[Re:] [bagosi3:] Hogyan szoktátok elkészíteni a rántottát? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


D1Rect
(félisten)
Blog

"Légyszi csinálj nekem egy rántottát!"


Wictor
(senior tag)

Hagyma, házikolbász, tetejére reszelt sajt.


djculture
(félisten)
Blog

Én maradok a sima szalonnás, vöröshagymás, pritamin paprikás, kolbászos mókánál.


Ringman
(nagyúr)
Blog

kolbász-hagyma-szalonna-borsó.

ha kész van, akkor reszelt sajt a tetejére.


aero.
(veterán)
Blog

Borsó? Nafene, olyan is van? :)

Amúgy 5 kiló sajt, házi kolbász és több hagyma, mint tojás.


Armahun
(addikt)
Blog

A lényeg, hogy ne legyen teljesen átsütve a tojás, legyen neki lágytojásos jellege.


bagosi3
(csendes tag)
Blog

borsóval azt hogy? :Y

ami már kicsit megvan pirulva az nem kóser, igen kicsit lágyra hagyva az igazi :D



(addikt)

kolbi + szalonna + ha van még valami füstölt jóság otthon
sok hagyma + ha épp van, akkor az új hagyma zöld szára
2 paprika + 1 paradicsom
1 vörösbab konzerv (lé nélkül)
sok tojás kis tejjel + fűszerekkel összeturmixolva
reszelt sajt


Vakegérke
(veterán)
Blog

Ez nagyon fincsi lehet. Mondjuk nálam a sajt nem jöhet szóba ilyen kajánál, de a többi stimmel. :K



(addikt)

és jól is néz ki :)

nekem a sajt azért kell bele, hogy felpuhítsa, mert én gusztustalannak tartom a nyersen hagyott tojást ezért mindig jóóól átsütöm, viszont a sajtgócok miatt így is maradnak benne fincsi puha részek :)

[ Szerkesztve ]


Vakegérke
(veterán)
Blog

A vörösbab ütött, nagyon szeretem. Minden más rendben, de a sajt... Nem szeressem.

Ami a tojást illeti, akkor húzom félre a serpenyőt, amikor még "kúszik" egy kicsit. Mire ehetőre hűl, egyáltalán nem nyers, de lágy, selymes marad.

Ezt a vörösbabos izét ki fogom próbálni. :K



(addikt)

én azt csak azért teszem bele mert jól néz ki, a sok hagyma meg kolbász mellett az íze szinte alig jön át :)


Vakegérke
(veterán)
Blog

A nickemet meghazudtolva nem szeretem a sajtot. Arról nem is beszélve, hogy szerintem az ilyen "parasztos" kajával nem harmonizál.

No persze, ahány ház, annyi ízlés. :)


baluka26
(veterán)
Blog

Hagyma+sonka+paradicsom+paprika, taknyosra sütve :)


djculture
(félisten)
Blog

Lehet kapni ilyen parasztrántotta alap fagyasztott egybe cuccot, na az nagyon finom, csak a tojást kell ráütni és megsütni.


Vakegérke
(veterán)
Blog

Hol, hol, hol? Milyen néven, dobozban-e, mennyi a súlya, és mennyiért?

[ Szerkesztve ]


djculture
(félisten)
Blog

coopba szoktam venni. Ha jól rémlik 450gr, van benne minden jóféle szalonna is darabolva. Nem dobozban van hanem mint a fagyasztott zöldségek fóliában. Nem rémlik most az ára de nem drága, annyiba külön is kerülnek a cuccok. Holnap megmondom pontosan ha van, most sajnos épp elfogyott:)

[ Szerkesztve ]


darál0w
(Jómunkásember)
Blog

amikor felverem a tojást, már abba beletolok egy kis erőspistát, reszelt sajtot és minimális borsot...közben már pirul a sonka.

ha meg elkészült, akkor mehet a tetejére is egy kis sajt.

ja....és vajban csinálom :)

és nem is sütöm keményre...szépen, lágyan.

[ Szerkesztve ]


Brutális eb
(addikt)
Blog

Hmm éppen a hétvégén készítettem egyedi rántottát.
Fél lityó kannás bor,valami 3x0.5 deci vegyespálinka,6,ser egy rúd jamaikai. Ezek után összeestem majd reggel bedobtam a szokásos tojásturmixom( 2 tojás és 1 kanál porcukor).
5 perc után csodálatosan tálalva is lett a fürdőszobai kerámián.
Bon apetit. :DD


baluka26
(veterán)
Blog

Jesszusom, ember :DD


Brutális eb
(addikt)
Blog

Mé ke!
Maga még sohá nemen főzöttet ilyet zsá?? :))


Vakegérke
(veterán)
Blog

Szóval Coop. Köszönöm. :)


yolan
(őstag)
Blog

Soha nem tudom, hogy melyikbe kell a tojáson kívül tej/tejföl, liszt, és melyiket milyenre kell sütni, trutymós vagy mint egy palacsinta, de hagyma és kolbász mindig van benne. ;]


Ringman
(nagyúr)
Blog

az egyik az omlett lesz :)

szerk:

igen, jól írod.

[ Szerkesztve ]


yolan
(őstag)
Blog

A rántotta a trutymós tej és liszt nélkül? Az omlett pedig az egybe fordított lisztes tejes?

Szerk.: akkor válaszolva a topikra, a rántottát én sehogy, mert a sztékkel ellentétben, a tojást csak átsütve szeretem és készítem. Ebben szőrszálhasogató vagyok, még ha házi és friss is, nyugodtabb a szivem ha nem trutymós, hanem szép sült. :B

[ Szerkesztve ]


djculture
(félisten)
Blog

parasztreggeli alap vagy mi a neve:) :K

Addig dumáltunk itt kajáról eszembe jutott a kedvencem a főzött lágy-tojás, épp akkor a jó ha se nem nagyon kemény a sárgája se nem folyik:D Vacsorára az lesz most asszem, meg mellé jó kis hajába főt krumpli és kolbász vékony szeletekre eldarabolva megsütve:D

[ Szerkesztve ]


hoffman_
(nagyúr)

Jáj, alig ettem ma :( Szép lassan lecsúsztam 90-ről 86-ra, ti meg itt kínoztok. Mindjárt nekiállok valamelyiknek.


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Hagyma, tojás. De már vagy öt-hat éve nem ettem, drága a tojás. :) Most asszem nem csak én leszek ezzel így, hogy 50-60 egy db.


Viktor77
(titán)

Parasztreggeli, ja. Spar-ban is van, én szeretem. Bár régebben jobb volt (ez is), több volt benne a húsnemű és kevesebb a krumpli. Most fordítva van, de szerencsére a krumplit is szeretem.


e=mc²
(őstag)
Blog

Hat komolyan szepek vagytok. Mindenki tesz bele ezt meg azt.

En legjobban siman szeretem. Keves olajat felhevitek, kozben villaval keverem fel a 4-5 (merettol fuggoen) tojast, kis so, es bele a forro serpenyobe. Ahol a tojast megkapja a forrosag, ott fakanallal belekapok, hogy folyjon meg oda cucc. Vegere az alja kicsit megsul (mint a palacsinta), de a teteje lagy, neha folyos.

Melle neha paprika-paradicsom szokott lenni, de van, hogy mustart teszek ra. Puha kenyerrel/zsemlevel talalom. :)


yolan
(őstag)
Blog

A tetejére pirospaprika.


proof88
(addikt)
Blog

nekem ég tőle a gyomrom :U úgyhogy reggelre főleg ezért nem szeretem :U


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Ez a legjobb recept. :) Én is így csináltam, csak lusta voltam leírni, na meg visszaemlékezni a gyerekkoromra. :D


ArchElf
(addikt)
Blog

Hagyma + tojás
+1
Esetleg még bele egy kis házi sonka (előtte picit megpárolva, hogy a só nagy része kimenjen belőle). Paprika-paradicsom a lecsóba való (esetleg a tojásos lecsóba - de az meg nem rántotta).

AE


djculture
(félisten)
Blog

Szerencsére itt vidéken azért nem csak boltba lehet venni hanem a szomszédoktól is. Sok emberke keltet is házilag.:) Disznó már nem divat de a csirke az még elég sok háznál van.
Így aztán a rántotta is meg a rakott krumpli is nagy divat erre:)

[ Szerkesztve ]


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Na de a szomszéd annyival olcsóbban adja? (Mi mindenkinek ugyanannyiért adtuk a kecskesajtot. :D) Már 30 forintosával is húzós azért egy olyan rántotta, amivel jól is lakik egy ember.

Eh, tartanék én is tyúkot szívesen, de erdő mellett a róka miatt szinte lehetetlen. Csak villanypásztorral lehetne, vagy felül is fedett helyen, de előbbi nagy beruházás, utóbbinlál meg nem tudnám tartani a 4 m2/tyúk előírást.


djculture
(félisten)
Blog

30ft/db ért vettem két hete tojást. Nem fért be 50db a keltető alá azt mondja a srác, mondom semmi baj a gyomrunkba belefér 30ft/db pénzért :) Ezek megértek annyit mert nem M súlyú tojások mint a boltba jó esetben. Erdő mellett lakni jó lehet, jó kis fácán pörkölt meg egyebek:D Az előírás meg nem házi szabadon tartásra vonatkozik, hanem ketreces nevelésre.

[ Szerkesztve ]


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Vegetáriánus vagyok. :D Amúgy tényleg nem bírnám természet nélkül, bár az erdőt most ősszel és tavasszal 7 hektáron tarra vágták előttünk, sajnos. De a róka így is bejön. Néha délután egykor találkozom vele az udvaron, szóval az sem igaz, hogy csak éjjel járnak.


djculture
(félisten)
Blog

Az hát akkor tojásról se álmodoznál:D Itt kb 5km-re van az erdő fácán ilyesmi régebben rengeteg volt. Csak régen ez volt az utolsó utca,most meg már épül a város/falu és nem látni rá az erdőre.

[ Szerkesztve ]


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Mármint mikor nem álmodoznék tojásról? Ha nem jönne be a róka, vagy mi? :D (Amúgy aranyos jószágok, és szépek. :) )


djculture
(félisten)
Blog

Én úgy tudom semmilyen állati származékot nem esznek a vegák arra írtam:)
Róka meg tényleg szép, bár én ilyen szabadon élő állatba a sünt bírom. De nem a kék lámpás sünt :D

[ Szerkesztve ]


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Ja, nem... Azok a vegánok, ami szerintem elég elmebeteg dolog, egyenes út a tápanyaghiányhoz. Én csak húst nem eszem, ami tejtermékkel és tojással abszolút pótolható. :) Születésemtől fogva vagyok így, szóval ez nálam már nem csupán elvi vagy egészségügyi kérdés, egyszerűen nem szeretek semmilyen húsételt vagy azok szagát.

[ Szerkesztve ]


djculture
(félisten)
Blog

Na azt se tudtam, mindig tanul az ember:)


Vakegérke
(veterán)
Blog

Viktor77 és djculture: Parasztreggeli, megjegyeztem, köszönöm. :)

üzenetek