[Re:] [bitpork:] Bableves es házi kalács - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


#41354240
(kezdő)

hű, az a kalács de jól néz ki


bitpork
(veterán)
Blog

Tán rondának találod?!

(#2) ó: családi recept lassan 50 éve van a párom ágáról. Belül kis mazsolával amit spec én rühellek, de nagyduzzogva lecsúszik :)


Met
(nagyúr)
Blog

Olyan sűrű hogy késsel villával kell enni :D


total90
(veterán)
Blog

Leves eléggé must have


bitpork
(veterán)
Blog

Élelmes a magyar nem értem miért nincs még kitalálva a keletkező gázok újrahasznosítása háztartási szinten :F


total90
(veterán)
Blog

Szerintem én pár palackot tele tudnék tölteni gázzal időnként :DD


Szevam
(aktív tag)
Blog

Szuper jól néz ki a kalács! (Megkennék egy szeletet májkrémmel és almával enném :DDD )

Végig görgettem a blogod, egyszerűen csöpög a nyálam, ha a húzott malacra gondolok, amit ettem Nálatok. :B
:R


bitpork
(veterán)
Blog

Grat az új fejhez!

És elárulok két dolgot:
-én is szeretem az alma +májkrém kombót (alma+ sajt is jó!)
-illetve nekem is nyálelválasztási problémáim vannak a húzkodott malac gondolatára is :(


danih
(addikt)
Blog

Azt hittem itt recept is lesz...


bitpork
(veterán)
Blog

Melyikhez szeretnél receptet kapni?


danih
(addikt)
Blog

Kalács :DDD


Chaser
(titán)

Olyan a jo bableves, mintha en foztem volna :K


bitpork
(veterán)
Blog

Na este otthon bémásolom a recepTYit ;]


danih
(addikt)
Blog

:R Istenien néz ki


Met
(nagyúr)
Blog

A kalács recept engem is érdekel :K


bitpork
(veterán)
Blog

Na a végén még nyitok egy kifőzdét :DDD


Met
(nagyúr)
Blog

Azt ne, ingyenkonyhát, ott nem kell fizetni :D


somogyib
(őstag)
Blog

Az a kalács brutál jól néz ki! :K
A bablevesben viszont úgy látom csak bab nincs. :)


Chaser
(titán)

Incsen', de az gulyas fozte levest jelent, aki orzi a gulyat


somogyib
(őstag)
Blog

Ha lenne, akkor az már kannibalizmusnak minősülne. :D


bitpork
(veterán)
Blog

1 kg nagyi titka kelt tészta liszt átszitálva
5 dkg élesztő
7 dl tej
1 ek só
4 ek kristálycukor

A tejet, sót és cukrot fellangyosítva összekeverni (minden dolognak langyosnak kell lennie a folyamatban ami melegíthető a recept további részére vonatkozóan)

6 dk vaj olvasztva langyosra
5-6 dk mazsola

0,5 dl tejet kevés liszttel (1ek) + 1 csapott ek cukorral langyosítani,és kovásszá futtatjuk.
1 kg lisztet kelesztőtálba tesszük közepibé a kovászt küldjük a már elkészített tejsócukorkeveréket hozzáöntjük. Fakanállal összekeverjük (, robotgéppel 5-6 percig )dagasztjuk - kézzel amíg levegős nem lesz. Itt hozzáadjuk az olvasztott vajat és levegősre dagasztjuk - sima állagú kell hogy legyen, ami éppen elválik a kelesztőtáltól.(újabb 5-6 perc géppel)
A végén a mazsolát belekeverjük.
Pici liszttel megszórva letakarjuk és kb 45 percig kelesztjük meleg helyen.

Alaposan lisztezett deszkára pakoljuk ki. Késsel szíjjedaraboljuk és a darabokat sodorjuk, majd a metszett darabokat összefonjuk. A tetejét tojássárgájával meg kell kenni. Sütőpapíron tepsibe helyezzük 20-25 percet kelesztjük sütés előtt! 200°C-ra előmelegített süttőben 15 percet, majd 180°C-ra csökkentjük további 25-30 perc sütési idővel.


danih
(addikt)
Blog

Oh yeah köszönöm

[ Szerkesztve ]

üzenetek