üzenetek

hozzászólások


Pikkolo^^
(PH! addikt)

A Gearbest-ről vettem, de volt ennél olcsóbb is csak azokban nem bíztam.


Crisp Rat
(PH! nagyúr)
Blog

Sziasztok,

Beállnék én is a sorba. Ha jól értelmezem a leírtakat nekem is egy szisztematikus kellene. Kerestem én is régebben hasonlót, de elakadtam ott, hogy az olcsóknak nagyon kicsi az akkumulátoruk és nagyon sokáig töltenek és nincsen dokkolójuk.

A leírtak szerint egy Xiaomi-vel járhatnék jól én is, de ha jól számolom az ~100e Ft lenne?

A lakás 46m2, ebből ha 30-at megcsinálna már boldog lennék. Egy szőnyeg van, kábel 2 összesen, de az is kanapé alatt, máshová nem férne be, nem akadhatna fel, nincsen állat és hosszú haj, max családban néha látogatásokkor.
Amire nekem kellene, hogy reggel mikor elmegyek otthonról, utána porszívózzon, ha kell töltse magát automatikusan és ne órákig. Sokat segítene, ha esténként csak gyorsan fel kellene mosni + azt az egy szőnyeget megoldom én már.
Nem feltétlen kell mindenféle szűrő bele, bár allergiás vagyok, de ha így pormentes tudna maradni a lakás, már nagy segítség lenne.

Van ilyen olcsóbban, mint a Xiaomi vagy álmodozom? Családban van egy Roomba, de első körben szeretném olcsóbban megúszni így kipróbálás nélkül.
Ebay, amazon egyéb oldalak is jöhetnek. Láttam sok kínai nevenincs olcsót is, de azoktól valamiért ódzkodom.
Tudtok ajánlani valami jó vagy nyúljak mélyebben a pénztárcámba?

Illetve ha nem szisztematikust vennék, akkor az megy egész nap, míg hazaérek, mert nincsen vége a takarításnak?

[ Szerkesztve ]


ribarszki
(senior tag)
Blog

Ha a 46nm-es lakás több helyiségből áll, kicsit labirintusszerű akkor célszerűbb lehet a szisztematikus, bár nem lehetetlen, hogy egy véletlenszerű is végigjárná. 46nm nem sok az akksinak, ezt teljesítik egy feltöltéssel. A véletlenszerű nem biztos, hogy visszatalál a töltőre, a szisztematikus viszont igen.

A szisztematikusban a Xiaominál nincs olcsóbb, sőt kuponnal együtt Gearbestről 90k alatt megáll. Ez nagyon jó ár, és kiváló porszívók.

A random gépek között, mint írtam is, a kínai iLife jó porszívókat gyárt, nem zsákbamacska. Nem tudom.. jó lenne tudni, hogy mennyire zegzugos a lakásod, mert lehet pl. egy iLife A4S is végigjárná napközben.

[ Szerkesztve ]


Crisp Rat
(PH! nagyúr)
Blog

U alakú a lakás igazából, a mosdóba és a fürdőbe nem tudna bemenni a becsukott ajtók miatt, a földön nem sok dolog van, illetve simán felismerné az akadályokat vagy nem is tudna beférni a kisebb helyekre.
A lenti kép nem tudom mennyire segít.

Közben találtam Cleanmate márkát, ami számomra tök ismeretlen, de a legolcsóbbra is azt írja, hogy töltés után automatikusan onnan folytatja a takarítást, ahol abbahagyta. [link]

Itt az iLife V7 most nagyon akciós áron van: [link] De erről nem találtam használható infót, csak hogy 2600mAh az akku, de működési és töltési időről nem találtam semmit (még az elmúlt 10 percben).

V5 EU-ból még olcsóbb: [link] De töltési időt itt sem ír.

Ahogy nézegettem most pár eszközt, a lélektani határ 50e, nagyonmax 60e. Ha viszont a lakásba jó egy véletlenszerű elven működő is, akkor jöhetnek a tippek. :) :R

[ Szerkesztve ]


wierra
(senior tag)

A Xiaomi a Roomba 980-nal van egy súlycsoportban, csak harmadannyiba kerül.


ribarszki
(senior tag)
Blog

Nem csoda, hogy a Cleanmateről nem hallottál, mert szerintem a fórumon senki. Nagy ívben kerüld el, nagyon alja gép. Az meg egyszerűen hazugság, hogy töltés után ott folytatja ahol abbahagyta a takarítást. A véletlenszerű nem térképez, vak, fogalma sincs hol tart és hol folytatja.

A lakásodban a nappalit, konyhát, fürdőszoba előtti részt simán bejárja egy véletlenszerű, de nagyon nagy valószínűséggel a hálóba is bemegy és ki is jön onnan.

A töltési idő az iLife gépeknél 300perc, futási idő 120-150 perc. V7 adatai(Ez nagyon jó adat)

Egyébként ha a lélektani határ 50-60k körüli összeg, akkor nincs is értelme máson gondolkodnod iLifeon kívül. (Esetleg ha van időd várni egy Aldis robotra, hátha valamikor lesz a kínálatban)

Ha a szőnyeget is akarod a robottal porszívóztatni, akkor hengerkefés modellt vegyél. A4S, vagy V7.
Ha felveszed a szőnyeget és csak a parkettát tartsa tisztán, akkor elég a V5 is.

Ilyen árban nem fogsz más értelmes, tényleg használható robotot találni.


Crisp Rat
(PH! nagyúr)
Blog

A 120 perc alatt kb. meddig jutna a gép, mekkora felületen tudna végigmenni?

A szőnyeg relatíve nagy, így maradna a szobában, illetve a hálóban tudnám használni esténként, amíg nem vagyok bent. Jó lenne az A4S vagy a V7, de a típusok összezavarnak, mindenhol máshogyan hivatkoznak rá. V7, V7S és V7S PRO.

Itt az A4S ha jól látom kínai raktárban van csak? Ez azt jelenti, hogy kellene plusz vámot fizetni?
Ez a V7 pedig V7S? Itt van EUs raktár, ez jobb lehet?

Ha mondjuk reggel elindítom, megy 2 órát, lemerül, feltölti magát majd megy még 2 órát és ezalatt végig is ér a lakáson (reggel 9 és este 6 között), akkor már nyomok is a rendelés gombra. :)

Kell valami plusz eszközt rendelni? Szörföltem az oldalon és láttam külön keféket, tartályokat.
Szimpatikus mindkettő fentebbi típus.


ribarszki
(senior tag)
Blog

Vagy EU raktárból rendelj, vagy arra figyelj, hogy a Gearbesten amikor a szállítást kell kiválasztani, akkor némi dollárért cserébe EuExpress legyen! Akkor azzal plusz pár dollárral letudtad a vám és áfa összegét.

2 óra alatt egy ekkora lakást simán végigjár. Ha végzett, akkor falkövető módba vált és megpróbál visszatalálni a töltőre. Ez sajnos nem minden esetben sikerül. De ha visszatalál, annyi történik, hogy feltölti magát, de nem kezdi újra a takarítást. (Szép is lenne, egyfolyátban csak menne és menne :) ) Ha nem talál vissza, akkor este te visszateszed. De ezt ki kell tapasztalni és kicsit robotbaráttá tenni a lakást.

Nekem A4-em volt fél évig és nagyon szerettem. A V7-re lehet törlő mopot is tenni, de csak száraz törlést tud, sok értelme szerintem nincs. Nekem az A4/A4S szimpatikusabb, de olvasgass utána a neten V7-A4 között mi a különbség, illetve mit írnak a tesztek, visszajelzések. Youtube oldalon is rakás videó van róluk.

De annyira nem vagyok képben iLife családdal, hogy a Pro - S stb. megnevezéseket így fejből vágjam. :B

[ Szerkesztve ]


Crisp Rat
(PH! nagyúr)
Blog

Nálam az elrendezés kb. olyan, mint a képen, vagyis majdnem végig a fal mellett vannak különböző tárgyak. PC, asztal vékony lábakkal, hangfal, tv állvány, ésatöbbi.
Falkövetésnél nálam gondban lenne, mert nem nagyon találna falat. :D
Viszont ha ez azt jelenti, hogy egy irányba elindul és egyszer csak érzékeli a töltőt, akkor nem lehet nagy baj.

Akkor még utána olvasok ezeknek. Ennyiért bőven megérné, és ha 2 óra alatt végez, akkor már elégedett lennék.

Köszönöm a segítséget, még lehet jövök hülye kérdésekkel. :) :R


dezs520
(senior tag)

Sziasztok,van valakinek tapasztalata a Samsung Powerbot VR7000-ről?,ez, iRobot 980-as,és a neato connected (d95)-öst néztem ki.Samsungot a 2017-es CES en muatták be,épp ezért nem sok infót tudok róla....
Kb 100 nm2 hez kellene,csak parketta....


Atlantis
(PH! nagyúr)

Nekem V5s van, de a V5Pro-nak is hívják, ugyanaz a kettő.

2 órát szerintem nem megy el, nem mértem még le, de inkább 100-110 perc, amit bír, de a töltési ideje is inkább 4 óra, mint 5. Ha megéhezik, ahogy írták, élkövetésbe kapcsol (nem jó a falkövetés szó erre a módra, mert nem csak falak kontúrját követi) és mindig bal oldalra veszi a tárgyakat és úgy kezd el keresgélni. Nálam jó hatásfokkal megtalálja a töltőt, pedig két bútor között van egy résben. Arra kell inkább figyelni, hogy mélységben legyen neki hely a töltő előtt, mert ha megérzi a robi a jelet, akkor elkezd egy ívet csinálni és messzebbről próbál ráfordulni. Nálam pl.: pont útban van az ágy lába ilyenkor és azzal veszekszik vagy 4-5 percet is, mire rájön, hogy a fizika törvényei rá is vonatkoznak és az ágy a nehezebb, eltolni nem tudja és "kigondolja", hogyan tudja kikerülni. :) Buta szegény, de lelkes. :)

Ha szőnyeged is van, nem biztos, hogy jó, mert nincs rajta főkefe, ellenben ha ráteszed a törlőrongyot, akkor szőnyegen meg tud akadni. Már egy lábtörlő is probléma tud neki lenni, ha rajta van rongy, de ha nincs, akkor járólapon a fugákon úgy zakatol, mint egy vonat. :)

Nagyon szeretjük a robit, pár naponta futkos, bátran ott hagyjuk dolgozni, ha nem vagyunk otthon.

[ Szerkesztve ]


glugi
(fanatikus tag)

Köszi a cikket és a hozzászólásokat is, nagyon hasznosak! Még nem volt dolgom robival, de tervezem.
Többen írtátok, hogy érdemes figyelni a lakás kialakítására. Mi még a tervezés szakaszában vagyunk, így megkérdezném, mire érdemes figyelni általánosságban? Nagyobb nyitott terek lesznek (nappali-ebédlő-konyha egyben és központi folyosóról nyíló szobák -háló, fürdő, etc.), kevés sarok, a burkolat vegyes (lap-laminált). Kábelek falban. A szobákban nem terveznék robit, csak eseti jelleggel, bár ha megoldható valamilyen kerítéssel, hogy a folyosóról oda is menjen és pl a gyerekszobába ne menjen be.... XIAOMI-ban gondolkodnék első körben majd, de ki tudja milyen jó ajánlat lesz 1-2 éven belül a piacon.
Központi porszívó is szóba került, de letettem róla egyelőre.


ribarszki
(senior tag)
Blog

Esetleg a küszöbre, burkolatváltóra figyeljetek. Ne legyen magasabb 1cm-nél. Illetve ha lehetséges akkor a kanapé, ágy, konyhabútor alá be tudjon menni. Nekem most kell megemeltetnem az U kanapét, mert 5cm van alatta, a Neatonak pedig 10cm kell, és rengeteg szöszi por van a garnitúra alatt.


kóóó
(fanatikus tag)

Valaki nem tudja esetleg, hogy az ilidé termékek közt mi a külömbség?
Van akkora palettája, hogy még. :Y
Esetleg melyik a csúcs és melyik az ajánlott közülük. :R


Mosqu!to
(PH! addikt)
Blog

Hogy tervezed a kanapé emelést? Bennem is felmerült, de nem tudom, hogy ez miként kivitelezhető úgy, hogy ne váljon instabillá.


ribarszki
(senior tag)
Blog

A terv egyelőre ez. A kanapé lábainak kicserélése. Gondolkoztam, hogy ráültetem valamire, de az valóban instabillá tenné. Megpróbálom ezért átfúrni majd az új lábakat. De ez még odébb lesz, mert jelenleg járni is alig tudok egy friss oldal és keresztszalag műtét után. :(


glugi
(fanatikus tag)

Köszi!


Mosqu!to
(PH! addikt)
Blog

Nálam az a gond, hogy ilyesmi kanapém van, nagy méretű L alakú lábakkal. Ezt kb esélytelen másra cserélni, mert a bútor sarkainál is ilyen alakban van felfogatva.

Más téma: nem kéne ezt a topikot zárni, és összevonni a meglévő robotporszívóssal? (itt hagyva egy linket, hogy ott folytatódik a beszélgetés)

A téma azonos, így gyakorlatilag párhuzamosan megy a beszélgetés.

[ Szerkesztve ]


ribarszki
(senior tag)
Blog

Esetleg a Nockeby lábak? De ez csak tipp.

Hogy lehet a fórumot zárni? Moderátor kell hozzá? Amúgy pont erre gondoltam ma délután, hogy egy iránymutató linkkel zárni lehetne.


Mosqu!to
(PH! addikt)
Blog

Moderátort keresek topikban tudod szerintem megkérni őket.

üzenetek