[Re:] [bacsis:] Elhatároztuk a Zasszonnyal, hogy berúgunk - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


ldave
(nagyúr)
Blog

Kalandozások a hazai alkoholizmus ösvényein :)


Krugszvele
(aktív tag)

Az arany balfácánnak nem igazán van párja.
Ha jól megnézed, akkor vannak rajta ajánlások híres emberektől

"Ez egy ihatatlan szar" - Sylvester Stallone

Ugyan negatív, de Stallone neve miatt rátették így is.

A fenti komment nyomokban igazságot is tartalmaz.


Fred23
(veterán)

Nem ittam még ARGUS-t soha, de kedvet csináltál egyre!


kraftxld
(nagyúr)
Blog

Vannak belőle nagyon sz*rok, de 1-2 fajta elég iható.


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Leküldesz egy ilyen gyomorkeserűt, utána bármit ráönthetsz, tuti iható(bb) lesz :))
Amúgy én nagy sör kedvelő vagyok, értelemszerűen nem az alsó kategóriás termékekről beszélek :)
És nem.. egy argus sem az iható kategória :DDD
NA jó, az üveges verzió aránylag elmegy... én ezeket dumálgatós söröknek hívom... azaz nem az ízéért isszuk, hanem átjönnek a haverok dumálgatunk közbe sörözünk.. és olyankor igaziból "mindegy" hogy miféle az a sör :)


Eastman
(őstag)
Blog

A tüske az a kőművesActimel?

[ Szerkesztve ]


Zsiráfapu
(újonc)

Vagy kisváza, rakéta, esetleg csavaros kifli. :-)


Chabee
(tag)

Nos, kedves Bacsis!
Nagyon jó és kedves élmény ahogy megosztod életed egy-egy apróbb, nagyobb szeletét, köszönöm! :C
Akkor a buli tanulsága, hogy hogyan, de főleg mivel, ne kezdjél neki a hirtelen ötlettől vezérelt tivornyának! :D
Szerintem nem szabad feladni az efféle elhatározásokat a rosszul belőtt kellékek miatt, azaz ideje szintet lépni! Kérem (kérjük?), a következő lépcső hasonlóan részletes bemutatását!!! Nem muszáj rögtön a második próbálkozásnál kikötni a Jäger, Chivas Regal tüskék és IPA/APA sörök mellett, jó lesz azt majd harmadik, negyedik körnek, mert addig is hasonlóan érdekes és tanulságos beszámolókat olvasnánk Tőled!
Egy önző tisztelőd és követőd:
Chabee :R


Chiller
(senior tag)

Az asszonynak meg Mort Subite (esetleg soproni) meggyes sör.

Amúgy ha van igény szívesen írok párat, életemben sokezer sört kóstoltam már :D

Rövidből is van tapasztalat :D
Édes, keserű, savanyú, tömény, kevert, gyilkos (>60 fok), "alap" (amit muszáj valamivel hígítani), ami kell :C

Mondjuk már egy ideje én sem iszom, nem igazán bírom így lassan a 40 felé közeledve.

Kocsmában sajnos az ár és társaság érzékeny alkeszok járnak, nem feltétlenül követendő példa. ;)

[ Szerkesztve ]


Chabee
(tag)

Lehet érdemes lenne egy topikot nyitni "Mit igyunk, hogy berúgjunk" címmel? :)

Amúgy ne fog vissza magad! Bacsiséknak és másoknak is jól jöhet egy-két tipp!


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Köszi a szép szavakat, de ebben a témában nem kívánok folytatni írásokat/beszámolókat :)
Chiller! Mint ahogy fentebb egy kommentemben írtam, nagyon szeretem a sört...
És hát nekem is eszméletlen nagy tapasztalatom van a témában... Búza sörös vagyok amúgy :)
De persze a megfizethető kézműves söröket is nagyon szeretem... Szóval nem áll tőlem az alkohol, csak ez kimerül a sörözésben, a töményet soha nem szerettem, az értelmesebb fajtát sem... egy-egy sör meló után, meg hétvégenként, ennél több nekem nem is kell :)
Ez az egész tényleg amúgy hirtelen felindulásból, poénból jött :)
Eastman! Kőmüves actimel.. azaz, ezt is szokták rá mondani felénk :))
De így hogy tüske, nem ismerted? Akkor nincs meg a klasszikus 2 liter sör tüskével nyilatkozat? :DD

[ Szerkesztve ]


DarthSun
(veterán)
Blog

Szia Bacsis ! Szép próbálkozás :DDD . Tüskének igyatok legközelebb 62%- os teát ;] :D


qqcqqc
(őstag)
Blog

A következő kiérlethez javaslom zenei aláfestést:
[link]


Klaus Duran
(senior tag)
Blog

Kolléga tavaly tavasszal javasolta a Stroh rumot mint torokfertőtlenítő.
Na abból 4 cent bőven elég ahhoz hogy jobban aludjak. :DDD
Csak kell mellé egy pohár víz mert puhány vagyok és köhögök tőle.

[ Szerkesztve ]


mephi666
(veterán)
Blog

ja, a stroh80/spitz80 nagyon ment felénk is a kocsmában, ha valaki gyorsan akart részegedni :DDD feles-sör-feles-sör és garantáltan utolérted a többieket :DDD ...még anno bulizós időszakban volt, hogy asztaltársaságban valaki nem hitte el, hogy 80as rumot iszok... leküldtem, gyújtottam egy gyufát és beledobtam az üres pohárba: lobbant a gőze :D ...40es piákkal ezt nem csinálod meg

ha nagyon ótvar piát akartok, akkor ott a kevert... egyszer ittam, amikor abszolút nem voltam józan és maradandó "élmény" lett így is ...annak az "ízét" egy életre megjegyzi az ember

ui: viccet félretéve a stroh80-on én nem éreztem soha a %-ot... szeretem a rumot, annak jó aromája van, csak kicsit zsibbasztotta az ember torkát, mint amikor fogorvosnál nyelsz egy kis lidocaint :D ...a sör jól hűsíti

[ Szerkesztve ]


Klaus Duran
(senior tag)
Blog

Anno egyik kolléga fia hozott Hawaii-ból vagy hasonló helyről rumot.
Na az piszok finom volt.


mephi666
(veterán)
Blog

amikor mamám 15+ éve meghalt, "örököltem" egy 7 decis black velvet-es üvegnyit a házi pálinkájából... tudni kell róla, hogy ő mindent rakott a cefrébe, ami képes volt a rohadásra: krumplihéjtól a paradicsomon át az eperig, ami az udvarban hullott a fáról... érzésre volt vagy 70 fokos a nedű... akkor történt, hogy egyik havert nagyon elverték, kórházat is megjárta, fájdalomcsillapítót meg nem akart enni... vittünk egy fél üvegnyit és megiszogattuk hárman... az is zsibbasztott rendesen...

rummal volt még egy olyan sztorim, hogy alapozónak volt, hogy 2 deci olcsót kértem ki, kocsmáros meg alig akarta kiadni :D 2002ben valami 80ft volt egy feles belőle... mondtam, hogy adja nyugodtan, nem fog megártani... 2decis pohárból leküldtem az egészet húzóra, majd utána mentünk igazából inni meg bulizni :D ...tényleg nem ártott meg: ez a 37.5-es fajta volt... portorico60-nal, vagy stroh80-al nem csináltam volna már meg a mutatványt


qqcqqc
(őstag)
Blog

Huszon sok éve Abádszalókra ugrottunk le haverokkal sátorral.
Akkor kezdek újra árulni Abszintot. A pultos az első kőrnél gratulált nekünk, hogy torzult arccal, de megittuk. A harmadiknál már pislogott. A negyediket a tulaj állta. :C

A Stroh viszont nagyon jó koktélba. A Zombie koktél 1 rész fehér, 1 rész barna, 1 rész Stroh, ananászlé és jég. Medence mellett fogyasztjuk, nyáron, nagy hőségben.

[ Szerkesztve ]


mephi666
(veterán)
Blog

nyáron melegben? kicsit se vág fejbe :D anno volt, hogy nyáron 40 fokban a hűvös kocsmában lenyomtunk 3 kör vodka-sört, majd kitaláltuk, hogy átsétálunk kb 500 méterre a másik kocsmába... kb 10 métert mentünk és fejbe is nyomott nagyon mindhármunkat...

koktélnak egyik ismerősnél az volt menő, hogy falusi búcsú idején "lórúgást" kevertek: 1 üveg finlandia, 1 üveg triple sec, 1 üveg martini, 1 üveg tonic meg még 1 üveg valami 40fokos tömény... itatta magát a cucc nagyon, majd a nyári melegbe jól fejberúgta a vendégeket :D


qqcqqc
(őstag)
Blog

Ez egy 4 decis koktél. Nem két perc, mire elfogyasztod.


nullpoint
(senior tag)

".....rá is küldtem 2 korty sört, hogy elnyomja az ízét."

Na, most már érted miért isszák rá a sört. :DD


Essejó
(addikt)
Blog

Nem. A csavaros kifli az a 2 dl-es. Az akkor jött divatba, amikor huszonöt-harminc éve reggel 9 elött boltban sem lehetett alkoholt venni. Akkor adták a 2 dekás páleszt kiflis(papír) zacskóban.


doeeg
(senior tag)

62-es? Csak? Mivan, nyuszi vagy McFly? :D ;]


DarthSun
(veterán)
Blog

Nem is tudtam hogy az elnevezés onnan ered :U :)

(#23) doeeg : :D ja-ja, Fiamtól kaptam ajándékba, de mondták hogy valami 70 feletti is van ebből, de nekem már ez is likasra marta a belem :DDD .


Kisgépkezelő
(aktív tag)

Az Argussal valahogy az van, hogy több gyártóval főzeti/főzette őket magának a Lidl és többnyire jó minőségű valódi cseh söröket árulnak ezzel a márkanévvel. Van vagy 5-6 féle sörük, de valamiért amikor behozták ezeket úgy 15 éve a magyar piacra, akkor pont a legrosszabbakal kezdték, aztán mindenkinek úgy ivódott be a fejébe a dolog, hogy szar az Argus. Nem volt a legjobb üzletpolitika. :D
Ez piros sem a legjobb termékük, de szerintem már ez is jobb mint bármi amit Kőbánya, Sopron, vagy Bőcs adni tud. A spécibbek meg simán olyan jók mint bármelyik másik nálunk is kapható rendes cseh import sör.


AssAssynn
(őstag)

Sok minden hasznosat tanultam ma, de ez mindent visz. :DD :C


Essejó
(addikt)
Blog

Még kabaré is volt róla, mármint a 9 óráról. link


Migráns
(csendes tag)

Úgy van!

Talán csak annyit pontosítanék, hogy 35 éve volt az, legalábbis az élelmiszerboltos korlátozás. [link]
25-30 éve már túl voltunk az úgynevezett rendszerváltáson, már mindenki ihatott, amikor csak akart.

[ Szerkesztve ]


mötálhed
(csendes tag)

Az Argusból ez tényleg nem a top, de pl. a Majestic egész jó sör, akcióban kifejezetten jó vásár.
Ez a keserűjük simán iható kategória, kb egy szinten van a Várdával. De én egyszer belefutottam szintén ezen üzletláncnál egy 2 dekás gyönyörűségbe. Valami orosz keserű volt, tele cirill betűkkel. Na attól a hideg is kirázott, pedig én szeretem az effajta keserűségeket. ;] Nem nem a Mátyást és társait, hanem inkább az Uni vagy Aggancsos Kóla :DDD


joghurt
(addikt)
Blog

Nem érted, hogyan lehet ezeket meginni? Hát gyakorlat teszi a mestert.


HussarF
(addikt)
Blog

Szóval nem ismered a klasszikust?
Három liter sört, tüskével!

(ja, már látom be lett linkelve)

[ Szerkesztve ]


Eastman
(őstag)
Blog

Ja, ja. Klasszik út az alkoholizmus felé.


Agyturbina
(senior tag)
Blog

Ahogy látom nem sikerült berúgni :DDD

Mi az a tüske, olyan mint ami a rozsán van?


Soderes
(tag)

Azért nem ízlett, mert ilyet a hat danos alkoholisták szoktak inni, akiknek ez az éltető erő mikor alkotói válságban szenvednek. :DD
Aztán meg fekve mennek ki az ajtón.

Igazából az Arany fácán túlzás. Kár beléjük, mert az még valamire való sör.
Jó neki Risenbrau, Lowenbrau meg a többi hulladék lager.

Erre még rápumpálnak 1-2 szál barna Sophiane-t és happy van egy darabig. :D
Ez nekik úgy mondd a Happy Hour. :DDD

Ettől beállni nem lehet. Csak szarul fogod érezni magad és fájni fog tőle a fejed.

Ellenméreg javaslatom : Heineken + Jager combót. :))

Egy öreg tag mondta nekem egyszer a kocsmában . A Magyarországon az ívás nemzeti Sport!" :DDD

[ Szerkesztve ]


Soderes
(tag)

Tüske = csavaros kifli, feles pálesz.


mephi666
(veterán)
Blog

a barna szofi szvsz egy kimondottan jó cigi :) megnézték vele az embert, mert "mi az a papírcsomagos sz@r", de ugyanannyiba került, mint a "sokkal menőbb" kék... ízre én komolyan jobban szerettem, mint pl a piros marlborot

sörből az arany fácán a magyar hulladék, vagy a zlaty bazant? a zlaty egy k*rvajó sör, a magyar verzió viszont az alja... én igazából úgy szoktam vásárolni, hogy: "ha olcsó sörből kell mennyiség, amiből laza sörözős szombaton berúgás nélkül megiszok 10-12 dobozzal" ...akkor nézem az ár mellé az összetevőket: csak kukorica ne legyen benne :K annak az édes utóízétől hányingerem lesz és 1 doboz után instant fejfájás


nemlehet
(őstag)
Blog

A legtöbb magyar sör elég szar, még akkor is ha licencelt. Nem tudom mi megy félre, de sajnos ez pont olyasmi amiből érdemes importot vásárolni.


Eastman
(őstag)
Blog

"Ki a Duna vízét issza..." :D


mephi666
(veterán)
Blog

20 éve pedig nem voltak rosszak... valahogy 2005-6 környékén indultak el nagyon a lejtőn: addig simán meg lehetett inni a borsodit meg az arany ászok-at :K jött egy pont, amikor 2havonta váltottunk inkább a másikra, oda-vissza, mert érezhetően esett a minőség... akkor jött be a kozel, amiből tán 120ft volt egy üveggel, amikor borsodifélék 160ért mentek és elsők közt voltam a kocsmában, aki átállt a kecskés sörre :D páran csak röhögtek először rajtam, majd egyszer megkóstolták és onnantól kezdve csak azt itták ők is


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Nagyon is jók a MAgyar sörök, csak nem a 200Ft-osat kell választani ;)


Chiller
(senior tag)

A búzasöröket én is szeretem :D

Meg a jóféle belga és német söröket. Minden más csak füst :DDD

A kézműves sörökkel én úgy vagyok, mint a zsiráffal. Nekem az ilyen túlízesített vackok nem kellenek. Egy sörbe 3 alkotórész kell. Víz, maláta/búza, komló.

És akkor még ehhez jön a szerintem totálisan túlárazott árcédula... nem, felőlem megposhadhat az összes. Persze azt elismerem, van köztük jó (inkább érdekes) ízű, tegyék is rá a plusz kis hasznukat, elvégre a kisüzemi gyártás mindig drágább, de amikor 400-500 Ftért kiváló külhoni 0.5L söröket tudok venni, akkor nekem ne áruljanak 1000+ Ft-ért 0.3 litert... Megtehetném anyagilag szerencsére, de nem veszem meg.

No mindegy, ez csak az én véleményem.


Chiller
(senior tag)

A kukoricagríz megy félre (többek között). Azt teszik bele, mert az olcsó. Amelyikben benne van, azt a tehénnek se adnám. Konkrétan egészségtelen (nagy mennyiségben, de hát sört se két decit iszik az ember :DDD).

Kint a Löwenbrau egy teljesen vállalható sör, az otthoniak 95%-át lepipálja. Otthon mosogatólé.


mephi666
(veterán)
Blog

mi szentandrásra szoktunk 1-2 évente ellátogatni pár napra pecázni-sörözni-bográcsozni-lazítani... még amikor ketten voltunk, bevásároltunk és végigkóstoltuk az egész palettát :) (ezen kívül pár 2literes helyben csapolt is volt) ...gyümölcsös sörökben szvsz verik a belgákat (a meggyes sörük valami bitangjó)

ui: nem olcsó, már nagyobb hipermarketekben is megjelentek a söreik brutál árakon, de ott helyben a kocsmájukban jóval barátibb áron adják :K az a szent andrás könnye vicces egy sör: 9%os, áfonyás... nem érzed erősnek, épp ezért csalóka... a black rose meg 9es fekete sör... az is nagyon jó

[ Szerkesztve ]


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

+1
:D
Viszont ha lesz rá alkalmam, akkor megkóstolom a kinti Löwen-t
Eleinte itthon sem volt annyira katasztrofálisan xar...


looser
(addikt)

Megvettem már vagy 2 éve ezt a cirill betűs kétdekást (2,5dl), de még álldogál a szekrényben. Még eddig nem vitt rá a lélek, pedig a szupermarketes sajátmárkás cuccaival semmi bajom, a Jagdstolz (LIDL, ebből van most egy limitált sorozat is) is szerintem jó, de a klasszik Unikum a kedvenc. A Reserva nevű hordózott cumót sem ismerem. A ruszki cuccot lefotóztam, erre gondoltál?

Még valami, a Maesticet csehek főzik, a többit lengyelek, ezért - lehet - kiemelkedő(bb).


nemlehet
(őstag)
Blog

Persze olcsó húsnak híg a leve, de pl szilveszterkor vettem kíváncsiságból Asahi japán sört és megdöbbentően jó volt. Ráadásul csak 350 volt egy doboz tehát messze nem kézműves ár. Ha nekik a fél világon keresztül importálva megy 350-ért akkor a magyaroknak közel ugyan ennyiért miért nem?


Klaus Duran
(senior tag)
Blog

Olasz a nálunk kapható Asahi.


nemlehet
(őstag)
Blog

Akkor még szomorúbb :D


Armagedown
(őstag)
Blog

Nem kell ilyen túlízesített lőréket inni.
A házipálinkának nincs párja :K


Kisgépkezelő
(aktív tag)

A hozzávalók ára sajnos szerintem indokolja az árat. Ezek a kisüzemi sörfőzdék többnyire inkább a komlósabb ízvilágú angolszász eredetű sörtípusokat szokták főzőni, és fajlagosan a komló a legdrágább összetevője a sörnek. Ezzel szemben itt a kontinensen inkább a malátásabb ízvilágú sörök terjedtek el, ahol a komló sokkal inkább csak azért kerül a sörbe, hogy kiegyensúlyozza a sörlé alapvető édességét. Emiatt egy ilyen tripple dryhopped neipa elkészítéséhez akár tízszer annyi komlót is felhasználnak mint mondjuk egy belga búzához. Emellett mivel kifejezetten a komló íze hangsúlyos, ezért míg a legtöbb európai stílushoz teljesen megfelel valamelyik finom és jó minőségű helyi komló, addig a kisüzeimek a világ túlfeléről szerzik a különlegesebbnél különlegesebb ízű komlókat, aminek szintén elég komoly felára van.
Azt nem mondom, hogy feltétlenül meg is éri egy bármilyen Belga/Német/Cseh sörrel szemben egy ilyen kisüzemi, de ha az ember azt (is) szereti, akkor sajnos muszáj elfogadni, hogy ez a műfaj nem véletlenül ilyen drága.

A kukoricával meg igazából ugyanaz a baj, mint az Argussal, hogy rossz a sajtója. A jelenlegi nagyüzemi sörgyártásban vagy fél tucat olyan technológiai megoldást alkalmaznak ahogy nem szabadna sört főzni, de ez az infó sosem került rá a cimkére. Az, hogy kukorica van benne, az rákerült, úgyhogy mindent szegény kukorica nyakába varrnak, pedig talán azzal van a legkevesebb gond.

üzenetek