Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


csepelball
(tag)
Blog

Köszi a cikket, jol sikerült! Feleségemet rá is szabadítom az olvasásra :)


mimi82
(tag)

:-)

(#3) Ceree


  Ceree
  (senior tag)
  Blog

  Koszi a cikket, kellemesre sikerult. Nalunk karacsony ota szolgal egy iLife v7, utolag rendelt ket fallal kiegeszitve (szerencsere kezeli). Tenyleg megelegedessel hasznaljuk, de orok igazsag, hogy oda kell figyelni, mit hagy elol az ember, mert tud kis gonosz lenni! :D (Nalam pl. megblankolta a telefon toltojenek kabelet.)


  janos1988
  (PH! addikt)

  Megelőztél... :DDD


  Tulku
  (PH! addikt)
  Blog

  Fél éve van egy Hepa szűrős Irobot-unk...nos kiegészítő porszívózásnak tökéletesen megfelel, de a heti rendes porszívózást nem váltja ki...pontosan a cikkben említett szőnyegek mélyebb rétegeiben, illetve azokon a helyeken történő porszívózás kétséges, ahová nem tud eljutni, fizikai akadályok miatt...és persze nyilván emiatt nem rendezzük át a lakásunkat...

  Amit még leírnék (szintén a cikkben leírtakat erősítve) hogy állat nélkül, de egy hosszabb hajjal rendelkező családtag (feleség) esetén is, annyi hajat össze tud gyűjteni a kefe, hogy el sem hinnénk...természetesen ezek megspékelve a rájuk tapadó porral mind allergének, ezért is írtam...jó kiegészítés két "rendes" porszívózás között....

  Jó a cikk!


  meridarider
  (kvázi-tag)

  Igen nálam egy első szériás irobot csinálja ugyan ezt... :(((
  Nagyon kell vigyázni a kábeleket, egyszer majdnem felmászott az erősítő tetejére egy RCA indán :DD

  Jó írás lett, köszönjük. Meg is nézem magamnak a xiaomit.


  Atlantis
  (PH! nagyúr)

  Nálunk egy iLife V5s van szolgálatban bő fél éve, a cikkben is említett Gearbest-en vettük. Ez főkefe nélküli modell, nekünk nagyon jó, mert egy négyzetméter szőnyeg sincs, cserébe tud nedves takarítást...papíron. Poénnak néha kipróbáltuk ezt a funkcióját, de nem túl jó, inkább csak maszatol, mert nincs elég súlya, hogy rendesen felmosson. Ráadásul fokozottabb figyelmet is kíván, mert ha "felmosás" közben elakad, akkor simán maga alá ereszti az összes vizet, aminek nem biztos, hogy örülne.

  Normál porszívónak viszont nagyon jó, bátran magára hagyjuk, nem csinál bajt és mire hazaérünk, feltöltődve várja az újabb kanyart. Némi tereprendezés valóban kell neki, de az amúgy sem árt a rendezett lakáskép érdekében. Alacsonyabb küszöbökön simán átmászik. Asszony hosszú hajú, tényleg szépen begyűjti, kéthetente le szoktam venni a keféit és megszabadítani a hajgyűrűktől, a portartályt hetente takarítom és a törlőruháját is cserélem. Élkövetést csak egyik oldalról csinál, így azon az oldalon előbb elhasználódik a kefe. Aránylag jól észreveszi az akadályokat, de azért tud koppanni, pl. az ágy alatt a középső szűk talpat nem veszi észre és annak mindig nekimegy.

  Összességében elégedettek vagyunk vele, ez buta, addig futkos körbe-körbe, míg meg nem éhezik, így egy területre többször is visszamegy. Nekünk nem éri meg a négyszeresét kiadni egy iRobotra, ha meg is pusztul rövid időn belül, veszek még egyet, eddig bevált a márka.


  kóóó
  (fanatikus tag)

  Pont robotporszivo vásárlásán gondolkodom, úgyhogy jókor jött a cikk.
  Gearbest-en néztem egy csomó porszívót, csak nem tudom melyik lenne a jó egyenlőre.
  Szőnyegem nincs, viszont jó lenne ha fel is mosna rendesen azért és nem kerülne a világ összes pénzébe :D


  Ceree
  (senior tag)
  Blog

  A felmosast szerintem el kell felejteni, az a par deci viz ami benne lehet semmire se eleg.


  Atlantis
  (PH! nagyúr)

  Egyrészt, másrészt ahogy írtam, nincs kellő tömege, így súrolni nem tud. Az ember felmosás közben azért kicsit rányomja a cuccost a felületre, no, ez itt nincs.
  Kb. ugyanazt el lehet vele érni, ha normál porszívózás közben rajta van mikroszálas ruha és szárazon feltöröl maga után.

  [ Szerkesztve ]


  Ceree
  (senior tag)
  Blog

  Arra nem megoldas a macska raultetese? :-D


  Atlantis
  (PH! nagyúr)

  Végülis, csak nincs macska. :) Majd ráteszek egy stóc könyvet, az legalább nem szőrös és nem ugrik le róla.


  Timmcsy
  (kvázi-tag)

  Nalunk egy iLife A6 van szolgalatban 2 hete, nagyon szeretem. Gondolkodtam a felmosos verziokon, de a fentiek alapjan akkor nem banom. Szempont volt a Hepa szuro, valamint a gumikefe, mert hosszu hajuak vagyunk es rengeteg hajat ossszeszed. Ha barkienek van kerdese ezzel kapcsolatban, szivesen valaszolok.

  [ Szerkesztve ]


  Ceree
  (senior tag)
  Blog

  ILife-hoz kellett-e mar valakinek potalkatresz, es ha igen, honnan szerezte be? (Gearbest-en nincsenek fent, ha jol lattam.)

  Szerk: de vannak fent. :-D

  [ Szerkesztve ]


  Atlantis
  (PH! nagyúr)

  Gearbest, rendeltem már hozzá.

  (#16) RBJ


   RBJ
   (PH! addikt)

   Nálunk samsung vr5000 szolgál lassan két éve. Mi szeretjük.
   Igaz csak kiegészítésnek van de mikor elmegy az ember otthonról bekapcs és dolgozik.
   Nem is gondolnák sokan, hogy még egy alapos porszívózás után ha elengedik a robit mennyit összeszed még.
   Lesz itt még hangoskodás a kételkedőket illetően mert páran nem hiszik el, hogy működik a dolog.


   tibaimp
   (senior tag)

   :D :D :D :D :C

   Öcsém, ezen beszartam (én is), akkorát röhögtem.....

   [ Szerkesztve ]


   Hieronymus
   (senior tag)
   Blog

   Évek óta használunk egy piros Vileda robotporszívót.

   A korára és az árára tekintettel az extra buta készülékekhez sorolható be.
   De teszi a dolgát.
   Szépen rakarít. Egyre növekvő spirális íven indul. Ha akadályba ütközik, elkezdi követni az akadály vonalát. Egy idő után irányt vált és újra kezdi a körözést. Három, eltérő hosszú programot ismer. Ezzel a helyiség méretéhez igazítani a takarítás hosszát.
   A főkefe nagyon izmos. A kefe mellett egy, az írásban is látható gumi "henger" dolgozik. Izomból tolja a nagyobb szennyeződéseket a porgyűjtőbe.
   A sarkokban viszont elvérzik.. Kézzel utána kell takarítanunk.

   Amit megtanultunk az együtt töltött évekből.
   A lakás kialakítása és felújításakor tudatosan kell törekedni a robotporszívó kompatibilitásra.

   A konyhát és fürdőszobát úgy alakítottuk ki, hogy a robot a WC és a szekrények alá tudjon mozogni.
   Az egyedi szőnyegek helyett inkább szőnyegpadló kell a lakás többi részébe.
   Az eredeti, kézzel készített szőnyegek nem csak drágák. Nagyon kell vigyázni rájuk. Akár egy évtized alatt is szét lehet őket taposni annyira, hogy javíttatni keljen. A lakás van értem és nem fordítva.

   Az egyedi szőnyegeket amúgy sem érdemes porszívózni. A hatalmas energiabefektetés ellenére, elvéreznek a nagymamám csodaszere ellen.

   Néhány percnyi porolás több koszt távolít el, mint egy alapos porszívózás. A többet meg rendbe teszi a robot.
   Féltéve, hogy fel tud mászni a szőnyegre.


   MALEV
   (kvázi-tag)
   Blog

   Én sok robotporszívót kipróbáltam, mivel kereskedtem is velük.. ez a teszt az átlag porszívókról szol 4-5 éves modellek.
   Aki tényleg frankot akar venni ami tényleg takarít és felszívja a cuccot az a samsung powerbot, ennek van olyan szívóereje mint 1 normál porszívónak és a hosszú szőrű szőnyegen is frankon működik.
   Fél éve nem porszívóztam és tényleg tisztaság van, szekrény között szoktam seprűvel kikapni a port, azt meg arra jár a porszívó felszedi.
   Persze a a kecót úgy kell alakítani hogy frankon tudjon menni.


   doooo
   (őstag)

   Köszi a cikket! Szimpatikusak voltak eddig is, ezután még inkább. Én a Samsung modelleivel szemezem, csak nyilván nem túl baráti az áruk.


   han_lev
   (őstag)

   :DDD :DDD :DDD Ez de milyen!!!! :DD
   A cikk nagyszerű, hiánypótló, köszönöm!
   Eredetileg engem is az Alsós 50 ks robotra uszított a feleségem, de mivel nem volt raktáron (se) vettem egy iLife V5pro-t.
   Nagy megelégedésére.
   Persze a lakásból a kábeleket össze kellett pakolni, és néha nyitva felejtjük a gyerekszoba ajtaját (halálcsapda! :) ), De ettől eltekintve jó nagyon..
   :R :R


   ribarszki
   (senior tag)
   Blog

   Tisztelt MALEV!

   Ez a cikk nem teszt volt, hanem ismertető azok számára akik robotporszívó vásárlás előtt állnak és el szeretnének igazodni a fogalmak között és a kínálatban.

   Nem kimondottan értem, hogy mire gondol 4-5 éves modellek alatt, mivel pont, hogy a jelenleg is kapható termékeket használtam illusztráció képpen.

   A Samsung Powerbot kétség kívül egy jó porszívó, leszámítva az oldalkefe hiányosságát, bár ezt a nagyobb szívóerő valamelyest kompenzálja. Ugyanakkor ne tévessze meg az olvasókat az olyan kijelentéssel, miszerint olyan szívóereje van mint egy normál porszívónak. A szívóereje 30 watt Egy vezetékes háztartási porszívó szívóereje (pl. Miele, Electrolux) 300W körül mozog. Kiváló felületi takarítást végez a Powerbot, de a szőnyeg mélyebb részein élő atkákat, atkaürüléket, hámszövetet, allergén anyagokat nem tudja eltávolítani. Különösen hosszú szőrű szőnyeg esetében ez még egy normál porszívónak is kihívás. Tehát a szőnyeg 1-2 évenkénti porolását, takarítógéppel való takarítását, illetve havi szintű porszívózását nem igazán lehet megspórolni. Illetve meglehet, csak higéniai és egészségügyi szempontból nem ajánlott.

   Ha kereskedett robotporszívókkal, akkor ezzel gondolom Ön is tisztában van.

   Szerk. A cikk azon vásárlókat is segíti, akik az 50.000 Forintos határ alatt keresnek porszívót, ugyanis ott is találni használható modelleket, melyek tényleg segítenek a háztartásban. Az nem megoldás, hogy Ön kijelenti csak a Samsung Powerbot típusa a frankó, mert nem mindenki tudja megfizetni. Másrészt ott vannak a Neato modellek melyek szintén kiváló szívóerővel bírnak és takarítási hatékonyságuk semmivel sem rosszabb mint egy Samsung Powerbot roboté.

   Üdv: a szerző

   [ Szerkesztve ]


   Busterftw
   (fanatikus tag)

   Valaki nem tudja egy iRoomba 616-hoz honnan lehetne wifis okositohoz jutni?
   Volt egy kickstarteres panel de mar leallitottak a termelest.


   kóóó
   (fanatikus tag)

   Az asszony kijelentette, hogy 60.000-ig bezárólag kell egy robi. :U
   Tudtok esetleg ajánlani 1-et ami ár/érték arajában jó?
   Vagy legalább mit kell néznem a specifikációkban?
   Előre is köszönöm. :R :R


   Stanley-B.
   (őstag)
   Blog

   Parancsolj

   én is innen vettem és pont Roomba 616-hoz, tökéletesen működik vele, ezzel a modullal olyan lesz mint a Roomba 980.
   Integrálható okosotthon rendszerekbe is, én pl homekit képessé tettem homebridge-en keresztül, így indíthatom és leállíthatom az iOS-es Otthon alkalmazásból:


   Busterftw
   (fanatikus tag)

   Koszi, jelenleg Spanyolban vagyok, jobb lenne valami "kinti" oldal, nem hiszem hogy ide postaznak.
   Max kikuldetem. :K


   Timmcsy
   (kvázi-tag)

   Ebben az arkategoriaban az Ilife fiatalabb modelljeiben nem hinnem, hogy csalodnatok. Attol fuggoen, h van-e szonyeg, szempont-e a felmosas valaszd ki a nektek megfelelot. Ha beszelsz angolul, nekem ez az oldal sokat segitett.


   kóóó
   (fanatikus tag)

   Csak töröm az angolt. :(
   Nincs szőnyeg laminált padló és járólap vanég 6. emelet, viszont van egy nő a lakásban, akiknek köztudott a vedlés. ;]
   Jó lenne ha fel is mosna, viszont azt írtatok annak nem sok értelme van. Így nem tudom lemondjak-e róla és inkább egy olyan készülék lenne alkalmas ami másban erős.


   Timmcsy
   (kvázi-tag)

   Elvileg ha nincs szonyeg, akkor a fokefe nelkuli X5 is eleg. A V7S Pronak viszont van fokefeje (hasznos hajszalakra), nagyobb a viztartalya es a felmoso "rongya" es ez is belefer a keretbe. Felmosast szerintem nem helyettesiti, de azt írta egy forumtars arra jo, h esetleg ossze szedje a maradek porcicakat. A tablazatot azert esetleg nezd meg az oldalon, csak par szot kell leforditanod es eleg jo kepet ad, hogy melyik mit tud...


   adamssss
   (PH! kedvence)
   Blog

   Fantasztikusan hasznos írás. Köszönöm.

   Én hamarosan tervezek venni egy ilyen gépet. Kérdések:
   Felmosás ér-e valamit, vagy tényleg nem tudja helyettesíteni a moppot?
   Küszöböt (1,5cm) tudnak-e mászni?
   Kis lakásba (55nm) ugye elég egy nem szisztematikus?
   60000Ft-ig mi a legjobb ár/érték arányú gép (szőnyegem nincs)

   Köszönöm


   Robert_F
   (kvázi-tag)

   iRobot 615 - kezdesnek kituno bar tobb mint 60 ropi. iRobot minoseg aztan lehet kesobb mas modellt vagy markat valasztani. (Jo cucc alaposan takarit.)


   Stanley-B.
   (őstag)
   Blog

   alig maradt már elfekvőben készlet mióta leállt a gyártás, szóval sok helyen nemigen találni már :)


   idegen lény
   (őstag)

   Ha szétszedi a kábeleket, akkor már nem is érdekel. Tele van a lakás kábelekkel, telefon-, internetkábel, mindenféle tápkábelek, lehetetlen elpakolni őket.


   Timer
   (őstag)

   Hiánypótló írás, köszönöm! Nálunk 3 éve Sencor Cleeno van, kiindulási alapnak nem volt rossz, eszméletlen mennyiségű port képes volt begyűjteni, még közvetlenül porszívózás után is (pedig a rendes gépünk sem rossz, valami erősebb Samsung ilyen-olyan porszűrő csodákkal). Ami viszont ergya benne, hogy már most pótakkut kellene venni bele, ami nem kapható, ezért kerülő megoldással a cellákat kellene benne cseréltetni (19k), ráadásul már a kezdetek óta sz@rt a virtuális falára, vagy amikor észrevette, ész nélkül hátrált, neki az ajtónak, stb. magyarán, az intelligenciája olyan lőrinces, na.

   Bár sokáig valami alapabb roombára vágytam, egy ideje már a XIAOMI termékével szemezek, csak nem szívesen engednék fel a saját WLAN-ra egy ennyire kínai cuccot (említett gyártó a kormányuk támogatását élvezi, szóval...). Guest WLAN lehet a megoldás, de akkor meg a vezérlése lesz b*zis. Mindenesetre, ha használ valaki ilyet, ne fogja vissza a tapasztalatait!

   [ Szerkesztve ]


   sensor060
   (fanatikus tag)

   Jó írás, és valóban hiánypótló! Gratula, és köszi!
   Jómagam fél évet gondolkodtam azon hogy vegyek, ne vegyek, és ha igen akkor melyiket vegyem. Mi legyen a fontos? Szívóerő? Akku fajtája és kapacitása? Távszabályzó? Navigálási képesség? Virtuális fal? Wifi?

   Először kölcsönbe kaptam egy egyszerű robotot, hogy na mégis milyen, hogy néz ki, mit csinál....amolyan ismerkedős 1 hét volt.
   Mivel tetszett az eredmény, ezért vettem egy alig használt de sokkal drágább darabot, amit nagyon nem bántam meg!

   Nálunk a fő probléma a hosszú szőrű macska, aki nemcsak hogy el-elhagyja a szőrkupacait de a csomósodó almot is bizony széthordja a lakásban (56nm, panel).

   Nagyon jó szolgálatot tesz a robotporszívó, mert általa ezek a szálló szőrpihék szinte megszűntek, és általánosságban is sokkal nagyobb a tisztaság.
   Olvastam egyszer valamelyik topicban hogy a robotporszívó rendszeres használata mellett a bútorokra ráülő por mennyisége is csökkenni fog. Ez valóban így van, nálam is egyértelműen látszik ez, aminek megintcsak nagyon örülök.

   Az a lényeg, hogy a robotporszívó rendszeres használatával a padlót folyamatosan tisztán lehet tartani ami által nő az egész lakás tisztasága, és mellette még időt és energiát is spórólunk. Viszont nem helyettesíti a "rendes", kézi porszívózást, csupán annak használatát rövíditi és könnyíti nem kis mértékben.

   Van itt még egy dolog, ez pedig a szűrés. Mivel asztmás vagyok ezért a "sima" porszívók szóba sem jöhetnek, azoktól befulladok elég rendesen. A "nagy" porszívóm is emiatt egy HEPA szűrős LG Cyking, amely cirka 10 éve szolgál már engem. A robot viszont csak EPA filteres, és tartottam tőle hogy bajom lesz vele, de jelentem teljesen jól szűr, semmi gond.

   Szerintem már az olcsó modellek is láthatóan javítanak a tisztaságon, azonban itt is az arany középút lesz a megoldás. Azaz aki tart tőle, nem bízik benne az vegyen elsőre egy olcsó típust, és ha beválik akkor a következő beruházás egy középáras darab legyen, amivel az olcsó típusok bajait (gyenge akku, kevés szívóerő, sokszor elakad, nem talál vissza a töltőre, megzabálja a kábeleket, stb...) elfelejtheti.


   macilaci78
   (Korrektor)

   A korai Dysont leszámítva van a cikkben robotporszívó, vagy ezek csak sepregetőgépek? :U

   így megspóroljuk a vám és az áfa költségét - dehogy spóroljuk, hiszen ha beérkezik az EU-ba, akkor a vonatkozó adókat kivetik rájuk. Inkább már benne lesz az árban.
   Az ÁFA azért lesz alacsonyabb, mert jó eséllyel így nem Magyarország az importáló ország, így nem az itt érvényes adókulccsal kell számolni, hanem a biztosan alacsonyabb valamelyik külföldivel. Persze, ha magánszemélyként vásároljuk.
   A vámtételek pedig EU-szerte egységesek.

   Van-e olyan, ami 55 mm hasmagasságú szekrény alá bemegy és ki is jön? 20 mm küszöbök vannak. Igaz, ez csak a parketta és járólap találkozásánál.


   macskea
   (őstag)

   Jó kis írás, gratula. Rég keresek már egy hasonló összefoglalót.


   Milán13
   (tag)

   Sziasztok!

   Mi Irobot 980-ast használunk. Maximálisan megvagyunk elégedve vele. Egyet kell értenem a szerzővel, a lakás kialakítása, akadálymentesítése a legfontosabb. Nálunk kiváltja a rendes porszívót, cca. két naponta üzemel. Érdemes figyelni az akkumlátor kapacitására is nagyobb lakás esetén. A falak használata jó dolog, bár amikor a közelébe ér, picit mindig tanácstalanul mozog.

   A 980 mellett nekünk az szólt, hogy nagy kapacitású akku, és tartály, illetve HEPA filter.

   Másodgépnek egy Electruluc Ergorapido-t használunk gyermek mellé, szintén nagy megelégedéssel.

   Nagy köszönet ribarszkinak a korábbi tanácsokért!

   Üdv, Milán


   .Szaki.
   (őstag)

   Én mivel kütyümániás vagyok ezért vettem egy robotporszívót. Történetesen egy 20-22.000 Forintos Sencor-t és meglepő milyen jól teszi dolgát. Elsődleges porszívónak értelemszerűen ezek tökéletesen alkalmatlanok már csak a mini méretű "porzsákja" miatt is, de amire vettem arra tökéletes: Befér az ágy alá és gyönyörűen dolgozik. Persze hétköznap átmegy a lakáson is, de hétvégén természetesen előkerül a nagy porszívó. Szerintem jó kis eszközök ezek, bár kiváltani - pont a méretük miatt - sose fogják a mostani porszívókat. Ha nagyobb lenne a "porzsák", akkor nem férne be a nagyon kicsi helyekre, ilyen kicsiként pedig pont a mini "porzsák" miatt alkalmatlan a helyettesítésre.


   ribarszki
   (senior tag)
   Blog

   Portartály, és akkor nem kell idézőjelbe tenned ;)


   .Szaki.
   (őstag)

   Jogos, ez annyira egyszerű, hogy eszembe se jutott! :C :R

   [ Szerkesztve ]


   zsolti1debre
   (tag)

   Koszi a cikket,az elso kepen Szvetlana nagyon tetszik,10/10-es.


   idegen lény
   (őstag)

   Ő Anne Anderson, aki Illinois államban nőtt fel ukrán szülők gyermekeként; akár még kém is lehetett, de erre nincs bizonyíték: The 1950s "Miracle Kitchen" of the Future Had Its Own Roomba Egyébként rádión vezérelték a porszívót egy tükör mögül. :)

   [ Szerkesztve ]


   Shatter98
   (tag)

   Duhh erdekes ez igy, jora sikerult a cikk.

   Nekem annyiban relevans a tema hogy most amikor kimegyek imperialra egyetemre, Ott majd valoszinuseggel lesz eselyem betekintest nyernem az ottani kutatoreszlegre. Meg febeuarban interjunapon lattam hogy probaljak kameraval letapogatni a kornyezetet ezaltal hatekonyabba teve ezeket a robotporszivokat :)


   mjani1172
   (őstag)

   "Nálunk a fő probléma a hosszú szőrű macska,"
   "Mivel asztmás vagyok "

   Már ne haragudj de ezt nem is értem. :F


   .Szaki.
   (őstag)

   Ruszki leleményesség, nem semmi. :D


   djnice
   (PH! addikt)

   Nekem Neato D85 van, szisztematikus és nagyon jó szívóereje van (43W), csak ajánlani tudom. Brutál mennyiségű port és hajat szed össze, pedig 2x megy 1 héten automatikusan.
   Aki ilyen tervez venni, ajánlom a német amazont, én is ott vettem 399 Euróért, néha leszokták akciózni és ingyen ideszállítják, de még a rendes ára is jóval olcsóbb ott, mint itthon a sok lehúzó kereskedőnél.


   doooo
   (őstag)

   Inkább amcsi. :D


   Laposelemer
   (kvázi-tag)

   Jó a cikk.

   Viszont írták páran, hogy a "felmosás" funkció felejtős. Ez megint olyan, mint a robot porszívó takarítási képessége. A helyén kell kezelni.
   Inkább úgy lehetne fogalmazni, hogy "vizes feltörlés" funkció. A visszamaradt nagyon apró port és a kisebb foltokat szépen felszedi.
   Meg a kis vizes tartály (300-350ml) nem elég semmire.
   - hány ezer nm-t akarsz feltöröltetni?
   - után tölthető a tartály
   - mivel nem porszívózik csak mászkál, így sokkal tovább bírja -> nagyobb területet tud bejárni

   Én egy iLife V5 pro-t használok már több mint fél éve macskával súlyosbítva a porszívó dolgát.
   Rengeteg port /szőrt/akármit felszed.
   A feltörlést is szoktam használni. Azt mondják, hogy ne tegyünk vegyszert a tartályba, de én szoktam kicsit rakni, nem árt a padlónak. És jó meleg vízzel töltöm fel.
   Jó a HEPA filter is. Az is rengeteg nagyon finom port szed össze, amit a köztes finom szűrő nem tud felfogni.
   Cserébe ez a verzió nem "okos", viszont halk.

   Pár kép (ez 2 alkalomnyi porszívózás + egy kis koszolás volt közben (a szilikonos macska almot is felszedi a földről, amit a macsek kiszórt)):

   [ Szerkesztve ]


   ribarszki
   (senior tag)
   Blog

   Szia!

   Valóban jó gépek a Neatok, én jelenleg egy D95-öt használok nagy megelégedéssel. Ugyanakkor van néhány zavaró hibájuk, amit egy kis odafigyeléssel orvosolni lehetett volna. Különösen ilyen, hogy a portartály nem tömít tökéletesen és a tartály alá kipotyog mindig valamennyi por. Igaz vissza nem fújja, mert ott a tartály és a géptest közötti tömítés, de akkor is zavaró. Ami jó dolog, hogy Aliról fillérekért lehet hozzá mindenféle szűrőt venni.

   A német Amazonhoz egy kérdés. Régebben én is nézegettem, de amikor kiválasztod a terméket, és megadod célnak Mo-t, akkor rászámol extra költséget. Nem áfa, mert annál kevesebb, de a vámnál több. Viszont nekem így mindig jelentősen megugrott az ár.. Egészen pontosan a magyar 27%-os áfával számol és nem a némettel, ezért lesz több. Szóval akkor tényleg résen kell lenni és ki kell fogni egy jó akciót, mert a csábító német ár magyar áfával gyorsan felszalad... :(

   [ Szerkesztve ]

   üzenetek