszont a kamera miatt az S10 a top eddig nálam. 4K stabos videó 60 képkockával, pro módban még van (fizikai) rekesz állítási lehetőség (F2.4/1.5), baromi jó kijelző, 128 vagy 512 Gb tárhely.

Note20Ultráról még nem nyilatkoznék, csak pár hónapja van meg. :)


Klaus Duran
(senior tag)
Blog

Kollégámat be szoppantotta a kamerázás.
Először ő is mobillal kezdte, aztán egyből áttért kamerára.
Nem gondolkodtál még kamerában?

[ Szerkesztve ]


domos
(senior tag)
Blog

Note 10 Plus alá ne add.


Balika911
(nagyúr)

Az S21 Ultráról jókat írnak. Személyes tapasztalatom csak bemutatóteremből van, az annyi, hogy nekem ez már messze túl nagy. Az S8+ után is inkább a picit kisebb S10-et választottam, és nekem megérte.

[ Szerkesztve ]


aujjobba
(őstag)

Ha ez eleted nagy vagya, miert nem sporolsz ra ossze, vagy veszed meg kofidiszre?
Valoszinu evekig kiszolgal majd, es eladaskor sem 0 Ft lesz az erteke (jo esetben).


razorbenke92
(senior tag)
Blog

Hasonlóan tudok nyilatkozni.
Én S8-ról Note9-re váltottam. Elsőre nagyon szerettem, hogy ilyen tágas a telefon, aztán megszoktam. Később visszakerült a kezembe az S8, és akkor eldöntöttem, hogy a következő telefonom újra kisebb lesz.

A feleségem S7 Edge után (repedt kijelzővel használta az utolsó 1 évben, de full megadta magát talán alaplaphiba lehet) S8+ra váltott. Hamarosan ezt is összetörte, és míg az szervizben volt (majd ezután még pár hónapig amíg megjött hozzá egy jó tok és üvegfólia) az S8-at használta, és annyira tetszett neki, hogy csak azért cserélte vissza az S8+ -ra, mert az utóbbira még van biztosítás, így ha újra összetöri, akkor már az törjön.

Bár mindet szerettük, azért az igazsághoz hozzátartozik hogy:
- Az S7 Edge alaplaphibás lett
- Az S8 csatlakozója egyik napról a másikra büdös "amperszagot" keltett. Ki is lett tisztítva, de nem segített. Vez.nélküli töltővel használtam tovább, de az AndroidAuto miatt nagyon hiányzott a csatlakozó. Ezután elkezdte random nem használni a mikrofont hívások közben. Ezért cseréltem le. A csatlakozó probléma később a gyorstöltés letiltásával megoldódott.
- A Note9 most lesz 2 éves és valamilyen érthetetlen okból elkezdett egy furcsa zöld képernyős hibát generálni. Korábban volt ilyen gond a Note9-ekkel, és az véglegesen zöldítette a képernyőt. Az enyém most olyan, hogy ha megy az always-on-display, akkor jól kapcsol be a képernyő. Ha teljesen kikapcsolt állapotából ébresztem a képernyőt, akkor ilyen zöld.

Nem tudom, hogy mire fogom cserélni, de nagyon félek ezektől a legújabb teljesen kávamentes képernyőktől.


Somatom
(addikt)
Blog

Olvasva a korábbi bejegyzéseidet, el nem tudom képzelni, hogy minek neked egy flagship teló. Ha egy Milc -re, vagy DSLR -re vágynál, azt érteném.


t72killer
(titán)
Blog

Ha mindenképp a telós fotózás a cél, akkor nem feltétlen flagshipet vennék, samuból ott az A72, mobilhoz mérten igencsak jó kamerával. Mivel új, évekig ki tud szolgálni, ha nem muszáj a bivaj SoC.


looser
(addikt)

Mielőtt meghalsz, még sok flagship telód lesz, olyan gyártótól is, amely ma még nem létezik ;)


Algieba
(senior tag)
Blog

Köszönöm a hozzászólásokat! :R

Nem a telefonos fotózás a cél, inkább a videózás. Van tükörreflexes vázam (karácsonyi ajándék volt jó baráttól), és egy régebbi kompaktom, de ezeket kizárólag fotózásra használom. A telefont ingzsebben hordom, terepjárás során kéznél van, és a méretéből adódóan könnyebben kezelhető mint a videózásra is remekül használható, de nehéz és nagy DSLR.
A másik terv, hogy telefonnal váltom ki az előadásoknál használt régi netbookomat. Kényelmesebb lenne. Nem kéne szobroznom a gép mellett.


janeszgol
(veterán)

Ha a videózás a cél, miért nem iPhone-t veszel?


Algieba
(senior tag)
Blog

Használtan is drága és az egész Apple ökoszisztéma túl sok lenne nekem. Nem az én világom. Alsó közép társadalmi osztályban vagyok, ahol semmi keresnivalója Apple termékeknek.

[ Szerkesztve ]


Somatom
(addikt)
Blog

Azt írja a szagsajtó, hogy videózáshoz a Milc a jobb választás.


janeszgol
(veterán)

Csak az nagyobb, illetve 100 fölött kezdődnek árban, nem?
Használtan van 100-ért iPhone Xr, amivel maradéktalanul elégedett lenne a hölgy. És kisebb, és mindig nála van.

Jó az iPhone 8 is (60-80k), szép felvételeket csinál. Az IPhone 7 (40-60k) érezhetően a 8 mögött kullog minőségben, és nem is annyira húdejó, elmegy. Nem rossz. A 2016-os iPhone SE (20-40k) talább jobb is a 7-nél.

Egy Samsung Galaxy S7 szerintem a mai napig megállja a helyét (30k környke), de kicsit többért van S8 is (40k környéke). Pl a P20-nál jobb az S7 kamerát illetően.

De nem írt pénzbeli támpontot a posztoló. Én is csak tippeltem, ezért írtam iPhone-t neki.


Algieba
(senior tag)
Blog

Jó a tipped, hogy merre keresgélek. Az S7 sík kijelzővel teljesen jó lenne nekem. Néztem az S8-at is, de az ívelt kijelzőt sérülékenynek tartom. Az S9+ a minden, de az méretben nagy és szintén könnyen lezúzhatnám terepjárás során.


janeszgol
(veterán)

Az S7 Edge-dzsel óvatosan, mert van hibás széria belőle (függőleges színes csík a kijelzőn). A sima S7 nem érintett tudtommal.


Laraxior
(titán)
Blog

Sorry előre is ;]

Samsung zászlóshajó:

Samsungzászlós hajó:


Somatom
(addikt)
Blog

Én a tőle látottak/olvasottak alapján írtam.
-Anyagilag nincs eleresztve.
-Gombázással foglalkozik.
-Természetfotókat csinál.
-Nem használja ki a telóját (pl. nem azon bankol). Ebből arra következtetek, hogy nem mobil életet él, rendszeresen hazajár és van otthon gépe.
Sztem ehhez az életmódhoz és tevékenységhez praktikusabb egy olcsóbb teló és egy jó fényképezőgép, mint egy flagship okosteló.

[ Szerkesztve ]

üzenetek

Hirdetés