[Re:] [Algieba:] Mielőtt meghalok lesz egy Samsung zászlóshajóm - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


bitpork
(veterán)
Blog

Mit szeretnél pontosan? Csak fotózni vagy a telefont már szerkeszteni is? Használod másra is a telefont, mint bankolás , fizetés etc?


Jhonny06
(addikt)
Blog

Nem tudom, de az ilyen aluljárós gsm boltokat hanyagold. Pláne, amikor itt van az orrod előtt a Hardverapró.


eldiablo
(addikt)
Blog

Eddig volt/van: S(i9000), S2, S4, S6, S8, S9, S10, Note20 Ultra. Ezek közül az S9 volt az egyik kedvencem az S6 után. Jó ujjlenyomat olvasó, jó méret, forma. Nem bírtam eladni, annyira megszerettem, így anyukám örökölte, nála az S6-ot váltotta, Ő is nagyon szereti. (ajánlgattam neki az S10-et de nem kell neki)

Overall viszont a kamera miatt az S10 a top eddig nálam. 4K stabos videó 60 képkockával, pro módban még van (fizikai) rekesz állítási lehetőség (F2.4/1.5), baromi jó kijelző, 128 vagy 512 Gb tárhely.

Note20Ultráról még nem nyilatkoznék, csak pár hónapja van meg. :)


Klaus Duran
(senior tag)
Blog

Kollégámat be szoppantotta a kamerázás.
Először ő is mobillal kezdte, aztán egyből áttért kamerára.
Nem gondolkodtál még kamerában?

[ Szerkesztve ]


domos
(senior tag)
Blog

Note 10 Plus alá ne add.


Balika911
(nagyúr)

Az S21 Ultráról jókat írnak. Személyes tapasztalatom csak bemutatóteremből van, az annyi, hogy nekem ez már messze túl nagy. Az S8+ után is inkább a picit kisebb S10-et választottam, és nekem megérte.

[ Szerkesztve ]


aujjobba
(őstag)

Ha ez eleted nagy vagya, miert nem sporolsz ra ossze, vagy veszed meg kofidiszre?
Valoszinu evekig kiszolgal majd, es eladaskor sem 0 Ft lesz az erteke (jo esetben).


razorbenke92
(senior tag)
Blog

Hasonlóan tudok nyilatkozni.
Én S8-ról Note9-re váltottam. Elsőre nagyon szerettem, hogy ilyen tágas a telefon, aztán megszoktam. Később visszakerült a kezembe az S8, és akkor eldöntöttem, hogy a következő telefonom újra kisebb lesz.

A feleségem S7 Edge után (repedt kijelzővel használta az utolsó 1 évben, de full megadta magát talán alaplaphiba lehet) S8+ra váltott. Hamarosan ezt is összetörte, és míg az szervizben volt (majd ezután még pár hónapig amíg megjött hozzá egy jó tok és üvegfólia) az S8-at használta, és annyira tetszett neki, hogy csak azért cserélte vissza az S8+ -ra, mert az utóbbira még van biztosítás, így ha újra összetöri, akkor már az törjön.

Bár mindet szerettük, azért az igazsághoz hozzátartozik hogy:
- Az S7 Edge alaplaphibás lett
- Az S8 csatlakozója egyik napról a másikra büdös "amperszagot" keltett. Ki is lett tisztítva, de nem segített. Vez.nélküli töltővel használtam tovább, de az AndroidAuto miatt nagyon hiányzott a csatlakozó. Ezután elkezdte random nem használni a mikrofont hívások közben. Ezért cseréltem le. A csatlakozó probléma később a gyorstöltés letiltásával megoldódott.
- A Note9 most lesz 2 éves és valamilyen érthetetlen okból elkezdett egy furcsa zöld képernyős hibát generálni. Korábban volt ilyen gond a Note9-ekkel, és az véglegesen zöldítette a képernyőt. Az enyém most olyan, hogy ha megy az always-on-display, akkor jól kapcsol be a képernyő. Ha teljesen kikapcsolt állapotából ébresztem a képernyőt, akkor ilyen zöld.

Nem tudom, hogy mire fogom cserélni, de nagyon félek ezektől a legújabb teljesen kávamentes képernyőktől.


Somatom
(őstag)
Blog

Olvasva a korábbi bejegyzéseidet, el nem tudom képzelni, hogy minek neked egy flagship teló. Ha egy Milc -re, vagy DSLR -re vágynál, azt érteném.


t72killer
(titán)
Blog

Ha mindenképp a telós fotózás a cél, akkor nem feltétlen flagshipet vennék, samuból ott az A72, mobilhoz mérten igencsak jó kamerával. Mivel új, évekig ki tud szolgálni, ha nem muszáj a bivaj SoC.


looser
(addikt)

Mielőtt meghalsz, még sok flagship telód lesz, olyan gyártótól is, amely ma még nem létezik ;)


Algieba
(senior tag)
Blog

Köszönöm a hozzászólásokat! :R

Nem a telefonos fotózás a cél, inkább a videózás. Van tükörreflexes vázam (karácsonyi ajándék volt jó baráttól), és egy régebbi kompaktom, de ezeket kizárólag fotózásra használom. A telefont ingzsebben hordom, terepjárás során kéznél van, és a méretéből adódóan könnyebben kezelhető mint a videózásra is remekül használható, de nehéz és nagy DSLR.
A másik terv, hogy telefonnal váltom ki az előadásoknál használt régi netbookomat. Kényelmesebb lenne. Nem kéne szobroznom a gép mellett.


janeszgol
(veterán)

Ha a videózás a cél, miért nem iPhone-t veszel?


Algieba
(senior tag)
Blog

Használtan is drága és az egész Apple ökoszisztéma túl sok lenne nekem. Nem az én világom. Alsó közép társadalmi osztályban vagyok, ahol semmi keresnivalója Apple termékeknek.

[ Szerkesztve ]


Somatom
(őstag)
Blog

Azt írja a szagsajtó, hogy videózáshoz a Milc a jobb választás.


janeszgol
(veterán)

Csak az nagyobb, illetve 100 fölött kezdődnek árban, nem?
Használtan van 100-ért iPhone Xr, amivel maradéktalanul elégedett lenne a hölgy. És kisebb, és mindig nála van.

Jó az iPhone 8 is (60-80k), szép felvételeket csinál. Az IPhone 7 (40-60k) érezhetően a 8 mögött kullog minőségben, és nem is annyira húdejó, elmegy. Nem rossz. A 2016-os iPhone SE (20-40k) talább jobb is a 7-nél.

Egy Samsung Galaxy S7 szerintem a mai napig megállja a helyét (30k környke), de kicsit többért van S8 is (40k környéke). Pl a P20-nál jobb az S7 kamerát illetően.

De nem írt pénzbeli támpontot a posztoló. Én is csak tippeltem, ezért írtam iPhone-t neki.


Algieba
(senior tag)
Blog

Jó a tipped, hogy merre keresgélek. Az S7 sík kijelzővel teljesen jó lenne nekem. Néztem az S8-at is, de az ívelt kijelzőt sérülékenynek tartom. Az S9+ a minden, de az méretben nagy és szintén könnyen lezúzhatnám terepjárás során.


janeszgol
(veterán)

Az S7 Edge-dzsel óvatosan, mert van hibás széria belőle (függőleges színes csík a kijelzőn). A sima S7 nem érintett tudtommal.


Laraxior
(titán)
Blog

Sorry előre is ;]

Samsung zászlóshajó:

Samsungzászlós hajó:


Somatom
(őstag)
Blog

Én a tőle látottak/olvasottak alapján írtam.
-Anyagilag nincs eleresztve.
-Gombázással foglalkozik.
-Természetfotókat csinál.
-Nem használja ki a telóját (pl. nem azon bankol). Ebből arra következtetek, hogy nem mobil életet él, rendszeresen hazajár és van otthon gépe.
Sztem ehhez az életmódhoz és tevékenységhez praktikusabb egy olcsóbb teló és egy jó fényképezőgép, mint egy flagship okosteló.

[ Szerkesztve ]


Eastman
(őstag)
Blog

Algieba
- Mobiltelefon rajongó.

Ezt kihagytad a képletből. :)


janeszgol
(veterán)

Én a #12-es hozzászólásához igazodtam. Illetve amit nekem is, ahhoz még.


Somatom
(őstag)
Blog

Teljesen kihagytam a képletből, mert ha belevettem volna, akkor a képlet többi eleme értelmét vesztítette volna. Az érzelmi képlet sokkal egyszerűbb: Azért kell flagship, mert kell. :)
Én is mindíg pompás érveket sorakoztattam fel az új kiszemelt kütyüm mellett. A szöszim csak rám nézett azzal a bizonyos tekintetével és azt mondta:
-Tudom, tudom. Már megint egy nagyon praktikus minek. :)

[ Szerkesztve ]


Eastman
(őstag)
Blog

:)


cappa72
(nagyúr)
Blog

:C


t72killer
(titán)
Blog

Olyanom van, gyerkőc 1 erősebb rámarkolással eltüntette a csíkot :DDD
A kamera szvsz elég kezdetleges még az s7/edge-ben, egyik ok, h gondolkodom az a52 5g-n.


bitpork
(veterán)
Blog

Samu note 8hoz sikerült nagyon faja mágneses peremű átlátszó tokot venni. Kemény mint a kecskeszar a betonon- vagy hogy is mondják :)


domos
(senior tag)
Blog

Nekem a Note 8 sajna kicsit meghalta magát, valami baj van a mikrofonokkal benne és visszahngzik ahogy beszélek a másik féllel :(


Algieba
(senior tag)
Blog

Note 8 és 9, S8 és S9+ a négy favorit. Szépen összegyűjtök 100 ropit, mert patent példányra vágyom, és aztán hagyom, hogy kitombolja magát az eszetlen kütyümániám.
Egy biztos, hogy bármelyiket választom, strapatokot fog kapni. :))


t72killer
(titán)
Blog

Nem akarok semmi rossznak elrontója lenni, de ezeknél szvsz jobban jársz egy a52 5g-vel.

- jobb kamera
- sokkal (sokkal) jobb akksiidő
- hiába A-sorozat, nemigazán gyengébb vas, mint az általad írtak
- támogatás a következő 4évben, azért ez se lényeges, amikor a telód tudja az email-jelszavad, esetleg még bankolsz is róla, stb...


Somatom
(őstag)
Blog

Ha jó a Note 9, akkor nézd meg a Note 10 Lite -ot! N9 SOC, jobb kamerával. Vannak kompromisszumok (pl. DeX, vízállóság hiánya), de neked sztem viselhetőek. Egy évvel fiatalabb, most kapott 11 -et, amit a N9 már hivatalosan nem kap meg. Vaciláltam, hogy melyiket vegyem, de nekem kell a képkimenet, úgyhogy N9 lett.


prolad
(őstag)

Ha használnád az ujjlenyomat olvasót, akkor az s8/s8 /note 8 telefonokat gondold meg, nagyon rossz helyre került rajtuk (S8-on kényelmetlen volt használni és nehéz elérni, pedig annál jóval nagyobb telefonokhoz vagyok szokva).
Meg úgy minden szempontból szimpatikusabb az s/note 9-es széria,Samsung ilyen, kihozzák az új dizájnt aztán a következő szériában megcsinálják rendesen.

De ezek már 3-4 éves szériák, amik használtan is abban a korban vannak, amiket nem vennék hosszútávra. Inkább akkor tényleg egy jó A szériás telefon (A52 5G ára ha beáll akkor jó vétel lesz, vagy ha valami egyedi kell, ott van az A80). Esetleg S20 FE, újonnan is már megkapod 160-180 körül, használtan is jó ára lehet/lesz nemsokára és az még egy viszonylag friss modell.

Szerk.
Ha meg el tudod annyira nem fontos a Samsung és jó kamera kell olcsón, ajánlom a Huawei P40 Prot. Van egy-két szoftveres korlát, de ez a használt ároakon is meglátszik és ha a HMS/GMS kérdés nem gond, akkor oda lehet tenni bármelyik eddig említett Samsung mellé.

[ Szerkesztve ]


philoxenia
(MODERÁTOR)

ly..... :O


elfelejtette
(veterán)

A Siemens SX1 óta nem volt flagship telóm, de nem is igényelném, bár egy Pixel5-öt bevállalnék, ha rám szakadna az OTP.. ;]


cinemazealot
(addikt)
Blog

Csatlakozom a MILC-ajánlók táborához. Előnyei (többek közt):
- Nem kell lecserélned a telefonodat. ;] (bocs)
- Olyan zoom-od, mélységélességed, fényerőd stb. lesz, amilyet nem szégyellsz... akár később is.
- Cserélhető az akksi. Hosszabb videózásánál gáz, ha a teló lemerül és épp nincs kéznél töltő. Vagy ha a használt teló akksija már le van strapálva.
- Esélyes, hogy képminőségben, képélességben, zajszintben odaver a legtöbb használt zászlóshajónak.
- Nem gond, ha videózás közben felhívnak.
- Fizikai gombok lévén akár vakon is tudsz videózni. Ha a telónak törik be a kijelzője, nagy eséllyel már nem tudsz vele videózni.
- Könnyebben tudsz ráapplikálni optikai kiegészítőket (pl. szűrőket).

Hátrányai (többek közt):
- Nagyobb egy telónál.
- Nehezebb egy telónál.
- Ha elkap a gépszíj és Rád jön az objektív vásárolhatnék, drágább egy telónál. :)
- Nem tudsz vele élőben stream-elni.
- Valószínűleg kisebb a képernyője (nézőkéje), mint egy telefonnak a képernyője.
- Nem tudsz rajta olyan könnyen szoftvert cserélni, míg telefonon a kamera appot bármikor lecserélheted.

Én a Sony NX széria és a Samsung NEX széria között vacilláltam annak idején, végül utóbbi került elém előbb 18-55 stabis kitobival össz-vissz 40k-ért. Gyakorlatilag ez lett a fő kamerám és elég jó minőségű videókat lő. Optikailag meg hát... M42 adapterrel olyan üveget teszek rá, amilyet akarok. :)

[ Szerkesztve ]


cinemazealot
(addikt)
Blog

Ehh... Sony NEX és Samsung NX. :B Bocs.


RandomName
(lelkes újonc)

S9+ van, mára másodtelefonom.
Hidd el, hogy nem lett túlféltve.
Építőiparban kapott port, esést, odaszorulást, stb....
Olyan 3 éve vettem újonnan.
A mai napig hibátlan. Bár már enyhén karcos lett a kijelző, mert az utóbbi 1 évben nem kapott fóliát.
Egy bő éve vettem egy Note 10 Lite-ot, az gyakorlatilag full S9+ hw, tollal. (Ok, -Dex, -véroxigénszint mérő, és pár apróság) De például a kameráján fotó módban nem lehet felbontást állítani, csak a 3 látószög közül lehet választani, illetve a képernyőbe épített ujjlenyomatolvasó az S9+ után szörnyű.
Amikor a Note 10 Lite-ot vettem, akkor adtam el az S7-et. Hát.... Nem akarom csökkenteni az érdemeit, de bármennyire is szerettem, nagyon belassult 44 hónap alatt. Talán az volt az utolsó azon Samsung telefonok közül amire még hatott az elvben nem létező szoftveres avultatás....


t72killer
(titán)
Blog

:R, úly

:DDD


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Ne vegyél régebbi Samu flagship-et. Akármennyire is akaródzik a dolog. Leugrik róla már a support, gyorsan avul minden téren. Én azt tudom javasolni, hogy előfizura (olyan konstrukcióban, ami neked még belefér) hozz ki egy újat. 2 év gari + megfelelő support.


t72killer
(titán)
Blog

Az FE-k még beleférnek a "flagship" kategóriába, emészthető (bár sztem még mindíg drága) áron. Előfizura se sokkal olcsóbbak a telefonok, szóval ha az ember nem akarja szivatni magát, előfizura se abszolút csúcssz.rt vesz félmillás effektív áron.

[ Szerkesztve ]


RandomName
(lelkes újonc)

Mondjuk ez érdekes kérdés.
Mielőtt jött a pandémia, hűségről-hűségre egyre több kedvezményt kaptam.
Amikor az S9+ a Samsungnál 299e Ft volt, akkor a Telekom webshop 289e Ft listaáron ajánlotta ki, és erre adott annyi kedvezményt, hogy a vègösszeg beesett 198e Ft környékére, és mellé még egy, 5e Ft-os kupont.
Azt hiszem az volt a 4. hűségciklusom kezdete.
Tavaly, amikor a következő ciklust lehetett indítani, akkor napokig túrtam a webshopot, és az előzőekhez képest nevetséges mértékű kedvezményt láttam az amúgyis szegényes felhozatalon.
Kíváncsi leszek, hogy amikor év vége felé jön a jelenlegi hűségciklus vége, akkor milyen kondíciókkal tudok hosszabbítani.

üzenetek