Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


kzkz
(őstag)

Azt honnan tudja, mi jelenik meg a képernyőn? PL.: ha a TV DLNA kliens, vagy sima TV adás megy rajta, akkor is működik?


wolfman
(veterán)

Elsőre azt mondanám csak PCvel működik mert csak itt van szoftver hozzá ami kezeli.

Jó dolog ez, csak eléggé sok ronda kábel megy miatta összevissza (igaz nem látszik).
Meg azt nem tudom, hogy mondjuk egy 55"-os tévéhez is elegendőek ezek a ledek?


Meridani
(tag)

Ha már pc akkor egy bármilyen kínai arduino és WS2812 vagy APA102 ledszalag. Olyan hosszúra lehet vágni amennyi kell. Szoftverből pedig Hyperion és működik minden. Igaz ez is csak akkor megy ha a PC a kép forrása, bár lehet használni USB video grabbert és akkor működik más forrásból is.


zone
(őstag)
Blog

TV-hez mar dragabb eszkoz kell, amin van hdmi passthrough pl. DreamScreen

wolfman
55"-hoz szerintem mar keves lenne a 60 led

[ Szerkesztve ]


atike
(nagyúr)

Alapból romon vagyok a mindenféle RGB-s gamer cuccoktól (oké, ez nem az, de mégis :) ) - de ez komolyan mondom tetszik. :)


orion1025
(őstag)
Blog

Ennek mi is az értelme a giccs parádén kívül?


AxBattler
(félisten)

Köszi a cikket, jó lett! :R
Néha én is nézegetem ezeket a megoldásokat, ha lesz TV-m, biztos beruházok előbb-utóbb valami hasonlóba!


e=mc²
(őstag)
Blog

Itt pedig egy 2015-os Logout cikk, ami alapjan az alapoktol is lehet epiteni, ha van hozza kedved/turelmed.


blackrulz
(nagyúr)
Blog

Philips ambilight? Nincs meg?

Egyébként kevésbé fárasztja a szemet full sötétben, nagyobbnak érződik a tv, meg ilyenek. Elég komoly élmény volt nekem amikor ambi-s tv-n néztünk filmeket... Más meg meglátja hogy rgb aztán triggered üzemmódba vált :D

[ Szerkesztve ]


Warpig
(aktív tag)

Az a lényeg, hogy full sötétben nézd a filmet. Anno a plazmáknál előny volt, hogy fekete feketéjük volt, ami egy sötét szobában nem különült el.


blackrulz
(nagyúr)
Blog

"Anno a plazmáknál előny volt, hogy fekete feketéjük volt, ami egy sötét szobában nem különült el."

Természetesen nem a 9002-es sorozatról beszélünk, ahol oled + ambi van. Ha nem plazma vagy oled és ambi a téma, akkor meg úgysem lesz fekete a fekete, innentől matt sötétben még jobban látod a difit. Ambival kevésbé szembetűnő.

Profi moziélményhez vegyen az ember rendes oledet vagy méginkább projektort. Az ambi meg nem arra van, és egyébként én javasolnám hogy mindenki próbálja ki ha teheti -értelem szerűen sajnos nem teheti-. Nekem nagyon adta, de másnak meg elhiszem hogy fölösleges szutyok.


Plasticbomb
(addikt)

Én imádom ezt a funkciót, brutálisan fel dobja a filmnézés hangulatot. :) Sajnos philipsnel már olyan hülye ötletük is támadt, hogy csaka készülék aljára tesznek 6 ledet... Legalább jobb bal kell az élményhez, a felül alul kiegészítés ezekhez.


orion1025
(őstag)
Blog

Tudom mi az, illetve mi fán terem, de ennek totálisan semmi értelme. Még TV-nél talán egy parányi hasznát látom, de egy nagyobb monitornál már totális hülyeség, így is kisül az ember agya ~75cm távolságtól, legalábbis az enyém igen, szóval nem értem, ki az aki ekkora monitort tud bámulni kiegészítő fényforrással a hátulján...

Szóval TV-nél lehet gyakorlati haszna, de az is csak akkor, ha a káva szélétől nem világít be széles "felületet", de ez a monitor mögé RGB bohóckodás kicsit vicces. Én nem szeretek tök sötétben monitort bámulni, ezért van a szoba egyik szegletében egy nagyon gyenge fényforrás, na úgy kellemes bambulni. Ez a szemkímélő dolog pedig megfogott az írásban, hát ilyen hülyeséget sem hallottam, hogy mondjuk nagy monitornál egy ilyen holmi még tudja a szemet kímélni, ami így effektíve csak fényt lát, hát igen, biztosan komálja a retina, pláne sötétben...


Pubszon
(veterán)
Blog

Nagyon jól néz ki.
Milyen LED-ek vannak a szalagon?
Gondolom nem címezhető minden LED külön.

MOD: Ránagyítva az egyik képre látom, hogy sima RGB LED.
Na majd jön belőle biztos WS2812 LED-es változat is. :D

[ Szerkesztve ]


blackrulz
(nagyúr)
Blog

"hogy mondjuk nagy monitornál egy ilyen holmi még tudja a szemet kímélni, ami így effektíve csak fényt lát, hát igen, biztosan komálja a retina, pláne sötétben..."

A szemed nappal is csak fényt lát. Nem értem a gondot. Vagy valamit nagyon furán fogalmazol. Honna tudod hogy mekkora a nézési távja? És ha nem fix? Az a monitor azért annyira nem nagy... Átlóban de, de magasságban azért a látóteret nem takarja ki... Lehet hogy ő filmezik is rajta? Vagy akármi. Ha böngészel ugyanúgy világos hátteret vetít a falra, és nem kell lámpa. Még az is lehet hogy because we can volt a miért. Neki ez tetszik. Neked nem kötelező. Megérteni se :D

[ Szerkesztve ]


d@vee
(senior tag)
Blog

"Én nem szeretek tök sötétben monitort bámulni, ezért van a szoba egyik szegletében egy nagyon gyenge fényforrás, na úgy kellemes bambulni."
Dettó, nálam is megy egy meleg fényű asztali lámpa, úgy megy a monitor, vagy úgy tolom a PS-t a TV-n. Viszont volt szerencsém sok ambiligh-os Philipshez, a szemkímélés nem bizonyított, de a falra vetített fénye a cuccnak mindenképpen hozzáadott értéket képvisel. Amíg nem látod tényleg hülyeségnek tűnik, de ha a te esetedben beraknád pl. fix narancssárgára visszavett fényerővel, kiválthatná a szoba sarkában lévő fényforrást. Persze mindez talán, mert amíg nem látja az ember, addig nem tudja, hogy mennyire is lehet jó az egyéni ízlésének.
A cikkhez hozzászólva pedig tetszik, hogy Philips nélkül is megvalósítható a dolog, de szerintem monitornál sok értelme nincs.


orion1025
(őstag)
Blog

Ahogy írtam, TV-nél okés a dolog, ott is szigorúan kicsi szórással, de monitornál a közelség miatt nem nyerő dolog. Epilepsziásoknak viszont hatásos, mert sokkal nagyobb felületen kapják az ívet.


Plasticbomb
(addikt)

43" philips tv 2 oldalú Ambilighttal az én esetemben teljesen jó, monitorként használom főleg, lefekvés után meg tvnek az ágyból. Mint monitor is pompás, játszani rajta szintén egy élmény, s mint tv s teszi a dolgát.

Egyedül pont azt nem szeretem, hogy fekete képnél is van egy gyenge fénye, de mivel ismerem annyira a kijelzőm, hogy tudom hogy valójában gyenge a minősége egy oled panelhez képest, fekete képnél foltos, így elnézem ezt, mivel így kiüti a hibát az élményből.

De, mint ahogy mások is mondták, ez is egy egyéni preferencia eredménye, hogy tetszik vagy sem. Nekem 100% bejött, nagymértékben ezért vettem s terveztem ezután is philips kijelzőt venni.


SunMount3r
(veterán)
Blog

Pont a szemkíméléses mozizás miatt gondolkodtam RGB LED szalagon a 40"-os TV-hez, de féltettem a TV-t, így egy 40W-os RGB körte lett a megoldás egy kis asztali lámpába csavarva a TV mögé rakva. Sajnos a színek magukban elég gyengék, csak a "fehéret" kikeverve van meg a 40W, így azt kell használnom, mert különben nem sokat érne, mint ellenfény.

Máig sem tudok olyan RGB körtéről, aminek biztosan erősebbek lennének a színes fényei is, pedig ez is jó megoldás lenne a szalagok kiváltására. Azokban ugye kisebb, de eléggé sok LED világít, ami sokkal erősebb összfényt biztosít.


Plasticbomb
(addikt)

Mitől féltetted a Tv-t?


SunMount3r
(veterán)
Blog

Egyszerűen attól, hogy bármit is ráaggassak/ragasszak a hátuljára, pláne, ha az áram alatt is van. Lehet túlféltem a dolgot, de ez van. Már gondolkodok egy szalagban, mert hangulatosabb háttérfényt lehet vele csinálni, de nem létszükség, végül is a háttérfény most megvan,m még ha nem is színes, de legalább távkapccsal állítható a fényereje. Valami V-Tac szalag szerintem jó lenne, csak nehéz olyan kifogni, amit szettben árulnak (táppal, vezérlővel, távkapccsal) és elég a fényereje is és nincs is aranyáron.


-FreaK-
(veterán)
Blog

Mekkora képátlójú az a monitor amit használtál?


zone
(őstag)
Blog

35" BenQ XR3501


ruti
(Közösségépítő)
Blog

a tudtok ajánlani olyan vételt, amivel nem kell ennyit mókolni az elején, ne tartsátok magatokban,
kipróbálnám, 60 LED-es elég lenne


zone
(őstag)
Blog

Ket program telepitese meg egy firmware frissites szerintem nem nagy ugy. Linkeltem ezeket, igy masnak mar keresgelni meg tesztelni sem kell.


csicso82
(félisten)

Ez azért más mit egy gagyi rózsaszínben pompázó RAM modul, én pl. nem szeretek VAKSÖTÉTBEN tévézni, vagy számítógépezni a tévém mögött van egy kis teleszkópos kislámpa ami a plafon felé van irányítva és este az megy a szobában ahol a tévé és a gép van. Kellemes szórt fényt csinál és nincs azt a vaksötét. Láttam már ezt a Philips-es Ambilight megoldást tetszett nagyon gyakorlatilag kiváltható a lámpa, érzetre pedig mint ha tágítaná egy kicsit a képet vagy az azt körülölő teret.


enginev3.0
(félisten)
Blog

Jól néz ki, de nem adnék érte ennyit


simonzé
(addikt)
Blog

"nappal nincs értelme"
Miért, máskor van? ;)


razorbenke92
(senior tag)
Blog

A demovidik közül a legelső alapján én úgy gondolom, hogy igenis címezhetőek azok a ledek.

Korábbiakra: PC monitorra lehet, hogy overkill és szükségtelen, de TV-ken tényleg egész jópofa.

Én saját fejlesztésbe fogtam mondjuk, jópár plusz funkcióval a smarthome dolgokhoz.

A vezérlője egyben egy távirányító bridge is. A TV távirányítójával lehet irányítani pluszban a TV beltérit, a HTPC-t, és az ambilightot is.

- TV be-kikapcsolással az ambilight is ki-bekapcsol automatikusan + effektet nyom
- Ha nincs otthon senki akkor TV-t tud szimulálni a fényével esténként.
- Időzítőket, néma jelzéseket lehet berakni (pl ha a ház "Ne zavarjanak" módban van, ott jelez a csengő)

[ Szerkesztve ]


Pubszon
(veterán)
Blog

Ezen cikkben szereplő LED szalagok nem.
Ezen a képen látszik is.
Viszont van címezhető LED-es változat is már, ráadásul Arduinoval is megvalósítható. :K


simonzé
(addikt)
Blog

https://www.bestbuy.com/site/halo-color-ambient-bias-lighting/6200747.p?skuId=6200747
25 dodó


zone
(őstag)
Blog

$45 és csak távirányítóval váltogatható a szín.


mindtrick
(újonc)

Én éppenséggel tudok egy ilyet, Dynamic Light a neve. Jóval egyszerűbb a használata, nem kell portot sem választani, sőt a ledeket is automatikusan megszámolja a progi az elején. Szóval kb összedugod és már működik is. Ráadásul magyarok forgalmazzák. Több infót ezen az oldalon találsz: [link]


ruti
(Közösségépítő)
Blog

köszi, megolvasom, bár nem olcsó...


Srob
(tag)

A felbontás mennyire számít, illetve működik-e 4k-n?


zone
(őstag)
Blog

Gondolom valamennyit számít a felbontás, mert a kijelölt területen lévő pixelek átlagát számolja a program folyamatosan. A monitorom 2560x1080, így nem tudom a 4K-t tesztelni, de nem látom akadályát, hogy működne.


Srob
(tag)

Egyszerű és nem túl drága cuccnak tartom. Azt hiszem egy 120 ledes változattal bepróbálkozok. Köszönöm!


zone
(őstag)
Blog

120, akkor tévére lesz? A ledszalag plusz a zsugorfóliás rész együtt kb 22 centi hosszú.


Srob
(tag)

Igen 55". Ahogy nézem lesz egy kis problémám a kábelek eltüntetésével(usb 1m és a táp kábel)mivel nálam a falban van elvezetve előre kialakított kábelcsatornában. Emiatt hosszabbításra lesz szükségem. kb 2.5 m már elegendő lenne.


Srob
(tag)

Sziasztok!
Megjött a 120 ledes. Feltettem az Atmel Flip és a Prismatik programot és az istenért se akar égni a led, fel sem ismeri.Mit csesztem el?[kép]


Srob
(tag)

Firmware csere beindította a ledeket! :)

üzenetek