Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


E.Kaufmann
(őstag)

Nézd, lehet, van aki fikáz, én inkább azt mondanám, az eredményes munkához szükséges termelőeszközöket biztosítania KELL a munkahelynek. Valamint előző munkahelyemen egy kis cégnél eljutottunk odáig, hogy 5 évente cserélni KELL a gépeket. Persze azért voltak helyek, ahol nem volt 8 órás irodai feladat, csak be kellett pötyögni óránként pár adatot, oda pl nyugodtan mehettek a levedlett gépek, valamint az 5 év se mindig volt 5 év, de azért, ha gazdaságilag lehetett, akkor megléptük a cserét.
Azt mindenképp figyelembe kell venni, hogy a számítógépek, ha éppen nem is avulnak el olyan gyorsan, pl elmúlt tíz évben (inkább kellett mindenféle bugok mint tényleges sebességdeficit miatt csereberélni teljes gépet, de sokszor elég volt/lett volna bővíteni SSD-vel) DE x év után az alkatrészek elöregszenek, elfáradnak, egyre gyakoribbak a fagyások.
Van persze szoftveres avulás is, hogy a frissítéseket nem követik le a driverek.
Egy idő után nagy kockázat a produktivitás tekintetében egy régi gép.

[ Szerkesztve ]


chey
(csendes tag)
Blog

Hobbim a moddolás, hardverek beszerzése, tesztelése, ezt a főnök is tudja, és a munkahelyen belül teret engedett ennek a hobbimnak. Én személy szerit örülök neki, hogy lehetőségem van egy régi IBM házat használni, 30 éves IBM mechanikus billentyűzettel, és lehetőségem van arra is, hogy (bizonyos kereteken belül) saját szám íze szerint alakítani a munkakörnyezetemet, beleértve a számítógépemet is.

[ Szerkesztve ]


E.Kaufmann
(őstag)

Majd elmúlik... Fiatalság bolondság.
Hidd el én is ilyen voltam, aztán jött az asszony a gyerek ésatöbbi, és pont a legrosszabbkor akartak megvonni egy kedvezményt. Léptem. Mázlim is volt, mert volt hova.


Runo
(addikt)

"hiszen stílusában illeszkednie kell a szép IntelliStation M Pro házhoz."

:DD :DD :DD (beszarós smile sajnos nincs)


domos
(senior tag)
Blog

másrészt a CPU magokkal azonos címteret lát - ez micsoda marketingduma már az integrált GPUkhoz XDDDD

Nem szívesen dolgoznék olyan helyen ahol magamnak kell vinni a munkaeszközt.


simonzé
(addikt)
Blog

Érdekes, mennyire másképp látjuk a dolgokat. Dolgoztam olyan (Amerikai) cégnél, ahol igen elterjedt volt a BYOD (Mring your own device) policy, főleg mobilok terén. Volt egy keret, amiből olyan kütyüt vettél, amilyet akartál, csak a sarokpontok voltak megkötve (pl. csak iOS vagy Android lehetett, Bada, Tizen, Symbian, WP, Firefox OS, stb kizárva). Nagyon szerettük ezt a rugalmasságot. A telefon a tied volt, csak a számlát kellett leadnod a cégnél, és visszautalták neked az árát. Volt aki laptopnál csinálta ezt, amikor ultrabookra vágyott, de a cég csak a Dell power laptopokat tudta adni. Vehettél a keretnél drágább gépet is, akkor csak a keret összegét kaptad vissza. Na, sokat írtam, vissza a témához!

Soha nem érdekelt a gépek belső kinézete. Ha a gép erős, stabil, és hűvös, sosem zavart hogy a RAM hűtő piros, a lap NYÁK-ja fekete, a venti meg kék. Miért számít, hogy mi van bent a sötétben? :)
Viszont az Arctic már régi barátom, Már a Sempronomon is az volt lassan 20 éve, de akkor még Arctic Coolingnak hívták. Olcsó, csendes, hatékony. Más hűtőmárkát szerintem ki sem próbáltam egy évtizede...
Még a házamban is több helyen van barkács célra 12 centis Arctic venti kihelyezve.

Arctic for president!


E.Kaufmann
(őstag)

BYOD, pláne mobillal picit más valamint az is, ha a cég fizeti az eszközt. Az is más, ha van egy RDS vagy O365 munkakörnyezet, amihez kapsz licencet és saját eszközről is(!) elérheted, de pl komolyabb tervező/fejlesztő munka esetén nem szórakoznék saját géppel, csak ha pl külsős vagyok és másnak is dolgozók. Én pl a munkáltató helyében sem tartanám szerencsésnek saját eszközök használatát, jobb a felügyelt céges munkaeszköz.


domos
(senior tag)
Blog

A BYOD nem rossz, de ugye ott a cég adta rá a lóvét. Ennek nem sok köze van a saját CPU hűtőt kell vinnem mert szétfagy a munkagép dologhoz.


paatrick
(tag)

Egyrészt én is ki vagyok akadva hogy munkahelyi gépbe megy a szülinapi ajándék. Másrészt azt se értem hogy mi az hogy fagyogatott a gép előtte? Biztos otthagynám azt a céget amelyik még rendes felszerelést se ad a munkához :DDD

Harmadrészt én nem nagyon értek ehhez a dologhoz de mi az hogy az eddigi hűtő 85W volt. Ez az új meg 150W? Mi az Watt? Óránként? Vagy hogy kell ezt értelmezni?
Most rákerestem egy gtx 1080 fogyaszt ~180W körül terhelés alatt, ez az 1 db forgó ventilátor meg 150W? :F


Viktor77
(félisten)

A Watt itt azt jelenti, hogy milyen fogyasztásúa procit képes lehűteni, nem a venti fogyasztása.


kisvakond111
(tag)
Blog

Tényleg, nagyon jól működnek az AMD-s IGP-k. Mérsékelt gamingre is teljesen kielégítőek.


E.Kaufmann
(őstag)

Igazából túl jók is a DDR4-hez ;]

[ Szerkesztve ]


kisvakond111
(tag)
Blog

Úgy érted, hogy nagyon nagy szívás az, hogy nincs saját VRAM-ja? :B


Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)
Blog

"Bár fogyasztási értéket nem közölt az Arctic, mivel az Arctic Freezer 7 utódja, feltételeztem, hogy hasonlóan 150W körül lehet."

A hűtő gyártója CPU TDP keretet közöl, amit le tud hűteni optimális esetben. Esetünkben ez messze nem 150W, ~100W kb. Természetesen maga a hűtő (venti) fogyasztása minimális, 0.07A 12V mellett, 0.84W.


MasterDeeJay
(addikt)
Blog

Hát erre simán ráraktam volna egy ~2eft-os Gamma Archert, az aránylag halk és jól is hűt árához képest. 6 magos Xeon 2620v3-asokhoz szoktam adni, de 8 magos 4640-est is szépen vitt, viszont 8 mag felett már nem ajánlottam. (100w a max neki)
Btw az az AMD gyári hűtő tényleg eléggé gyér, paszta alatta mint a beton akkor az valósznű már inkább szigetel mint vezet. Az meg a lap gyártóját minősíti hogy instabil a gép ha túlmelegszik. Alapesetben túlmelegedésnél throttlingol a gép, lelassul, ugyanígy ha vrm melegszik túl az is lassulást produkál, ramok túlmelegedésénél asztali gépeknél lehet fagyás. (szervereknél és workstationoknál van ramoknál is throtling, de talán már a mai asztali lapok is tudják)
Bios update-t azért megejtenék, nem normális jelenség hogy fagy a gép cpu túlmelegedésnél. 20 éve még ez elképzelhető volt, meg talán később is a noname lapoknál.
Egyik cégnél volt hogy celeronos raktárgép, socket 775, windows xp a mai napig hűtés nélkül megy 24/7 több éve mivel letörött az a kis műanyag fekete pöcök a gyári hűtőről és inkább nem raktam vissza hogy halk legyen a gép. :DDD
Még egy kukázott socket A athlon XP konfiggal kísérleteztem ilyenen hogy menet közben leszedtem a procihűtőt, azzonnal kikapcsolt. Viszont bordával ment a végletekig stabilan csak rohadt lassan fix 99fokra beállva.[link]


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

az AC7 prot en probaltam 140Won (q6600, 3.2 8x400@1.38V), azt ugyan max kozeli ventifordulaton es ehhez merten hangosan, de meg eppen megbirta.


Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Ahhoz képest ez -1 hp, -15mm mélység, megy a spórolás..
Persze amíg helyén van kezelve, addig használható darab.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

meg ahogy nezem a lefele hajlo par hocsovet se csinaljak mar meg, pedig az az alaplapi vrmnek jot tett.

btw a 7 pronak is csak harom hocsove volt


Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Ja, nem volt hülyeség..jelenleg már kb. nincs, mit lehajlítani, annyira keskeny.

Ennek 2, azért írtam, hogy -1 ;p


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

kep alapjan a felfogatast beneztem egy harmadik hatmilis csonek

oke, ez akkor igy egesz biztosan nem bir tobbet 100Wnal. kar erte, a 7 pro egy remek ar/ertek aranyu huto volt, es egyike azoknak, amik elbirtak egy huzott q6600at egy codegenben :DDD.

üzenetek