Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


doeeg
(senior tag)
Blog

Érdekes látni hogy egy ilyen árú ház sem kompromisszummentes minőség és szerelés tekintetében. Én most várom a CM HAF XB EVO érkezését, ami "csak" 30-ba kerül (nekem az lesz az eddigi legdrágább házam), kíváncsi leszek rá, valami problémát mindig találtam az előzőekben, de sose volt energiám csereberélni a házakat, elállásal szórakozni, ki-be szerelgetni, inkább évekig szívtam velük, remélem ezzel révbe érek :D

Amúgy nekem tetszett a cikk, én szeretek ilyen pepecselésről olvasni :R


Vistaboy
(veterán)
Blog

Köszi, hogy így aggódsz értem, de felesleges. Én sem akarlak megbántani, de ez nagyon úgy hangzott, mintha egy pszichológus adna tanácsot a betegének... :U

Azért szerintem itt még nem tartunk. :DDD

Valóban sokkal többet költöttem már a gépre, mint bármi másra, de ettől nem tartom magam megszállottnak. Már 30 éve így élek, a PC mindig is fontos volt számomra, amikor csak tudom, fejlesztem, annak ellenére is, hogy jelentős anyagi hasznom még nem származott belőle, csak hobbi. Viszont a családnál és a munkánál nem fontosabb, nem fogok miatta elválni, vagy kirúgatni magam melóból és lezülleni.

Peace. :)

[ Szerkesztve ]


Zicokuka
(senior tag)
Blog

Sztem nincs baj ha valaki sokat költ a hobbijára.Makketezés se olcsó vagy más:D


nuke7
(veterán)
Blog

wow... jó nagy, ahhoz képest, hogy csak 3 hőcsöves... :U


nuke7
(veterán)
Blog

Miért fontosak, ha ő azzal nem foglalkozik..? :U Ha ő a gépházat nézi meg az egeret használja napi sok órát, akkor az, amit nem használ / nem néz miért lenne fontosabb..? :F

doeeg: a fractal R5-ben én is találtam kifogásolható részeket, és nem vettem még 30k felett házat, dehát jók voltak a tesztek.... aztán rá kellett jönnöm, hogy sajnos a define XL óta csökkentették a minőséget.
Ha most minőségi házat szeretnék venni, akkor Deep Silence-t vennék, szinte biztosan :K

[ Szerkesztve ]


Macka
(veterán)

Ahogy néztem a képeket, nekem is ez jutott eszembe.
De ez az ő élete, az ő hobbija, ez okoz örömet neki. Mindenki más, és ezt el kell fogadni, tiszteletben kell tartani. :R

Amúgy jó az írás! :R


nemlehet
(őstag)
Blog

Sokaknak a lakberendezés egyáltalán nem fontos, funkcionális bútort keresnek. Ha egy 10k-s asztal minden szempontból megfelel akkor miért vegyen 4-5-10x annyiért valaki asztalt? Ugyan ez mindenféle egyéb tárggyal. Nekem a ruhásszekrényem egy kb 30 éves ocsmány darab, de nagyon jó minőségű, mély, nem nyikorog és majdnem minden részét mai napig kapni lehet (mármint kompatibilis zsanért pl). Csúnya, de egy ekkora szekrény az majdnem, 200k forint és közel sem ilyen minőségű.

Amúgy meg mindenkinek van valami hobbija amire sokat költ. Az emberek legnagyobb része utazik, és évente simán elszórja egy felső-közép kategóriás gép árát arra, hogy elmenjen pár napra a hasát süttetni. Még a budget nyaralások is úgy indulnak, hogy 50-60-80k. Ez miért normális és elfogadható? A gépet meg sokan napi 8-10-15 órában használják, azon dolgoznak, kapcsolódnak ki, napi szintű "életminőséget" határozza meg, hogy elégedettek-e vele vagy sem.


Freiherr
(őstag)
Blog

Na ja. Nálam pl. utolsó lenne, hogy akár egy fillért is költsek utazásra, de egy jó kütyünek nehezen tudok ellenállni.Mondjuk gépházra sosem költenék 80k-t, az is biztos.


ilyen_85
(senior tag)
Blog

...ha később mégis változtatni akarok, akkor ki kell venni a LED-eket, és nem biztos, hogy a ragasztócsík épen fog lejönni róla...

Ettől szerintem nem kell tartanod, szerintem ami nálam van ház arról már leszedték egy párszor én is legalább 10-szer, mert párszor le kellett venni amikor átraktam ezt azt máshová és mindig nagyon durván ragadt. Úgy kell letépni...

A csavarokkal sajnálom, hogy igy megjártad, nekem ezzel nem volt gondom.

Használtban nem gondolkoztál? Úgy azért kicsit olcsóbb, én is használtan vettem, hogy olcsón ki tudjam próbálni. Végül nekem nagy lett, valahogy mindig az itx felé húztam méretben, de most úgy voltam, hogy kipróbálom milyen ha nem kell annyit szórakozni, hogy minden bemenjen a helyére. :)

De sikerült a ló másik oldalára átesni :B


ncc1701
(addikt)

Kevés olyan csajt fogsz találni, aki ezzel kibékül. :)


twollah1976
(őstag)
Blog

Cica teszt mikor lesz?

Sose ertettem, hogy mi a francnak kell ellocsolni egy rakas penzt egy hazra ami semmit se ad az adott konfig teljesitmenyehez.


_drk
(senior tag)

Hangszigeteltek alapból drágábbak amik jól működnek, ráadásul ez még üveglapos RGB-s is!
Amúgy meg igen is számít, ha a szobában ott van és ránézel, jó érzéssel töltsön el.
Én is bútordarabként vettem a házat! Az mindig a szoba része lesz, akkor már nézzen is ki valahogy, főleg ha felteszem földről magasabbra. (Volt olyan csaj, hogy nem tudta mi az, mert nem úgy néz ki mint egy általános gépház: cd kerettel, meg a 2 nagy gombbal portokkal az elején.)


Vistaboy
(veterán)
Blog

"Ettől szerintem nem kell tartanod, szerintem ami nálam van ház arról már leszedték egy párszor én is legalább 10-szer, mert párszor le kellett venni amikor átraktam ezt azt máshová és mindig nagyon durván ragadt. Úgy kell letépni..."

Nem tudom, nekem nem tűnik valami tartós megoldásnak, de azért remélem, hogy sikerül rámcáfolnia. Kiderül, ha legközelebb át kell raknom máshová. Amúgy használtban nem volt, néztem, nekem is eszembe jutott. Ha lett volna aprón Dark Base 900 Pro olcsóbban egy megbízható eladótól, akkor tutira onnan veszem meg.:)

Egyébként - és egyúttal válaszolok (#28) Freiherr hoszzászólására is -, nekem először a Cooler Master Cosmos C700M tetszett meg, mert szerettem volna függőlegesen elhelyezni a VGA-t, csak sajnos az még a Dark Base Pro 900-nál is jóval drágább, 125K-ról indul. Ezért kénytelen voltam olcsóbbat nézni, mert már felette van annak a határnak, amit semmiképp sem adok ki egy házért, bármennyire is tetszik. Még így is drága, de a csendes működésért ennyit még beáldozok.

[ Szerkesztve ]


Vistaboy
(veterán)
Blog

"Sose ertettem, hogy mi a francnak kell ellocsolni egy rakas penzt egy hazra ami semmit se ad az adott konfig teljesitmenyehez."

Lehet, hogy nem lesz tőle több FPS-em DOOM alatt, viszont a füleimnek sokkal kellemesebb, hogy jóval csendesebb, mint a másik volt, pedig azóta már ebbe is került annyi ventilátor, mint abban volt.


NKing
(tag)

Valóban bő lére eresztett, kicsit unalmas írás, nem is olvastam végig, de rossz volt látni, hogy más is ugyanilyen szinten csalódott ebben a házba. Én is tettem egy próbát vele és szóról szóra ugyanezeket tapasztaltam - a szénné húzott és elnyalódó csavarok, a botrányos táp beépítőkeret, a gagyi festés, az amúgy totál low noise HDD-ktől is mindenhol rezonáló acél lemezek / HDD keretek / porszűrők. A levehető előlap műanyag patentjai ridegek, biztosan könnyen törnek. A házhoz 2-3 HDD beépítő keretet adnak úgy, hogy van legalább 7-8 helyed, ami így kihasználatlan marad. Sorolhatnám még. Két dolgot tudnék méltatni, a beszerelt ventilátorokat és a hangszigetelő képességét, az valóban nagyon jó (persze csak szélzajra, a rezonancia botrányos volt - biztos a nagyon-moduláris felépítés számlájára is írható, hogy az illesztések nagyon lagymatag tartást adnak).

Én akkor vittem is vissza már másnap a házat, mert iszonyat drága azért, hogy ilyen ***r legyen... :( azóta a kistestvért használom, ami nem ennyire moduláris, talán Dark Base 700? Ott ilyen dolgokkal nem találkoztam, az említett problémákból talán egyedül a rezonáló alsó porszűrő maradt meg, amit egy kis szivacsbetéttel lehet orvosolni.


Fr3eWar
(őstag)

Nekem is volt egy belőle az még 1. generációs volt.

Egyedül a ventiket tartottam meg, meg vettem mellé még, az Silent Wings ventikben az a jó, hogy nagyon halkak, és az a rossz, hogy cserébe a tehénfingnak nagyobb a légszállítása...

A házban melegebb volt a konfigom mint egy Corsair 350D-ben. Ennél az elmúlt 5-8 évben hűtés terén csak egy rosszabb házam volt, az in-win 303.


nuke7
(veterán)
Blog

igen, valahogy az új házak nem hozzák azt a szintet, amit az ember vár...

Ennek fényében már nem is olyan drága a Deep Silence ... :DDD


capulet75
(addikt)
Blog

Teljesen szubjektív, de az a white Graphite fényévekkel jobban néz ki.


AxBattler
(nagyúr)

A macskád együtt nőtt a gépházaiddal... :D

Grats, jó ház + aranyos cica! :C


icemad
(veterán)
Blog

A teszt jó lett, tényleg mindenre kiterjedő.
Viszont a mai napig nem értem, hogy ez az rgb f@szság honnan jött. Vagy 7 éve bementem egy számtech boltba, ahol az eladók számtech b*zik voltak, de a szó legjobb értelmében. Mindennel képben voltak, tudták, hogy mihez mi kell, igazi profi módjára. Rendeltem egy játékra való gépet, 500 ezerért, akkoriban jól kerestem. Egy hét alatt kész lett. Hazaviszem, bekapcsolom, erre orrán száján jön belőle mindenféle szín. Mondom `nyátok előtt van elég víz? Oldallap lekap, és az összes ledet levágtam a ¶csába... Nekem ne villogjon... Kínai mentalitás...

üzenetek