üzenetek

hozzászólások


Timer
(addikt)

Tudja valaki esetleg, mi volt az a játék C64-en, amiben egy UFO formájú hajóval kellett repülni és lőni, horizontálisan haladt a háttér, és jött jobbról be az ellen. Ha jól emlékszem, bónusz pontért vehemensen támadó WC csészét is szét lehetett lőni benne. Nekem ez volt az ELSŐ videojáték élményem, de olyan gyerek voltam, hogy nem tudom már pontosan időben sem hova rakni. A C64-ben sem vagyok biztos, joystickkal lehetett tolni, lehet, hogy amiga volt, de biztosan nem a lengyel piacok ATARI klónja. Olyan 92-93 lehetett.

[ Szerkesztve ]


Yeffy
(veterán)

azt is add hozzá, hogy anno a "számítástechnika" (vagy a videojátékok világa) eleinte misztikumnak számított, anno ez a kockák játszótere volt.. Ma már az utolsó csóringer kölök is legalább vmilyen telón játszik, míg az anyjával vár az SZTKban...
A kozolok mennyisége meg összehasonlíthatatlanul sok..

ugyugy. emlekszem, kis szaros koromban mekkora asz volt (igaz, nagyon videk), akinek nem, hogy PC-je, de egyaltalan valami jatekkonzolja volt, mondjuk Nintendo. regi szep idok. :B


gbors
(nagyúr)
Blog

Persze, ilyesmit én sem gondoltam, amíg alaposan végig nem vettem mindent.
84-ben kezdtem C64-en játszani, és a jó öreg Commodore-on számos olyan game volt, ami sokkal erősebbnek tűnt addig, amíg direktben össze nem hasonlítottam valami hasonló műfajúval az elmúlt 10 évből. A 90-es évek PC-s játékaival is hasonló a helyzet, legalábbis részben.


Vasti74
(tag)

Sok éve tervezem, hogy egyszer meglátogatom ezt a kiállítást, de mindig elmarad :-( Pedig - lehet, hogy dilis vagy - sokszor nézegetem aukciós oldalakon a mindenféle régi masinákat, elképesztő, hogy miket lehet kapni, és nagyon berendeznék egy pincét magamnak ilyenekkel, már ha lenne pincém ;-)

Most lesni fogom, hogy mikor lesz a következő, és ha csak valami hatalmas dolog köze nem jön, elmegyek egy könnyes - nosztalgikus kockulásra, az tuti :-)

Én '74-es évjárat vagyok, és '94-től kezdtem informatikusként dolgozni. Az első gép, amit összeraktam (használt alkatrészekből persze) egy XT volt ;-) , de a szervizben volt még akkoriban nem-PC-s kolléga is, aki javítgatta egész nap a Commodore stb. gépeket ;-)

Nagyon jó világ volt az informatikusként, gondolom már előtte is, úgy 2000-es elejéig talán. Az még "szakma" volt: manapság a Win10-el előtelepített USFF gépekkel szórakozni már semmi, mármint hardveres aggyal :-(
Szoftveresen OK, az elvileg jobb szoftverekkel sokkal több a szívás, szóval annak, aki szereti a naponta felbukkanó újabb szoftveres hibákra megkeresni a megoldást, és nem kap tőle agyhúgykövet rövid időn belül ;-) , annak úgy 10-15 éve eljött a Kánaán ;-) De engem pl. elsősorban a hardver, a szervizes meló vonzott mindig, úgyhogy már rég "kiégtem" ;-) Részben ezért is váltottam úgy 9 éve, és nem hiányzik a Windows-buhera. Na mindegy, nem ezt akartam írni ;-)

Ingerszegény élet: én amennyire emlékszem a 80-as, 90-es évekre, az az időszak minden volt, csak nem ingerszegény! Nem vagyok még annyira öreg, hogy folyton "azok a régi szép idők"-özzek ;-) , de ez a mai világ, na ez ingerszegény.
Már kinek mi az inger persze: akinek a való élet az inger, annak most ingerszegény, akinek meg a virtuális ingerekre van igénye, annak a 80-as évek lettek volna sanyarú évek (amikor a szakmát kezdtem, a városunkban tudtommal a Megyei Könyvtárnak és a Számviteli Főiskolának volt csak internet kapcsolata, egy 2,4kbit/s-os bérelt vonal, azon osztoztak - mi csináltuk egy 286-os PC-ből Novell Netware 2-vel a routert, ami megosztotta ;-)
Viszont van két gyerekem, elmúltak 17 évesek, és én úgy látom, hogy az általuk ingerekben gazdagnak gondolt élet a virtuális kapcsolatokkal egy nulla :-( Sajnos ők ezt nem értik, mert bár amíg lehetett, távol tartottam tőlük a telefont, aztán volt, de internet nélkül, közösségi akármin csak 1-2 fajtán vannak fent, de így is rengeteg idejük elmegy a semmire. Az nem inger szerintem, hogy a kb. ismeretlen emberek életébe pillantgatnak bele kölcsönösen :-(
Az ingerekben gazdag élet az volt, amikor nyakunkba vettük a haverokkal a várost, tudtuk, hol a legolcsóbb a fröccs, hol lehet nyugodtan dumálni órákig egy padon, stb.

Na mindegy, tényleg elkanyarodtam nagyon, elnézést - a korral jár ;-)


bLaCkDoGoNe
(veterán)

A #32-ben leírtam, mit értek ebben az esetben ingerszegénység alatt, nem tenném meg még egyszer. :)

[ Szerkesztve ]


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Én amúgy kajak értem mire célzol... ÉS tökre igazad van...
Jött egy C64-es játék, és lefostad a bokádat, hogy olyan hangzása volt mint a Zállat... (TVC computer után teljesen más dimenzió volt) Aztán jött a PC, jött a Doom és azt mondtad hogy nincs feljebb... ÉS nem azért mert jó volt, persze jó volt a maga módján.. hanem azért mert előtte nem láttál hasonlót sem...
Most meg jönnek a Call of Duty-k meg a Battlefield-ek és tényleg olyanok hogy lefosod a bokádat... csak már előtte százszor láttad... nem ad akkora élményt, mert túltelítettek vagyunk mindenféle érzelmekkel, ingerekkel...


zoltanz
(veterán)
Blog

Köszönjük szépen!

Sajnos nem tudtam idén ellátogatni.
Fotós előtt is le a kalappal, persze az egész megrendezése is első osztályú, mint ahogy szakmai felkészültsége is a szervezőknek. :R
Ami külön tetszett a dobozos játék felhozatal és a makett szekció. :)


Chaser
(titán)

már csak a "skin" változik kb, az ötletek elfogytak, sztem ez is benne van
és igen, kb mindent láttunk már
a kiállításhoz grat :R


hege8888
(aktív tag)
Blog

A fotók frescho gépével készültek, és ha jól emlékszem én meg gabesz lőttünk vele elég sok képet az első napon. Fényképezgettem ("Szeretnék csinálni néhány fotót… az archívumnak!” ), mikor frescho rám szólt, hogy ne telóval szenvedjek, ad egy rendes gépet. Kimentünk a kocsijához, erre a kezembe nyom egy profi Canont, azt se tudtam mi-hol van rajta.. mákomra a piktogrammok némi hasonlóságot mutattat az én ezeréves kompakt Canonommal) Már nem mondom meg fejből, hogy melyikőnk melyik képet lőtte, de a kiállítókat ábrázoló képek jórészét én lőttem, a galériáról meg gabesz csinálta azokat a nagytotál képeket, meg frescho is körbe járt vele párszor szóval ilyen trió-kalákában lettek elkövetve a képek. Továbbá Snake mester is lőtt egy adagot, abból is lett válogatva, ahogy elnézem bacsis cikkét.. Utólag tök jól jött ki, mert mindenki más-más aspektusból közelítette meg a kiállítás-fotózást.


arty
(addikt)
Blog

szerintem a legutóbbi alá odakommenteltem, hogy "nadeakövetkezőretutiramegyek" és lám, nem jött össze :) regamexen voltunk a fiammal, az volt közel(ebb), az fért bele az időnkbe.
respekt a szervezőknek, segítőknek, mindenkinek aki ezt összehozta.

nadeakövetkezőretutiramegyek! :DDD


bLaCkDoGoNe
(veterán)

Így-így :R

üzenetek