Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


st3v3np3t3r
(addikt)
Blog

(#1) Fecogame Szia. Mikor mi kaptuk ezt az e-Személyit, nem volt választás, azt mondták kötelező.

(#2) joghurt Lehet, hogy egyeseknek bonyolultnak tűnik. Nyilván némi informatikai tudás szükséges a használathoz. A Blog illetve cikk, nem oktatási jelleggel készült, hanem egyfajta prezentálás, hogy azon kívül, hogy személyi igazolvány, azon kívül mi célt szolgál még. Ez a most rohadt biztonságos, nem egészen igaz, hiszen a KAÜ-ben felhasználónév/jelszó kombinációval is be lehet lépni. Inkább úgy mondanám, hogy az eSzemélyivel egyszerűbb, mert nem kell felhasználónév/jelszó bepötyögése minden KAÜ-s belépésnél. Azt, hogy ezt hogyan gondolták magánszemélyek részére, halvány lila dunsztom sincs, de lehet benne valami, hogy elsősorban nem magánszemélyekre szabták az egészet. Igen, ez igaz, lehet ott is digitálisan aláíratni. Erről majd a későbbiekben szeretnék írni.

(#3) Stanlee Köszönöm :R

(#4) .:Koska:. Szia. A linkelt egyesével lehet aláíratni, a KEAASZ-szal viszont egyszerre többet is egyadott könyvtárban.

(#9) Tim82 Szia. Semmi hibát nem generál, ugyan az a firmware verzió kerül fel a magyarra is mint a németre, annyi különbséggel, hogy nyelv változtatható meg.
Jelenleg ha lejár az e-Aláíráshoz használt tanúsítvány, pont csak személyesen lehet kormányablakban intézni a megújítást. - Ez tévedés, anno azt mondta az ügyintő hölgy a Kormányablakban, hogy ha van billentyűs kártyaolvasó, otthon is meg lehet újíttatni. Az első belépéssel kapcsolatban írtam, hogy kell felhasználónév/jelszó, de utána a KAÜ-ben ahol lehet, ott kiválasztható az Elektronikus Személyi Igazolvány, mint a mellékelt kép is mutatja.
Ja és "KÜA" nincs, KAÜ van, mint Központi Azonosítási Ügynök - Köszi az észrevételt, javítottam :R

(#10) MC Pite Az eredeti koncepció az volt, hogy az eSzemélyi számos más okmányt fog helyettesíteni. Ez még a mai napig nem valósult meg sajnos. A digitális aláírásról majd később szeretnék egy bemutató leírást készíteni.

"II.) Mire is használható otthon az E-személyi?" - Valóban hiányosra sikerült ez a szekció :W , igyekszem pótolni a hiányos leírást. :R

(#13) sztanozs Ezt a kis részt azért említettem meg, mert a cég ahol dolgozom, sajnos párszor előfordult egy olyan jelenség, hogy hamis céges emailek terjengtek.

[ Szerkesztve ]

üzenetek

Hirdetés