üzenetek

hozzászólások


Vasti74
(tag)

Sok éve tervezem, hogy egyszer meglátogatom ezt a kiállítást, de mindig elmarad :-( Pedig - lehet, hogy dilis vagy - sokszor nézegetem aukciós oldalakon a mindenféle régi masinákat, elképesztő, hogy miket lehet kapni, és nagyon berendeznék egy pincét magamnak ilyenekkel, már ha lenne pincém ;-)

Most lesni fogom, hogy mikor lesz a következő, és ha csak valami hatalmas dolog köze nem jön, elmegyek egy könnyes - nosztalgikus kockulásra, az tuti :-)

Én '74-es évjárat vagyok, és '94-től kezdtem informatikusként dolgozni. Az első gép, amit összeraktam (használt alkatrészekből persze) egy XT volt ;-) , de a szervizben volt még akkoriban nem-PC-s kolléga is, aki javítgatta egész nap a Commodore stb. gépeket ;-)

Nagyon jó világ volt az informatikusként, gondolom már előtte is, úgy 2000-es elejéig talán. Az még "szakma" volt: manapság a Win10-el előtelepített USFF gépekkel szórakozni már semmi, mármint hardveres aggyal :-(
Szoftveresen OK, az elvileg jobb szoftverekkel sokkal több a szívás, szóval annak, aki szereti a naponta felbukkanó újabb szoftveres hibákra megkeresni a megoldást, és nem kap tőle agyhúgykövet rövid időn belül ;-) , annak úgy 10-15 éve eljött a Kánaán ;-) De engem pl. elsősorban a hardver, a szervizes meló vonzott mindig, úgyhogy már rég "kiégtem" ;-) Részben ezért is váltottam úgy 9 éve, és nem hiányzik a Windows-buhera. Na mindegy, nem ezt akartam írni ;-)

Ingerszegény élet: én amennyire emlékszem a 80-as, 90-es évekre, az az időszak minden volt, csak nem ingerszegény! Nem vagyok még annyira öreg, hogy folyton "azok a régi szép idők"-özzek ;-) , de ez a mai világ, na ez ingerszegény.
Már kinek mi az inger persze: akinek a való élet az inger, annak most ingerszegény, akinek meg a virtuális ingerekre van igénye, annak a 80-as évek lettek volna sanyarú évek (amikor a szakmát kezdtem, a városunkban tudtommal a Megyei Könyvtárnak és a Számviteli Főiskolának volt csak internet kapcsolata, egy 2,4kbit/s-os bérelt vonal, azon osztoztak - mi csináltuk egy 286-os PC-ből Novell Netware 2-vel a routert, ami megosztotta ;-)
Viszont van két gyerekem, elmúltak 17 évesek, és én úgy látom, hogy az általuk ingerekben gazdagnak gondolt élet a virtuális kapcsolatokkal egy nulla :-( Sajnos ők ezt nem értik, mert bár amíg lehetett, távol tartottam tőlük a telefont, aztán volt, de internet nélkül, közösségi akármin csak 1-2 fajtán vannak fent, de így is rengeteg idejük elmegy a semmire. Az nem inger szerintem, hogy a kb. ismeretlen emberek életébe pillantgatnak bele kölcsönösen :-(
Az ingerekben gazdag élet az volt, amikor nyakunkba vettük a haverokkal a várost, tudtuk, hol a legolcsóbb a fröccs, hol lehet nyugodtan dumálni órákig egy padon, stb.

Na mindegy, tényleg elkanyarodtam nagyon, elnézést - a korral jár ;-)

üzenetek