üzenetek

hozzászólások


Aprósólyom
(őstag)
Blog

:R Az frankó. ez a lényeg. Valójában ezen a titkon múlik a legtöbb minden a kapcsolatokban.


nuke7
(veterán)
Blog

:)) nekem volt egyszer egy évnyi megtakaritott pénzem... aztán pont egy év alatt elfogyott :U


snecy20
(veterán)
Blog

Ha a havi apanázs 1.600.000 akkor kijön belőle ennek az 5%-áért a 80.000-es PC ház. :DD


Sethdobaloah
(senior tag)
Blog

értsd jól: spórolsz hónapokig rá, mert vágysz rá. De az sem normális, ha sosem költesz magadra, mert csak megtakarítasz.


capulet75
(addikt)
Blog

Amikor rájöttem hogy szinte minden sokba kerül amit akarok, azon kezdtem gondolkodni hogy ezt hogyan oldjam meg. Az egyik ugye a keress sokkal többet, de ez csak még nagyobb igényeket szül ( attól még folyamatban van ), szóval nem feltétlen megoldás. Aztán rájöttem hogy nem az a lényeg hogy mennyi, hanem hogy mikor. Ugyanis az EU-ban rengeteg webshopban vannak elképesztő akciók, csupán figyelni kell mikor. Így történt hogy vettem egy Logitech MX Master2-őt 12e hufnyi valutáért, vagy egy G935-öt 24k-ért. Sőt, pont ma egy ARKK Coppenhagen cipőt, ami teljes áron 180 euro, én meg 55-ért vásároltam. Mindig van valahol valami szuper leárazás, és rengeteget lehet spórolni ilyeneken. Csak türelem kell hozzá. ;)


ncc1701
(addikt)

A harmadik megoldás az pediglen az, h rájössz, h igazából nem is kell, és meg sem veszed. Az a legolcsóbb, és egyben véded a környezetet, ha nem veszel meg valami tech szemetet, ami pár év múlva megy a kukába. :) Fogyasztói társadalomban tudom, h ez nem divatos hozzáállás, de működik.

[ Szerkesztve ]


_drk
(senior tag)

Akkor üljünk a sötétbe! Az a legjobb és ingyen van! ;]
Tényleg le kell menni facebook szintre?

Ma már annyi mindenre el lehet verni a pénzt, és igen: fogyasztói társadalom de itt meg kell találni mindenkinek az aranyközéputat. Egy jó gamer PC amúgy is retek drága, akkor már mit számít az a pár 10-es egy olyan alkatrészen ami 3-4 videokártyát is túlél. Főleg ha ezt teszi az embert boldoggá, mert végérvényben ez a lényeg! Ezért gürcölünk nap mint nap, ha haza érsz leld örömöt az életben.
Bezzeg ha szalonna sütőt vett volna, amit meg lehet csinálni rozsdás felniből akkor járt volna a taps, mert az a házhoz van meg növeli az értékét.

[ Szerkesztve ]


Duracellm...
(veterán)
Blog

Mindig stabil felületen kell elkezdeni a szerelést, olyan pozícióban, hogy a lehető legnagyobb erőt tud kifejteni és mindig a csavar profiljának megfelelő csavarhúzót használni. Ha ezt a két szabályt betartod, akkor teljesen elkerülhetőek az ilyen balesetek.

[ Szerkesztve ]


Griff55
(senior tag)

Meg tudod kérlek mondani annak a fehér gépháznak a típusát amiről van 1 kép a cikkben?


AxBattler
(nagyúr)

Szerintem az a Corsair Graphite Series 780T, ahogy a cikkben is írja. ;)


Griff55
(senior tag)

:R :R :R


ncc1701
(addikt)

Fel kell nőni ahhoz, h tudd, mi a pénzkidobás, és mi nem az.


capulet75
(addikt)
Blog

Te vagy az Coelho?


antikomcsi
(veterán)

Én is nézegettem ezt a házat jobbról-balról, mert nemrég cseréltem kuckót.
És végül ezt hanyagoltam, a táp beszerelésének megoldása egyáltalán nem tetszik, teljesen fölösleges bonyolítás, és csak megnehezíti a későbbi szerelést. Én is sok merevlemezt használok, és ez az oldalról belógatás sem jön be, és még a légáram útjában is van. Továbbá optikai keret is kell kettő. Erre itt van ez a nagy ház 80K-ért és szinte szűkölködni kellett volna benne.

Végül másik gyártó házát választottam, persze annak is megvannak a maga hibái, de azokkal jobban együtt tudok élni. Viszont az kiábrándító, hogy 50-60-70-80+++ ezer Forintos házaknál is ennyi filléres hibával, megoldással lehet találkozni. Ilyen drága termékeknél már szinte bűn a leggagyibb műanyagokat, plexiket, huppogós lemezeket használni, és mégis.


fisi
(aktív tag)

Köszönöm a jó kis tesztet!

Azért hozzáteszem, hogy nagy kedvencem a Bequiet- azonban én hatalmasat csalódtam a halkságában- nemrég adtam el a Silent Base 601 házam, mivel nagyon nem tudta a nyári melegekben hűvösen tartani a GTX 1080 TI- vel felszerelt gépem.
Muszáj volt a ház elejét levenni, meg ha még jobb hűtést akartam akkor az oldalát is. Akkor meg már főleg nem volt halk.
Hallgatva a profik tanácsára, beszereztem egy Cooler master HP 500 Mesh házat, na az szellős is meg bár féltem milyen hangos lesz egy dekával nem lett hangosabb mint az agyon hypeolt bequiet...
Nem tudom zárt ajtóval mennyivel másabb a tesztben levő ház, de ezek után komolyabb gamer kombóhoz én sem ajánlom a Bequiet házait...
Nekem nem volt bajom a minőséggel, ebben még a közepes Silent Base is jobb szerintem sokkal mint a Cooler Master, abban sokkal több a műanyag meg kissé hanyagabb is a szerelési minőség, bugyutábbak a megoldások kicsivel. Csak az szellőzik legalább :)
GTX 1080 TI Silent base házban 85 fok- a HP 500 ban meg 65- 75...


nuke7
(veterán)
Blog

a megoldás valahol a kettő között lesz - pl. fractal vagy jól nyitható elejű ház... :U


Vistaboy
(veterán)
Blog

A be quiet! szerintem nem is a játékosokat célozta meg ezzel a házzal, akiknek GTX 1080Ti szintű VGA és tuningolt CPU van a gépben... :) Én is azért vettem ilyet, mert mostanában már nem sokat játszok, és kellett a csend. Igaz, nekem is 1080Ti van, de nem akarom eladni, mert mindek adnám? Ha esetleg később jön egy-két játék, amihez erősebb VGA kell, oda még megteszi, akkor legfeljebb kinyitom az ajtót, játék közben meg nemigen fogom hallani a ventiket...

Nyilván sok múlik a konfig egyéb összetevőin, illetve a szerelésen is. Ha jól van megoldva a szellőzés, akkor zárt házban sem forrnak fel a cuccok. Nálam például sokkal halkabb (zártabb) a Dark Base Pro 900 a Corsair 780T után, pedig most már ebben is 7 db. venti van. Ráadásul nekem is 1080Ti van a gépben, ami zárt házban, terhelés nélkül 30°C környékén van, de játékok alatt sem ment még 60-65°C fölé. Ha kinyitom az ajtót, akkor lecsökken pár fokot a hőmérséklete, ám akkor már picit kihallani a ventik zúgását, bár hozzáteszem, bőven zavaró szint alatt marad még így is.

Jelenleg egyetlen apró "hibája" van a konfignak, ugyanis ha a felül lévő két 120-as ventik közül az egyiket leteszem alulra, hogy hűtse a VGA-t, akkor nem kell járatni a kártya ventilátorait, így még halkabb is lehetne. De azt a pár decibelt megéri, hogy akkor se melegedjen fel a kártya, ha épp nem játszok. (Mármint 50-55°C alatt nem kapcsol be, de a hő sugárzik felfelé, és ettől jobban pörögnek a CPU hűtői).

[ Szerkesztve ]


Napfénysüti
(nagyúr)
Blog

Bringa nálam is megvan, mindig megkapom hogy amibe került a mostani annyiból már autót lehetne venni. :DDD
Szerencsére megengedhetem magamnak. Úgy gondolom ameddig az anyagi keretek engedik ésszerű határokon belül lehet a hobbira költeni. Mert ha erre se áldoz az ember minek él (persze a család mellett ha van)?


fisi
(aktív tag)

Mondjuk nekem ez a 30 fokos GPU sehogy sem jön össze igaz 1440 felbontáson használom.. :)


Runo
(addikt)

Engem csak az érdekelne, hogy ha fiú vagy, miért lány az avatarod?! ;] :P :DDD


AxBattler
(nagyúr)

Ez valóban magvas kérdés.


Redlight2
(tag)

Mert Vista szereti az animéket és gondolom a Fate-es kiscsaj a kedvence :D


Dtomka
(addikt)

Jó bemutató!
Szerintem mindenki arra költi a pénzét amire akarja és amiben örömét leli! Én is már 1 autó árát elköltöttem 30 év alatt informatikai cuccokra. De én azt mondom, inkább erre mint ...

Használd egészséggel sokáig!


snecy20
(veterán)
Blog

Szerintem az egy autó árát sokan itt 2-3 év alatt elköltik hardverekre. ;]


Runo
(addikt)

Az attól függ, milyen autóról beszélünk! ;]

üzenetek