Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


KISDUCK
(őstag)
Blog

Divat lett szarni a felhasználókra mostanság az olvasottak alapján. Acer Nitro géppel akadt problémája az egyik fórumtársnak.


Hopkins95
(őstag)

Épp ezt a laptopot is néztem magamnak következőnek, mert jó ára van és a mostani laptopom is egy Acer V15 Nitro(GTX 950m), de olvastam olyat a neten a fórumban, hogy az RX 560X-hez a driverek elég problémásak meg bizonyos játékok alatt indokolatlanul rosszul teljesít, így el is vetettem.

Amúgy amikor pár hónapja a V15 Nitróm hűtésén akartam csavarni felfele és megtudtam, hogy gyárilag lockolva van az Acerem Biosa, a céget gondolhatod többször is melegebb éghajlatra küldtem. Aztán a Bios-modson találtam hozzá egy pontos leírást, hogyan kell módosítani a Biost illetve betölteni, de aztán can't set variable with efi error 0x0000000000000008 hibával találkoztam.
Tehát a fórumon aztán írta valamelyik hogy a 1.11-es Biostól kezdve ez sem működik. Mondom ez óriási. :C Mondtam is, hogy amennyi szívás van ezekkel a laptopokkal asztalihoz képest, az egyszerűen észbontó. Ha veszek is legközelebb laptopot, ilyenekre meg a hűtésre biztosan oda fogok figyelni.

Amúgy amit most itt leírt a fórumtárs nagy szégyen nem csak az Acerra, hanem az AMDre nézve is! Egészen elképesztő, amit leírt. :Y

[ Szerkesztve ]


DanielLong
(aktív tag)
Blog

Hát igen, elképesztő, hogy még a kategóriájában csúcsnak számító gépek is kompromisszumra kényszerítik az embert, nincs az a pénz, hogy az ember hibátlan terméket kapjon. Pl. Razer Blade széria esetén hatalmas minőségi szórás az összeszerelésben és a komponensekben. Gigabyte Aero esetén kezdetben hibás billentyűzet (amit legalább teljesen javítottak) és random ECC hiba, ami akár óránként jelentkezik az eseménynaplóban. Ennek következménye megint teljesen random kékhalál, valamint a feladatkezelőben a gép futási ideje teljesen hülyeséget ír.


domos
(senior tag)
Blog

Én az 5400 EUR-os HP Zbook 17 G5 laptopomat hővezető helyett hőszigetelő pásztával kaptam meg szerintem. Alapjáraton 100C volt a proci. Szerencsére egy normális paszta segített rajta és azóta minden szuper. Nincs az az árkategória ahol 100% problémamentes lenne a cucc.


Noukoum
(addikt)

Na azért ez durva..


Dvix
(aktív tag)

wow! Ez elég rosszul hangzik! :( :U


MaxxDamage
(nagyúr)
Blog

Jó lett a cikk, lényeg benne van. :R


Tikakukac
(titán)

Na most azzal kaptad vagy szerinted kaptad azzal? Az engem eléggé meglepne, ha paszta helyett a procira GAP-PAD kerül.
Megint más kérdés, hogy ahol párna van az nem véletlen az...


domos
(senior tag)
Blog

Melyik rész nem tiszta? Valami brutál fos paszta volt rajta, letakarítottam, kentem rá normálisat, utána tökéletesen működött/működik a mai napig.

Lehet a hőszigetelő szót idézőjelek közé kellett volna tennem, egyszerűen a trágya pasztára céloztam vele.

[ Szerkesztve ]


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Énis hatalmasat csalódtam, most fogok harmadjára a cikkhez, hogy végig olvassam...

A Radeon settings lite ot nekem a Lenovo gépemre sem engedi telepíteni. Egy ideig engedte aztán mostmár nem... nem is értem.


Tikakukac
(titán)

Na így már kb. okay. Ez nem újdonság, 2 dollárcentet fognak rajta :K


Senser87
(tag)

Azt nem látom leírva, hogy ha minden rossz, akkor melyik a jó? Melyik laptophoz képest rosszak az Asusok (hasonló áron)? Mit vegyünk, ahol nincsenek ezek a hibák, ha a mobilitás is fontos? Egy laptopot nem lehet egy asztalihoz hasonlítani, ennyi erővel mobilokhoz is mérhetnénk.


Tikakukac
(titán)

Mit vegyünk, ahol nincsenek ezek a hibák, ha a mobilitás is fontos?

Nagy levegőt.

Ez a hasonló áron mit veszek és miben nincs ilyen vagy ennyi hiba aranyos, de a szokásos értetlenkedésbe fajul a dolog. Az embereknek nincs pénzük egy luxuscikkre, erre a gyártók reagálva iszonyat fos minőségben leviszik az ezen termékekhez hasonló típusok árát szétolcsósítással oda, ahol már az egyszerűbb népek gyermekei is megvehetik. Ezzel a feladat teljesítve. 250k-300k alatt is lesz gémer notika Pistikének és Karcsikának. Igaz, hogy melegszik, igaz, hogy nonstop gariban van, igaz, hogy fosos az egészet használni, de amikor megy, elfutkos rajta pár újabb cím is mondjuk 1 évig, utána kezdődik a butítás, igaz, hogy egy szatyor pénzt bukik rajta, de világítós meg 16 szögben van törve a kasztnija és az ugye menő.

Az, hogy több brand is gyárt szemetet még nem teszi a kategóriát ajánlottá vagy bármilyen módon pozitívvá értékelhetővé. Ami jó, az nem ennyi. Ami olcsó, az meg hulladék. Így volt és lesz is.


Noukoum
(addikt)

Azért picit túlzol. Egy átlagjózsit nem érdekli hogy mi van belül, nem azzal kezdi hogy szétszedi, nem fog a bioszban turkálni, alulfeszelni. Nem érdekli hogy hangos, sem az hogy meleg a lényeg hogy menjen. Tudod nem mindenki "ért hozzá". Na azoknak pontosan jók ezek a laptopok. Hidd el a drágább szerinted minőségibb gép is megelszik és gariban van, akkor miről beszélünk. Mutassatok hasonló hardverrel jobbat, ilyen áron. Mert értem én hogy 2x ennyiért van jobb, de nekem és sokaknak nincs 2x ennyiük.


Tikakukac
(titán)

Azért picit túlzol.

Biztos? 300k-ért túlzások az elvárásaim?

Egy átlagjózsit nem érdekli hogy mi van belül, nem azzal kezdi hogy szétszedi, nem fog a bioszban turkálni, alulfeszelni.

Ugye? Épp ez a gond. Átlagjózsi mivel nem fog alulfeszelni, pasztázni, értékeket rögzíteni nem fogja megérteni mitől szakad össze a játéka nyáron 10 perc után. Csak kínlódik meg anyázik.

Nem érdekli hogy hangos, sem az hogy meleg a lényeg hogy menjen.

Megy hát. Pasziánsz simán fog az alapórajelre visszavett VGA-n meg CPU-n.

Tudod nem mindenki "ért hozzá". Na azoknak pontosan jók ezek a laptopok.

Milyen kár, hogy azok, akik értenek hozzá nem tudják valamilyen módon megosztani a közösséggel, hogy mit kéne venni meg mit nem és így nem vennének sz@rt a kevésbé hozzáértők. Ú, bazzeg, hogy ez az internet már létezik és egy tonna tesztoldal van magyarul meg egyéb nyelveken is, nem beszélve a fórumokról? Hmm, érdekes.
Egy rétegnek jók ezek is, mint a nagyon olcsó 60k-s cuccok belépővel: akikkel el lehet hitetni, hogy a 10 éves gépük egy SSD-vel nem bírna hasonló tempót, mint a raktár aljáról felsöpört procis vackok.

Hidd el a drágább szerinted minőségibb gép is megelszik és gariban van, akkor miről beszélünk.

Arról, hogy megint 2 bites üzemmódban akarsz vitatkozni. Melegszik? Melegszik. Garos tud lenni? Az. Az a nem mindegy, hogy 2 havonta cserélteted az alaplapodat 1 hónap állással és, hogy amikor 90 fokos a CPU-d akkor ezt az egyik 1 szorzó csökkentéssel bírja turbo alatt, a másik meg alapórajelen ketyeg.

Mutassatok hasonló hardverrel jobbat, ilyen áron. Mert értem én hogy 2x ennyiért van jobb, de nekem és sokaknak nincs 2x ennyiük.

Fentebb írtam, nem olvastad. Attól, mert nincs pénzed valamilyen luxustermékre, amire a gyártók nyilván rámennek azonnal szutyok szemetekkel, még nem kell megvenni. Én értem, hogy ájfón kell, gémer noti kell vagy éppen nagy fux és 60k-s csuka a lábunkra, csak ezek mind olyan tételek, amik nem azoknak valók, akiknek kilóg a seggük a gatyából.
Ez a mutassatok ennyiért jobbat nonstop visszatérő szajkó, csak nem értem miért kéne nekem jobbat mutatnom. Ennyiért szemetet kapsz. Amit ha megveszel azon kívül, hogy magaddal kefélsz ki, még jól pörgeted is az ipart tovább.
Nekem sincs pénzem gémer notira. Sőt, új sima belépő notira sem. Egy 35k-s géppel tolom egy 9k-s SSD-vel bővítve. Ha majd keresek éppen 600k-t és belefér egy gémer noti, veszek. De eszembe nem jutna még csak új belépőt sem venni, nem még gémer szemetet.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

Nincs igazán olyan, hogy jó gamer laptop. Ennyi...
Ha mobil játékos gép kell, el kell dönteni melyik kezedbe harapsz.


MaxxDamage
(nagyúr)
Blog

Erre csak annyit tudok mondani, hogy nekem van felső kategóriás, ami már most van ötödször szervizben és második alaplap cserén (400k+ ár kategória /lap) és ha pl. vissza kapom, mi a biztosíték arra, hogy megint nem szarik be? Aztán ez jó lenne hőfokilag, meg Vapor Chamber (3D) zárt hűtési rendszer, ja meg 4.4kg tömegű lapos... 85c CPU / 72c GPU temp, ha meg adok neki +UV-t akkor bőven jók a hőfokok (max. terhelés alatt) -Prime95 Blend test + FurMark GPU Stress teszt alatt- az eredmény

Ha meg kp. vissza amit kapok, akkor a 700k+ casht biztos nem új gépre fogom költeni, mert a mai "csúcs" gépeknél a 90c+ (és throttling...) az alap és számomra elfogadhatatlan.

Szóval már 300k+ ár kategóriában elvárható a "megfelelő" működés , nemhogy a közel 1 millás gépek esetén is...


Tikakukac
(titán)

Volt AW ami 2 hetente kapott új lapot vagy VGA-t vagy mind a kettőt. Az önmagában elkottázott konfig vagy esetleg chiphiba, az minden kategóriában ugyanúgy pusztít. Lásd T61 és macbook valamint XPS. Középtől abszolút csúcsig minden gépben nonstop behalt a VGA. Nem csoda, az NV durván elkottázta a chipeket. Ez van, a pénz az önmagában ilyeneket nem szűr ki :B


Noukoum
(addikt)

Értem. Tehát nem tudsz alternatívát mutatni, ergo annyiért adják el amennyiért akarják, és azt amit akarnak. Pont.

És a cikkből idézek mert látom nem olvastad el: "Játékok terén nagyon sok szépen fut rajta"
Ennyi. Ez érdekli az átlagjózsit. Hogy menjen a bf5. Ő nem fog azért integrált grafikán játszani mert szerinted amit vett az szar

Folyamatosan azzal jössz hogy ez egy szemét bezzeg a többi az jó csak drága. Mert szerinted az alienware/Dell, msi, aero, Acer annak sose lesz baja, ja nem.

Attól még hogy valami jobban melegszik még nem egynelő azzal hogy 2 havonta szervíz, azzal meg pláne nem hogy rohamosan csökken az élettartam.
És attól még hogy valami drágább meg "luxustermék" még nem jelenti hogy minőségibb.


Noukoum
(addikt)

Elvárható persze, sok helyen még is kapod. Csak ott gtx 1050 grafika lesz a gépben. Ott kötöd meg a kompromisszumot (és akkor annak a gépnek is lesznek hibái, amellett hogy elég gyenge 300ezererért a teljesítménye.)

üzenetek