üzenetek

hozzászólások


fatpingvin
(aktív tag)
Blog

bevallom őszintén arra számítottam hogy mit lehet az android helyére tenni a vason :D


doeeg
(senior tag)
Blog

#nemértekhozzá kérdés: akksinak nem árt, hogy kvázi folyamatosan töltőre van kötve hosszú időn át, és még nagyrészt megy is a kijelző?


fatpingvin
(aktív tag)
Blog

töltésvezérlőt át kell állítani hogy ne töltse százra csak hetvenre és amúgy meg ne az akksit használja ha töltőn van.


cinemazealot
(addikt)
Blog

De, bár ez készüléktől is függ. Anno vettem két Galaxy Pocket Neo telefont pontosan az olcsósága miatt, és mert kísérletezgetni akartam velük. Egy idő után mindketten falióra lettek. Egyikükben az elem felpüffedt, másikuk mai napig vígan muzsikál. Ezen felül egyikükben az LCD egy idő után elkezdett beégni. Nosza, invertáltam az óra színeit, máris kevésbé látszik.

Hosszabb távon viszont szeretném ezt az appot is lecserélni, hogy több szolgáltatást tegyek bele, ezért hcl, a cikked nagyon jól jött. :R


pető bá'
(őstag)
Blog

nagyon jó az ötlet, én is rendszeresen elgondolkodom..

Egyszer IP kamera hálózatot akartam gyártani belőlük, utána is néztem, amúgy teljesen működőképes a gondolat, de aztán nem csináltam meg, mert nem tudtam volna értelmes helyekre áramot vezetni, illetve a hálózati rögzítés is probléma lett volna (belső tárhelyre mentésnek nem sok értelmét láttam).

Viszont amit megcsináltam, és évek óta működik szüleimnél, az egy régi, nagyon jó felbontású Wayteq tabletből készült digitális képkeret. Van egy csomó alkalmazás, én egy full offline megoldást választottam, mivel elég régi a tablet, és ahogy internetet lát kb használhatatlanra lassul (frissül a play áruház meg a play szolgáltatáscsomag, és onnantól vége a dalnak).

Próbálkoztam amúgy a hálózati meghajtóról való lejátszással (csak a belső hálózatra felengedett tablettel), de lassú is volt, el is dobálta a hálózatot.. szóval most 4-5 havonta vezetéken PC-re kötve frissítjük a családi képekkel. Egy pár évvel modernebb eszközzel szerintem nagyon kényelmesre is meg lehet csinálni, offline viszont rokonokhoz is ki lehet helyezni :)


hcl
(félisten)
Blog

Azt tudjuk :)

PmOS-t... csak nem sok mindenre :D

@doeeg : A lítiumakku két dolgot nem szeret : lemerülni, és extrém hőmérsékleteket. Hidegben gyorsan merül, melegben és lemerülve púposodik.
Van olyan S5-ösöm ami kb. 2 éve tápon van, semmi baja az akkunak (a kijelzőnek annál inkább :D ezért az a teszttelefon :( )
Illetve lehetne sorolni olyan lítiumakkus eszközöket, amik állandó tápon vannak, és nem púposodik az akkujuk. A kulcs az, hogy normális töltésvezérlő van-e benne.
Meg van egy Onda tablet is itt, ami marha nehezen kapcsol be, így 1 éve folyamat tápon van bekapcsolva, annak sincs baja.

@pető bá' : Pont ezt mondom. Nem kell kiengedni net felé az eszközt, csak a belső hálózatot elég látnia. Esetleg rá egy FTP szerver, és amikor olyanod van, akkor cseréled a képeket :)

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

Illetve a pár hónapra a router tetején felejtett tartalék telefon akkuja csúfos véget ért :B Na vajon mitől?


pető bá'
(őstag)
Blog

a router azért tud melegedni :D

a belső hálózaton tartással az volt a baj, hogy hiába állítottam a tableten, hogy ne random MAC címet használjon, minden újraindulás után generált egyet :D így nehéz volt kordában tartani, így meg lett vonva tőle a Zinternet :)


hcl
(félisten)
Blog

Hát itt a C5 (már C7) elég rendesen meleg felül :D

"ába állítottam a tableten, hogy ne random MAC címet használjon, minden újraindulás után generált egyet "
WTF!!!! :Y


pető bá'
(őstag)
Blog

jó, hozzáteszem, hogy valami (amúgy stabilan működő) custom ROM volt rajta már nem emlékszem milyen bug miatt :D

amúgy ez a modell, nem mai csirke :D

"Maga a megjelenítő 9,7 hüvelykes képátlóval és 2048 x 1536 képpontos felbontással rendelkezik, ami 263 ppi pixelsűrűséget eredményez. Ennek megfelelően igen éles a kép, a Full HD felbontású videók is remekül mutatnak rajta."
el sem hiszem, hogy ez 9 éve volt :O

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

:)
Nálam kb. az összes cuccon stabil custom OS van, általában Lineage :)


RandomName
(tag)

Esetleg ha hirtelen kell ideiglenesen egy plusz kijelzó, akkor Spacedesk használatával Wifi-n/usb-n be lehet fogni a régi vasakat.

Bal oldalt Lenovo 15.6" laptop kijelző fullhd, mellette Samsung 24" monitor fullhd hdmi-n, alul meg egy Asus ZenPad10 10" 1280-800 wifin.
Azért így vannak a képen, mert ez a területi elhelyezésük is, így nem döccen az egér, ha képernyők között mászkálok vele.


Grenki
(csendes tag)

Én egy alcatel one touch mix 918 "okos" telefont fogtam be vagy 6 éve asztali órának, annak még jó :DD

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

Zsír :)


Guidetti
(csendes tag)

Köszi szépen, nagyon jó ötletet adtál :D :D


hcl
(félisten)
Blog

:) :R


myckey
(veterán)
Blog

Ezigen..... :K :R

bár a 950es winfónomat, nem igen tudom droidizálni... :D


DrBubo77
(addikt)
Blog

Jó lett.


hcl
(félisten)
Blog

Postmarket van amúgy csomó Lumiára (950-re nincs).
Némely Windows Phone-ra még Androidot is forgattak.

és @DrBubo77 : Köszi!

[ Szerkesztve ]


myckey
(veterán)
Blog

TY ! az okosságért :C


hcl
(félisten)
Blog

Nekem is meglepő volt, hogy megtörték a Lumiákat :)

üzenetek