üzenetek

hozzászólások


wierra
(senior tag)

Ismét 330 USD a Xiaomi porszívója GB-n.
Priority Line - EU Express szállítással nincs se vám, se ÁFA. Kopóalkatrészek hozzá Ali Express-ről gombokért.

Mindkét forrás teszteltve. ~2 hónapja használok ilyen gépet, heti háromszor takarít szisztematikusan. Az íves burkolatváltó profil nem akadály neki, szőnyegből az Ikea Adum magasságú és a nagy szálhosszú (komondor típusú) shaggy nem az ő asztala, ennél rövidebb (nyírt) shaggy, ill. síkszövött szőnyegekkel gond nélkül elbánik (szőnyeget hatékonyan tisztítani egyébként is porolással vagy ipari szőnyegtisztítással lehet).
MiHome app-on keresztül választható négy teljesítmény (és zajszint-)profil, ütemezhető takarítás, programozható 'do-not-disturb' időszak. 100%-ban visszatalál a dokkolóra, app-on keresztül és hangjelzéssel is jelez, ha esemény történik (pl. befejezte a takarítást vagy elakad stb.). Naplózza az útvonalát, nyomon követhető a kopó alkatrészek és a szenzorok státusza. ~49m2 hidegburkolatot ~46-50 perc alatt takarít fel és bőven marad kraft az akksijában.

Ha most vásárolnék se vennék más típust.

Aki most gondolkozik vásárláson, annak azt javaslom, hogy minél több tesztet olvasson el, tesztvideót nézzen meg és a saját otthonának (burkolattípusnak, szobaelosztásnak, szőnyegeknek stb.) legmegfelelőbbet válassza.


ribarszki
(senior tag)
Blog

Nagyon köszönjük a hasznos infót, linket. Szisztematikus gépért ez verhetetlen ajánlat. Ha most nem találnék jóárusított Neatot, akkor bizony a Xiaomira tenném le a voksom. Ilyen áron nehéz másnak versenyezni vele.

Köszönjük a visszajelzést is a gépről. Eddig minden tulaj, minden fórumon maximálisan meg van elégedve a Xiaomi robotporszívóval.


wierra
(senior tag)

Nah, sikerült félig offot írnom; tudtam, hogy kihagyok valamit. :W

Köszönöm az időt és energiát, amit ebbe a hiánypótló összegzésbe beletettél! :C :R
Remek munka, biztos vagyok benne, hogy nagyon sok olvasónak segítettél a megfelelő irány megtalálásában robotporszívó választás tekintetében. :K


#28752640
(fanatikus tag)

Ehhez adnak garanciát vagy ez is kínai?


idegen lény
(őstag)

Ez is szétszedi a kábeleket?


hati
(PH! addikt)
Blog

A MiHome alkalmazáshoz kötelező MI account (megy fel a lakás térkép a kínaiakhoz)? Telefon nélkül nem is lehet használni vagy csak kényelmi funkció mellé?


wierra
(senior tag)

idegen lény: A lógó USB töltőkábelt a végénél fogva feltekerte a középső kefére az első "tanulmányút" során.
Azóta ezt a hibát orvosoltuk, így jelenleg nincs lógó kábel sehol sem (meg nem lógó sem).
A te problémádra szerintem számos megoldás létezik a kábelkötegelőtől kezdődően a gégecsővön keresztül a fali kábelcsatornáig bezárólag. :U

hati: minden beállítás MiHome-on keresztül megy és MiAccount kell hozzá, igen. A telefon (vagy tablet) a beállításokhoz kell, meg ha valami perverz okból kifolyólag saját kézzel akarod távirányítani. Telefon nélkül is elindul a beállított ütemezés szerint.

Engem speciel nem érdekel, mit tölt fel a távoli szerverre; mégis mit lehet kezdeni a lakásom alaprajzával?! :U

[ Szerkesztve ]


ribarszki
(senior tag)
Blog

Hogy érted a kábelkérdést? A lakásban keresztbe is mennek kábelek a földön, vagy csak a fal mellett? Mert ahogyan az előttem szóló mondta, kis munkával kábelvezetővel, csatornával nagyon szépen rendezhető a kábel. Zavarni sem fogja a robotot és esztétikus lesz.

[ Szerkesztve ]


idegen lény
(őstag)

Hatos elosztóm van. Fal mellett is, ágy alatt is, a laptopról is megy le tápkábel az asztalról.


hati
(PH! addikt)
Blog

Akkor ezzel az a porszívó is kilőve. Nehogy már internet kapcsolat kelljen egy porszívónak.


Timer
(őstag)

Jól izolált guest WLAN, 'oszt sz@rni rá.

[ Szerkesztve ]


hati
(PH! addikt)
Blog

Ezzel csak a saját hálódat véded. Nekem pl. a telefonom biztosan nem fog MI accounttal bírni. Max. egy régi levedlett telefon jó lesz távirányítónak. :)


Timer
(őstag)

Az igaz, de ha jól gondolom, Mi Account addig kell, amíg belövöd először, aztán kész, a rutinműveleteket megoldja maga. Ha ez megvan, akkor fagyasztod az appot, vagy letakarítod. Nekem sem tetszik, hogy egy kínai kormány által szponzorált vállalat termékét használjam, de ilyen óvintézkedések mellett azért vállalható a történet, szerintem.

Vettem egy Yeelight Bedside Lamp-et, az is marha jó, az appja addig volt aktív, amíg beállítottam a lámpát, azután jegeltem Titaniummal... Persze, ennyi is elég ahhoz ,hogy kiolvassa például a telefonból a kulcsokat, de bízom benne, hogy nem ennyire egyszerű a történet. Jogok még első indítás előtt megvonva mindentől, vírusvédelem aktív.

[ Szerkesztve ]


wierra
(senior tag)

Gondolom akkor google accountod sincs... :U :P ;]


Balli
(őstag)

Nagyon jó kis cikk! Már egy ideje én is nézegetem a robotporszívókat, de most kedvet is kaptam a beszerzésre :)
Neato-ra leszűkítettem már a kört, azon belül is a D3 (145k) és a D5-el (215k) szemezgetek, bár ez utóbbi költsége már a lélektani határ felett van.
D3-ból kihagyták az oldalkefét ami no comment, illetve az Ultra performance filtert ami szintén fájó pont. Kérdésem, hogy ezek hiánya mekkora hátrány? Egyébként a Samsungnak sincs oldalkeféje, és külföldi oldalakat olvasva megoszlanak a vélemények az oldalkefe hasznosságáról. Erről tapasztalat?
Illetve gondolom a szívóereje sem olyan nagy, itt van egyébként egy jó összehasonlítás: [link]


hati
(PH! addikt)
Blog

Hogy jön ide? Az egyik USA, a másik Kína.


wierra
(senior tag)

:C :R :Y
...a válaszod alapján....sehogy :DDD :N :C


wierra
(senior tag)

Félre a tréfát. Mitől gondolod megbízhatóbbnak a google-t a Xiaominál? De hogy amerikai példánál maradjunk, akár az Apple-t a Xiaomi-nál?


Laposelemer
(kvázi-tag)

Mer az amerikaiak rendesek és nem csinálnak olyat ...;)


#28752640
(fanatikus tag)

Hahahahahahaha....... milyet?
Nincsolyan ember a földön aki ne csinálna bármilyet. Ha lenne, Jézusnak hívnák. :DDD

üzenetek