Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Perdedor
(tag)
Blog

Ez alapos teszt volt, Köszi :R
Én is ilyen gépet vettem csak a full AMD verzót. 505DY, R5-3550H, RX560X, 8GB ram, 256GB SSD. 730 euro.
Akkor most megosztanám a tapasztalataimat.
Minőségre vastagon konzumer kategória. Kívűlről jónak látszik, de ha levesszük az alját akkor látszik hogy ez is csak a szokásos tejfölösdoboz műanygból van. Azok a részek amik a csavarok anyáit tartják, 2-3-4 év után garantáltan el fognak törni. Főleg amik a zsanérokat tartják. Akinek ilyen van és szeret buherálni annak ajánlott megerősíteni (pl. a Henkel gyártmányú két komponensű nem tudom minek nevezzem gyurmaszerű cuccal. Hengeres formája van.). A kijelző káva illesztése alul jobb oldalt elvált.
Következő dolog a merevlemez. Gyárilag egy WD SN520 256GB volt benne. Nekem az volt a problémám vele (mint az hosszas fórumbúvárkodás kiderült) nem lehet rá Linuxot telepíteni. Mivel nekem Windows szóba sem jöhet, ezért rövid úton megszabadultam tőle. Ideiglenesen helyettesítettem egy Samu 850 evo-val.
Nem tudom pontosan hogy kell hívni (ha valaki tudja javítson ki), de az UEFI -ben lévő energia menedzsment sem kompatibilis a Linux-szal teljesen. Oké, tudom hogy az Asus valami redmondi cég operációs rendszerét ajánlja, de a lényeget tekintve ez akkor is csak egy PC.
A többi már csak a szokásos. Hangos hűtés, gyér csatlakozó kínálat.
Ha nem lenne vörös szemüvegem, lehet felköhögtem volna még plusz 200 euro-t egy MSI-ra.
A hibáit leszámítva amúgy egy egész jól használható masina. A teljesítménye nekem elég. A processzor kb egy asztali i7-3770, 4770 szintjén van.

[ Szerkesztve ]

üzenetek