Nekem így kicsit zsíros (a bundájaban soknak tűnik a zsír a sütéstől) az a hús, ettől függetlenül csábítóan néz ki, a petrezselymes burgonyát meg egyszerűen imádom.
[Re:] [bitpork:] Rántott borjúcomb házi vajon sütve, petrezselymes krumpli házi vajjal - BLOGOUT fórum
hozzászólások
Nem zsíros az, hanem "zaftos". Legalábbis ezt mondta a konyhás néni általánosban.
Rántott húst készíteni, anélkül h a bundája nem lenne a sütőközeggel teli, nem lehet. Illetve létezett régebben száraz bunda amit sütőben lehetett csinálni, de azt inkább nem erőltetném.
Viszont 3-3 perc oldalanként 180°C-n több mint elég volt. Puha és omlós lett.
A krumplin is állt a "zsiradék" Csak ott a csillogása nem volt ennyire feltűnő
Azért az a vaj egész más, mint a bolti olaj.
Igaza volt a konyhás néninek, legfeljebb nem úgy ahogyan a helyzetből következett.
Ha már borjúcombról beszélgetünk, nyugodtan nevezzük bécsi szeletnek.
A jól sütött bécsi szelet akkor kezdi kiadni a húsban lévő nedvességet, amikor elkészül. Ha frissen kerül az asztalra valóban szaftos. Bár sokszor csak zsíros. (Főleg a közétkeztetésben, ahol a szakácsok még életükben sem csináltak jó rántott szeletet. Talán sokuk még nem is evett.)
Azért is áztatják tejben a húst, hogy folyadékot vegyen fel a sütéshez, ezzel javítva a szaftosságát.
Mi az a krumpli? A krunyesz szleng szinonimája?
Amúgy még szerencse, hogy most láttam a képeket, amikor már nem lehetek éhes.
Nem olyan régen le lettem szólva, hogy ne írjak olyanokat mint "csak idehányom", "krunyesz" és "kumpi". Igyekszem tartani magam ehhez, mert nem állhatom a még ezt is a fejemre olvassák
Nem volt véresen komoly komment. Ahhoz képest amit a mai kölykök kapnak, mi igazi ízorgiákat ettünk a 90-es évek elején. Persze volt benne só meg egészségtelen volt...
Egyébként már nem nagyon vagyok oda a rántott dolgokért, pedig fiatalabb koromban szerettem. Az olajat kifejezetten hanyagolom, néha egy kis zsíros vagy vajas rántott belefér.
bitpork:
A száraz bunda olyan mint a száraz ****. Ha valakinek jól esik, hajrá, én jobban szeretem a "zaftosat".
Tefal ActiFry - nekem megoldotta a problémát, magam sem szeretem olajban sütni a dolgokat. Zseniális kis készülék.
Erre nekünk az a megoldás, hogy előfőzzük a kumprit, és szintén egy kanál olajjal egy tepsinyit lehet sütni