üzenetek

hozzászólások


Victoryus
(addikt)
Blog

Jó kis bemutató. Jól elszálltak a laptop árak is.
Miért lenne kínzás neki a Gta5? Nekem a AMD Ryzen 5 2500U-val is teljesen jól játszható, pedig már 3 éves a vas. Ideapad330 Ebben az újabb generációban gyengébb a vga az 540-eshez képest?
A billentyűzet világítás jó lenne nekem is.

[ Szerkesztve ]


Bounti
(aktív tag)
Blog

Köszi! Igen, elszálltak, de azért most végre adnak is valamit (háttérvilágítás, ujjlenyomat olvasó, stb...)...

A kínzást úgy értettem, hogy ezek a gépek nem 3D játékra lettek kitalálva, bár minden bizonnyal futtatná, én nem kínoztam a hűtést, sem az alkatrészeket. De lehet, hogy nem a legjobban fejeztem ki magam.
Ha lesz időm rá, majd kipróbálom, hogy mit bír mégiscsak... :DD

A 2500U-ban lévő (Ryzen 2000)Vega 8-nál az órajel, a kisebb csíkszélesség, és az évek során beépített finomítások miatt mindenképpen jobb a (Ryzen 4000/5000)Vega 6, és ami még fontosabb egy ilyen 15W-os procinál, takarékosabb! A Notebookcheck-en azt látom, hogy itt-ott az RX 540-t is megverheti... Sajnos az általad említett kártyák hiányában nem tudok ilyen teszteket futtatni.

[ Szerkesztve ]


AxBattler
(félisten)

Szupi gép, köszi a tesztet!
Külön pirospont jár
- az IPS kijelzőért,
- a dupla háttértárért,
- a billentyűzetért!

Mondjuk ha mostanság adnám fejemet új noti vásárlásra, akkor inkább HP 245/255 lenne a fókuszban, de ugyanígy IPS panellal, és Rizsával.

[ Szerkesztve ]


Bounti
(aktív tag)
Blog

:R Köszi, igyekeztem... Most már van viszonyítási alapom (még ha csak tizedannyi is), hogy mennyi mindent kell tökölniük egy-egy teszthez a PROHARDVER! újságíróinak...

A kijelző annyiban érdekes, hogy bár megmérni nem tudom, de a neten fellelt 220 cd/m² nekem kevésnek tűnik... Mármint az, hogy csak ennyit tudna a panel... Igaz, csak beltérben használom, és még egyszer mondom, mérni nem tudom... Amúgy nekem megfelel, meg amúgy is van itthon monitor, ami nagyobb és jobb fényerőben is.

A HP-kat nézegetve, közel azonos árban ilyen procival egyet találtam, de nincs rajta ujjlenyomatolvasó, nem igazán találtam infót arra, hogy bővíthető-e, ax helyett "csak" ac-s wifi van benne, és csak 41 Wh-s az akku. Persze a megbízhatóságban, és a felépítésben elképzelhető, hogy az a jobb, de eddig (lekopogom) nagyon is meg vagyok elégedve az Acerrel.

Ilyen esetben mindenki döntse el, hogy melyik márka az ami bejön neki. :)


AxBattler
(félisten)

A linkelt HP egy gyengébb konstrukció, a 255 drágább, ez igaz - mindenki eldönti, melyik ujját harapja meg.


Bounti
(aktív tag)
Blog

Igazából azt néztem, hogy 5300U processzoros legyen, és az ár nagyjából stimmeljen.

255-öst és 245-őst sem találtam ilyen procival, legalábbis az Árukeresőn még csak a régi 3000-s sorozat van fent... Gondolom majd csak kihozzák ők is...


kisza25
(félisten)
Blog

Köszönöm a tesztet! Nekem is ilyen gépen van, most vettem.
Csak nekem van benne rx 640 és 512 GB-os az ssd és most 180eFt volt
Még ismerkedek vele, vga driverel szívok, mert 2020- as van hozzá, próbálom frissíteni, de nem akar jó lenni
Amit magá ak szedett le, azzal nem indult el a rendszer


Bounti
(aktív tag)
Blog

:R

Ne a gyártótól szedd le a drivert! Az AMD oldaláról szedd le a legújabb AMD Laptop chipset drivert, majd utána a legújabb VGA drivert innen. Ha a Windows felülírná a drivert akkor engedd, hogy letöltse és telepítse, utána írd felül a legújabbal.


kisza25
(félisten)
Blog

Köszönöm!
Most elvileg a legfrissebb drivert sikerült felraknom, de volt egy rendszer visszaállítás és eltűntette a fortniteot🥴most szedek lefele 39 GB-ot, hogy megtudjam nézni működik-e


kisza25
(félisten)
Blog

Olyan kérdésem lenne, hogy a hátulját csak a csavarok tartják, vagy patentek is?
Szeretnék belerakni egy ssd-t én is


Bounti
(aktív tag)
Blog

Némi patent is ha jól emlékszem, de nem nehéz leszedni. Ha van valamilyen lapos műanyagod az ajánlom használni. Régi bankkártya, vagy ehhez hasonló...

[ Szerkesztve ]


kisza25
(félisten)
Blog

Ok köszönöm, majd holnap neki ugrok :)


Bounti
(aktív tag)
Blog

Nincs mit!


kisza25
(félisten)
Blog

Win10, vagy win11- el használod?


Bounti
(aktív tag)
Blog

Nos, már nem én használom mert eladtam, de win10 volt rajta amig nálam volt. Persze minden megvan benne a win11-hez, de nem éreztem szükségét.

[ Szerkesztve ]


kisza25
(félisten)
Blog

Ja értem, köszi, akkor nem volt meg valami sokáig


Bounti
(aktív tag)
Blog

Kb egy évig volt meg, azalatt problémám nem volt. Szépen ment turbó nélkül a proci, néha meg egy-két játék is eldöcögött (Diviniti: Original sin 1, es egyéb nem mai játekok), de leginkább filmnézes, böngészés. A win11 is simán futhat rajta, nem hinném, hogy azon kívül, hogy szokni kell pár rolgot a win10 után, bármi probléma fellépne, de ezt nem kell készpénznek venni. Az ujjlenyomat olvasó szuperül működött, igazából az egesz gépet nagy megelégedéssel használtam, csak azért cseréltem le, mert pár játékot, ami mostanában jön majd, ki akarok próbálni, és azokat nem futtatta volna a dedikált videokártya hiánya miatt.


kisza25
(félisten)
Blog

Mit vettél helyette?
Én eddig csak a fortniteot próbáltam, azt szépen viszi, ennyi volt a cél, mert minden másra ott az asztali, csak ezt együtt szoktuk játszani a gyerekkel

[ Szerkesztve ]


Bounti
(aktív tag)
Blog

Egy Lenovo Ideapad Gaming 3-at 5600H, 3050Ti. A grafikai csilli-villik nem érdekelnek, szóval low-on is el fog futtatni mindent, ami engem érdekel, például a Baldur's Gate 3. Ennek sajnos nem lett volna elég az 5300U-ba integrált Vega.


kisza25
(félisten)
Blog

Huh, azért az komoly előrelépés lehet :)


Bounti
(aktív tag)
Blog

Igen, bár csak abban a pár alkalmazásban amiért megvettem. Nem lett gyorsabb a böngészés, meg a filmnézés... :DD

Sőt, az akkus üzem érezhetően csökkent (45 Wh), a hőmérséklet és a zajszint terén is visszafejlődést tapasztaltam úgy is, hogy nem csak a turbót kapcsoltam ki, hanem sikerült az akkus üzemben elérhető "Takarékos üzemmód"-ot is bekapcsolni hálózati áram esetén.

Persze ez nem panaszkodás a részemről, mert a teljesítmény ott van mögötte, de a mindennapi általános felhasználás során szerintem összességében jobb volt a kis Acer. A hangját ritkán hallottam, bőven teljesítette volna az egész napot (8 órát) akkus üzemben, és mindezt anélkül, hogy azt éreztem volna, hogy lassú. De ez van, ha játszani is akar az ember valami modernebb játékkal... :U


kisza25
(félisten)
Blog

Az enyémben ugye van dedikált vga, ez hamar hallatja a hangját és utána már nem is nagyon megy passzív módban, kicsit tartottam a thermal throttling tól, de 80 fok fölé nem megy a CPU, a VGA meg max 70 fok :)


Bounti
(aktív tag)
Blog

Ez így jól hangzik! Turbóval együtt ennyi? Mert az szerintem igen jó ehhez a kis hűtéshez képest.


kisza25
(félisten)
Blog

Igen, meg is mértem konnektorból 55W-ot vett fel maximum :)
Na beraktam én is egy ssd-, ma rá szántam magam :)

Összehasonlításként berakom a tiédet is

[ Szerkesztve ]


Bounti
(aktív tag)
Blog

Mit mondjak, nem gondolták túl a dedikált videokártya hűtését... Bár az is igaz, hogy nem terveztek felsőkategóriával...

Azert a bal alsó sarkot felhasználhatták volna valamire... Ssd-nek, vagy nagyobb akkunak...

Amúgy használd egészséggel! Szerintem jó kis gép!


kisza25
(félisten)
Blog

Azt szokták csinálni, hogy ugyanaz a hűtés megy a szériába, a legerősebbhez megtervezik így az biztos elég lefele mindegyikhez :)
Köszönöm :R engem ez most kiszolgál, van mellette egy asztali gép is :)

üzenetek