üzenetek

hozzászólások


AxBattler
(nagyúr)

Bizony, egy barátomnak is bevált a nappaliban egy FD Define Mini. :K


nuke7
(veterán)
Blog

Hat nem tudom - nekem 45foknal kapcsol be Vga venti, kb10% körül, játék alatt megy 40% köré/felé...
És ha jól szellőző a ház, ez csak csenddel jár, nem kifejezetten sok hővel a házon belül.


Vesa
(addikt)

Éjjel dolgozom, és bizony hallani. A semminél jobbak ezek a házak, de csendet azt nem csinálnak, legalább is, ilyen helyzetben. Ahol nagyobb a háttérzaj eleve, ott elképzelhető, hogy megoldás. Nekem viszont a teljes csend kellett, azt lehetetlen volt elérni bármilyen házzal. Most viszont valós 0dB van az általam leírt módszerrel.


snecy20
(veterán)
Blog

Valamit félremér az érzékelőd, az a 25°C/45°C elég hihetetlen. Én ha bekapcsolom a gépem hidegindításból, 20mp múlva a Windowsban vagyok és lecsekkolom a VGA hőmérsékletét, már akkor meghaladtam a 30 fokot.


nuke7
(veterán)
Blog

jó, én lakásban lakom, budapesten - igaz, hogy kertes övezet szerű - de nem lehet éjszaka se 0db-t csinálni...
a tű ha közel esik le azt hallom, ami azt jelenti, hogy olyan 10db alapzaj körül vagyok, emelett nem zavaró a gépem hangja.


Aprósólyom
(őstag)
Blog

:) Ilyenre sikerült, sry. Nem vagyok pszichológus, ellenben érzékeny vagyok mások állapotára. :) Valószínű az említett példa hozott nekem egy alert vészhangot a fülembe, hogy leírjam aggódásom. Remélem semmiképp nem érezted degradálónak vagy leminősítőnek. Nem skatulyázlak be. Csupán az érzékszervi tapasztaltaim és emlékeim összességéből kialakult félelemeimet írtam le. Ami, így vagy úgy, igaz vagy nem. :DDD Peace :R

[ Szerkesztve ]


Vistaboy
(veterán)
Blog

Igen, normális esetben így kellene lennie, de sajnos egyelőre ahhoz, hogy optimális legyen a levegőáramlás a ház belsejében, alulra is kellene egy venti, ami fújja rá a levegőt a VGA-ra. Az elég lenne neki, hogy ne melegedjen fel. Viszont egyelőre nekem alul nincs semmi, majd ha lesz időm rá, átépítem, fentről az egyik 120-ast lerakom alulra, de ehhez a HDD-keretet is felülre kell tenni, ami azzal jár, hogy meg kell bontani hátul a kötegelést. Erre pedig csak hétvégén lesz időm, munka mellett nem.

Amúgy meg nálam a 40% sem vészes, tényleg alig hallom a ventiket. Úgy akartam belőni, hogy elég legyen a fordulatuk játékok alatt is, de mellette elég halkan forogjanak, hogy windows alatt se halljam őket. Nekem 40%-nál van ez az érték. Bár lehet, hogy 30% is elég lenne, majd kiderül. Hétközben nincs időm méricskélni.


Vistaboy
(veterán)
Blog

Majd egyszer megnézem én is közvetlenül induláskor, lehet, hogy én néztem el valamit, vagy tényleg félremér az érzékelő (előbbire nagyobb az esély :P ). Most így fest a helyzet, csak sajnos az AORUS mérője nem jelzi a korábbi értékeket, így nem tudom, mennyi volt közvetlenül indítás után.

Annyit tudok, hogy Diablo III alatt (közvetlenül utána) 50 és 60 fok közötti értékeket mutatnak az érzékelők, alaplap, proci, videokártya, chipset, szóval a főbb dolgok SiSoftware Sandra alatt.


Vistaboy
(veterán)
Blog

Semmi baj, értem, miért mondtad, nekem is van egy ismerősöm, aki szó szerint az ingét-gatyáját is a hobbijára költi, dolgozni meg nem nagyon akar. Én sem élek fényűzően (Tényleg sajnálok olyasmikre sokat költeni, amik nem feltétlenül szükségesek (A gép az. ;] )), de azért van melóm, van családom, és ha választanom kell köztük és a gép között, első a család, utána a meló, végül jöhet a gép. Ha nagyon meg leszünk szorulva, és közbejön valami hirtelen kiadás, akkor nem fogok sokat habozni eladni a gépet, viszont miután talpra állok, az első, amit veszek, az egy új PC lesz. :DDD

[ Szerkesztve ]


ncc1701
(addikt)

Nekem az az első, h félretegyek kb 1 évnyi pénzt, h ha beüt a gebasz, akkor ne legyen gond. Utána a befektetések, valamint nyugdíjra megtakarítás. És csak ezek után jöhet a hobbi. De nyilván mindenki máshogy gondolkodik.


AxBattler
(nagyúr)

Ez a ház tartja az értékét... :D ;)


nuke7
(veterán)
Blog

ja, nekem elöl van 2db 14cm, alul 1db 12cm és hátul 1db 14cm :U :K

ncc1701 irigyellek :K

[ Szerkesztve ]


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Ezt jó hallani. Elnézést kérek azért, a hsz.-ért, mert nem feltétlen az aggodalmam hangja hallatszik ki, hanem inkább offenz/skatulyázó hangvételt lehet kiérezni belőle. Miközben pont nem ez volt a szándékom. Lehet már nem tudtam koncentrálni, hogyan is fejezzem ki magam normálisan. :(((
És a családodnak sem furcsa ez? Vagy inkább már megszokták?


snecy20
(veterán)
Blog

"És a családodnak sem furcsa ez? Vagy inkább már megszokták?"

Biztos a topik témája ez a fajta kérdezősködés? :N


Vistaboy
(veterán)
Blog

Csak tipp, de ugye, te nem Magyarországon élsz? :U

Az én fizetésemből erre egy élet is kevés lenne, ha annyit félre akarnék tenni, amiből egy évig ellehetek, plusz még be is fektessek valamibe... nem vagyok én bróker, sajnos. A nyugdíjat meg lehet, hogy meg sem érem, kezdjük ott. Pláne, ha felemelik 65 évre (később 72-re), ahogy akarják. :(

(#73) Aprósólyom: Elfogadnak olyannak, amilyen vagyok, mint ahogy én is olyannak fogadom el őket, amilyenek. Ennyi a titok. Tudjuk, mit lehet és mit nem. Odáig tutira nem fog fajulni a helyzet, hogy az utcára kerülünk, mert én megvettem magamnak az AMD Ryzen 7 3700X-et. :)

Egyébként lassan tényleg be lehetne fejezni az anyagi helyzetem kielemzését, az égvilágon senkinek semmi köze hozzá, hogy mit veszek a pénzből, amit megkeresek. Örüljetek neki, hogy nektek van annyi, amennyiből minden megvan és még félre is tudtok tenni, én megelégszem a mostani helyzetemmel is. Nem mondom, hogy nem lehetne javítani rajta, de sajnos ahhoz kellene legalább még egy 0 a fizetési csekkem végére (vagy egy 1-es az elejére). :)

[ Szerkesztve ]


doeeg
(senior tag)
Blog

Én (meg)értem azt is, amit ncc1701 / Aprósólyom ír, sajnos van létjogosultsága ezeknek a felvetéseknek. A te példád szép és jó, tudod hol a határ, és nem valaminek/valakinek a rovására van hobbid, de hidd el hogy nagyon sokan nem érzik ezt a határt, és ha csak az egyik oldal jelenik meg, fals megerősítést adhat nekik abban, hogy "senkinek semmi köze hozzá, hogy mit veszek a pénzből, amit megkeresek", mert az egyéb körülmények sem mellékesek :N Szerintem (és remélem) egyáltalán nem a személyed ellen szólnak ezek a hsz.-ek.

Mindamellett a hsz.-ed első 1-2 mondatánál kicsit megremegett nekem is a kezem a válasz gombra kattintva, de személyes és egyben szakmai topicban valóban nem túl etikus teljesen off, ráadásul magánjellegű dolgokat számonkérni a posztolón (vagy kommentelőn, vagy bárki máson) :)

Amúgy az én hobbim a fotózás, semmi többet nem tudok elmondani :DDD ;]

[ Szerkesztve ]


ncc1701
(addikt)

De, itthon élek, és igen, van annyi likvid pénzem, h ha muszáj, 1 évet otthon tudnék maradni. Nyilván kevesebbet költenék, de ettől független megvan. Befektetve/lekötve pedig jelenleg van annyim, h egy normális, új középkategóriás autót meg tudnék venni kp-re. De ezt még nagyon keveslem (30-50M kellene), az utóbbi 4-5 évben feküldtem rá arra jobban, h félretegyek többet. Szerintem, ha valaki nem tesz félre idős korára, az borzasztó felelőtlenség. Mint írtam, nekünk nem lesz nyugdíjunk, mert mire odaérünk, már nem lesz, aki fizesse. Lesz egy mai reál értéken 40-50eft állami juttatás, a többit megoldod magad, vagy élősködsz a gyerekeiden. Én inkább élek most rosszabbul, és nem veszek 70-ért pc házat, csak 20-ért. Nem veszem meg a legújabb telókat, hanem 70-80e körül nézelődök, és kis autóval járok (yaris-swift kategória). Mások vagyunk. Aztán lehet 50 évesen feldobom a pacskert, de akkor is, max a gyerek öröklni, nem kerül rossz helyre.

[ Szerkesztve ]


ncc1701
(addikt)

Én meg bicajozok, az is olcsó hobbi, elhiheted. :) Tudni kell hol a határ, meddig hobbi, és honnan költséges hóbort. Sokszor az ember nem is tudja, ki kell kérni mások véleményét is néha.


doeeg
(senior tag)
Blog

"ki kell kérni mások véleményét is néha." Ez is kétélű fegyver kicsit, én mikor megvettem az új objektívemet, előtte nyilván megbeszéltem a feleségemmel, ő bedobta, hogy jajj de jó hogy felmerült, mert ő is látott valamit amit szeretne megvenni (amúgy egy nagyságrenddel olcsóbban, de nyilván azokat is megbeszéljük).

Aztán röhögtünk egy jót és mindketten megvettük amit szerettünk volna, mert (nem tudom nem pejoratívan leírni): megtehettük. Persze amit te is írtál, itt is megvan bőven a hat havi vésztartalék, kifizetett normális életbiztosítás, stb stb., addig nem is gondolkoztunk anno a hobbikon meg úgy általában bármilyen költésen amíg ezek nem voltak meg.

De ha anya és apa mindketten vesznek maguknak valami drágát, mert kell, de mindkettőnek pl. személyi hitelt kell felvenni hozzá, vagy 50 hónap kamatmentesre tudják csak kifizetni, akkor nem ér sokat ha kikérik egymás véleményét :) Ugyanígy jellemzően az ilyen személyek környezete sem jó tanácsadó, mert hasonlóan gondolkoznak.

Na de tiszteletben tartva a posztoló kérését, én elengedem ezt a témát :)


Sethdobaloah
(senior tag)
Blog

szerintem ez nem bevétel kérdése. Az ember elhatározza, hogy a jövedelem 5%-a megy nyugdíj megtakarításra, másik 5% meg hobbira, stb. (hasamra ütöttem, ki-ki helyettesítsen a saját preferenciái szerint)
Aztán ha az 5%-ból kijön a 80k-s pc ház, akkor senkinek semmi köze hozzá. Ha a megtakarítás helyett lesz hitelre SLI, akkor azért várható hogy lesz egy-két keresetlen hozzászólás a témában :)

üzenetek