Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


arn
(nagyúr)

a kivalogatott nem kaphato gpuk automatikusan nem kaphatoak lesznek?


Egon
(nagyúr)
Blog

Nem, fogják mind a 10 darab elkészült GPU-t, és abból kiválogatják a legjobb kettőt... ;] :C


GhostRider23
(tag)

Nekem sikerült beszereznem egy Red Devil 6900XT-t! Nagyon meg vagyok vele elégedve, mind tuning és mind hűtés/teljesítmény szempontjából! A kártya boostol mindenféle overclocking nélkül 2500 mhz re játék alatt alapértelmezetten és 60-65 fok között van a legtöbb játék esetében úgy hogy 40-55% közötti a ventilátorprofil.A csúcs órajel amit stabilan hoz és simán 65-68 fok között van, az a 2750 körüli boost érték. Csak ajánlani tudom!!! Rendkívül jól összerakott kártya minden tekintetben!

[ Szerkesztve ]


fatpingvin
(tag)

mennyi az annyi?


GhostRider23
(tag)

580e. ha az árára vagy kiváncsi :)) :D


drotsztyuart
(tag)

Az osszes elkeszult 9-bol kivalogatjak a 7 mukodot es meg a csomagolo gep elott leakasztjak a vajaroknak a futoszalagrol..
Majd szoljon aki latott iden 1 evnel fitalabb kartyat eloben...

[ Szerkesztve ]


Alogonomus
(senior tag)

Végre egy RDNA2 kártya, aminél nincs limitálva 2150MHz-ben a memória maximális beállítható sebessége. Teszten 2190-ig húzták. Mondjuk a GPU a hírek szerint továbbra sem húzható akármeddig még extrém hűtéssel sem, de legalább a memória már szabad pálya.


devast
(addikt)

Az alapvető probléma, hogy annyiért boostolhatna 4000-re is tökmind1 :)


toronyhaz
(tag)

Levagyok maradva, vagy leírás? 16 GHz memória? Nem 6 az? :U


chopin42
(őstag)
Blog

Válogatott?
Ebben az a vicces, hogy az amd lekorlátozta az órajeleket, a "sima" 6900xt is kimaxolható volt léggel. Nem is kellett víz. 3000/2150 a max core/mem.
És ehhez válogatnak? Lol. :W :W :W
Szeretem az amd-t, de az ilyen ön-tökönlövéseik miatt nincsenek még feljebb, mint ahol vannak.


KISDUCK
(őstag)
Blog

Effektíve 16GHz. Névlegesen 2GHz van megadva és úgy néz ki hogy arra 8-as szorzó jön.


Geri Bátyó
(őstag)
Blog

Engem inkább az lep meg, hogy Power Color, mint legnagyobb partner? Korábban ez nem a Sapphire volt?


thunder6230
(tag)

Ha szabad kerdeznem akkor mekkora a teljesitmenykulonbseg egy gyari 6900xthez kepest?


Vikthor
(veterán)
Blog

na de ez se lesz emberi áron kapható, de még embertelen áron sem... vagy tévedek?


Öööööreg
(újonc)

Az még elég kellemes árnak mondható annak tükrében, hogy a jó kis magyar áruházak, le ipon és le PCX és a társai ezen az áron most még RTX 3070-t se képes adni.

Viszont ez a kártya tényleg jól néz ki szerintem, Radeonokkal már egy ideje szemezek, csak kerüljön egy kicsit kevesebbe.


BeZol
(senior tag)
Blog

Azért válogatnak, mert annak ellenére h 2150MHz-re húzhatóak a memóriák a radeonoknál, több kártya is csak 2100MHz-et tud Fast Timing mellett. Ez tehát a memória-chip része.
Kevés kártya tudja hibátlanul a 2150MHz FT-ot, ez bányában pikk-pakk kiderül, játékok alatt meg az tűnik fel h néha durván beszakad az fps, mert Nvidia kártyákkal ellentétben itt nem okoz artifactot a memória "instabilitása". Itt pont a gpu-tuning szokott artifactot okozni.

A másik témakör a gpu-chip válogatása, itt sok esetben a chipek 2550-2600MHz környékéig húzhatóak (MorePowerTool segítségével kitolt TDP-keret miatt) nagy terhelésű benchmarkok során (pl. 3dmark Time Spy), míg játékokban ennél akár +100-150MHz-el több is lehetséges.

Nagyon kevés olyan 6900 XT van, ami képes tartós 2800MHz környékére ÉS még hibátlan is hozzá a memória h még 2150MHz fölé is lehessen vinni.

Presztízsértéke lesz egy ilyen kártyának (remélem a memóriát is válogatják rá), és praktikusan kitolt TDP-keret mellett tartós 26xxMHz-ekről 27xx de akár 28xxMHz-ekre lehetne számítani.

Egy 2x8pines 6900 XT a kitolt TDP-kerettel 425W-ot is be tud kajolni benchmarkokban (játék alatt nyilván -50W kb.), szóval a 3x8pin biztosan kell, és a válogatott chipeknek azonos órajelhez is kevesebb feszültség kell, tehát 24/7 beállítás is elérhetű hűvösebb értékekkel.

Eddig nem engedték a 6900 XT-ket 1175mV fölé, ez az 1200mV-os érték olyan sokat nem fog számítani (és nem tudjuk vajon ezúttal feljebb lehet-e tolni), tényleg főleg a chipeken fog múlni mennyire válogatottak és úgy milyen órajeleket tudnak, mert 2840MHz környéki alacsony terhelésű gpu-benchmarknál láttam a legmagasabb órajelet eddig, efölé eddig egyik sem jutott.


Darmol
(aktív tag)

"Kevés kártya tudja hibátlanul a 2150MHz FT-ot, ez bányában pikk-pakk kiderül"

Boci szemekkel:

De... Dehát a bányákban visszavett feszültségen üzemelnek a kártyák, hogy fennmaradjon az újszerű állapotuk. És nem hajtják szét őket.


biscuit
(tag)

Boci szemekkel:

Pontosan így van, az üzemfeszültséget lejjebb viszik a fogyasztás minimalizálása miatt! A frekvenciát emelik csak...

Boci szemekkel... (hamár hatervagy, legalább tájékozódj....) :))


Kolbi_30
(senior tag)

A memóriát tolják ki koppra, a gpu chip az durván le van korlátozva.


Ubi82
(junior tag)

Na ezért nem megy a 3*8pines vizes liquid devil 2550 fölé, lekorlátozták 2577-re, hiába írom át és tolom ki a TDP limitet, meg hát az amd driver korlát :) Reklám PR szerint 400W-ra is kitolható és extra OC képes :DDD
Remélem ezek a vga-k tényleg válogatott gpu és mem csippesek lesznek ;]


morgyi
(nagyúr)
Blog

Mert az nem széthajtás...?


ughhh
(aktív tag)

Tákolt almásláda rigbe minek ez a nagy csicsázás külsőre?


antikomcsi
(veterán)

Azt hiszem én az idei évet elengedem, és vele együtt mindkét gyártó termékeit is. Az NV 3000 és AMD 6000 sorozata valószínűleg teljesen ki fog maradni az életemből. Új vga talán jövő év második felében a kövezkező generációkból.

Pedig most is vehetnék, hisz szuper hírt kaptam, újra kapható a kiszemelt kártyám. Ennek ellenére mégsem rohanok a boltba. :U


Tüzi
(addikt)
Blog

Miertnem? :)


Puma K
(veterán)
Blog

Azért van az a fogyasztási szint gyártótól függetlenül... ahol illik egy 240/280-as AIO vizes hűtést tenni a kártyára...


Robitrix
(aktív tag)

Akkor már csak arra kéne valaki, aki megajánl az árába 500 ezret... a maradék 80 ezret már mögé rakom én... :)


Vikthor
(veterán)
Blog

Decemberben 250e volt a 3070-es Gianninál... majdnem vettem egyet... :D Én fasz!


fatpingvin
(tag)

ez, de unironically.


nexplo
(senior tag)

Brutál szerencsés vagy. Eleve ritkák a kártyák de egy ilyen kis gyöngyszem még annál is inkább :K


fatpingvin
(tag)

én minden viccet félretéve a megfizethető Intel videokártyákra várok.


Aku-Aku
(tag)

Az, hogy a videókártyák vásárlásában komolyan visszafogják magukat az emberek, jelent valami változást a játékok vásárlásában?
Például, csak keveset vásárolnak, csak régebbit vesznek, vagy úgyanúgy megveszik az emberek az új játokat is és használják a régi hardverrel?


nexplo
(senior tag)

Idén sajnos semelyik gyártónál nem lesz ilyen az biztos :(


GhostRider23
(tag)

Kb +15 - 20 fpst olyan jatekokban ahol eleg jol kihasznalja a jatek motorja a gpu teljes erejet! Red dead 2, bf5 , doom, ac valhalla, far cry....
Ja es az kimaradt hogy egy evga ftw3 3080 at adtam el erte es maradt +120 ropi a zsebembe.

[ Szerkesztve ]


nightmare13
(senior tag)
Blog

Ezt egyelőre még nehéz megmondani, mert amúgy több GPU készül, mint korábban, viszont a globális kereslet is hatalmasra nőtt, nem csak a bányászok miatt.

Maradj otthon van, így sokan újítottak gépet, hogy tudjanak szórakozni. Konzolhiányban szintén ez észlelhető, hiszen most se gyártanak kevesebb konzolt, mint a PS4 startjánál, csak sokkal többen akarják ugyanazt megvenni, most, azonnal.

Úgyhogy én nem féltem a játékipart, így is rekord profitot jelent minden kiadó kb minden negyedévben.


Yeffy
(veterán)

ezen en is lestem, szinten ugy tudtam h a Sapphire a legnagyobb partneruk. :F


gbors
(nagyúr)
Blog

Attól tartok, ez nálam így fog kinézni határozatlan ideig:

Azt hiszem én az idei évet elengedem, és vele együtt mindkét gyártó termékeit is. Az NV 3000 és AMD 6000 sorozata valószínűleg teljesen ki fog maradni az életemből.

Aztán persze ha lesz értelmes kártya értelmes áron, akkor lehet, hogy újraértékelek - meg az is lehet, hogy nem.


vzsryl
(nagyúr)
Blog

Olyan addig nem lesz, amíg a pirosak és zöldek árai nem csökkennek le. Értelemszerűen, ha az ellenfélnek minősülő VGA 700-800k, akkor az Intelt sem fogod megkapni a kiskertől 200-300k-ért. Nem hülyék, pénzből élnek.


nexplo
(senior tag)

Nem tudom mekkora elvárásaid vannak grafika terén de egy jó öreg GTX 1080TI még a mai napig elég. ÉN annál feljebb tuti nem váltanék. Abból egy "normál" áron beszerzett darab szerintem most megteszi. Igen tudom hogy az is drágult, de minden drágult, és a kövi széria sem lesz olcsó az tuti. De ez csak szerény véleményem :)


nexplo
(senior tag)

Ez jutott nekem is eszembe. Az zöldeknél elgurult a gyógyszer és mindenki várta a piros messiást... hát tessék. egy 19 másik 20-1 :)
Az Intel ugyanez lesz ha lesz egyáltalán. Pénz beszél sajnos...


fatpingvin
(tag)

nyilván de azért az érdekel hogy a lowest category entry level cuccuk mi fán fog teremni. nyilván nem a top modelljükre pályázom, figyelembe véve hogya jelenlegi HD4670-es kártyámmal az egyetlen bajom az hogy két fullHD monitornál többet már nem nagyon tud kezelni. igazából a két Matrox M9120 kártyámat is egyedül azért nem használom main GPU-kként mert nincs hozzájuk driver.

[ Szerkesztve ]


ughhh
(aktív tag)

Ha hozza cikkben írtakat akkor 150K ig venném én is, a driver eleinte gondolom bugos lesz a játékokkal mint mindig.


biscuit
(tag)

Én előveszem a régi címeket amit még nem játszottam, pl dead space, azt a jócskán koros 580am is képes max grafon 4k 60fps-el futtatni, még úgyis, hogy közben szinte pihenőben van... :) [kép]

2021 a retro éve lesz! :K

[ Szerkesztve ]


fatpingvin
(tag)

nemtom, nekem az amdgpu driverrel eddig egyetlenegyszer volt gondom az is egy iGPU-val ami kiderült hogy a mikrokóddal való szüttyögés miatt volt. a nvidia kezd feljönni de még bőven van mit utolérniük a driver rugalmassága terén.


nexplo
(senior tag)

Nagyon sok ismerősöm ezt teszi. Rx 580-al tolják egy közepes gépben, de mostani árak miatt a vga váltás elmaradt. Régi címek között is van tök jó. :K
Én a mai napig is visszatérek amire lehet (Red Alert, régi NFS ilyesmire)


fatpingvin
(tag)

váltanék RX580ra ha épeszű áron lenne... de momentán inkább a FirePro V7900-hoz kereseh DP-HDMI adaptert :))


ughhh
(aktív tag)

ITT AZ INTELRŐL OFFOLTAM.
Amd driverrel nekem se volt gondom, sőt le a kalappal mikor a laptopoknál engedélyezték az aktuális új meghajtó telepítésé a gyári 5 éves driver helyett.


fatpingvin
(tag)

ja oké, sry buta vagyok :P nekem igazából eddig csak nvidia és matrox GPU-kkal volt szívásom (ja meg Via UniChrome...) az intel és AMD GPU-k jók driver szempontból is. hell, az inteles driverek általában korábban kint vannak mint hogy a hardver piacra kerül :D


biscuit
(tag)

Vagy ez van, vagy minden vga cikk alá megyek rinyálni a "rohadt bányászok" miatt... én inkább ezt választottam!!! :K Arról nem is beszélve, hogy a cs:go-hoz meg bőven sok még ez a vga is, bár hazudnék ha azt mondanám, hogy nem cserélném le szívesen egy 6700-re vagy 3060ti-ra. De ilyen árakon vegye az akinek nincs mire másra költsön! :)

#46fatpingvin: 28E jómagyar forintot kóstált az én bányaszökevényem, de köszöni, még derekasan helytáll... a mai árak mellett én sem vennék... főleg nem a 8 gigás verziót (enyém 4es). :)

[ Szerkesztve ]


fatpingvin
(tag)

azóta is verem a fejem a falba hogy nem vettem használtan amíg még 20-30 körül be lehetett szerezni a működőképes darabokat. :W

üzenetek

Hirdetés