Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


MasterDeeJay
(addikt)
Blog

Hát erre simán ráraktam volna egy ~2eft-os Gamma Archert, az aránylag halk és jól is hűt árához képest. 6 magos Xeon 2620v3-asokhoz szoktam adni, de 8 magos 4640-est is szépen vitt, viszont 8 mag felett már nem ajánlottam. (100w a max neki)
Btw az az AMD gyári hűtő tényleg eléggé gyér, paszta alatta mint a beton akkor az valósznű már inkább szigetel mint vezet. Az meg a lap gyártóját minősíti hogy instabil a gép ha túlmelegszik. Alapesetben túlmelegedésnél throttlingol a gép, lelassul, ugyanígy ha vrm melegszik túl az is lassulást produkál, ramok túlmelegedésénél asztali gépeknél lehet fagyás. (szervereknél és workstationoknál van ramoknál is throtling, de talán már a mai asztali lapok is tudják)
Bios update-t azért megejtenék, nem normális jelenség hogy fagy a gép cpu túlmelegedésnél. 20 éve még ez elképzelhető volt, meg talán később is a noname lapoknál.
Egyik cégnél volt hogy celeronos raktárgép, socket 775, windows xp a mai napig hűtés nélkül megy 24/7 több éve mivel letörött az a kis műanyag fekete pöcök a gyári hűtőről és inkább nem raktam vissza hogy halk legyen a gép. :DDD
Még egy kukázott socket A athlon XP konfiggal kísérleteztem ilyenen hogy menet közben leszedtem a procihűtőt, azzonnal kikapcsolt. Viszont bordával ment a végletekig stabilan csak rohadt lassan fix 99fokra beállva.[link]

üzenetek