üzenetek

hozzászólások


csepelball
(tag)
Blog

Köszi a cikket, jol sikerült! Feleségemet rá is szabadítom az olvasásra :)


mimi82
(tag)

:-)

(#3) Ceree


  Ceree
  (senior tag)
  Blog

  Koszi a cikket, kellemesre sikerult. Nalunk karacsony ota szolgal egy iLife v7, utolag rendelt ket fallal kiegeszitve (szerencsere kezeli). Tenyleg megelegedessel hasznaljuk, de orok igazsag, hogy oda kell figyelni, mit hagy elol az ember, mert tud kis gonosz lenni! :D (Nalam pl. megblankolta a telefon toltojenek kabelet.)


  janos1988
  (PH! addikt)

  Megelőztél... :DDD


  Tulku
  (PH! kedvence)
  Blog

  Fél éve van egy Hepa szűrős Irobot-unk...nos kiegészítő porszívózásnak tökéletesen megfelel, de a heti rendes porszívózást nem váltja ki...pontosan a cikkben említett szőnyegek mélyebb rétegeiben, illetve azokon a helyeken történő porszívózás kétséges, ahová nem tud eljutni, fizikai akadályok miatt...és persze nyilván emiatt nem rendezzük át a lakásunkat...

  Amit még leírnék (szintén a cikkben leírtakat erősítve) hogy állat nélkül, de egy hosszabb hajjal rendelkező családtag (feleség) esetén is, annyi hajat össze tud gyűjteni a kefe, hogy el sem hinnénk...természetesen ezek megspékelve a rájuk tapadó porral mind allergének, ezért is írtam...jó kiegészítés két "rendes" porszívózás között....

  Jó a cikk!


  meridarider
  (kvázi-tag)

  Igen nálam egy első szériás irobot csinálja ugyan ezt... :(((
  Nagyon kell vigyázni a kábeleket, egyszer majdnem felmászott az erősítő tetejére egy RCA indán :DD

  Jó írás lett, köszönjük. Meg is nézem magamnak a xiaomit.


  Atlantis
  (PH! nagyúr)

  Nálunk egy iLife V5s van szolgálatban bő fél éve, a cikkben is említett Gearbest-en vettük. Ez főkefe nélküli modell, nekünk nagyon jó, mert egy négyzetméter szőnyeg sincs, cserébe tud nedves takarítást...papíron. Poénnak néha kipróbáltuk ezt a funkcióját, de nem túl jó, inkább csak maszatol, mert nincs elég súlya, hogy rendesen felmosson. Ráadásul fokozottabb figyelmet is kíván, mert ha "felmosás" közben elakad, akkor simán maga alá ereszti az összes vizet, aminek nem biztos, hogy örülne.

  Normál porszívónak viszont nagyon jó, bátran magára hagyjuk, nem csinál bajt és mire hazaérünk, feltöltődve várja az újabb kanyart. Némi tereprendezés valóban kell neki, de az amúgy sem árt a rendezett lakáskép érdekében. Alacsonyabb küszöbökön simán átmászik. Asszony hosszú hajú, tényleg szépen begyűjti, kéthetente le szoktam venni a keféit és megszabadítani a hajgyűrűktől, a portartályt hetente takarítom és a törlőruháját is cserélem. Élkövetést csak egyik oldalról csinál, így azon az oldalon előbb elhasználódik a kefe. Aránylag jól észreveszi az akadályokat, de azért tud koppanni, pl. az ágy alatt a középső szűk talpat nem veszi észre és annak mindig nekimegy.

  Összességében elégedettek vagyunk vele, ez buta, addig futkos körbe-körbe, míg meg nem éhezik, így egy területre többször is visszamegy. Nekünk nem éri meg a négyszeresét kiadni egy iRobotra, ha meg is pusztul rövid időn belül, veszek még egyet, eddig bevált a márka.


  kóóó
  (fanatikus tag)

  Pont robotporszivo vásárlásán gondolkodom, úgyhogy jókor jött a cikk.
  Gearbest-en néztem egy csomó porszívót, csak nem tudom melyik lenne a jó egyenlőre.
  Szőnyegem nincs, viszont jó lenne ha fel is mosna rendesen azért és nem kerülne a világ összes pénzébe :D


  Ceree
  (senior tag)
  Blog

  A felmosast szerintem el kell felejteni, az a par deci viz ami benne lehet semmire se eleg.


  Atlantis
  (PH! nagyúr)

  Egyrészt, másrészt ahogy írtam, nincs kellő tömege, így súrolni nem tud. Az ember felmosás közben azért kicsit rányomja a cuccost a felületre, no, ez itt nincs.
  Kb. ugyanazt el lehet vele érni, ha normál porszívózás közben rajta van mikroszálas ruha és szárazon feltöröl maga után.

  [ Szerkesztve ]


  Ceree
  (senior tag)
  Blog

  Arra nem megoldas a macska raultetese? :-D


  Atlantis
  (PH! nagyúr)

  Végülis, csak nincs macska. :) Majd ráteszek egy stóc könyvet, az legalább nem szőrös és nem ugrik le róla.


  Timmcsy
  (kvázi-tag)

  Nalunk egy iLife A6 van szolgalatban 2 hete, nagyon szeretem. Gondolkodtam a felmosos verziokon, de a fentiek alapjan akkor nem banom. Szempont volt a Hepa szuro, valamint a gumikefe, mert hosszu hajuak vagyunk es rengeteg hajat ossszeszed. Ha barkienek van kerdese ezzel kapcsolatban, szivesen valaszolok.

  [ Szerkesztve ]


  Ceree
  (senior tag)
  Blog

  ILife-hoz kellett-e mar valakinek potalkatresz, es ha igen, honnan szerezte be? (Gearbest-en nincsenek fent, ha jol lattam.)

  Szerk: de vannak fent. :-D

  [ Szerkesztve ]


  Atlantis
  (PH! nagyúr)

  Gearbest, rendeltem már hozzá.

  (#16) RBJ


   RBJ
   (PH! addikt)

   Nálunk samsung vr5000 szolgál lassan két éve. Mi szeretjük.
   Igaz csak kiegészítésnek van de mikor elmegy az ember otthonról bekapcs és dolgozik.
   Nem is gondolnák sokan, hogy még egy alapos porszívózás után ha elengedik a robit mennyit összeszed még.
   Lesz itt még hangoskodás a kételkedőket illetően mert páran nem hiszik el, hogy működik a dolog.


   tibaimp
   (őstag)

   :D :D :D :D :C

   Öcsém, ezen beszartam (én is), akkorát röhögtem.....

   [ Szerkesztve ]


   Hieronymus
   (senior tag)
   Blog

   Évek óta használunk egy piros Vileda robotporszívót.

   A korára és az árára tekintettel az extra buta készülékekhez sorolható be.
   De teszi a dolgát.
   Szépen rakarít. Egyre növekvő spirális íven indul. Ha akadályba ütközik, elkezdi követni az akadály vonalát. Egy idő után irányt vált és újra kezdi a körözést. Három, eltérő hosszú programot ismer. Ezzel a helyiség méretéhez igazítani a takarítás hosszát.
   A főkefe nagyon izmos. A kefe mellett egy, az írásban is látható gumi "henger" dolgozik. Izomból tolja a nagyobb szennyeződéseket a porgyűjtőbe.
   A sarkokban viszont elvérzik.. Kézzel utána kell takarítanunk.

   Amit megtanultunk az együtt töltött évekből.
   A lakás kialakítása és felújításakor tudatosan kell törekedni a robotporszívó kompatibilitásra.

   A konyhát és fürdőszobát úgy alakítottuk ki, hogy a robot a WC és a szekrények alá tudjon mozogni.
   Az egyedi szőnyegek helyett inkább szőnyegpadló kell a lakás többi részébe.
   Az eredeti, kézzel készített szőnyegek nem csak drágák. Nagyon kell vigyázni rájuk. Akár egy évtized alatt is szét lehet őket taposni annyira, hogy javíttatni keljen. A lakás van értem és nem fordítva.

   Az egyedi szőnyegeket amúgy sem érdemes porszívózni. A hatalmas energiabefektetés ellenére, elvéreznek a nagymamám csodaszere ellen.

   Néhány percnyi porolás több koszt távolít el, mint egy alapos porszívózás. A többet meg rendbe teszi a robot.
   Féltéve, hogy fel tud mászni a szőnyegre.


   MALEV
   (kvázi-tag)
   Blog

   Én sok robotporszívót kipróbáltam, mivel kereskedtem is velük.. ez a teszt az átlag porszívókról szol 4-5 éves modellek.
   Aki tényleg frankot akar venni ami tényleg takarít és felszívja a cuccot az a samsung powerbot, ennek van olyan szívóereje mint 1 normál porszívónak és a hosszú szőrű szőnyegen is frankon működik.
   Fél éve nem porszívóztam és tényleg tisztaság van, szekrény között szoktam seprűvel kikapni a port, azt meg arra jár a porszívó felszedi.
   Persze a a kecót úgy kell alakítani hogy frankon tudjon menni.


   doooo
   (őstag)

   Köszi a cikket! Szimpatikusak voltak eddig is, ezután még inkább. Én a Samsung modelleivel szemezem, csak nyilván nem túl baráti az áruk.

   üzenetek