Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Timmy0829
(csendes tag)

köszi! betudnád nekem linkelni azt a témát

?


aggleány
(addikt)
Blog

Sajno most nem, de szó szerint az a címe, amit írtam.


neilszab
(őstag)
Blog

Sziasztok, eddig lelkesen kitartottam, de végül csak beadtam a derekam és kezembe fogom az elsö okostelefonomat. A kezdeti rövid ismerkedés után mentem is fel a marketre és töltöttem is le az elsö "létfontosságú" alkalmazát, a zseblámpát!

Telepítéskor azonban megdöbbenve olvastam, hogy hozzáférést kér az internethez, a telefonom beállításaihoz, a kamerámhoz, de ezen felül még a helymeghatározó adataimhoz és a hívásaimhoz is! Nóóóóóórmális??!! ...kérdezem magamtól? Persze, még mit nem!

Aztán nézegetem a többi programot is, ugyan ez... ezek szerint az összes androidos alkalmazás adathalász? Nem kicsit hasaltam le ettöl és nagyon meglep az is hogy ezt a kérdést a cikk írója egy fél mondatban elintézte...

Egy-egy bugyuta alkalmazás miatt emberek milliói teszik közzé az személyes adataikat, jól látom a helyzetet?

[ Szerkesztve ]


aggleány
(addikt)
Blog

Szia!

Igen, jól látod. A cikk írója azért intézte el ezt egy fél mondatban, mert nagyon sok olyan alkalmazás van, ami kér mindenféle dolgot. A Nagy Testvér figyel. Mindent. Ha ennyire zavar, akkor ne menj fel soha a netre, de még az utcára sem nagyon érdemes kimenni, mivel már az űrben is elég komoly kamerák vannak (érdemes megnézni a Google Maps-et). Az okostelefonozás sajnos ezzel jár.

A zseblámpa alkalmazás pl. intetnetet a frissítéshez kér, a beállításokban tudod szabályozni a fényerősséget, a kamera ledjét használja, a többit nem tudom. Rengeteg zseblámpázós progi van, biztosan fogsz találni olyat, ami nem kér ilyen adatokat.

Nagyon kevés olyan alkalmazást fogsz találni, ami nem kér ilyesmiket. A legegyszerűbb, ha kikapcsolod a netet és a GPS-t, és akkor nem tudja leszedni az adatokat.

Az android ugyanúgy bejelentkezik a netre, mint az iPhone, amint bekapcsolod - ha engedélyezted a netelérést.


neilszab
(őstag)
Blog

Na jó, de a híváslistám, meg GPS adataim minek kell nekik?

Van olyan progi, amivel korlátozni lehet az alkalmazok a telefonomhoz való hozzáférését, vagy netelérését, van vmi valóban haszálhat androidos tüzfalprogi?

Illetve azt gondolom, hogy ez egy olyan "ára" a kényelemnek, ami egy kicsit komolyabb viszhangot érdemelne a köztudatban, mégis szinte sehol nem találkozni a témával az androidos írásokban, topicokban, oldalakon...


aggleány
(addikt)
Blog

A fene se tudja, hogy minek kellenek neki ilyenek. :F Sajnos ez így működik az összes "okos" kütyünél, mindegyik szedeget ilyen-olyan adatokat.

Tűzfal-progira ITT kérdezz rá, biztosan tudnak segíteni. Sokan használnak vírusirtót is, de én azt sem szeretem. :N

A linkelt topikban szinte mindenre tudnak progit ajánlani, én egy csomó érdekes dolgot tanultam ott. :K

Nálam alapból nincs bekapcsolva a GPS, és általában a net és a Wifi sem, így tovább bírja a teló egy töltéssel, és a maileket is csak naponta egyszer nézem (vagy hetente egyszer, ahogy sikerül).

Szerintem azért nem foglalkozik ezzel a témával igazán senki, mert nem lehet vele mit csinálni, az okostelefonozás sajnos ezzel jár.


neilszab
(őstag)
Blog

"Szerintem azért nem foglalkozik ezzel a témával igazán senki, mert nem lehet vele mit csinálni, az okostelefonozás sajnos ezzel jár."

Arra nem gondolsz, hogy ha viszont a emberek foglalkoznának vele, akkor valószínűleg nem járna ezzel az okostelefonozás? :U

Naivan azt gondoltam, hogy amilyen elterjedt, "kiforrott" technológia már az android, úgy az alapvető biztonsági és jogosultsági kérdések már meg vannak oldva és a telefonszolgáltatómén kívül nem csücsül ott még 28 szerveren, hogy mikor hol járok, kivel mennyit telefonálok, milyen SMS-eket írok és kik vannak a rajt a szigorúan csak telefonos kontaktlistámon... :((

Mindegy, nem akkor én itt semmilyen flame háborút indítani, hanem mivel nagyon új nekem még az android, ezért csöndben elvonulok és kiokosítom magam a témából ... és megpróbálok rájönni, hogy tudom megőrizni magamnak a privát szférámat.

(azt még nagy nehezen elviselem valahogy, hogy az FBI megtudja, hogy mikor akarunk bombát robbantani a srácokkal, de hogy előttük már az Angry Birds készítői is tudnak róla, az már nem fér bele nálam :N )

[ Szerkesztve ]


bela5
(aktív tag)
Blog

Nézd, ha nem lenne szinkronizálva a telefonod 26 szerverrel, akkor nem tudnád használni pl. a helymeghatározást sem. Ha nem engednéd meg a Google Maps szerverének, hogy bemérje,hogy hol vagy, nem tudná letölteni a kellő térképet a telefonodra. Ha nem szinkronizálná a névjegyeidet a Google szervereivel, nem tudnád elérni őket tabletről, telefonról,laptopról, ami sokaknak- nekem is- fontos. Ha valamit meg akarnak tudni rólad, azt úgyis megtudják, nem tudsz ellenállni. A meg más kérdés, hogyha ennyire félsz, akkor gyorsan jelentkezz le a Facebook-ról, a Google-ról és töröld magad PH!-ról, mert lehet, hogy az FBI me fogja tudni, hogy te is fórumozol és fel fogják törni a központi szervert.


neilszab
(őstag)
Blog

Szia, nem kell palira venni, nem most jöttem a falvédőről, IT-vel foglalkozom, tisztába vagyok az összefüggésekkel, nyilván a Google Maps-nek szüksége van a helymeghatározó adataimra, ahhoz, hogy el tudjon navigálni A-ból B-be, meg hogy a szinkronizációhoz látniuk kell egymást a különböző fiókoknak és hogy ehhez pár szerveren át kell haladnia az adatoknak. ;)

A gondom az, hogy eddig ha írtam egy sms-et, vagy felhívtam egy számot, azt addig maximum a telefonszolgáltató(k) tudták, meg akiknek még ezt Ők kiadták, Androidon viszont úgy látom, hogy ez a korlát eltűnik, és gyakorlatilag bárki, akinek egy erre alkalmas szoftvere rákerül vmilyen úton a telefonomra, az képes ilyen jellegű információlat közvetlenül lekérni róla, ami fölött még egyelőre nem látom, hogy gyakorolhatok ellenőrzést.

Azzal is tisztába vagyok, hogy ha vki nagyon meg akar rólam tudni vmit az úgy is megtudja és ezt nem lehet kivédeni, és hogy feltehetőleg konkrétan senkit sem érdekel a tyúkszaros kis életem.

Viszont ettől függetlenül nem akarom azt sem, hogy a legkülönfélébb cégek, szervezetek, vagy akár hobbi fejlesztők szerverein ott csücsüljenek a hívásaim, az sms-eim, kontaktjaim, és egyéb személyes adataim, hogy színesítsék a statisztikáikat... és ha van rá mód, akkor legalább a dolgukat szeretném megnehezíteni ebben és nem önként és dalolva átnyújtani nekik.

Gondolom, ez azért érthető és talán nem tartozik még az üldözési mánia kategóriájába... Te sem hagyod minden nap nyitva lakásajtódat, mondván úgyis betörnek, ha nagyon akarnak, nem? ;) :B

[ Szerkesztve ]


aggleány
(addikt)
Blog

Te is tudod, hogy ma már minden lépésedet nyomon követhetik akármilyen technológiával, ha akarják. Sajnos ez van.

Az iPhone régebbi játékos, mint az android, és ott is mostanában derül ki, hogy mindenhol vannak beépített kémek.

Nem gondoltam, hogy flame-háborút akarsz indítani, de vannak olyan dolgok, amik sokakban visszás érzéseket keltenek. Ez is egy olyan téma, és van is már rá ilyen-olyan megoldás, de egyik sem az igazi. Az androidos telókban (mint azt a Bela5 által linkelt cikkemben is olvashattad) eleve van beépített kémkedős rész.

Ahogy Bela5 is írta, úgyis megtudhatnak mindent, ha akarnak. Én sem szívesen könnyítem meg a kíváncsiskodók dolgát, de azért nem fogok lemondani egy jó appról, mert beleírják a listájába, hogy eléri az sms-eket is. Lehet, hogy úgy kellene csinálni, és az is előfordulhat, hogy egy agilisabb valaki, akit ez nagyon zavar, egyszer majd rászáll a témára, és az egész ügy el lesz sikálva. Nem lenne rossz, csak nem túl valószínű. :(


neilszab
(őstag)
Blog

"Te is tudod, hogy ma már minden lépésedet nyomon követhetik akármilyen technológiával, ha akarják. Sajnos ez van... úgyis megtudhatnak mindent, ha akarnak."

Ehhez még hozzátennék egy gondolatot, aztán takarékra teszem magam. :B

Talán pont ezzel a felfogás móddal van a baj, mivel két igen súlyos általánosítással a tehetetlenség "kényelmes" állapotba ringatja az embereket:

1. Nincs olyan, hogy "Ők", hanem rengeteg egymástól különböző célú, elszántságú, és képességű szervezet van. Nem mindegy, hogy csak az FBI-nál és a T-Home-nál vannak meg az adataid, vagy rajtuk kívül még 29 más kereskedelmi, magán, vagy egyéb célú szervezetnél is. Ha az egyik megtud rólad vmit, az még nem jelenti azt, hogy a másik 29 helyre is eljut az az információ ...tehát attól még hogy 1-2 helyen biztosan tudnak rólad vmit, attól még érdemes a többi ellen védekezni!

2. Az adatlopók 99% a Te konkrét adataidat nem minden áron akarják megszerezni, csak azért törekszenek rá, mert könnyű hozzájuk jutni! Minél inkább nehezíted a dolgukat, annál kevésbé éri meg nekik pont a Te adataid után koslatni, mivel nem konkrétan rád kiváncsiak. ;)

Tehát összességében azt gondolom, hogy nagy különbség van a között, hogy "aki nagyon akarja az úgyis megszerzi", meg a között, hogy "ha már úgyis kiböki a szemem, akkor lenyúlom" és az utóbbi ellen akkor is érdemes védekezni, ha ez előbbi ellen nem is tudunk. Ezért zárjuk a lakás ajtókat is ...illetve azt hiszem, annak se nagyon örül senki, ha vki csak új bejön hozzánk megszagolgatni a bugyijainkat ;)

[ Szerkesztve ]


aggleány
(addikt)
Blog

Persze, tudom, hogy rengeteg ilyen banda van, de én lusta vagyok azzal foglalkozni, hogy utánajárjak annak, hogy hogyan tudnám normálisan levédeni magam. :B

Részemről semmi olyasmiről nem tudok, ami nagyon titkos lenne, amit én bármikor csinálok/csináltam. Azt, hogy időnként megkeresnek ilyen-olyan ajánlatokkal, már megszoktam. Ha van ötleted, hogy hogyan lehetne védekezni az ilyesmi ellen, írd meg, szerintem sokakat érdekelne. :K


neilszab
(őstag)
Blog

Én se gondolom, hogy bármi titkos lenne, amit csinálok, de azt se, hogy ettől függetlenül bárkinek bármi köze lenne hozzá.

Ha sikerült majd eléggé elmélyülnöm a témában, akkor majd megosztom a tapasztaltaimat, ...addig is kérlek, ha újra cikkírásra adnád a fejed, vagy "update"-elnéd vmelyik írásod tartalmát, akkor kérlek egy kicsit nagyobb hangsúlyt helyezz majd a téma ezen részére is.


aggleány
(addikt)
Blog

A Bela5 által linkelt cikket én írtam, abban csak erről a dologról van szó.

Azért nem szoktam ezzel foglalkozni, mert egyelőre nem lehet vele csinálni semmit, de ha úgy alakul, hogy írok ilyesmit, majd beleveszem. :K


DarknessHope
(senior tag)
Blog

ez azért tetszett:

"Az esetek nagy részében a gyártók már odatesznek egy pár ilyet a felhasználók őszinte örömére - ezeken lehet gyakorolni azt, hogy hogyan kell leszedni a felesleges dolgokat a főképernyőről."


G-Bali
(aktív tag)

hI MINDENKI
csak lenne egy olyan kérdésem hogy van-e olyan progi ami ugy üzemel mint a Wifi direct(samsungon), csak nekem egy HTC sensation xe -re kéne,de nekem is olyan app kellene amin wifin tok küldeni bármit egy másik készülékre internet vagy router nélkül ,direktbe

Köszi nagyon jo lenne a HELP


Timmy0829
(csendes tag)

Nem tudom hova kéne irni, ezér ide irok hátha tud vki segiteni.

Lenne egy olyan problémám hogy felraktam az uj firmware-t a htc sensationomra, és azóta és már a második főzött romot, de olyanokat csinál az uj firmware óta a telefon hogy nem hiszem el. Billentyűzár mellet a zsebembe állandóan benyomodik a kamera és fókuszál ide oda, néha képet is csinál, és érzem a zsebembe hogy forrósodik. Magától sms-eket irogat, de elküldeni még nem küldött. A minap pedig a zsebemből fölhivtam saját magamat és egy hosszu hangüzenetet hagytam magamnak.... És egy másik ismerősőmnek is de csak annyi hallatszik h gyalogolok. Most a kérdés az lenne, hogy ez az uj firmware miatt lehet? mert a régivel nem csinált ilyeneket. Ennyire nem stabil a rendszer? Vagy virus lehet esetleg? De az 1. uj rom után formatáltam már az egész telót és mégis a 2. romnál is visszajött ugyanez a probléma.
Van valakinek vmi ötlete? Vagy tapasztalt-e hasonlót valaki?

Köszi


aggleány
(addikt)
Blog

Szerintem a telefon topikjában kellene megkérdezned, ha még nem tetted meg, ott jobban tudnak segíteni. Minden telefonhoz egyéniek a romok, pláne a főzöttek, itt pedig főleg általánosságban írogatunk.


Timmy0829
(csendes tag)

Köszi, megtettem.

Kaptam is segitséget :) és bocs az offért.


aggleány
(addikt)
Blog

Semmi gond. Az a lényeg, hogy sikerült. :K


amdphenomX4
(csendes tag)
Blog

Szuper írás! :) Minden benne van ami kell ahhoz, hogy az abszolút kezdők is kezelni tudják a telefont! Nagyon sok ismerősöm veszegeti az okosabbnál okosabb telefonokat, de semmit nem tudnak róluk, és mivel én vagyok a körben kikiáltva az 'ehhez értő embernek' elvárják, hogy mindenről felvilágosítsam őket. De úgy, kérdések nélkül annyi minden elmondani való van, hogy lehetetlen egy mindent átfogó előadást tartani nekik. :D

De ez az írás olyan, mindent szükséges alapot tartalmaz, mostmár csak a linket fogom nekik küldeni. :)
Köszönöm sok hozzám hasonló helyzetű nevében! :R


cirkus
(aktív tag)

egy nagyobb méretű játéknak áthelyezem a mappáját egy másik mappába, akkor el fog indulni a játék vagy nem ?


robagp
(tag)

Hello!
A kit kat -tal jött az új névjegy kezelő /vagy mi a szösz/, utálom! Hogy lehetne a jelly bean névjegy kezelőjét vissza kapni? A telefonomra csak kit kat rom van, így nem tudok vissza menni jelly bean-re. Más megoldás kellene.
Nem a kinézet a bajom, hanem, akár hová nyúlok, már tárcsáz. Egy pindúr nyilat kell eltalálnom, ha sms-t írnék, vagy szerkeszteném.
Válaszokat előre is köszönöm!


KTU
(addikt)
Blog

Ide már több mint 1,5 éve nem írt senki,
Itt tedd fel kérdésed, pörgős topik,
:)


freaghill
(őstag)

Most fogom megvenni az első androidos telómat, biztos hasznomra lesz. Köszi! :R


aggleány
(addikt)
Blog

Szivi. Sajnos ez már elég régi iromány, de azért az alapdolgok még nagyjából passzolnak a mostani telefonokhoz is, bár egy csomó mindent már kicsit másképp kell csinálni.


freaghill
(őstag)

Tudsz ahhoz is adni valami irományt? :)


aggleány
(addikt)
Blog

Ahhoz sajnos nem. :( Egy ideje már nem ásom bele magam annyira a témába, de ha van kérdésed, akkor bátran. Ha tudok, válaszolok. :K

Az alapok ugyanazok, csak az új softokon egy csomó minden már máshol van, és kicsit máshogy is kell csinálni.


robagp
(tag)

Hello!
Édesapám semmit sem ért az androidhoz, épp ezért olyan programot keresnék, ami mindössze nyit tud, ha rádug egy memory stick-et OTG-n át az androidos tabletre, akkor az azon lévő fileokat lássa, és kezelhesse.
Mint pl video, képek, zene. Semmi extra nem kell, mert csak zavaró lesz neki.
70 éves és nem fogja megjegyezni, hogy idelép, odanyom...stb!
Egyszerű, tiszta kell neki!
Válaszokat előre is köszönöm szépen!

[ Szerkesztve ]


aggleány
(addikt)
Blog

Gyere át IDE, itt már régóta nincs senki, és a cikk is elég régi, már egy csomó minden megváltozott azóta.


Nooeca
(senior tag)

Srácok, nagy a furcsaság a telefonommal!

Most este aránylag elég normális volt hozzám képest. Android 6.0. Első nap nem csináltam vele konkrétan semmit, mgé csak semmit sem frissített, másnap arra keltem hogy lefogyott kb 50% aksi 12-13 óra alatt üresjáratban (nem rögtön kelés után néztem meg, még egyelőre más telefont használok főkészüléknek).

Most telepítettem rajta ezt, azt, lefrissült minden, Battery Doctor többek között rákerült meg volt egy Taks manager is rajta. Tegnap este még szépen 2 órát kibírt kb 1% fogyasztással.

12 óra múlva kb elfogyott újabb 12%, Task manager fogyasztotta most el az aksi 58%-át. Ezt rögtön töröltem is így.

Kicsit sokkalom.

Amit kiderítettem hogy az első nap az android rendszer volt a legnagyobb fogyasztó ?! Nem valami alkalmazás. Ez most nem állt fent. Viszont, ami érdekes, hogy ha felnyomom töltőre kb 1 óra alatt feltöltődik.... (2 amperes töltő 3000-es aksi). Jóformán 3 perc 2%.

Illetve önmagában a rendszerben nem tudom korlátozni hogy mi futhasson a háttérben?


kromatika
(veterán)

Sziasztok. Légyszíves segítsetek. Hogyan tudom Huawei Mate 10 Pro ról távolítani a SwiftKey alkalmazást? Hiába megyek be az alkalmazásokba és ott ki lövöm. Nem történik semmi. És törölni sem tudom. Az a gondom a Swift key el hogy hiába állítom be hogy ne legyen szó kiegészítés, akkor is fel dobja a lehetőségeket. És össze vissza irkálok ez által.Be illeszt magától hülyeségeket. a messengerben. Tudnátok ajánlani ingyenese magyar nyelvű bill-t ,9.1 re?Valami könnyen kezelhető egyszerű kellene,amiben ki lehet kapcsolni,vagy nincs szó javaslat,illetve ki egészítő. Olyasmi pl mint ami a régebbi Samsung S7 ben volt.Avval nem volt semmi gondom. Köszi előre is.

üzenetek