bajai most offtopic.
meg egyébként is
[Re:] [bambano:] főzés: mit raksz a halászlé alaplébe? - BLOGOUT fórum
hozzászólások
szegedi halászlébe répa??? krumplit se, max, ha elsóztam.
Mindbe kell .
Valamitől kell lennie egy kis sűrűségének.
Szeretem ha bele van paszírozva a hal és a zöldség úgy hogy megálljon benne a kanál.
A paprikás vízbe áztatott halszelettel ki lehet kergetni a világból.
Kalandor: Halak, minél több darab és fajta annál ízletesebb.
[ Szerkesztve ]
paprika még biztosan kell bele, de például bors kell-e?
ha elég sok halból főzöd az alaplét, akkor az sűrű lesz, mint a kocsonya. répa nem kell bele, ez tutti
Most mondták nekem, hogy Alsópetényben ma halászlé fesztivál van a tónál.
Undoroid
(őstag)
Szia bambano!
Pirospaprika mindenképpen, borsot nem tennék bele!
Az elkészülés előtt -már ha van az is- akkor csak néhány perccel tedd bele a halikrát!
Egy pici krumpli jó bele, de ez már csak a saját ízlésvilágodon múlik... Részemről a sűrűbb, csípősebb halászlé a bejövős!
én továbbra is úgy gondolom, hogyha elég sok halból főzöd az alaplét, akkor abba már semmi nem kell sűrítési céllal. az pont olyan sűrű lesz, mint a kocsonya.
persze ebben is van nagy trükk
a borsos tanácsokat megfogadom.
Édesapám is csak simán hal, só, paprika, hagyma és víz, semmi más nem kell az alaplébe. Viszont tény hogy minél több fajta hal van benne annál finomabb.
Amúgy meg a hal fejét, csontját szóval majdnem mindenét bele kell főzni, és mikor már lefőtt a csontról a halhús akkor király. Utána átpasszírozod és olyan jó kis kocsonyás halászléd lesz hogy ihaj
[ Szerkesztve ]
még gyakorolni kell de szerintem nem lett rossz, se krumpli se répa.
Bocs, de én olyat nem tudok, hogy felteszek egy pohár vizet vagy tányér levest az autó tetejére és elfurikázok 200 kilométerre úgy, hogy egy csepp sem löttyen ki... nekem a parkolóból való kiállást se bírná ki
Ha elfogyott akkor jól sikerült .
Tavaly karácson előtt kellett vennem egy 24 literes fazekat ( vagy lábast, mindig összekeverem melyik melyik. Az egyik magasabb mint széles a mások fordítva. )
Mert már mindenki anyuval főzeti az övét is.
a maradék szabályos kocsonyává állt össze, úgyhogy ez biztosan nem vízbe áztatott hal volt