Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


domos
(senior tag)
Blog

A tesztet köszönjük, a laptop viszont konzumer trash mint a gamer laptopok nagyrésze. :(


Cifu
(nagyúr)
Blog

A tesztet nagyon köszönjük, de... "olcsó"? Bakker, egy alsó hangon 330e Ft-s laptopról beszélünk. :U
Ennyi pénzért már vannak elvárásai az embernek...


Hopkins95
(addikt)

Ekkora egy szar laptopot ennyi pénzért, te jó ég...na pont az ilyen teljesen bugos meg feleslegesen lekorlátozott laptopok miatt van meg a Windowsnak a rossz hírneve, mint ez itt! :F

Kérdem én, hogy lehet egyáltalán ilyen hulladékot kiadni?? Lezárt Bios 1000 Eurós laptopnál? Hát elmennek a sunyiba...

Akkor azért nem működött az Aceremen sem az Nvidia driverből a V-sync, bár erre rákerestem és olvastam neten. Akkor nézhet az ember akármilyen tutorialokat, ha megmarad a hiba az új laptopban is és nem működnek driverből a rendes funkciók. :W

Amúgy köszi a tesztet!

[ Szerkesztve ]


Tikakukac
(titán)

Jönnek a tulajok és fel fognak koncolni :D


Cifu
(nagyúr)
Blog

Ugyan miért tennének ilyet? :D

Leírják, hogy *nekik* teljesen elfogadható a terhelés alatti zajszint, hogy náluk a V-Sync tökéletes és különben is, ennyiért ennyi jár? :DDD


Tikakukac
(titán)

Kb. ennyi lesz, kész is vagyunk, topik zárható :DDD


KISDUCK
(őstag)
Blog

A többi 1660ti-os géphez képest tényleg olcsóbb.


Hopkins95
(addikt)

Én azon csodálkozom leginkább, hogy a legtöbb Youtuber hogyan isteníti ezt a laptopot, hogy jó áron milyen jó hardvert kapunk. De hőfokokat vagy zajszint adatokat azért nem kapunk, illetve a szoftveres dolgokba sem mennek bele. Név szerint pl. Tech2.hu, notebook, de még a kritikus Otherworld csatorna is jó vételnek tartja. Aztán mikor megveszi a felhasználó csak pisloghat, ha állítgatni akarná a Biost ahogy az asztaliján megszokta és nem tudja, mert ezt elfelejtik megemlíteni a videós a tesztekben. Vagy hogy a Ryzen Master nem működik, illetve csak DCH drivert lehet rá felrakni. Azért ezek elég lényeges dolgok egy ilyen drága gépnél. :U

A tesztelőnek viszont tényleg nagy +1 jár hogy ezeknek utánajárt, ilyen egy jó szakmai cikk! :K

[ Szerkesztve ]


Tikakukac
(titán)

Mondok valamit, amitől hátast dobsz: szponzoráció. Plusz jellemzően elég sok olyan csatorna kap hardvereket tesztre, akiknek egyébként valami fogalmuk van a dologról, de picit mélyebbre már nem akarnak/tudnak belemenni, mert szimplán nem ez a szakterületük. Így lesz mindig minden gép tutiság, marha mindegy mekkora trágya is egyébként.


Cifu
(nagyúr)
Blog

A Tech2.hu-t néztem, az egy vicc, nem tesztelés. Sajnos mégis az ilyenek alapján zengenek máshol is, hogy húúú, mekkora királyság ez a laptop, bestbuy, meg minden. Ahhhaaaaa....


Hopkins95
(addikt)

Ez sajnos tényleg így van, ahogy mondod! Viszont Tech2.hu-tól kicsit szakmaibb, részletesebb tesztet elvárna az ember, főleg mióta a PH! és a Tech2 jobban összefonódott.

Sokszor olyan érzése van az embernek ezeknél a teszteknél, mint az IGN mikor AAA játékokat tesztel, szinte mindig 9 feletti pontokat osztogatnak még akkor is, ha jó pár hibát soroltak fel benne.

(#10) Cifu Igen, pont annyira tesztelték sajnos, amennyire a gyártó szeretné. A felszínt kapargatva meg papíron a specifikációkat megmutatva. De hogy mi lapul igazán a motorháztető alatt vagy mi a helyzet a szoftverekkel, arra ugyebár már nem derül fény.

[ Szerkesztve ]


Dvix
(senior tag)

A freesync kijelző ami 48 fps-től működik is egy 120 Hz-es kijelző mellet Nvidia GPU-val, és cserébe, még V-syncet sem tudunk kapcsolni egyik cég irányító progijával sem csak játékokban? én értelmezem rosszul? és van egy gtx 1660-unk ami 16x PCI-E sebesség helyett 8x-al fut. És a gép majdhogynem meggyullad, undervolt meg nem igazán megy semmivel. Ha ez így van amit leírtál, köszönöm! :R De ez az "optimus" hülyeség nekem nem jön be, pedig már jó régóta a radaromon volt ez a laptop, de most ejtem! :P

[ Szerkesztve ]


KISDUCK
(őstag)
Blog

Hát elég sok a problémás csatorna. Múltkor a notebook.hu FX505DU bemutatóján röhögtem. A 1660ti egy 6GB memóriával rendelkező DVGA, de a videóban 4GB-os kártyaként mutatják be. Ami még viccesebb hogyha hozzávesszük azt is, hogy ők ezt árulják csak fogalmuk nincs hogy mit árulnak.


Noukoum
(addikt)

Amit a sponzor mond azt mondja, mert ha nem akkor se zsé se több cucc:)

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

Jujj. És ezért még fizetnek is?
Mindig tudtam, hogy pályát tévesztettem... :DDD


oszi666
(őstag)

Nálam ezen a gépen van egy darab átlátszó matrica az egyik csavar felett, Warranty Void vagy ilyesmi az nincs ráirva. AKkor az nem garanciás matrica, és megbonthatom én is a gépházat?


Tikakukac
(titán)

Sajnos nem úgy és nem annyit, hogy megérje emiatt feladni bizonyos elveket. Persze akinek minden mindegy, annak megérheti egy kellően nagy YT csatornával vagy facséval.

oszi666: Vagy igen vagy nem. Gépet mindig is lehetett bontani ha matrica volt akkor is. Csak tedd vissza a matricát és ne csinálj galibát. Na ez utóbbi kettő ami ezen gépek sorsát szokta pecsételni.


Hopkins95
(addikt)

Azért ezt ilyen esetekben szokás feltüntetni. Nincs gond a szponzorációval, de a jobb csatornák ezt oda szokták írni, köztük Linus vagy Jerryrigeverything is.

[ Szerkesztve ]


DanielLong
(aktív tag)
Blog

Szerintem a lezárt BIOS-on nem érdemes meglepődni, még pl egy Gigabyte Aero-ban is kb nulla beállítási lehetőség van, pedig az itthon 700-800ezer Ft. Más kérdés, hogy legalább az Intel Extreme Tuning programja hibátlanul működik és lehet szépen állítgatni a feszt is és a maximális TDP-t.

Azt sajnálom ezeknél a mobil gépeknél, hogy nem módosítható a dedikált Nvidia GPU fogyasztási kerete. Asztali gépben simán -40%-ra húztam a GTX 1660-ot és mellette az órajeleket meg növeltem, így gyakorlatilag névleges teljesítményt hozott jóval hűvősebben. Notiban egyetlen megoldás tudtommal az Afterburnerben a feszültség-órajel görbét manuálisan belőni, ami kínszenvedés.


Hopkins95
(addikt)

Erre lenne megoldás a Biosban átállítani, ha persze lehetne. Miért kell ilyen hülyeségekkel korlátozni a laptopot? :((( Főleg ha gamingre van tervezve. Asztalinál nincs ilyen gond...

üzenetek