üzenetek

hozzászólások


GAI
(senior tag)
Blog

Akkor ezek szerint nem csak nálam viselkedett furcsán. Na sebaj, ez már így marad a cikkben.


envagyok
(veterán)

Nem, ez nem fake kártya.
Gainward 2 ventis dobozos.
Én azt gyanítom, hogy a GPU órajelvezérlésért felelős lába elpattant a nyákról.
Lehet egy reball segítene rajta.


Skyline15
(tag)

5500XT az pcie 4.0x8, az alaplap pedig pcie 3.0x16,mivel a kártya csak 8 lane t tud, ezért pcie 3.0x8 on van, ez is okozhat teljesítmény ingadozást, nem szabadna, de okozhat. Nálam kb 10% os javulás volt b450m-a vs b550m tuf lap között, gpu teljesítmény téren.


MasterDeeJay
(veterán)
Blog

Na ezek szerint a radeon pro duoval nem lőttem nagyon mellé igaz csak régi címekkel játszom és ahol megy a cf ott azért elég erős. Főleg úgy hogy most már tudom is mire képes a konkrét kártyám! :R
Köszönöm a cikket! Megy az örök kedvencek közé! :C


Sundesz
(őstag)
Blog

Fentebb beraktam sajá mérést is, az PCIe 3.0 volt és 1650 Super szintet hozott.


MtHq
(tag)

Igen, ez megmagyarázná a gaming teljesítményvesztést. De mining alatt sem hozza azokat a számokat amit a többi, oda pedig elég a 2.0 x1 is.


Tamás88
(őstag)
Blog

Vagy csak ennyi a hibája.


Skyline15
(tag)

Sajnos az én 5500XT m is "hibás", és valószínűleg garanciáztatom is, nagyon sokszor eldobja a drivert, utána viszont szétesik a kép, ami valljuk be nagyon idegesítő.

MSI mech 5500XT oc 4gb:
- TimeSpy QHD nálam 4812 pont lett, - Unigine Heaven 1400pont (55.6 átlag fps FHD ultra, extreme, aa x8 beállítással).
- Superpositon FHD medium: 9209 pont 57.5min 68.88 avg, 86 max fps.
- Superpositon FHD extreme: 2664 pont 16.44min, 19.93 avg, 23.1 max fps.


flymi
(addikt)
Blog

Várós volt nagyon, bár én is az előző részt fogom még sűrűbben lapozgatni.
Ment is a kedvencek közé! :C :R


hcl
(félisten)
Blog

Kimerítő cucc, gratula :) Még úgy is érdekes, hogy nem játszik az ember :)


bambano
(titán)
Blog

szerintem a pcie 4.0-ra tervezett kártyákat pce 4.0-ban kellene mérni.


GAI
(senior tag)
Blog

Vagy nem kéne olyan kártyát tervezni, ami 3.0 alatt elvérzik, amíg nem terjed el a 4.0 :P

Látom neked sem sikerült értelmezni a cikk célját. Ez NEM egy RX5500XT review, hanem egy 100 kártyát felvonultató összehasonlító cikk. Akit az 5500XT sebessége érdekel, az talál kismillió cikket róla a neten. Ilyet meg nem nagyon talál másikat. Ezért készült.

[ Szerkesztve ]


Sundesz
(őstag)
Blog

A 8 GB-os 5500 XT-t alig fogja vissza a PCIe 3.0, itt sem ez volt a gond, hanem a kártya hibás.


repvez
(őstag)
Blog

Végre egy ilyen minden egybe teszt és leirás. igy legalább lehet látni, hogy néha mekkora parasztvakitás az amit a VGA gyártók csinálnak, hogy az uj verzios kártya alig jobb mint az elözö generáciok.
Egy kis optimalizálással a 2-3-4 éves VGA-k is vigan jok lennének .

Azt is jol láttad, hogy a DX12 is egy ilyen mézesmadzag volt, mert semmi nagy ugrás nem volt, semmiben a dx11 hez képest.
Pedig arról volt szó, hogy jobban kihasználja a hardvereket, jobb lesz a kompatibilitás a játékokkal mert nem a VGA gyártóknak kell drivert irni hozzájuk, hanem a játékfejlesztüknek.
A grafika sem lett jobb sokkal legalább is azt ahogy mondták, hogy a 100k drawcall helyett már millios nagyságuak is lehetnek ugyan azon a VGA-n. ezzel uj szintre emelve a részletességet.

És azt is jol irtad, hogy a 8as sorozatu kártyák a felső közép kategoria.
Néhányan azt mondták nekem , hogy rosszul tudom, mert az mindig is a csucs volt.
Mikor mondtam nekik, hogy a oasok mellett még minidg volt a 9es és az ultra ami a csucsokat jelentette arra azt mondták, hogy az már nem a játékosoknak készult csak a pár kiválasztottnak.
pedig sztem is a x3xas-tol x5x-esig volt a low és a x6x-x8x-ig a közép és a x9xesek és az ultra a felső kategoria.
mindegyik oldalon.
És ha az árakat is megjelenitenéd egy grafikonon akkor az is látszana, hogy napjainkban valami nagyon elcsesződött az árazás terén.
Mert a középkategória az mindig 300-500 dollár sávban mozgott kiadáskor és általában az elözö sorozat felso kategóriájának a teljesitményét hozta.
Tehát tudta az ember, hogy ha kivár egy kicsit akkor a következő verzio középkategoriájával ugyan azt tudja majd mint a felső kategoriással akkor. és árban se kellett megfizetnie a felső árát.
Ezért volt az, hogy személy szerint én minden második szériának a 8as sorozatábol vettem és ugyan ugy kb 50k körüli összegeket fizettem értük. hd4850 ,hd7850es VGA volt amiket cseréltem szinte azonos árban ujonnan

Ellenben most, az also kategória annyiba kerül mint a középkategória és a kozép mint a felső . tehát egyel felfelé tolodtak az árak a hétköznapi ember számára alig megfizethető árba.néha 3x os áron. még akkor is ha lenne belöle raktáron. És ez nemcsak a bányászat miatt, mert már a kezdő árak is magasabbak voltak kategóriánként mint a normális megszokott .
A teljesitmény meg most bár ugrott egy nagyobbat, de semmit nem jelent ha az elötte lévovel is bőven a játszható szintet tudja hozni.

Sose volt a mostani verzio elött olyan , hogy egy középkategóriás VGA 100k ft felett söt inkább 200k -300k környékén legyen és a felso meg a fél egymilliohoz közelitsen. ekkora teljesitmény és vagy minöségbeli ugrás nem volt az elözö generáciohoz képest, még azt sem mondhatják el, hogy drasztikusan jobban használnák ki a DX11 és a DX12 közti különbséget és csak és kizárolag ezekkel lehetne látványos grafikai javulást elérni.
mint volt régebben a hardveres Tesselácio, meg a shaderek.

Remélem, hogy elöbb utobb lépnek a gyártók vagy a felhasználók, hogy kezdjenek valamit ,mert igy nem lesz a PC-bol semmi, ha ilyen drágán és enynire hozzáférhetetlen modon árulják a termékeket. mert senki nem fog tudni fejleszteni , senki nem fogja ezért megvenni a játékokat, mert nem lesz amin elmenjen.


Tamás88
(őstag)
Blog

Az, hogy milyen verziós a csatlakozó, nem tesz nagy lantot a sebességbe, ezt már más tesztekben is bemutatták, a verzió az inkább az SSD-nél lényeges.


GAI
(senior tag)
Blog

A tesztemben 8GB-os szerepelt, annál ezek szerint nincs sok jelentősége.


Duree
(veterán)

Ez egyszerűen tökéletes munka, nem kevés idő ment rá.


zoo8800
(veterán)
Blog

Wow. Igazán megérdemelnél valami egyéni rangot... Logout istene, vagy valami ilyesmi.


MZsoltee
(veterán)
Blog

Vagy csak egyszerűen "VGA" :))

üzenetek