Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


anulu
(nagyúr)

vihetik, csak az asztali gépekbe szánt VGA-kat hagyják végre békén! :W


Sundesz
(őstag)
Blog

Hogy fog attól megmenekülni a gamer GPU piac, hogy az eddig gamer GPU-t gyártó 100%-os kapacitás X%-a CMP-t fog gyártani. Tehát a gamer GPU-t ezek után csak 100-X%-ban fognak gyártani, legalábbis így logikus.


GreatL
(senior tag)

Például úgy hogy nem a gamer gpu-k rovására gyártják őket. Behozhatnak új kapacitásokat is és a professzionális gyártásban is csinálhatják őket, nem csak gémergpu meg kártya van a világon.


.mf
(veterán)

Hahahahahaha :))

Majd pont az hozza a fellélegzést, hogy az asztali GPU gyártókapacitás egy részét ilyen kártyák viszik el?
Majd pont ezt a kártyát vennék a bányászok, amin nincs kimenet, miközben az a működési modelljük, hogy a megvett kártyának a garanciaidő lejárta előttig tapossák a belét, majd eladják a szerencsétlen gémereknek még továbbra is magas áron, mert hiány van? Ezt senkinek sem tudják eladni.
Majd pont ezt a kártyát vennék meg listaáron 799 USD-ért, amikor ennek a kimenetekkel is szerelt (tehát továbbadható) változata megjelenéskori listaára kevesebb, mint a harmada volt?

Bármit is szívtak az Asus marketingesek, kemény cucc lehet...


Balu77
(senior tag)

800$, na ezt sem kell megvenni. :D
Régi 1060 használtba kijön dollárban számolva max. 400-ból, ráadásul ha jó ram van rajta, akkor az még +20% tuningot bír, úgy pedig 10% híján ott van a hash rate, mint ez a kártya.


koby11h
(tag)

Többszörösen is Miért???


Molyzsa
(tag)

Biztosan nem fogják növelni a termelést, mivel chip hiány van... A gyártók már a jövőt nézik, azért jönnek a bányász kártyákkal, mert ha nincs más, a bányász úgy is megveszi, és ha esetleg majd visszaáll a rend, akkor ezeket a gamerek úgy sem veszik meg, tehát akkor lesz vevő az új gamer kártyákra. Ha csak gamer kártyákat halmoznának fel a bányászok, akkor ha visszaáll a rend a gyártók nem tudnának eladni semmit, mert annyi kártya lesz a használt piacon mint a nyű....
De ez csak az én véleményem... lehet rosszul látom.


Lacc
(aktív tag)

Data Center ipar is nagyon tapossa a Gamer ipart :(, ez és az Autonom illetve Tudományos iparnál te csak a GPU erejét használod ki, nem kell azokat monitorra kötni, 2-4 db-ot bekötsz és tolod.


antikomcsi
(veterán)

Amíg van veréb, lószarból sem lesz hiány! :U


Reggie0
(nagyúr)

"bányászatra szánt gyorsítójáról sem hagyja le az RGB-t" = mar az idiotak is banyasznak.

#5 Balu77: Na es a hatasfok?

#2 Sundesz: Mondjuk ugy, hogy a 30xx szeriat 8nm node-on gyartjak, mig ezt 12nm-en, tehat nem egymast szoritjak ki. Amugy attol nem fognak se tobben, se kevesebben banyaszni, hogy van banyaszkartya, igy amig a szuksegletnel nem gyartanak tobbet az nem megy a jatekosok rovasara.

[ Szerkesztve ]


Balu77
(senior tag)

A hatásfok is jó, tekintve, hogy miközben a ramok mennek +20%-ot, a power limit le van véve 85%-ra. Okosan behangolva tökéletes.


Reggie0
(nagyúr)

Power limittel nem hozod be a gyartastechnologiai kulonbsegeket. Azt visszaveszed a masiknal is. Sosem fogja utolerni az uj generaciokat, marpedig ha csokken a bevetel a regi kartyasok lesznek minuszosak eloszor. Csak most a szelsoseges beveteli viszonyoknal tunik jonak, de normalis korulmenyek kozott, amikor a villany es bevetel 1:2 arany kornyeken van, vagy rosszabb, akkor nem is gondolsz regi kartyak vasarlasara.

[ Szerkesztve ]


Gdi
(senior tag)
Blog

Ezt sem hosszú távra tervezték.
Egy jártasabb valaki megmondaná ETH DAG-hoz meddig lesz elég a 6GB? (lazy2google)


fatpingvin
(tag)

nem sokáig, pontos számot nem tudok. nem véletlen hogy nem olyan rég volt flood a piacon 4G-s kártyákból.


fatpingvin
(tag)

what a fucking surprise, miért csinálnának új designt ha a régi is teljesen jó?

az RGB-t nem értem, azt simán ki lehetett volna hagyni a gyártásból a vezérlővel együtt, olcsóbb lenne és nem zabálna feleslegesen plusz áramot.

mindenesetre nekem tetszik, ugyanis ezeknek a resale értéke nagyon kicsi lesz, szval igen olcsón lehet majd GPU-t venni, az meg hogy nincs rajta kimenet, na bumm, mire tartjuk a Matrox meg Volari kártyákat?


Duree
(veterán)

Jó vastag az árcédula de itt ez nem számít, ( én még drágábban adnám)de nem értem az RGB világítást. Bányászatra nem gyenge ez a hardver?


Gdi
(senior tag)
Blog

Gyorsan rákerestem azért, a legtöbb számoló/előrejelző
2023 dec 14 és 2024 ápr 20 közé teszi.

Őszintén szólva rosszabbra gondoltam.


fatpingvin
(tag)

na, hogy nincs rajta videokimenet rögtön nem negy a visítozás hogy fujfuj drága :D nagyon mókás.

[ Szerkesztve ]


fatpingvin
(tag)

érdekes, TBH én tippre 22 vége 23 elejét mondtam volna, bár nyilván függ attól is hogy mekkora kapacitásnövekedés lesz még addig


matkabacsi
(csendes újonc)

Teljesen mindegy, mikor futnak ki a 6gb-os kártyák a DAG méretből mert előbb meglesz a POW-POS átállás és utána senki sem fog Ethereumot bányászni gpu-val. Ha jól emlékszem idén év végén kezdődik az átállás, de hogy mikor fejeződik be......


haiiro_o
(tag)

A nyákról is el lettek távolítva a kimenetek forrasztási pontjai?


KROK640
(senior tag)

Ezzel leginkább az a baj, hogy alacsonyabb az órajel és a teljesítmény mint az 1660 esetében. Mégis miért benné ezt a bányász, ha kap kijelzős kicsit gyorsabb VGA-t is?


KROK640
(senior tag)

Ezek nem valódi kísérletek a gamerek megmentésére ... csak látszat intézkedések.
Ha közben elmegy pár csökkentett képességű kártya pár vérpistike bányásznak jó áron, az csak haszon.
Ahhoz, hogy ennek ténylegesen értelme legyen, 2-250 usdnél nem lenne szabad drágábbnak lennie, nemhogy 800 usd.


KROK640
(senior tag)

Én meg jobbra. Ugyanis ez azt jelenti, hogy 2023 decemberében (vagyis 2,5 év múlva) áraszthatják el a piacot a 6GB-os kártyák (ki tudja milyen állapotban), ameddig ki tudja, hová fog fejlődni a játékok VRAM igénye. (nagyban függ az új konzoloktól!)

Amúgy most miért van horror ára a 4GB-os kártyáknak ha már nem lehet velük bányászni?


KROK640
(senior tag)

ööö ez mi ez? Erről írnál bővebben?


Reggie0
(nagyúr)

Hat attol en nem felnek, hogy egyhamar lenne atallas. Aki GPU-val banyaszik az majd ugyis a regin marad, a juzerek meg ki tudja. Max nem lesz annyira profitabilis, de a banyaszat nem fog megszunni.

[ Szerkesztve ]


fatpingvin
(tag)

nem hiszem. többe kerülne áttervezni a designt mint simán lehagyni ezeket. ugyanezért néz ki a hűtés is ugyanúgy mint a gAyMeR kártyákon.minek újat csinálni ha már van egy működő design?


ALBY
(senior tag)

Szilícium elherdálása


fatpingvin
(tag)

amíg van felvevőpiac addig nem éppen.

ezek ráadásul jó olcsón leszen elérhetőek használtpiacon. headless számoltatásokra ideális cucc ha használtban gondolkozol.


haiiro_o
(tag)

Akkor gondolom lesz aki ebből csinál üzletet.


tasiadam
(őstag)

Az utolso mondat engem is erdekelne. De valszegmert a 8as banyaszik. A 4esert meg az verekszik, akinek nem jutott 6-8.


Z10N
(addikt)

Sotet van a banyaba, ezert kell a led :D

Viccet felreteve, mindig van lentebb...


matkabacsi
(csendes újonc)

Jelenleg bárki bányászhat ethtereumot, aki akar. Az átállás után csak az azok, akik letétbe helyeznek 32 ETH-t. Ez rendesen le fogja szűkíteni az eth bányászok körét. Ez persze nem azt jelenti, hogy más crypovalutát ne lehetne bányászni a vga-kal, hanem csak ethereumot nem. Legalábbis nem annyian, mint amennyien jelenleg bányászák.


KROK640
(senior tag)

"Jelenleg bárki bányászhat ethtereumot, aki akar." - akinek van pénze arra alkalmas VGA-ra meg RIGre ... szóval nem bárki. De a lényeget értem.
Igen, félek, hogy alt coinokra fognak átmenni, de amúgy bíztató ez a 32ETH, mert sokaknak nem lesz, és elfogják adni ami van, és leszerelik a bányát és örülnek, hogy kerestek egy csomó pénzt. A kitartóbbak nyilván kivárnak, és keresik az altcoin lehetőségeket.


Reggie0
(nagyúr)

Persze, es aki megveszi az 32 kartyan fog minecraftozni.


wattafaka
(aktív tag)

Nem fogyaszt anélkül is eleget?.. Az emberiség tényleg megérett a pusztulásra.


KROK640
(senior tag)

Nem az emberiség, csak az ilyenek.


Reggie0
(nagyúr)

De az emberiseg is. Minden ember, aki napi 20km-et autozik a munkaba, az olyan, mintha 4-8 GPU-val banyaszna.

üzenetek

Hirdetés