Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Dilikutya
(nagyúr)

"Az ára és a teljesítménye mellett a kinézete is fontos volt, hiszen stílusában illeszkednie kell a szép IntelliStation M Pro házhoz." - Eddig olvastam a cikket. ;]

Zárt, nem plexis ház, sokat számít, mi hogy néz ki. Amúgy meglepően hűtő kinézete van. :D


chey
(csendes tag)
Blog

Egy maximalistának nem mindegy :D


d@vee
(senior tag)
Blog

Nekem a mostani proci előtt ideiglenesen egy A8-9600 volt a gépben. Arra ment a Cooler Master kompakt víz. Nem ment a hő 30 fölé semmilyen terheléssel :DDD


libit
(tag)

"A pasztát úgy kellett levakarnom róla..."

valoszinuleg segitett volna egy sima ujrapasztazas is, bar akkor nem lenne apropoja eme cikknek :DD


chey
(csendes tag)
Blog

Két Cool Whisper-rel itt sem menne :)


angyalpc2
(tag)
Blog

AMD A10-7850K

hát mikor kijött, akkor se volt egy nagy eresztés
https://prohardver.hu/teszt/az_amd_a10-7800_apu_tesztje/nyomtatobarat/teljes.html

i3-4*** simán lenyomta
IGP meg laptopba való nem asztaliba... egy bármi közép VGA kenterbe verte már akkor GF640 szint, ma meg már. egy használt 750 vagy valami 950 1050 fényévekre van, pedig egyik se egy nagy kártya.
Csak most a proci is kevés egy erős VGA mellett.
Az AMD legmélyebb vergődésinek évéből való az a processzor

Engem az AMD sose győzött meg,, a hűtő persze jó, :C bár fura a venti, articból nekem rendszer hűtőim vannak, egész jó.


angyalpc2
(tag)
Blog

seb benzinnel kell leszedni
az oldja


Dilikutya
(nagyúr)

Egy bármi VGA plusz pénzbe is kerül. Évekig használtam a procimat az IGP-vel, korának játékai teljesen jól futottak high/med beállításokkal 1080p-ben. Nagy kaland, hogy a GTX1050 jobb az IGP-nél, bocsi, mikor is az a kártya? A GTX750-el szemben is alulmaradt, bár ebben a tesztben egy i7-3770K hajtotta.
Netezős, filmnézős, kocajátékos gépnek ideális volt anno.


Noukoum
(addikt)

Mondjuk azt teljesen felesleges volt hozzátenned hogy nem szereted az AMD-t.

A gyorsteszthez pedig annyit hogy egy jó hűtés valóban csodákra képes :)

[ Szerkesztve ]


chey
(csendes tag)
Blog

Igen, csak ez nem játékhoz, hanem párhuzamosítható számítások CPU-IGP-GPU szegmentálásához kellett, ahhoz pedig akkoriban édeskevés volt az Intel processzorok IGP-je.


baracsi
(tag)

Most komolyan, a munkahelyi gépedbe az öcséd vesz születésnapodra hűtést, milyen csóró cég ez? A másik meg az, hogy céges gépet alapból nem overclock-olok, mert az munkára való, OC-re ott a saját gépem.

[ Szerkesztve ]


E.Kaufmann
(őstag)

Nekem a szagtalan WHO-s folyadék is lehozza a pasztát :DDD .

Hogy On is legyen R3 3200G-hez vettem ilyet (CO), valamivel hűvösebb és sokkal csendesebb, pontosabban, nem annyira csendes, inkább kevésbé zavaró, mint a gyári AMD hűtő.

Munkahelyi gépért részvétem, vagy oda kéne már csapni az asztalra egy használt Dell-t követelve intel procival, vagy pedig összerakni egy Ryzen-t újonnan.

[ Szerkesztve ]


E.Kaufmann
(őstag)

helyesbítek, A13X CO-m van, amin van plusz hőcső, valamint nem Moszkvában, hanem Voronyezsben és nem osztogatták, hanem fosztogatták, de a többi stimmel becsszó :DDD


libit
(tag)

es (#12) E.Kaufmann
ugy csinaltok, mintha meg nem lattatok volna raszaradt - megkemenyedett es "csak par esev", de meg nyulos hovezeto pasztat. az utobbit papirzsebkendovel is siman letorlod
a hozzaszolasom az uj paszta jobb hovezeto kepessegere vonatkozott

"IGP meg laptopba való nem asztaliba" - mar miert is?!? ez igaz az intelesekre :P :))


E.Kaufmann
(őstag)

Én a laptop cpu-ra rászáradt pasztáját csapattam le a kézfertőtlenítős kendővel. Könnyebb volt, mint száraz zsepivel polírozni ;]

[ Szerkesztve ]


libit
(tag)

latom, meg mindig az oreg paszta eltavolitasanal ragadtal le ;)


Qkackca
(senior tag)

Egy-két logikai bukfencet leszámítva, kellemes használatot :)


chey
(csendes tag)
Blog

---

[ Szerkesztve ]


chey
(csendes tag)
Blog

Az otthoni gépemet nem használom, csak nagyon ritkán. A munkahelyi gépemet viszont sokat használom, így adta magát, hogy ebbe menjen a szülinapi ajándék, így minden alkalommal, amikor bekapcsolom, eszembe jut :) Nem kell fikázni más munkahelyét azért, mert valaki nem a főnöktől vár minden megoldást.


Dilikutya
(nagyúr)

Dehogynem. Te vittél be alkatrészt saját költségen, az nem egészséges.


E.Kaufmann
(őstag)

Nézd, lehet, van aki fikáz, én inkább azt mondanám, az eredményes munkához szükséges termelőeszközöket biztosítania KELL a munkahelynek. Valamint előző munkahelyemen egy kis cégnél eljutottunk odáig, hogy 5 évente cserélni KELL a gépeket. Persze azért voltak helyek, ahol nem volt 8 órás irodai feladat, csak be kellett pötyögni óránként pár adatot, oda pl nyugodtan mehettek a levedlett gépek, valamint az 5 év se mindig volt 5 év, de azért, ha gazdaságilag lehetett, akkor megléptük a cserét.
Azt mindenképp figyelembe kell venni, hogy a számítógépek, ha éppen nem is avulnak el olyan gyorsan, pl elmúlt tíz évben (inkább kellett mindenféle bugok mint tényleges sebességdeficit miatt csereberélni teljes gépet, de sokszor elég volt/lett volna bővíteni SSD-vel) DE x év után az alkatrészek elöregszenek, elfáradnak, egyre gyakoribbak a fagyások.
Van persze szoftveres avulás is, hogy a frissítéseket nem követik le a driverek.
Egy idő után nagy kockázat a produktivitás tekintetében egy régi gép.

[ Szerkesztve ]


chey
(csendes tag)
Blog

Hobbim a moddolás, hardverek beszerzése, tesztelése, ezt a főnök is tudja, és a munkahelyen belül teret engedett ennek a hobbimnak. Én személy szerit örülök neki, hogy lehetőségem van egy régi IBM házat használni, 30 éves IBM mechanikus billentyűzettel, és lehetőségem van arra is, hogy (bizonyos kereteken belül) saját szám íze szerint alakítani a munkakörnyezetemet, beleértve a számítógépemet is.

[ Szerkesztve ]


E.Kaufmann
(őstag)

Majd elmúlik... Fiatalság bolondság.
Hidd el én is ilyen voltam, aztán jött az asszony a gyerek ésatöbbi, és pont a legrosszabbkor akartak megvonni egy kedvezményt. Léptem. Mázlim is volt, mert volt hova.


Runo
(addikt)

"hiszen stílusában illeszkednie kell a szép IntelliStation M Pro házhoz."

:DD :DD :DD (beszarós smile sajnos nincs)


domos
(senior tag)
Blog

másrészt a CPU magokkal azonos címteret lát - ez micsoda marketingduma már az integrált GPUkhoz XDDDD

Nem szívesen dolgoznék olyan helyen ahol magamnak kell vinni a munkaeszközt.


simonzé
(addikt)
Blog

Érdekes, mennyire másképp látjuk a dolgokat. Dolgoztam olyan (Amerikai) cégnél, ahol igen elterjedt volt a BYOD (Mring your own device) policy, főleg mobilok terén. Volt egy keret, amiből olyan kütyüt vettél, amilyet akartál, csak a sarokpontok voltak megkötve (pl. csak iOS vagy Android lehetett, Bada, Tizen, Symbian, WP, Firefox OS, stb kizárva). Nagyon szerettük ezt a rugalmasságot. A telefon a tied volt, csak a számlát kellett leadnod a cégnél, és visszautalták neked az árát. Volt aki laptopnál csinálta ezt, amikor ultrabookra vágyott, de a cég csak a Dell power laptopokat tudta adni. Vehettél a keretnél drágább gépet is, akkor csak a keret összegét kaptad vissza. Na, sokat írtam, vissza a témához!

Soha nem érdekelt a gépek belső kinézete. Ha a gép erős, stabil, és hűvös, sosem zavart hogy a RAM hűtő piros, a lap NYÁK-ja fekete, a venti meg kék. Miért számít, hogy mi van bent a sötétben? :)
Viszont az Arctic már régi barátom, Már a Sempronomon is az volt lassan 20 éve, de akkor még Arctic Coolingnak hívták. Olcsó, csendes, hatékony. Más hűtőmárkát szerintem ki sem próbáltam egy évtizede...
Még a házamban is több helyen van barkács célra 12 centis Arctic venti kihelyezve.

Arctic for president!


E.Kaufmann
(őstag)

BYOD, pláne mobillal picit más valamint az is, ha a cég fizeti az eszközt. Az is más, ha van egy RDS vagy O365 munkakörnyezet, amihez kapsz licencet és saját eszközről is(!) elérheted, de pl komolyabb tervező/fejlesztő munka esetén nem szórakoznék saját géppel, csak ha pl külsős vagyok és másnak is dolgozók. Én pl a munkáltató helyében sem tartanám szerencsésnek saját eszközök használatát, jobb a felügyelt céges munkaeszköz.


domos
(senior tag)
Blog

A BYOD nem rossz, de ugye ott a cég adta rá a lóvét. Ennek nem sok köze van a saját CPU hűtőt kell vinnem mert szétfagy a munkagép dologhoz.


paatrick
(tag)

Egyrészt én is ki vagyok akadva hogy munkahelyi gépbe megy a szülinapi ajándék. Másrészt azt se értem hogy mi az hogy fagyogatott a gép előtte? Biztos otthagynám azt a céget amelyik még rendes felszerelést se ad a munkához :DDD

Harmadrészt én nem nagyon értek ehhez a dologhoz de mi az hogy az eddigi hűtő 85W volt. Ez az új meg 150W? Mi az Watt? Óránként? Vagy hogy kell ezt értelmezni?
Most rákerestem egy gtx 1080 fogyaszt ~180W körül terhelés alatt, ez az 1 db forgó ventilátor meg 150W? :F


Viktor77
(félisten)

A Watt itt azt jelenti, hogy milyen fogyasztásúa procit képes lehűteni, nem a venti fogyasztása.


kisvakond111
(tag)
Blog

Tényleg, nagyon jól működnek az AMD-s IGP-k. Mérsékelt gamingre is teljesen kielégítőek.


E.Kaufmann
(őstag)

Igazából túl jók is a DDR4-hez ;]

[ Szerkesztve ]


kisvakond111
(tag)
Blog

Úgy érted, hogy nagyon nagy szívás az, hogy nincs saját VRAM-ja? :B


Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)
Blog

"Bár fogyasztási értéket nem közölt az Arctic, mivel az Arctic Freezer 7 utódja, feltételeztem, hogy hasonlóan 150W körül lehet."

A hűtő gyártója CPU TDP keretet közöl, amit le tud hűteni optimális esetben. Esetünkben ez messze nem 150W, ~100W kb. Természetesen maga a hűtő (venti) fogyasztása minimális, 0.07A 12V mellett, 0.84W.


MasterDeeJay
(addikt)
Blog

Hát erre simán ráraktam volna egy ~2eft-os Gamma Archert, az aránylag halk és jól is hűt árához képest. 6 magos Xeon 2620v3-asokhoz szoktam adni, de 8 magos 4640-est is szépen vitt, viszont 8 mag felett már nem ajánlottam. (100w a max neki)
Btw az az AMD gyári hűtő tényleg eléggé gyér, paszta alatta mint a beton akkor az valósznű már inkább szigetel mint vezet. Az meg a lap gyártóját minősíti hogy instabil a gép ha túlmelegszik. Alapesetben túlmelegedésnél throttlingol a gép, lelassul, ugyanígy ha vrm melegszik túl az is lassulást produkál, ramok túlmelegedésénél asztali gépeknél lehet fagyás. (szervereknél és workstationoknál van ramoknál is throtling, de talán már a mai asztali lapok is tudják)
Bios update-t azért megejtenék, nem normális jelenség hogy fagy a gép cpu túlmelegedésnél. 20 éve még ez elképzelhető volt, meg talán később is a noname lapoknál.
Egyik cégnél volt hogy celeronos raktárgép, socket 775, windows xp a mai napig hűtés nélkül megy 24/7 több éve mivel letörött az a kis műanyag fekete pöcök a gyári hűtőről és inkább nem raktam vissza hogy halk legyen a gép. :DDD
Még egy kukázott socket A athlon XP konfiggal kísérleteztem ilyenen hogy menet közben leszedtem a procihűtőt, azzonnal kikapcsolt. Viszont bordával ment a végletekig stabilan csak rohadt lassan fix 99fokra beállva.[link]


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

az AC7 prot en probaltam 140Won (q6600, 3.2 8x400@1.38V), azt ugyan max kozeli ventifordulaton es ehhez merten hangosan, de meg eppen megbirta.


Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Ahhoz képest ez -1 hp, -15mm mélység, megy a spórolás..
Persze amíg helyén van kezelve, addig használható darab.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

meg ahogy nezem a lefele hajlo par hocsovet se csinaljak mar meg, pedig az az alaplapi vrmnek jot tett.

btw a 7 pronak is csak harom hocsove volt


Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Ja, nem volt hülyeség..jelenleg már kb. nincs, mit lehajlítani, annyira keskeny.

Ennek 2, azért írtam, hogy -1 ;p


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

kep alapjan a felfogatast beneztem egy harmadik hatmilis csonek

oke, ez akkor igy egesz biztosan nem bir tobbet 100Wnal. kar erte, a 7 pro egy remek ar/ertek aranyu huto volt, es egyike azoknak, amik elbirtak egy huzott q6600at egy codegenben :DDD.


chey
(csendes tag)
Blog

A processzor biztosan elropogtat több mint 90W-ot Prime95 alatt, túlhajtva pedig jóval több mint 100 W-ot eszik. Ez utóbbit hűtötte le 64°C-ra.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

kerdes, hogy mennyi ideig ment prime alatt es mennyi volt a valos fogyasztas.

az AC7pro kb 120-140W mellett teljesitett hasonloan.


E.Kaufmann
(őstag)

Más is hasonlóan vélekedik az életciklusról, igaz szervert ír, de azért, ha szeretnénk, hogy Gizike rendben használhassa a csoda Excelét ha ő azzal boldogul, akkor szüksége van a megbízható eszközre, amelynek a biztosításával a munkáltatónak foglalkoznia KELL:
[link]


fpeter07
(veterán)
Blog

Masfel evig dolgoztam egy allandoan lefagyogato autocaddel. 2020-ban a 4 gb ram, meg az 5 eves gep nem meno. Fel evig konyorogtem egy ssd-ert, hogy ne kelljen varni reggelente 10 percet, mire betolt az asztal. Aztan leleptem, mert fenenek van kedve turorazni minden nap, hogy legyen megsporolt penze. :N


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Lenovo S30-t használok. 2 hőcsöves gyári hűtés, 9cm ventivel. A legéhesebb proci, amit beletehetsz, az E5-2690 135W TDP. Nekem egy 130W TDP-s E5-1620-t hűt, stabilan. Prime alatt nem csendes, de játékok alatt nagyon is, miközben a szoftveres programok szerint olyankor 65-75W között eszik.
bekapcsoltam egy kis prime95-t, hogy látható legyen valamelyest, mit tud, de most nem akartam fél órát futtatni, legyen elég pár perc, amíg böngésztem a netet... :DDD :

Egy kis kompromisszummal elég jó tud lenni egy 2 hőcsöves hűtés is. A minőségétől is függ természetesen. Egyik-másik hőcső, azonos méretben sem ugyan az a minőség/hatékonyság.

[ Szerkesztve ]


Fecogame
(veterán)
Blog

"Persze, a piros memóriamodulok mellett kicsit bután mutat a fehér ventilátor, majd dolgozm rajta."

Felesleges, ha annyit nézegeted a géped belsejét, mint én (évente kb. 5 perc).

üzenetek